Dodaj do ulubionych

Pomocy! Film o androiadach

03.09.15, 11:11
chyba, bo ja nie odrózniam robota od androida:-(
Znajoma szuka pewnego filmu i prosi o pomoc. Niewiele mi o akcji powiedziała, ale może ktoś jednak skojarzy.
Androidzi po jakiś hałdach biegaja, próbują przedostać sie przez rzekĘ? rów? wtedy będą wolni. Jest z nimi człowiek. I własnie ten rów, ta granica jest ważna.
Wiem, mało, próbowałam sama odszukać, ale nie dałam rady. To na pewno nie TAJEMNICA SYRIUSZA i nie CYBORG. Poddaję się! Może ktoś coś załapie z tego mizernego opisu?
Obserwuj wątek
    • bialeem Re: Pomocy! Film o androiadach 03.09.15, 13:21
      Android wygląda jak człowiek (można pomylić), a robot nie. Wiesz jak stary to film?
      • tekla-ja Re: Pomocy! Film o androiadach 03.09.15, 14:01
        Aaa, to w takim razie to film o androidach, bo wyglądały jak ludzie ;-)
        Prawdopodobnie film z początku 2000 r., ale nawet tego ona nie jest pewna W ogóle mało pamięta, a uparła się film odszukać. I jeszcze dorzuciła, że człowiek i androidzi na początku wrodzy i nieufni, potem pomagają i ratują się nawzajem - lecz to tak uniwersalny motyw, ech... Najbardziej pamięta te hałdy? wydmy? I ten rów/rzekę, który usiłowali przekroczyć, bo za nim byliby bezpieczni.
        Poświęciłam sporo czasu przekopując internet, trafiłam nawet na ranking 50 filmów o robotach, ale nic nie pasowało :-(. poddaję się!
        • tene.brae Re: Pomocy! Film o androiadach 08.09.15, 18:10
          www.filmweb.pl/film/Automata-2014-630041
          • tene.brae Re: Pomocy! Film o androiadach 08.09.15, 18:11
            Automata
            • jerzozwierz Re: Pomocy! Film o androiadach 09.09.15, 10:22
              Końcówka "I, Robot" z Willem Smithem jakoś mi przyszła do głowy
              • tekla-ja Re: Pomocy! Film o androiadach 10.09.15, 08:14
                Dziekuję za podpowiedzi, ale i AUTOMATA i JA, ROBOT za "młode". To film chyba z przełomu lat 90/2000.
                • minniemouse Re: Pomocy! Film o androiadach 06.11.15, 05:43
                  moze to
                  A.I. Artificial Intelligence (2001)
                  (A.I. Sztuczna inteligencja)

Maszyna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka