Dodaj do ulubionych

Moulin Rouge

IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.08.01, 19:04
kiedy jest premiera w Polsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 25.08.01, 21:48
      We wrześniu.
    • srubokret Re: Moulin Rouge teledysk 27.08.01, 11:28
      widzial ktos teledysk do tego filmu? uuuuu..;-)

srub
      • Gość: Ixtlilto Re: Moulin Rouge teledysk IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.08.01, 19:20
        srubokret napisał(a):

> widzial ktos teledysk do tego filmu? uuuuu..;-)
        >
        > srub

ktos widzial :-) ale nie rozumiem tego "uuuu.." :-) taki slaby? Miom zdaniem jest
        genialny i jesli w calym filmie beda takie sceny tanczone to watro bedzie pojsc!

Ixtlilto

• Gość: d!am Re: Moulin Rouge teledysk IP: *.ictp.trieste.it 31.08.01, 19:58
          Teledysk ten jest okropnie kiczowaty.W Moulin Rouge(klubie) jezeli kobiety
          (tancerki) byly skapo ubrane to w subtelny i elegancki sposob. W teledysku
          takze przesadzili z makijazem panny Christiny(po prostu tony
          makijazu).Wokalistki wygladaja bardziej jak "dziewczyny spod latarni" lub
          striptizerki(meszczyzna moze sie podobac). Jednak uwazam ,ze wokalnie utwor
          jest b.dobry.Naprawde!Dolaczenie rapu do tej piosenki
          wedlug mnie byl strzalem w dziesiatke(wolalabym aby wykonywla go np.Eve,a nie
          Lil''kim,ale i tak jest niezly).Z pozdrowieniami -D!AM
    • Gość: kubeusz Re: Moulin Rouge IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.09.01, 00:04
      na film czekam i czekam,
      na razie mam plytke
      pierwszy raz kupilem (i nauczylem sie na pamiec) plyte przed obejrzeniem filmu.
      To zla kolejnosc, ale nie moglem sie oprzec.
      cala plytka z muzyka jest
      G
      E
      N
      I
      A
      L
      N
      A

sluchaliscie????

Fatboy Slim - MIOOOODZIO (now everybody CAN CAN!!!)
      duety MacGregora i Kidman - super
      Beck - total
      Bovie 9miksowany przez massive attack) - mrrrrrrrrrrrrrrau

a teledysk jest swietny - ostatnio zalapal sie na nagrode VIDEO OF THE YEAR na
      MTV Musiac Video AWARDS

moze to i nie znaczy, wiele, ale zawsze cos.

dziewczyny sa swietne - Mya ze szpicruta po prostu genialna (!), Aguilera chyba
      zawsze ma o tone makijazu za duzo, wiec mnie nie razi, za to z wlosami ktos tu
      niezle przesadzil....

;-)))

pozdrawiam

kootchie kootchie
      ya ya
      ga ga
      kootchie kootchie
      ya ya
      here
      Mocca chocolata
      ya ya
      Creole Lady Marmalade!

;-)))
    • Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 12.09.01, 22:21
      Byłam wczoraj na przedpremierowym pokazie. Ten film to tak ostentacyjny kicz,
      że przestaje być kiczem, a staje się sztuką. Co prawda upiorną, ale sztuką.
      • Gość: Ixtlilto Re: Moulin Rouge IP: 212.191.170.* 18.09.01, 20:15
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Byłam wczoraj na przedpremierowym pokazie.
        niestety- wypadlo mi cos innego- i nie bylo mnie na "przedpremierze" ale mam
        zamiar to nadrobic jak tylko film bedzie w kinach

> Ten film to tak ostentacyjny kicz,
        > że przestaje być kiczem, a staje się sztuką.
        :))

> Co prawda upiorną, ale sztuką.
        "de gustibus...." Ale ja szczerze powiedziawszy licze na wspaniale sceny!
        • Gość: me Re: Moulin Rouge IP: *.proxy.aol.com 22.09.01, 01:23
          "de gustibus.."to prawda,ale widzialam ten film jakies 3 miesiace temu i
          jeszcze sie chyba w zyciu tak w kinie nie wynudzilam.Jak ktos nie lubi"kiczu
          przeradzajacego sie w sztuke(jaka by ta sztuka nie byla)"to niech obejrzy
          ostatnie pol godziny filmu,bo tylko wtedy sie cos konkretnego dzialo.
          A poza tym musical to sie jednak zawsze lepiej oglada w teatrze.
          Ktos,kto lubi choc troche akcji w filmie,nie powinien marnowac czasu.
          • Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 22.09.01, 12:10
            Gość portalu: me napisał(a):

