Dodaj do ulubionych

Braterstwo wilków

06.05.02, 23:50
czyli jak zrobić sprawne kino mieszając konwencję. Bardzo przyjemnie się
ogląda, na pewno ma to coś czego nigdy nie będą miały filmy made in usa
Czy ktoś z was widział ?
Obserwuj wątek
    • Gość: yola Re: Braterstwo wilków IP: *.sosnowiec.pik / 192.168.1.* 07.05.02, 10:26
      tak oglądałam w kinie po prostu super!!!!
      • Gość: Turek Re: Braterstwo wilków IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.05.02, 13:01

Zgadzam się było rewela!!!. Czytałem wiele krytycznych wypowiedzi, często
        uzasadnionych, ale i tak nie przeszkodziło mi się świetnie bawić na tym filmie.
        Francuskie kino akcji ma to coś. Tempo, efekty, a jednocześnie europejski
        posmak i klasę. Polecam również Vidocq!! Teraz czekam na Belfegor-Upiór z Luwru
        z piękną Sophie M.
        • Gość: mars700 Re: Braterstwo wilków IP: *.sgh.waw.pl 07.05.02, 13:34
          Zgadzam się. Film jest dobry , ale bez walk karate byłby jeszcze lepszy.
          • Gość: jacek2 Re: Braterstwo wilków IP: *.abo.wanadoo.fr 08.05.02, 00:01
            Gość portalu: mars700 napisał(a):

> Zgadzam się. Film jest dobry , ale bez walk karate byłby jeszcze lepszy.
            Tak z pewnoscia gdyby nie bylo walk w stylu Matrix , film bardzo by zyskal na
            tym.Co do Belfegora - serdecznie go wszystkim odradzam ,film bardzo slaby!!!!
            • Gość: Turek Re: Braterstwo wilków IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.05.02, 09:34

Widziałeś Belfegora? No jak? Dlaczego słaby? Napisz parę zdań>
              POzdrawiam
              • Gość: jacek2 Re: Braterstwo wilków IP: *.abo.wanadoo.fr 08.05.02, 13:16
                Tak dane mi bylo zobaczyc ten film:Belfegor na DVD.Jest to slabiutki
                film ,wysmiany przez krytyke i zlekcewazony przez publicznosc.Europejczycy nie
                potrafia robic dobrych filmow w tym gatunku(znowu kwestia kasy?)Efekty
                specjalne takie sobie i sama historia glupiutka.Odradzam!
                • Gość: Turek Re: Braterstwo wilków IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.05.02, 14:11

To szkoda, że jest słaby. Napisz chociaż o co tam chodzi.
                  Liczyłem, że znowu będzie coś ciekawego i stylowego. Ale nie mogę się zgodzić
                  z tezą, że europejczycy nie umieją robić dobrych filmów sensacyjnych i kina
                  akcji. Choćby omawiane Braterstwo Wilków, że o Nikicie Luca Bessona nie
                  wspomnę. Kasa na efekty specjalne też już się pojawiła np, Piąty Element jest
                  filmem europejskim, a na brak efektów w ameykańskim stylu nie można narzekać. Z
                  innymi jest podobnie.
                  • Gość: jacek2 Re: Braterstwo wilków IP: *.abo.wanadoo.fr 09.05.02, 19:47
                    Gość portalu: Turek napisał(a):

>
                    > To szkoda, że jest słaby. Napisz chociaż o co tam chodzi.
                    > Liczyłem, że znowu będzie coś ciekawego i stylowego. Ale nie mogę się zgodzić
                    > z tezą, że europejczycy nie umieją robić dobrych filmów sensacyjnych i kina
                    > akcji. Choćby omawiane Braterstwo Wilków, że o Nikicie Luca Bessona nie
                    > wspomnę. Kasa na efekty specjalne też już się pojawiła np, Piąty Element jest
                    > filmem europejskim, a na brak efektów w ameykańskim stylu nie można narzekać. Z
                    >
                    > innymi jest podobnie.

Z tego co sobie przypominam a propos fabuly: piekna Sophie Marceau jest
                    nawiedzona przez ducha mumii z Luwru.I do tego jest romans ww Sophie z kolega .
                    Akcja rozgrywa sie w Luwrze i w Paryzu.Efekty takie sobie.Duzo ludzi chwalilo
                    muzyke do tego filmu.Jesli lubisz filmy tego typu polecam: From Hell
          • pablo79 Re: Braterstwo wilków 08.05.02, 00:04
            Gość portalu: mars700 napisał(a):

> Zgadzam się. Film jest dobry , ale bez walk karate byłby jeszcze lepszy.

Zgadzam sie. Efekty specjalne tez nie byly zbyt udane. Ale poza tym dobre kino
            rozrywkowe.
        • voytekkl Re: Braterstwo wilków 07.05.02, 23:48
          Vidocq`a już widziałem, jak dla mnie był troszkę przesmakowany; myślę o stronie
          wizualnej, czyli tym co miało powalać. Mnie chyba jednak troszkę drażniło, sama
          efetowna strona wizualn a+Depardieu chyba jednak nie wystarczą do utrzymania
          filmu, generalnie jednak cool. Natomiast jednak wolę filmy oscylujące jednak
          troszkę w inną stronę np. Smieszność P.Laconta. Belfegor-Upiór z Luwru z piękną
          Sophie M. brzmi dla mnie obco, napiszcie proszę kilka słów.
          pzdr
    • Gość: nana Re: Braterstwo wilków IP: *.bmj.net.pl 08.05.02, 21:04
      film naprawdę fantastyczny!!!!
      słyszałam też że Universal chce zrobić amerykańską wersję filmu dla
      amerykańskiej publiczności!
    • Gość: 666 Re: Braterstwo wilków IP: *.conex.net.pl 16.05.02, 00:37
      równie ładne, co idiotyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka