Gość: justiii IP: 80.244.153.* 31.10.04, 15:00 swietny film.....polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katia Re: Apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 03:39 Widziałam. Z początku wydaje się nudny, ale później taki przestaje być. Film dość sympatyczny, choć nie wnosi zbyt wiele - jeden z tych, które można obejrzeć, ale nie trzeba. Historia opowiedziana w sumie jest dość prosta, ale cały jej "urok" polega na tym, że dowiadujemy się o wszystkim jakby wstecz. A zatem najpierw jest zdarzenie, a dopiero później dowiadujemy się, czego jest efektem. Osobiście dałabym mu 3 giazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Apartament IP: *.icpnet.pl 23.11.04, 00:02 Polecam. Sciezka dziekowa swietna,historia zaskakujaca,dobrze dobrani aktorzy. pomimo hollywoodzkiego zakonczenia nie jest to kolejne z przeslodzonych romansidel. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Apartament 23.11.04, 00:40 no wlasnie sciezka dzwiekowa mam wrazenie, ze film nakrecono jako dodatek do dobrej plyty :) calosc slabsza niz by sugerowala zajawka, ktora nota bene psuje kilka filmowych niespodzianek :/ spokojnie mozna sobie odpuscic za to chetnie bym zobaczyl francuski pierwowzor - w rolach głównych Monica Belluccci i Vincent Cassel Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women "nieodwracalne"? 11.12.04, 22:38 radzilabym sie zastanowic czy na pewno chcesz to zobaczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Re: Apartament 19.12.04, 17:47 Nieodwracalne pierwowzorem Apartamentu? BUAHAHAHAHA!!! Apartament-beznadziejny. Beverly hills 90210 mi się przypomniało. Ścieżka dżwiękowa- przeciętna. Ogólnie nie polecam. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
equi Re: Apartament 03.12.04, 22:57 piękny film...dawno tak sie nie rozkleilem,a teraz caly sie trzese...piekny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWKA Re: Apartament IP: 195.205.147.* 13.01.05, 16:00 o rany, po co wy dajecie te komentarze!!! poczytajcie to, co piszecie. Przeciez każdy sam ma zadecydowac o tym czy pojdzie na to, czy nie. kazdy ma inne wymaganie wobec filmow, aktorow itd. przestancie narzekac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:19 Jakby Lynch zrobil film o milosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubaku bleee Ta Kruger... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 11:14 Nie trawię Diane Kruger. Jest taka brzydka. "To zastanawiające dlaczego wydali 200 milionów dolarów na film, a nie przyszło im do głowy, żeby sobie sprawić aktorkę, której twarz naprawdę byłaby warta wysłania tych statków. Kruger nie wygląda jak jedna z największych piękności w historii, bardziej jak trzecia cheerleaderka od lewej na meczu koszykarskim". Bruce Newman, San Jose Mercury News "Helena z Troji, którą nam prezentują, grana przez Dianę Kruger, bardziej wygląda jak Helena z Troi Nowego Jorku – śliczna dziewczynka, która posłała by na wojnę łódkę, może jeszcze z kilka kajaków, ale nic więcej". Mick Lasalle, San Francisco Chronicle "No to skoro liczymy to w statkach, to dałbym jej tak z dziesięć w porywach do dwunastu..." David Benioff, Globe & Mail (Canada) "Jakoś nie mogę przestać myśleć, że skala ilości statków oceniająca piękno Niemieckiej modelki Diane Kruger jest liczbą dwucyfrową, a nie jak sugerują spece od marketingu czterocyfrówką!" Russell Baillie, The New Zealand Herald "Wypacykowana blond Kruger, ledwo może posłać słyszalne zdanie nie wspominając o statkach." Hannah McGill, The Herald (UK) "I oto jest naprawdę twarz prawdziwej piękności w „Troi”. Twarz która rzuca antyczny świat na kolana, będący brzydszy od niej i która sprawia, że dorosły mężczyzna czuje się głupio i zawstydzony jej obecnością. Chodzi mi oczywiście o Brad’a Pitt’a. Kruger jako Helena? Jest wystarczająco śliczna, żeby posłać, no nie wiem, tak z 274 statków...”" Ty Burr, Boston Globe "Wąsko-usta Kruger bardziej wygląda jak Helen Nawiedzona niż jak kobieta, której twarz..." Glenn Whipp, L.A. Daily News No i tutaj można się zastanawiać czy „Troja” daje nam wiarygodną Helenę. Kobietę, której twarz posłała na wojnę tysiące okrętów? Odpowiedź jest niestety jedna: nie. Kruger jest piękna jako Darien z Connecticut, ale nie jako Helena z Troi. No może udało by się jej jeszcze jako Helenie z Abercrombie & Fitch, kobieta której twarz posłała tysiąc wózków golfowych..." Stephanie Zacharek, Salon.com "Helena była jedną z najpiękniejszych i charyzmatycznych kobiet w historii. Kruger jest zaś tak samo piękna jak tuzin innych kobiet, które można spotkać w markecie w sobotnie popołudnie.” Karen Karbo, The Oregonian "Oto legendarna twarz, która „posłała na wojnę tysiące okrętów”, ale poza blond włosami, to nie bardzo można pojąć o co tyle zachodu? Kumple Achillesa z namiotu są tak samo ładni...” Eric Harrison, Houston Chronicle [Orlando Bloom jest właściwie ładniejszy niż Kruger..." Michael Sragow, The Baltimore Sun "Kruger jako kobieta, przez którą wypłynęło tyle okrętów jest okropna." Tony Ryan, The Age (Australia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Apartament IP: *.zrh.siemens.ch / *.siemens-sbs.ch 26.11.04, 11:29 Co za idioci recenzuja filmy na tym portalu? Wszystko zawsze nie tak ... poje..e! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Apartament IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 27.11.04, 15:12 Troche dziwny film ale ujdzie w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamskrobol Re: Apartament 28.11.04, 01:03 muszę przyznać, że jeden zlepszych filmów w tym gatunku, które ostatnio oglądałem. polecam jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Apartament 28.11.04, 01:40 Ja na jego miejscu, mając kogoś takiego jak Rebeka (a i Alex, panie dzieju, niczego sobie), to bym na Lisę nie spojrzał. Gdzie ten koleś miał oczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
gem23 Re: Apartament 28.11.04, 18:41 niestety, pozwole sobie sie nie zgodzic. Jak dla mnie to kolejny film ktory mial byc hitem a jest przeciętny. Owszem mila obsada, dobra muzyka i ciekawa realizacja i zdjecia [umilowanie korytarzy;)], ale to troche malo by moc polecic ten film. Poczatkowo Apartament wydaje sie zawily ale szybko okazuje sie ze to chaos z banalną fabula i typowo amerykanskim happyendem. Film mozna zobaczyc ale bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Apartament miał być hitem ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.11.04, 12:33 Kto ci takich bajek na opowiadał . Josh z mlekiem matki wysał przeciętność , a reżyser brytyjski potrafii robić hity typu: "Gangster No.1". Jest tagże Reguła zaporzyczeń Amerykańskich z kina światowego , która się raczej sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkr2 Re: Apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:50 Nie wiem kto pisał komentarz o filmie, ale sądząc po opinii, niewiele z filmu zrozumiał i albo zasnąl, albo niezadążył i wyszedl. Apartament, to jeden z lepszych obrazów współczesnego kina, pokazujący prawdziwe oblicze człowieka - Do czego jesteśmy zdolni, jakie wyzwania jesteśmy w stanie podżwignąc i jak bardzo nam zależy na nas samych...o tak ogladając film, ogladasz siebie...siebie, jakiego niechcesz widzieć, przed kim sie chowasz w słodkim świecie obłudy. Zobacz ten film, zobacz ogrom ludzkiego cierpienia i ludzkiej nienawiści - zobacz w nim siebie, prawdziwego siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glinda Re: Apartament IP: *.pronet.lublin.pl 30.07.05, 23:41 Wróciłem właśnie z tego filmu i zdaje mi się koleś, że ty tu o innym filmie piszesz. Ten oglądany przeze mnie to chała jak Polska cała. Odpowiedz Link Zgłoś
kacjaryna Re: Apartament 30.11.04, 21:36 Film przeciętny. Bardzo. I tak banalne zakończenie. Wieje nudą. Jedyne co to muzyka niezła. Szczególnie na końcu COLDPLAY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birke Re: Apartament IP: 217.78.10.* 01.12.04, 01:09 moim zdaniem to bardzo fajny film, oczywiscie jesli nie oczekuje sie od kazdego obrazu, ze bedzie wybitny, oryginalny i nie wiadomo co jeszcze.dobrze zrobiony film w swojej klasie, przy ktorym mile mozna spedzic wieczor.a i kruger wyglada tu nadspodziewanie ladnie;) pozdr ostatnia piosenka, ktora i owszem jet w repertuarze coldplay, w filmie jest wykonywana przez Johnette Napolitano & Danny Lohner (the scientist), to tak na marginesie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Apartament IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 00:34 Zdecydowanie nie polecam juz dawno nie wynudzilem sie tak w kinie kolejne romansidlo made in hollywood odradzam ,no chyba ze na randke zeby wprowadzic troche romatycznosci na dalsza czesc wieczoru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boy Re: Apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:31 Spoko film, choc nie doszukiwalbym sie w nim jakiegos wielkiego przeslanie - ot niezla historyjka, sprawnie opowiedziana, trzymajaca w jako takim napieciu. Na pewno pojscie na ten film do kina nie bedzie strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Apartament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:43 a ja sie wynudzilam jak mops! nuda, nuda i jeszcze raz nuda...... historia wyssana z palca, a aktorzy...Josh H. jaki taki opuchniety, chyba ani razu sie nie usmiechnal, czyzby problemy z uzebieniem? hehe pozdro agata Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka88 Re: Apartament 03.12.04, 22:30 a ja sie nie nudziałam. Moim zdaniem świetny film i na serio bardzo mi się podobał. Troche chaosu ale to było fajne. Film mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Apartament IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 11.12.04, 19:49 Bylam na tym filmie przypadkeim, nastawiona trochę sceptycznie. a jednak bardzo milo sie zaskoczylam. Ladny, ciekawy, nie specjalnie ambitny, ale przez to nie zadęty film. Trzyma w wręcz uporczywym napięiu. A co do zakończenia. Cale szczęście, ze jest "hollywoodzkie", bo inaczej bym w nocy nie zasnęla. ps. Kruger rzeczywiście nieladna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Apartament IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 11:18 Film jest po prostu żenujący, bez wyrazu, nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeS Re: Apartament IP: *.w3cache.pl / *.pl 04.12.04, 22:41 Broniła bym tego filmu. Jeśli ktoś miałby nie zobaczyc go z powodu zniechęcających recenzji byłoby szkoda. Fakt, że pewne sytuacje są przerysoane, rożne "zbiegi okoiczności"...Ale zostało mi po nim miłe wrażenie i to na całkiem długo. Muzyka była moja, kilka scen-perełek też mam. Abstrachując już od przyjemnych aktorów(-miłość ładnych jakby ładniejsza) McGuigan pokazał uczucie silne, może irracjonalne, nagłe, a czy dziś zdarza się takie-szczerze? (Myslę, że tak a życie jest bardzie zaskakujące i skomplikowane) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Apartament 11.12.04, 22:42 co takiego jest w tym filmie,ze pare inteligentnych kobiet wybiera sie na ten film po raz 3?troche szkoda mi pieniedzy i czsu na takie fimy wiec moze ktos mi wytlumaczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosha Re: Apartament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:20 Nie oglądałam, ale widziałam zapowiedź, coś w stylu "Otwórz oczy" ("VAnilia Sky" jak ktoś woli Toma Gruza), tylko gościu nie "traci twarzy" to ja już wolę hiszpańskie Otwórz oczy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gmurek Re: Apartament 18.12.04, 15:46 Panie Mossakowski, kolejny raz czytajac Pana recenzje dochodze do wniosku, ze albo Pan nie byl na tym filmie lub pudelko popcornu zaslanialo Panu ekran. Mialem przyjemnosc (bynajmniej nie watpliwa) obejrzec ten film i mam zgola odmienne zdanie. Od dzis przyjmuje nowa strategie wyboru filmow, wszystkie, ktore Pan, Drogi Krytyku Kinowy oceni na 2 gwiazdki postaram sie na bank obejrzec - rozumiem ze te 1 gwiazdkowe to perelki kina. Z pozdrowieniami, zyczac Wesolych Swiat Michal Gmurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Apartament IP: 217.153.87.* 30.12.04, 10:06 dzięki stary,trafny komentarz.... niestety masz racje co do krytyka, a mnie dziwi, ze nadal pracuje dla gazety....to skandal....ale z tym chodzeniem na filmy, którym przyznawanych jest malo gwiazdek, to dobry pomysł.... Apartament, piękny, wzruszający, poruszający takie struny w sercu o których czasami chcemy zapomnieć a czasem te o ktorych istnieniu ni ezdajemy sobie sprawy....po filmie wyszłam i sie nie odzywalam przez dluzsza chwile, nie chccialam opuszczac tego swiata....i nadal czasem mysle o tym filmie...a to chyba najlepszy dowod na to ze warto obejrzec.......pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e9 Re: Apartament IP: 5.3.1R4D* / 170.252.72.* 19.12.04, 14:10 Film obejrzalem z przyjemnoscia, moge go spokojnie polecic. Poza tym po obejrzeniu posmialem sie tez troche z kolejnej glupiej recenzji GW (po wczesniejszych doswiadczeniach nawet nie przyszlo mi do glowy przeczytac jej wczesniej) Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: Apartament 01.01.05, 13:30 ja długo byłam pod wrażeniem i filmu i muzyki. Jedyne co mnie wkurzyło to ulotka w kinie. Wiecie, taka mała w Cinema City o filmie. Na odwrocie przeczytałam, że ".......i w końcu spotyka w mieszkaniu ukochanej jej koleżankę...." czy cos takiego. Ręce mi opadły jak mogli to zdradzić na ulotce, która zachęca do pójścia na film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belize TRAGEDIAAAAAA!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.01.05, 19:04 wynudzilam sie potwornie........sceny dłuuza sie i sa tak przewidywalne....nie ma w ogole ikry w tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellk Chociażby film był nie wiem jak głupi, będzie się IP: *.icpnet.pl 03.01.05, 17:25 podobał przynajmniej połowie osób na sali kinowej. Więc trzeba uważać z głośnymi komentarzami. Tak mi się nasunęło jak czytałem wasze. W połowie tego filmu zorientowałem się, że to nie jest kolejny trailer, tylko to za co zapłaciłem. Coś jak fluoryzacja zębów onegdaj w podstawówce. Zapowiadają coś wielkiego, a wychodzi małe ,,pit-pit''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_78 Re: Apartament IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.05, 00:48 Bardzo dobry film. Jestem pod wrażeniem. Nie sugerujcie się proszę paroma negatywnymi opiniami. Ten film trzeba zobaczyc. Z początku może wydawać się nużący, ale pozniej wszystko się "rozwija". Polecam, szczególnie romantykom i zakochanym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_78 miłe zaskoczenie :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.05, 00:51 Bardzo dobry film. Jestem pod wrażeniem. Nie sugerujcie się proszę paroma negatywnymi opiniami. Ten film trzeba zobaczyc. Z początku może wydawać się nużący, ale pozniej wszystko się "rozwija". Polecam, szczególnie romantykom i zakochanym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_78 miłe zaskoczenie:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.05, 00:53 Bardzo dobry film. Jestem pod wrażeniem. Nie sugerujcie się proszę paroma negatywnymi opiniami. Ten film trzeba zobaczyc. Z początku może wydawać się nużący, ale pozniej wszystko się "rozwija". Polecam, szczególnie romantykom i zakochanym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sporadyczny kinoma Re: Apartament - Kicha dla nastolatków IP: 204.52.187.* 12.01.05, 13:25 Jednym zdaniem: szmira jakich mało, film o niczym, przerywany brawurowymi uniesieniami miłosnymi. Z całą pewnością mogę go polecić nieco młodszej części widowni, jakbym miał 17 lat i dziewczynę mającą 16 to bylibyśmy zauroczeni tą produkcją. Niestety się zestarzałem :( Zatem jeśli ktoś zaproponuje mi taki film w przyszłości odpowiem: "Dziękuję, postoje!" Sporadyczny kinoman Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_001 Re: Apartament 14.01.05, 16:43 Świetny?????????????Wow jestem w szoku!Świetna w tym filmie jest muzyka- szacunek!Juz bardziej bajka "o Czerwonym Kapturku " jest bardziej realistyczna niz ten pozbawiony jakiegokolwiek ducha wyjatkowości pseudo-film.Pominmy gre aktorska-gdyz takowej tu po prostu tu niema!!!!!Ale konczy sie happy-endem,i tu przepraszam za brzydkie słowo:)-do zrzygania plytkim i naiwnym,ale jak widac TO WŁASNIE LUBI POLSKI NARÓD......ŻAŁOSNE ALE JAK PRAWDZIWE....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivi Re: Apartament IP: *.net.autocom.pl 30.01.05, 13:18 Film rewelacja, polecam z czystym sumieniem, a byle co mnie nie zadowoli..Idealny na babski wieczor!!!Jeszcze raz polecam..no i jeszcze slodki Josh na dokladke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfiks DNO IP: *.zagorze.net.pl 16.06.05, 20:20 Okropny,rzygać się chce, strasznie marne filmidło.Nie wiem o co chodzi Pani/Panu, który chętnie obejrzałby pierwowzór (sic!) z Belucci i Casselem, ale jeśli ma na myśli Nieodwracalne, to a)wyłączy po minucie,skoro podobał mu się taki gniot jak Apartament b) obejrzy do końca,zwymiotuje i walnie się w łeb, odkrywszy,że Apartament nie jest niczego pierwowzorem, jest zmutowanym dzieckiem filmowego Czarnobyla, ohydny, fuj... Omijać z daleka:( Odpowiedz Link Zgłoś