> "de gustibus.."to prawda,ale widzialam ten film jakies 3 miesiace temu i
            > jeszcze sie chyba w zyciu tak w kinie nie wynudzilam.Jak ktos nie lubi"kiczu
            > przeradzajacego sie w sztuke(jaka by ta sztuka nie byla)"to niech obejrzy
            > ostatnie pol godziny filmu,bo tylko wtedy sie cos konkretnego dzialo.
            > A poza tym musical to sie jednak zawsze lepiej oglada w teatrze.
            > Ktos,kto lubi choc troche akcji w filmie,nie powinien marnowac czasu.

Nie napisałam, że ten film to coś co najbardziej lubię w kinie. Gustuję w czymś
            zupełnie innym, ale jestem pełna podziwu dla scen kabaretowych i klimatu filmu -
            wszystko aż tętni, jest pełne życia + wirtualny Paryż

• Gość: jędrek 5 pażdziernika .. IP: *.optimus.waw.pl 15.09.01, 09:41
      Gość portalu: Ixtlilto napisał(a):

> kiedy jest premiera w Polsce?

... podobnież film jest zajebisty , chwalił go Krzysztof Grzybowski z TOK
      FM ,który widział ten film na pokazie przedpremierowym.
      • Gość: marta Re: 5 pażdziernika .. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 20:04
        czy ktoś widział pierwszy film buzz''a "roztańczony buntownik"?
        • Gość: kubeusz Re: 5 pażdziernika .. IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 18.09.01, 20:30
          oczywiscie,
          mimo durnie przetlumaczonego tytulu

:-)))

Paul Mercurio.....

MMMMMMMMMMMMMMMIODZIO ;-)))

Ja lubie wszystkie filmy pana B.L. :-))))

R&J podobal mi sie barrrrrdzo
          zajebista zabawa z konwencja
          • Gość: marta strictly ballroom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 21:07
            płyta do " roztańczonego" jest niezła, a teledysk do "love is the air" jeszcze
            bardziej jest w konwencji konwencji niż sam film. ciekawe czy video zrobił też
            buzz. podobno nasz idol kilka lat temu stworzył płytę, nie jestem tego pewna,
            może ktoś coś o tym wie?
            • Gość: kubeusz Re: strictly ballroom IP: 217.98.117.* 28.09.01, 15:52

> płyta do " roztańczonego" jest niezła, a teledysk do "love is the air" jeszcze
              > bardziej jest w konwencji konwencji niż sam film. ciekawe czy video zrobił też
              > buzz. podobno nasz idol kilka lat temu stworzył płytę, nie jestem tego pewna,
              > może ktoś coś o tym wie?

Plyta nazywa sie SOMETHING FOR EVERYBODY i jeszcze chyba jest w EMPIKU.
              I jest SWIETNA!!!!!!

polecam :-))))

pozdrawiam
              • Gość: marta something for everybody IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 21:14
                > Plyta nazywa sie SOMETHING FOR EVERYBODY i jeszcze chyba jest w EMPIKU.
                > I jest SWIETNA!!!!!!
                Już myślałam, że nikt nie wie - dziękuję, sprawdzę.
                A poza tym, Nicole i Ewan też całkiem sympatycznie śpiewają.
        • Gość: jojo Re: 5 pażdziernika .. IP: 217.99.1.* 24.09.01, 23:32
          Gość portalu: marta napisał(a):

> czy ktoś widział pierwszy film buzz''a "roztańczony buntownik"?--baz nazywa się
          baz, a nie buzz
          • Gość: helen Re: 5 pażdziernika .. IP: *.netcom.ca 27.09.01, 02:41
            z calej jego trylogii najbardziej podobal mi sie : primo: roztanczony buntownik
            secundo: Romeo And Juliette
            i na koncu,na bardzo dalekim koncu Moulin Rouge,mysle ze jest jednak kiepski,mimo dobrych Kidman i Mcgregor,on
            naprawde niezle spiewa:) ale po filmie nie czuje sie nic,zadnych emocji wielkich ,zadnych lez, regularnie.....

ps a teledysk jest okropny wrecz,spiewaja tam niezle ale video koszmar,pozatym sciezka dzwiekowa ok, ale
            znam lepsze
            • Gość: CanCan 5 pazdziernika IP: 65.169.47.* 28.10.01, 01:01
              Mam wrazenie, ze w Polsce film nie spotkal sie z goracym
              przyjeciem, sadzac po Waszych postach. Ten film to
              zabawa, ktora rzeczywiscie jest sama kwintesencja kiczu,
              ale ten kicz jest calkowicie odrealniony. Dzielnice
              Paryza wygladaja jak scenografia do opertki i tacy sa
              tez sami bohaterowie - papierowi. A tak naprawde wazny w
              filmie jest tylko scenariusz: kompilacja tesktow
              najpopularniejszych przebojow, czasem dialogow filmowych.
              Jest to niezwykle zabawne, ale ... w Stanch, gdzie
              publicznosc "wije" sie ze smiechu, bo slucha bardzo
              dobrze znanych tekstow, ale w kompletnie nowym
              kontekscie. Moze polskie tlumacznie nie bylo tak
              znakomite jak w przypadku filmu "Shrek". Ale to tylko
              moja bardzo subiektywna opinia.
              Mnie film zachwycil.
              Pozdrawiam
              • Gość: kubeusz Re: 5 pazdziernika IP: 193.0.74.* 14.11.01, 13:28
                mnie film zachwycil barrrrdzo
                i ryczalem ze smiechu
                innitez

ale argument o amerykanskiej publicznosci jest dziwny
                to dla mnie zaden autorytet

:-))))

pozdrawiam
                • Gość: AGA Moulin Rouge-SUPER!!! IP: *.mnc.pl 18.05.02, 22:02
                  Byłam na Moulin Rouge w kinie 4 razy. Jutro idę 5-ty raz,chociaż jest już na
                  wideo i dvd. Ten film jest fantastyczny,wstrząsnął mną całkowicie. Jest bardzo
                  wzruszający,płakałam na każdym seansie. I to nie tylko wtedy,gdy Satine
                  umiera,ale w różnych innych momentach,np.na samym początku na scenie próby
                  przedstawienia,kiedy Christian śpiewa Sounds of Music...także przy Tango de
                  Roxanne...Nastrój tego filmu jest poruszający! A Ewan ma przepiękny głos,w
                  ogóle jest niesamowity...Nicole też świetnie śpiewa. Już nie mogę się doczekać
                  jutra!!!
                  • Gość: Milene Re: Moulin Rouge-DNO !!! IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 19.05.02, 15:10
                    Wulgarny i histeryczny !
                    Ten film nie ma nic wspolnego z Moulin Rouge, Paryzem i epoka w ktorej
                    rozgrywala sie akcja.
                    Nicole Kidman - meczy swoim brakiem talentu, jest naprawde kiepska w swojej
                    roli, zupelnie bez wyrazu.
                    Rezyser siegnal juz dna w filmie "Romeo i Julia" ale to bylo nic w porownaniu
                    z "Moulin Rouge".
                    • Gość: AGA Re: Moulin Rouge-SUPER !!! IP: *.mnc.pl 19.05.02, 15:44
                      Nie zgadzam się z Twoją oceną tego wspaniałego filmu,no ale każdy ma swoje
                      zdanie. Za godzinę wychodzę do kina!!! :)))))))
    • Gość: Ginny Re: Moulin Rouge IP: 80.48.102.* 19.05.02, 16:18
      Moulin Rouge to naprawdę niezły film. Oglądałam go z pół roku temu i podobał mi
      się. Można go nazwać pstmodernistycznym kiczem- tylko po co. Takie ogłuszenie
      dźwiękami, kolorami, mieszaniem stylów i konwencji- cudowna rzecz. Bo sama
      historyjka jest rzeczwiście banalna...
      • Gość: K_asi_ek Re: Moulin Rouge IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 15:58
        fil ogądałam w kinie i na kompie i oczywiscie nie ma co do tego porownania
        ogladajac to na kompie traci sie polowe wrazen jakich ten film dostarcza -
        wizualnych i sluchowych ze tak to nazwe. Owszem historyjka 9 idealnej milosci
        ktora przetrwa wszystkie przeszkody jest banalna, rezyszer posługuje sie
        uproszczeniamischematami i zapozyczeniami co moze irytowac przciwnikow tego
        filmu i jak ktos juz powiedział kicz w tym filmie jest tak ostentacyjny ze
        przestaje byc kiczem. Mnie ten film przyprawił o dreszcz zachwytu. Muzyka jest
        naprawde swietna, do teraz słuchając utworu "Roxanne " przechodzą mnie
        dreszcze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka