Gość: Maniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:42 Czekam z niecierpliwoscią na Czare Ognia. Choć nie jest to moja ulubiona książka o Potterze to jako film może byc naprawdę widowiskowa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkk Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.stacje.agora.pl 30.12.04, 09:14 Drobna korekta, Durmstrang nie jest w Bułgarii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.net.autocom.pl 30.12.04, 15:58 dopelnienie korekty - ani we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabazaba Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.tele2.pl 30.12.04, 14:15 Z kolei mi "Czara Ognia" podobała mi się najbardziej. Film może być niezły z uwagi na efekty specjalne (np. konkurencja odbywająca się pod wodą). Poza tym, dzieciaki powyrastały i to też moze być dodatkowym atutem. Słyszałąm jednak, że niemiłosiernie poskracali fabułę, co w sumie niedziwne, patrząc na objętość książki. Boję się tylko pomyśleć, co będzie w przypadku ekranizacji 5 części... zostaną tylko poszczególne wątki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.sympatico.ca 30.12.04, 15:44 Oby!!Bo mi najbardziej sie podobala 3 czesc( czwarta przydlugawa i przynudnawa z opisami, co film moze nadrobic) i rozczarowalam sie ogladajac film.Okropnie zrobili scene w Wrzeszczacej Chacie czy jak to przetlumaczyli.W ksiazce byla o wiele lepiej opisana.Czara ognia moze stracic wiele bo obszerna ksiazka i wiele trzeba bedzie wyciac.Zostanie to wszystko splycone.Tak mysle .Obym sie mylila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_portalu Harry Potter i Czara Ognia IP: *.chello.pl 30.12.04, 17:56 Film nigdy nie odda książki. Pierwsza część, choć w porównaniu z pozostałymi jest bardzo cieniutka, też została bardzo spłycona, tak samo jak wszystkie następne ekranizacje. Czwarta pewnie będzie wręcz streszczeniem, jeszcze większym zniekształceniem książki. A szkoda. Mogłyby to być na prawdę ciekawe filmy. Faktem jest, że wg reżyserów im szybciej nakręcić tym lepiej, ale ja jestem zdania, że wszystko powinno być lepiej przemyślany, a czas przeznaczony na film czasem zupełnie inaczej, niż to jest, zagospodarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vese Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 11:08 ...ja uważam że jeśli książka jest przenoszona na ekran, to scenarzysta powinien dać przedstwicielowi do którego jest adresowana flamaster i żeby podkreślił co go rozśmieszyło, wzruszyło i to powinno zostać w filmie, mi podobały się z pierwszej części komentarze do meczów i nic z nich nie zostało przeniesione itp itd....(z innej -> beczki no grocholę jak przenieśli na ekran, dno.... tylko dom miała ładny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.acn.waw.pl 02.01.05, 10:34 ...zal ze nie zainwestowali w serial! Nie wyobrazam sobie jednak polskiej telewizji kupujacej taki drogi film ale szkoda ze nie poszli ta droga :) Moglibysmy obejrzec wszelkie niuanse i rzeczywiscie poczuc atmosfere chocby szkoly czy uczacych tam profesorow. A tak przelatujemy po przygodach. Syriusz (po przeczytaniu ksiazki) jawil mi sie jako silny, opiekunczy facet...moj ukochany Gary Oldman w zyciu nie dostalby ode mnie Pottera nawet na chwile pod opieke...a sam Harry powinien trzymac sie od niego z daleka :) Profesor Dumbledore mialbyc silnym, cieplym czarodziejem wywolujacym zarowno szacunek jak i symatie...a tu taki sobie staruszek leciutko zdziwaczaly i zyjacy w swoim swiecie (hehehe mowie jak pracownik Ministerstwa) Ron i Hermiona...no takie to jakies Najbardziej mi chyba brakuje atmosfery miejsca, wiekszej ilosci Snapa na ekranie i czarow profesorskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budyń Harry Potter i Czara Ognia = Wielka Klapa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 19:30 Będzie to krótkie, głupie i nie oddające wszystkich wrażeń z książki! Mike Newell to reżysrer dobry, przyznaję, ale niech do "Czary Ognia" się nie tyka, ponieważ to nie jego "działka"! Schrzani to tak, że film będzie trwał dwie godziny, a nie cztery, cztery super godziny w kinie! Alfonso Cuaron, zatem stworzył by "the best" widowisko, bo to on jest dobry w takich filmach! Groza, strach, doskonała muzyka, klimat, humor i wspaniałe 136 minut spędzone w kinie. Błagam was, Warner Bros, "nie rozwalcie" tak dobrego tytułu! Przyszłość "filmomaniaków" zależy od waszego wyboru! Wysokobudżetowy, długi film opowiadający o prawie każdym szczególe albo niskobudżetowy, krótki film opowiadający o niewiadomo czym.A,i 3 część była najlepsza! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:47 Ciekawe czy film będzie się różnił od książki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:04 Podobnie jak trylogia Tolkiena nakrecenie idealnej wersji filmu o Potterze wymagalo by nie wersji kinowej a telewizyjnej w formie serialu lub 2, 3 filmow 1,5 godzinnych. Takie praktyki z wiadomych powodow rzadko sie trafaija lub odbija sie na koncowej jakosci tworu. Tez czuje nie dosyt po wersjach kinowych .... ale moze to lepiej bo chetnie wracam do ksiazki. Szkoda, ze dopiero w listopaszie bedzie Czara. Odpowiedz Link Zgłoś