Dodaj do ulubionych

warto isc na aleksandra??

03.01.05, 18:11
wybieramy sie do kina na Aleksandra i chcialabym poznac obiektywna ocene tego
filmu?? Warto czy to bedzie strata pieniedzy??
Obserwuj wątek
    • gagarin3 Re: warto isc na aleksandra?? 03.01.05, 19:31
      Nie warto. Aż się dziwię, że nie zażądałam zwrotu pieniędzy i odszkodowania za
      zmarnowany czas ;) Film jest straszny. Nudny, przegadany, schematyczny. Farell
      powinien dostać za tę "kreację" malinę, a Stone udać się na przymusową emeryturę.
    • Gość: Tete Re: warto isc na aleksandra?? IP: 193.29.205.* 03.01.05, 19:43
      Moim zdaniem warto!!! Rewelacyjna rola Angeliny Joli (dokladnie tak wyobrazalam
      sobie Olympias)i Van Kilmera (Filipa nie mozna bylo zagrac lepiej:). Trzeba
      troche lubic historie, jezeli szukasz widowiska w stylu "Gladiatora" to może
      sie nie podobac... Osobiscie mam kilka zastrzeżeń, ale na filmie sie nie
      nudzilam, mile spedzilam czas...
      • boudicca Re: warto isc na aleksandra?? 04.01.05, 00:37
        >Trzeba troche lubic historie<

Jaką historię? Hollywodzką? Każdy kto ją zna chociażby w m ałym procencie od
        razu zauważy braki i nadużycia w scenariuszu, że o kostiumach i scenograffi nie
        wspomnę. Ten film ma tylko jeden dobry punkt - charakteryzację Vala Kilmera.
        Widziałam odtworzoną metodą Gersimowa twarz Filipa II i na niej z całą pewnością
        wzorowali się pomysłodawcy charakteryzacji. Rysy twarzy, kształt oczy i ust
        różnią sie od oryginału (co nie jest zastrzeżeniem, tylko uwagą), ale blizny,
        brak oka i włosy - po prostu rewelacyjne.
        Ale dla jednego Filipa nie ma sensu tracić niepotrzebnie kasy na bilet. Po
        obejrzeniu Troi myślałam, że już większego knotu nie można stworzyć.
        Polecam panią Jones "W pogoni za rozumem". Lekkie, łatwe i przyjemne. Taki sam
        podtytuł powinien mieć Aleksander, tyle że straconego rozumu i niesmaku, po jaką
        cholerę na to poszłaś, nic nie przywróci (tak było przynajmniej ze mną).
        • Gość: Tete Re: warto isc na aleksandra?? IP: 193.29.205.* 04.01.05, 10:11
          Konkretniej!!! W ktorym punkcie film odbiega znaczaco od historii Aleksandra
          Wielkiego? Uwazam, ze jak na film historyczny to bardzo wiernie przedstawia
          jego dzieje....ostatnio malo takich filmow. O jakich naduzyciach w ogole mowisz
          mowisz? Tzn chodzi mi tylko o te ktore mijaja sie z prawda historyczna - inne
          mnie nie interesuja!!! Scenariusz to po prostu historia Aleksandra
          Wielkiego...wiec mniej pretensje do autorow starozytnych, ze jak dla Ciebie to
          za malo pasjonujaco ja przedstawili!!! To, ze masz starozytnego nicka nie
          swiadczy wcale, ze znasz historie Aleksandra wlk. (w koncu to prawie 400 lat
          roznicy) i druga strona Europy!
    • deltalima Re: warto isc na aleksandra?? 03.01.05, 20:57
      jak można poznać obiektywną ocenę forumowicza???
      ja odradzam. chała. nawet efekty specjalne niespecjalne.
    • anpio Re: warto isc na aleksandra?? 03.01.05, 21:51
      Proponuje przejrzenie na tym forum, dwóch juz bardzo "rozkręconych" wątków o
      Aleksandrze. Mam nadzieje, że to pomoże Ci podjąć decyzję. A moim zdaniem warto
      iść( choćby by po to by samemu osądzić czy było warto).
    • Gość: SiTy Re: warto isc na aleksandra?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 10:50
      Nie napiszę, że "warto", ale obejrzeć można. Tylko nie spodziewaj się zbyt
      wiele.
    • Gość: Tete Re: warto isc na aleksandra?? IP: 193.29.205.* 04.01.05, 14:42
      Polecam recenzje
      www.film.org.pl/prace/alexander.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka