Gość: dcdam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:30 Naprawdę dobry film. Polecam każdemu kto lubi trochę pomarzyc. Deep jak zwykle zagrał znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakow31 Re: Marzyciel IP: *.fortisbank.com.pl 31.01.05, 15:49 Slaby i nudny film z przewidywalna fabula i aktorstwem drewnianym. za co Amerykanie przyznaja Oscary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dose Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:54 Krakow31 - żal mi Cię, z taką wrażliwością sam nadajesz się na drwala. Film jest cudowny. Depp znakomity [żadna zresztą nowość], muzyka przejmująca, a fabuła poruszająca. Poza tym zdjęcia w tym filmie same w sobie zasługują na Oscara... Genialny. Genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania19111 Re: Marzyciel IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 12:22 Ten film to po prostu zakała Hollywood. To badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Marzyciel 21.02.05, 14:53 > Ten film to po prostu zakała Hollywood. biorąc pod uwagę co sądzę na temat kanonów dominujących w Hollywood, określenie tego filmu "zakałą" jest tu niebagatelnym komplementem ;) sama fabuła - pisarz + wdowa itd. może nie porywająca (ale takie życie, bo to na podstawie faktów). ale przecież nie o to w tym filmie chodzi, a o magiczną otoczkę Nibylandii, która czyni go urzekającym. Dużo stracił ten, kto nie poczuł tej magii! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: Marzyciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 02:24 po pierwsze - filmu jeszcze nie widziałam, na razie tylko trailer, który bardzo mi się podobał. po drugie - johnny depp i dustin hoffman drewniani?? jakoś mi się nie chce wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . O czym Marzy Hollywood IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.02.05, 20:12 O Straconym / utraconym dzieciństwie to jest chyba oczywiste - duże dzieci Akademii rok temu musiały nagrodzić bajke , która jest w sam raz na niedzielne przedpołudnie . W tym roku uroczła nas zaś kilkoma nie trafnymi nominacjami , ale to norma, "Marzyciel" kontynuje role Trylogii , sam Neverland odrazu kojarzy się mi z panem M.J. posądzonym o pedofilie i tęsknotami Hollywood za dzieciństwem. Sam film jest sprawnie zrealizowany z niezłą rolą Deppa , łączy bajkowość z wyobrażnią i klimatem tamtych czasów . Przypomniał mi się klimat filmu Tima Burtona "Duża Ryba" , który rok temu nie miał szans dostać więcej nominacjii niż mu się należało , a jest filmem mniej familijnym niż "Finding Neverland" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madre Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:06 mam pytanie czy ten film jest tylko dla kobiet ?? facetoom moze sie spodobac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Marzyciel IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.02.05, 21:08 JOHNNY DEPP NIE DEEP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixels Re: Marzyciel IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 19:45 Film ten zronił na mnie ogromne wrażenie! Poczatek (pierwsze 20 min)był nudny, miało się ochotę wyjść. Cieszę sie że wytrwałem! Łzy same płyną po policzkach! Kate zagrała super a Deep przeszedł samego siebie! POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majaa Re: Marzyciel IP: *.wro-com.net 07.02.05, 12:10 film jest przyjemny, obejrzeć warto, choćby dla Depp'a i tego małego (grającego Peter'a), ale w rezultacie jest dosyć przewidywalny i zatrzymuje się na powierzchni. nie wiem, czy ten film robiono z myślą o dzieciach czy dorosłych, ale jeśli miał być dla dorosłych to mozna było znacznie głębiej wejść w temat. ogladąłam kiedyś dokument o autorze Piotrusia Pana i jego postać była naprawdę ciekawa, intrygująca - tragicznie niedostosowana do świata dorosłych, wyalieowana, a filmowy Barry jest co najwyżej lekko niepoprawny w swoim umiłowaniu zabaw z dziećmi... szkoda, bo można było zrobić świetny dramatyczny film, a zrobiono przyjemny filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: Marzyciel 10.02.05, 14:17 zgadzam się z powyższą opinią. Film jest dobry, ale nie świetny. trochę mnie rozczarował, mimo niezłego aktorstwa i muzyki. fabuła sprowadza się do w sumie dość błahej historyjki o wiecznym chłopcu. drugiego dna nie ma. koniec sentymentalny. co do Deppa to bardziej zasługiwał na oscara za "Piratów..." 4/6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia.dracula Re: Marzyciel IP: *.kpk.gov.pl 14.02.05, 15:42 film jest przyjemny, obejrzeć warto, choćby dla Depp'a i tego małego (grającego > > Peter'a), ale w rezultacie jest dosyć przewidywalny i zatrzymuje się na > powierzchni. nie wiem, czy ten film robiono z myślą o dzieciach czy dorosłych, > ale jeśli miał być dla dorosłych to mozna było znacznie głębiej wejść w temat Obiema rękami podpisuję się pod przytoczoną opinią :o) pozdrowienia serdeleczne dla autorki/autora - miło czasami spotkać w necie kogoś kto ma podobne odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:48 film jest dokladnie taki jaki ma byc. lekki i magiczny. moim zdaniem stworzenie ciezkiego dramaciska jest conajmniej bezcelowe. "znacznie glebiej wejsc w temat" ?? czyli co? pokazac jaki Barrie byl przytlaczajaco dziecinny? a moze stworzyc tragedie o dzieciach co stracily matke? Odpowiedz Link Zgłoś
stealingbeauty MARZYCIEL 11.02.05, 15:09 Nie podobał mi się. Myślę, że jest zbyt poważny jak na film dla dzieci oraz zbyt infantylny jak na film dla dorosłych. Muzyką Kaczmarka bardzo się rozczarowałam - jest niezwykle typowa, nie wyróżnia się, sądzę, że film o takiej tematyce powinien mieć bajkową, fantastyczną muzykę. Wzruszyła mnie ostatnia scena - na ławeczce, oraz gra Kate Winslet. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: MARZYCIEL 12.02.05, 20:56 Infantylny strasznie! Za co "Gazeta" przyznała mu 4 gwiazdki??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylvix Nigdzieland IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 22:50 Cudowny Deep, Winsletówna nie koniecznie, fabuła ok. Bardzo polecam warto dla tym, którzy cenią sobie aktorstwo Deepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto.krotki Re: Nigdzieland IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 16.02.05, 13:02 Po obejrzeniu filmu z jakichs powodów było mi smutno. Ani mnie ani moje współtowarzyszki nie porwał. Deep oczywiście świetny aktor, Winslet tez niczego nie brakowało, ale generalnie jakis taki rozmyty. Ktos napisał że ani dla dorosłych ani dla dzieci i chyba miał rację. Generalnie film był niezły, ale czegoś według mnie zabrakło w tym obrazie. Przypomniałam sobie tylko park (iławeczke)w którym bedąc w Londynie na wakacjach czesto bywałam, ale to chyba mało po obejrzeniu filmu z takimi recenzjami? Odpowiedz Link Zgłoś
sandalaya Re: Nigdzieland 16.02.05, 15:53 Trailer fantastyczny, ale sam film płaski, poprawny, ale nie porywający. Pomimo mojej ogromnej sympatii dla Deppa /genialny w Piratach/ i Winslet nie mogę powiedzieć nic więcej poza to, że dwie, może trzy sceny w filmie warte były obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna_pirata Re: Marzyciel IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 17.02.05, 18:15 film wspaniały, magiczny, bajkowy... johnny depp jak zwykle fenomenalny (gra, ekspresja i szkocki akcent), kate winslet bardzo dobra, mali aktorzy czarujący. muzyka kaczmarka profesjonalna, aczkolwiek nie porywa. utwór "this is neverland" mistrzowska współgra z sceną, w której jest wykorzystany, także "where is mr. barrie" robi świetne wrażenie na otwarciu filmu. reżyser potrafił przedstawić SWOJĄ wizję j. m. barrie'ego i był pod tym względem bardzo rzetelny. jak sam wspominał - obraz nie biografią pisarza, tylko zarysem jego postaci. poza tym, jeśli przyjrzeć się faktom - film jest zupełną fikcją (naprawdę było 5 chłopców; arthur davies poznał barrie'ego na 10 lat przed swoją śmiercią; etc.). film nie jest ani płytki, ani szalenie ambitny (drugie dno chyba nie zawsze jest potrzebne, prawda?). ciepły, piękny, wzruszający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Marzyciel IP: *.mck.krakow.pl / 195.150.68.* 18.02.05, 17:19 James Barrie w tym filmie podobny był do pierwowzoru tym tylko że miał takie jak on wąsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elessar Re: Marzyciel IP: 62.29.137.* 21.02.05, 07:54 To film dal każdego. Warto czasem obejrzeć takie kino i oderwać się na chwilę od tego świata. Film też opowiada w pewnym stopniu o pięknej miłości i o tym jak pielęgnować to uczucie. Tak jak śpiewał Dżem - W życiu piękne są tylko chwile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:01 przed chwila wrocilem z kina. i wrazenia na goraco (no prawie na goraco bo zdazylem jeszcze obejrzec 1/3 pulp fiction po raz nty:)) sa takie ze... nie bylo rownie genialnego i cudownego filmu w kinach od 'zlego wychowania'. film po prostu magiczny! genialna opowiesc o walce miedzy rzeczywistoscia a marzeniami!! na szczescie magia i wyobraznia wygrywaja w tej rywalizacji:) nie zawsze trzeba dorosnac zeby moc stawic czola swiatu, czesto gesto troche dziecinnosci pomaga przetrwac. dawno zaden film nie sprawil ze lezka sie w oku zakrecila i mrowki po plecach przebiegaly. nie tylko zreszta mnie... co do aktorstwa to Depp mnie jednak nie przekonal, nie wiem czemu. moze rola srednio wymagajaca? natomiast ten szkocki akcent rozkladal na lopatki po prostu! najfajniej wypadl w scenach gdy odgrywal z chlopcami historyjki, tam mial pole do popisu i pokazal ze sie liczy w stawce:), ale na oscara to chyba zbyt malo. ale zobaczymy. za to Kate:)))) kolejna doskonala rola po 'zakochanym bez pamieci'!! ehhh, coraz bardziej ja lubie:) generalnie: film polecam baaardzo goraco! idzcie ludzie do kina pomarzyc i wzruszyc sie! Odpowiedz Link Zgłoś
maszmaszu Re: Marzyciel 24.02.05, 19:50 Nawet Johnyy Depp, pomimo nowo nabytego szkockiego akcentu (cudowny:) nie uratował tego filmu, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:28 nie ma to jak napisac ze film slaby i nie uzasadnic. dobry sposob na prowadzenie dyskusji!:) moze jakos dokladniej napiszesz co sie nie podobalo? rozumiem ze film mogl nie zachwycic, ja jednak bede go bronil (normalnie tego nie czynie bo de gustibus... ale ten film uwazam za swietny wrecz i dlatego stoje za nim murem:))- dawno nie widzialem tak dobrej opowiesci o walce wewnetrznej miedzy marzeniami a otaczajaca nas przykra rzeczywistoscia. i o zwyciestwie tych pierwszych (co jest sednem tego filmu dla mnie)!! Odpowiedz Link Zgłoś
tinuvelirith Re: Marzyciel 28.02.05, 11:04 Rzeczywiście film jest świetny, wręcz genialny!!!!!!! Johnny Depp jak zwykle przygotował sie bardzo dobrze do swojej roli, tak samo jak dobrze wcielila się w nia Kate Winslet.....Tylko czemu,do cholery, ten film dostał tylko jednego Oscara!!!!!!!!!!!Tylko JEDNEGO!!!!Na siedem nominacji!!!!!!Biedny Depp już tyle razy był nominowany(np.w zeszlym roku) i znowu nie dostal Oscara.....Ci Amerykanie wogóle nie maja gustu...Wybieeraja jakieś nieciekawe filmy o rzekomo "tragicznym losie bokserki".Gdyby to Polacy rozdawali Oscary to by bylo dopiero....a nawet lepie-młodzież;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
annaschirley Re: Marzyciel 01.03.05, 12:19 Ale narobiliście mi ochoty na ten film. Ponieważ nasze życie jest ponure i pełne problemów dobrze czasem oderwać się od rzeczywistości. Odnaleźć w sobie ukryte dziecko, rzucić się w odchłań marzeń i fantazji, udać się do Nibylandii. A jeżeli można to zrobić w doborowym towarzystwie to naprawdę warto. Zaraz sprawdzam repertuar kinowy w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misz Re: Marzyciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:20 film jest do uśmiechania się tylko nie od żartów tylko radości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:49 Naprawdę przepiękny film jak "Marzenie" polecam byłam na nim w kinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajączek Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:53 Film cudowny!!!!!Jego magię wyczuwa się jeszcze długo po seansie...Jonny Deep był świetny!!!Nie rozumiem jak można nie poryczeć się na końcu, jak ja byłam na seansie to wszyscy płakali...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macsek Re: Marzyciel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.05, 11:59 Takie ckliwe kino familijne, gładkie, typowo amerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:54 taaa. i z typowo amerykanskim happy-endem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
k_psycho Re: Marzyciel 11.04.05, 16:34 Zakończenie akurat typowo hollywoodzkim happy endem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow Re: Marzyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:04 naprawde??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajl Re: Marzyciel IP: 80.72.40.* 27.04.05, 23:23 Moim zdaniem film jest rewelacyjny. Dzięki niemu przypomniałem sobie dlaczego jako dziecko kochałem Piotrusia Pana.No i do tego muzyka Kaczmarka... Miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś