Dodaj do ulubionych

Harry Potter i Czara Ognia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:42
Czekam z niecierpliwoscią na Czare Ognia. Choć nie jest to moja ulubiona
książka o Potterze to jako film może byc naprawdę widowiskowa!
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.stacje.agora.pl 30.12.04, 09:14
      Drobna korekta, Durmstrang nie jest w Bułgarii....
      • Gość: dd Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.net.autocom.pl 30.12.04, 15:58
        dopelnienie korekty - ani we Francji
    • Gość: zabazaba Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.tele2.pl 30.12.04, 14:15
      Z kolei mi "Czara Ognia" podobała mi się najbardziej. Film może być niezły z
      uwagi na efekty specjalne (np. konkurencja odbywająca się pod wodą). Poza tym,
      dzieciaki powyrastały i to też moze być dodatkowym atutem. Słyszałąm jednak, że
      niemiłosiernie poskracali fabułę, co w sumie niedziwne, patrząc na objętość
      książki. Boję się tylko pomyśleć, co będzie w przypadku ekranizacji 5 części...
      zostaną tylko poszczególne wątki
    • Gość: kate Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.sympatico.ca 30.12.04, 15:44
      Oby!!Bo mi najbardziej sie podobala 3 czesc( czwarta przydlugawa i przynudnawa z
      opisami, co film moze nadrobic) i rozczarowalam sie ogladajac film.Okropnie
      zrobili scene w Wrzeszczacej Chacie czy jak to przetlumaczyli.W ksiazce byla o
      wiele lepiej opisana.Czara ognia moze stracic wiele bo obszerna ksiazka i wiele
      trzeba bedzie wyciac.Zostanie to wszystko splycone.Tak mysle .Obym sie mylila.
    • Gość: gosc_portalu Harry Potter i Czara Ognia IP: *.chello.pl 30.12.04, 17:56
      Film nigdy nie odda książki. Pierwsza część, choć w porównaniu z pozostałymi
      jest bardzo cieniutka, też została bardzo spłycona, tak samo jak wszystkie
      następne ekranizacje. Czwarta pewnie będzie wręcz streszczeniem, jeszcze
      większym zniekształceniem książki.
      A szkoda.
      Mogłyby to być na prawdę ciekawe filmy.
      Faktem jest, że wg reżyserów im szybciej nakręcić tym lepiej, ale ja jestem
      zdania, że wszystko powinno być lepiej przemyślany, a czas przeznaczony na film
      czasem zupełnie inaczej, niż to jest, zagospodarowany.
      • Gość: vese Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 11:08
        ...ja uważam że jeśli książka jest przenoszona na ekran, to scenarzysta
        powinien dać przedstwicielowi do którego jest adresowana flamaster i żeby
        podkreślił co go rozśmieszyło, wzruszyło i to powinno zostać w filmie, mi
        podobały się z pierwszej części komentarze do meczów i nic z nich nie zostało
        przeniesione itp itd....(z innej -> beczki no grocholę jak przenieśli na ekran,
        dno.... tylko dom miała ładny)
      • Gość: Finka Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.acn.waw.pl 02.01.05, 10:34
        ...zal ze nie zainwestowali w serial! Nie wyobrazam sobie jednak polskiej
        telewizji kupujacej taki drogi film ale szkoda ze nie poszli ta droga :)
        Moglibysmy obejrzec wszelkie niuanse i rzeczywiscie poczuc atmosfere chocby
        szkoly czy uczacych tam profesorow. A tak przelatujemy po przygodach.

Syriusz (po przeczytaniu ksiazki) jawil mi sie jako silny, opiekunczy
        facet...moj ukochany Gary Oldman w zyciu nie dostalby ode mnie Pottera nawet na
        chwile pod opieke...a sam Harry powinien trzymac sie od niego z daleka :)
        Profesor Dumbledore mialbyc silnym, cieplym czarodziejem wywolujacym zarowno
        szacunek jak i symatie...a tu taki sobie staruszek leciutko zdziwaczaly i
        zyjacy w swoim swiecie (hehehe mowie jak pracownik Ministerstwa)
        Ron i Hermiona...no takie to jakies

Najbardziej mi chyba brakuje atmosfery miejsca, wiekszej ilosci Snapa na
        ekranie i czarow profesorskich...
    • Gość: Budyń Harry Potter i Czara Ognia = Wielka Klapa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 19:30
      Będzie to krótkie, głupie i nie oddające wszystkich wrażeń z książki! Mike
      Newell to reżysrer dobry, przyznaję, ale niech do "Czary Ognia" się nie tyka,
      ponieważ to nie jego "działka"! Schrzani to tak, że film będzie trwał dwie
      godziny, a nie cztery, cztery super godziny w kinie! Alfonso Cuaron, zatem
      stworzył by "the best" widowisko, bo to on jest dobry w takich filmach! Groza,
      strach, doskonała muzyka, klimat, humor i wspaniałe 136 minut spędzone w kinie.
      Błagam was, Warner Bros, "nie rozwalcie" tak dobrego tytułu!
      Przyszłość "filmomaniaków" zależy od waszego wyboru! Wysokobudżetowy, długi film
      opowiadający o prawie każdym szczególe albo niskobudżetowy, krótki film
      opowiadający o niewiadomo czym.A,i 3 część była najlepsza! Tak trzymać!
    • Gość: Klara Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:47
      Ciekawe czy film będzie się różnił od książki?
    • Gość: jasio Re: Harry Potter i Czara Ognia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:04
      Podobnie jak trylogia Tolkiena nakrecenie idealnej wersji filmu o Potterze
      wymagalo by nie wersji kinowej a telewizyjnej w formie serialu lub 2, 3 filmow
      1,5 godzinnych. Takie praktyki z wiadomych powodow rzadko sie trafaija lub
      odbija sie na koncowej jakosci tworu. Tez czuje nie dosyt po wersjach
      kinowych .... ale moze to lepiej bo chetnie wracam do ksiazki. Szkoda, ze
      dopiero w listopaszie bedzie Czara.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka