Dodaj do ulubionych

HORRORY wszechczasów

IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 11:58
co mozecie wpisac na taka liste? co was nabardziej przestraszylo? co
zamrozilo krew w zylach :P starocie, nowosci...
pozdrowienia!
Obserwuj wątek
    • effi23 Re: HORRORY wszechczasów 01.02.05, 12:30
      ze staroci to Dziecko Rosmary i Egzorcysta. A z nowszych Inni i Szosty Zmysl:)
      Harry Angel jest jeszcze dobry ale to na granicy gatunku, a i jeszcze Fallen (W
      sieci zla) za klimat i za piosenke. "...Time is on my side.. Yes, it is..."_
      Super
      Kamila
      • magdalenab1979 Re: HORRORY wszechczasów 19.02.05, 16:31

darkness. polecam na samotny wieczór a oglądanie przełożyc na okolice północy...
        fallen spoko. zresztą film który na mnie robi wrazenie musi sie skończyc trochę
        nieprzewidywalnie. te spełniaja ten warunek
    • polusiewka Re: HORRORY wszechczasów 01.02.05, 12:56
      THE RING
      • monikate Re: HORRORY wszechczasów 01.02.05, 13:11
        "Psychoza" i "Ptaki" Hitchcocka;
        "Noc żywych trupów";
        "Dziecko Rosemary" of course, ale ten film jest nie tylko horrorem;
        "Carrie"
      • Gość: dose SĄ DWA TAKIE FILMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:00
        Ze starszych to bezkonkurencyjnie "ZEMSTA PO LATACH",
        a z nowszych na pewno będzie to "DEAD END" [nie wiem jak tytuł tego filmu brzmi
        w wersji oficjalnej po polsku, prawdopodobnie "ślepy zaułek" albo nasi boscy
        filmowcy poszli jak zwykle na łatwiznę i przetłumaczyli jak leci "Martwy
        koniec"].
        "DEAD END" to chyba jednak ten najlepszy jak dla mnie. W życiu się tak nie
        bałam. Na horrorze i w ogóle. Po prostu musiałam robić przerwy, bo mi tak
        serducho waliło, że myślałam, że kipnę. GENIALNY.
    • anja.riddle Re: HORRORY wszechczasów 01.02.05, 15:30
      The Ring i inne japońskie horrory - Dark Water czy Klątwa Ju - On
      Candyman
      Dziecko Rosemary
      28 Dni Później
      Dracula, Nosferatu Wampir, Wywiad z Wampirem (jeśli ktoś lubi takie klimaty)
      Mary Reilly
      • Gość: Hombre Re: HORRORY wszechczasów IP: 80.51.234.* 02.02.05, 08:32
        jw Dziecko Rosemary, Egzorcysta, Nosferatu Wampir ( Herzoga ), ale również
        Hellraiser - pierwsza częśc, druga też jeszcze niezła, i jako małolat oglądałem
        w kinie taki film pt. Zemsta po latach ( swoją drogą co za tytuł ;-) ) i
        pamiętam ze strasznie się bałem, hehe
        • Gość: hej Re: HORRORY wszechczasów IP: *.kolonianet.pl 17.02.05, 14:35
          Dziecko Rosemary
          Egzorcysta
          Psychoza
          Ring
    • trevik Re: HORRORY wszechczasów 02.02.05, 17:14
      W pierwszej kolejnosci napisalbym The Ring - ten film jest naprawde mocny, jak
      trafi na "wlasciwego" odbiorce (wersja amerykanska przynajmniej, podobno
      przymierzano sie do Ring 2, nie wiem, co z tego wyszlo) , "niewlasciwi" na nim
      spia, potem juz cala masy Hellreiserow, "Koszmarow z Wiazowej", etc.
      • anja.riddle Re: HORRORY wszechczasów 02.02.05, 18:39
        Amerykański Ring 2 ma być w kinach jakoś w marcu. Jednak, jeśli chodzi o
        jedynkę, to japoński zrobił na mnie większe wrażenie (no i scena gdy
        dziewczynka wychodzi z telewizora, brrr...)
    • Gość: januszek Re: HORRORY wszechczasów IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 23:10
      dark water
      the ring japonski
      lsnienie
      halloween
      tożsamość
      ciemność

pozdrawiaju
    • bombadil Re: HORRORY wszechczasów 04.02.05, 12:19
      Oczywiście Kobieta wąż - Reptile, i Nosferatu Wampir Herzoga.

pozdrawiam
      bob.
      • squonk Re: HORRORY wszechczasów 04.02.05, 15:11
        Gdy bylam dzieckiem zamiast na religie poszlam z kolezanka do kina na "omena" z
        gregorym peckiem. Musialam zdefraudowac pieniadze na komitet rodzicielski bo
        bilety mozna bylo tylko kupic u konia. Bog mnie pokaral za te dwa grzechy (a
        raczej trzy - bo starym powiedzialam, ze zubilam forse:-). W nocy tak sie
        balam, ze poszlam spac do mlodszej siostry. Do tej pory mnie ciarki przechodza
        na wspomnienie tamtego strachu.
    • gratiss Re: HORRORY wszechczasów 04.02.05, 23:38
      "MIMiC"!!!!
      Ogladaliscie???Horror!!!!
    • katiabb Re: HORRORY wszechczasów 05.02.05, 09:38
      "W mroku pod schodami" najlepszy jaki widziałam
    • kolysankarosemary Re: HORRORY wszechczasów 05.02.05, 14:31
      Zdecydowanie Lśnienie!
    • Gość: Ann Re: HORRORY wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 17:14
      KRĄG - japan version,
      ONE MISSED CALL - też japoński,
      TEKSAŃSKA MASAKRA PIŁĄ MECHANICZNĄ,
      28 DAYS LATER,
      DARKNESS,
      DEMON ISLAND,
      jako klasyk gatunku to OMEN,
      PIŁA,
      KLĄTWA,
      NAWIEDZONY,
      BLAIR WITCH PROJECT 2,
      GOTHIKA,
      ZGROMADZENIE,
      SIEDEM,
      OSADA i mogę tu jeszcze wymieniać i wymieniać bo jest ich wieele:))
      PS:sorka za duże literki, ale chciałam je jakoś wyszczególnić
    • Gość: naaan Re: HORRORY wszechczasów IP: 212.191.134.* 12.02.05, 20:24
      A ja dorzucę jeszcze klasykę The Rocky Horror Picture Show
    • Gość: ubu_roy Re: HORRORY wszechczasów IP: *.nyc.rr.com 13.02.05, 03:16
      Zgadzam sie z wczesnie podanymi typami na Horror wszechczasow. Dodac pragne
      film Langa M (Murderer Among Us) oraz nie wymienionego wczesniej przez nikogo
      Lokatora, Polanskiego. (The Tenent), pozdro.
    • kate-gun Re: HORRORY wszechczasów 13.02.05, 13:41
      -The Ring [stan przedzawalowy]
      -Exorcist: The beginning [zreszta wszystkie czesci byly dobre, stan
      przedzawalowy]
      -Texanska masakra pila mechaniczna [stan przedzawalowy]

dalej Omen, Dziecko Rosemary itp - ogolnie wszystkie w ktorych objawiaja sie
      jakies sily szatanskie
    • metalflower Re: HORRORY wszechczasów 13.02.05, 18:40
      Za całkiem niezły horror (choć raczej nie "wszechczasów") uważam pierwszą część
      "Resident Evil". Tym bardziej byłam zdruzgotana sequelem.
      • olang Re: HORRORY wszechczasów 13.02.05, 23:02
        "Lśnienie" po stokroć,
        "Egzorcysta" super
        wiele ich widziałam, ale więcej nie przychodzi mi do głowy.Była też jedna
        część "Koszmaru z Ulicy Wiązów" przy której strasznie się bałam, nie pamietam
        tylko która - chyba trójka - chodzi mi przede wszystkim o motyw z domkiem dla
        lalek, który bohaterka odwiedza we śnie.Do tej pory mam ciarki, chociaż
        oglądałam to chyba jeszcze w podstawówce.
        Niezły był też "Inni" - był jeden taki moment,że prawie dostałam zawału
        • Gość: ultra75 Re: HORRORY wszechczasów IP: 212.160.93.* 14.02.05, 13:00
          Nie będe niestety specjalnie oryginalna :-) - przede wszystkim OMEN - spać po
          nim nie mogłam przez dobry tydzień :-)
          ZEMSTA PO LATACH - widziałam go w dzieciństwie, zjeżdzający po schodach wózek
          inwalidzki też mnie długpo prześladował :-). Obejrzałam go sobie niedawno po
          przeszło 20 latach i musze przyznać, że zestarzał sie tylko trochę, dalej mi
          się podoba, ale niestety już tak nie straszy :-( - przynajmniej mnie.
          Był jeszcze jeden film - ciekawe, czy ktoś go skojarzy - orygnialny tytuł HIGH
          SOCIETY (niestety nie pamiętam polskiego tytułu - chyba DUCH, ale nie jestem
          pewna) z dosyć znanymi aktorami i fajnymi efektami specjalnymi, jak na tamte
          czasy (początek lat `80).
          • Gość: ultra75 Re: HORRORY wszechczasów IP: 212.160.93.* 14.02.05, 13:01
            PS. Pokręciłam. To był właśnie GHOST, a nie pamiętam, jak był przetłumaczony.
    • Gość: hrabia.dracula Re: HORRORY wszechczasów IP: *.kpk.gov.pl 14.02.05, 15:56
      na mojej liści horrorów wszechczasów zdecydowanie prowadzi Blair witch project
      (ale tylko jedynka, sequel byl juz kiepski), a ze względów sentymentalnych
      Dracula Coppoli i Nosferatu Murnaua
    • Gość: Beretta007 Re: HORRORY wszechczasów IP: *.man.rsk.pl 15.02.05, 11:54
      Filmy, po których przez cały dzień byłam przybita, to: "Resident evil" i "The
      ring". Oj, dużo w swoim życiu strzelanek się naoglądałam, a co za tym idzie -
      krwi też, ale w "Resident evil" było coś więcej. Jakiś taki nieprzyjemny
      klimat. W kinie pobałam się też troszkę na "Gothice", ale to szmira, bo wyszłam
      z kina i zapomniałam.
    • gruba135 Re: HORRORY wszechczasów 15.02.05, 19:24
      LŚNIENIE I BLAIR WITCH PROJECT!!!
    • Gość: Przemas Re: HORRORY wszechczasów IP: *.205-200-80.adsl.skynet.be 15.02.05, 23:37
      1. Lśnienie
      2. Omen
      3. Zemsta po latach (The Changeling) - milo sie zdziwilem, jak wiele osob go
      wspomnialo :-)
      4. Obcy - jedynka oczywiscie. Reszta to nie horrory
      Pozdrawiam wszystkich wielbicieli gatunku!
      • Gość: jaija Re: HORRORY wszechczasów IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.02.05, 23:48
        Mam takie niejasne wrażenie, że autor książki "Ring" musiał widzieć Changeling,
        ta studnia...:)
        Poza wyżej wymienionym bardzo lubię ekranizacje Draculi - tę najświeższą,
        Coppoli (bo nie 2000 i 3000, broń Boże!), wariacje okołodraculowe z wytwórni
        Hammer z (nie)boskim Lee, wersję z seksownym Frankiem Langellą z 1979 r
        bodajże, no i z undead Belą Lugosim! Oprócz tego: Dziecko Rosemary, Omen,
        Egzorcystę, Night of Demon, Candymana 1, dwie pierwsze części Hellrisera, Night
        of the living dead z 1968 r, filmy Fulciego i Argento, choć może nie
        wszystkie ;)Ale uwielbiam też obie wersje Nosferatu - tę Murnaua i Herzoga,
        oraz Vampyra. Wywiad z wampirem też stylowy:)
        • Gość: jaija Re: HORRORY wszechczasów IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.02.05, 23:50
          Dołączam Obcego 1, 2 i Lśnienie, spojrzałam na post Przema, to mi się
          przypomniały:)
          • Gość: Goran Re: HORRORY wszechczasów IP: *.ct.com.pl 17.02.05, 14:29
            Zemsta po latach zdecydowanie, Lśnienie swoje zrobiło też.

Z Zemstą była ciekawa rzecz. To byłą chyba poowa l;at 80. Miałem dużo czasu do
            pociągu więc poszedłem na pierwszy lepszy seans do kina. Był tylko tytuł i
            produkcja - kanadyjski, żadnej wskazówki, myślałem że to jakiś obyczaj. W kinie
            było może ze 12 rozrzuconych po sali osób. Przynam - film wcisnął mnie w fotel
            dość dosłownie.

• j-lee Re: HORRORY wszechczasów 17.02.05, 15:18
              a może Lost Boys z Kieferem. Cry litlle sister...
            • Gość: ultra75 Re: HORRORY wszechczasów IP: 212.160.93.* 17.02.05, 16:19
              To niesamowite, Goran, ale ja też widziałam Zemstę pierwszy raz dokładnie w
              takich samoch okolicznościch! Wracaliśmy z (uwaga!) obozu harcerskiego i poczas
              przesiadki, bodajże w Szczecinie, mieliśmy trochę wolnego czasu, więc poszliśmy
              do kina. Żeby było śmieszniej, to nie mogliśmy niestety zostać na całym seansie
              i pamiętam, że kolega miał nastawiony budzik w zegarku(!), żeby się za bardzo
              nie wciągnąć i nie przegapić pociągu :-). Film nas tak wciągnął, że ledwie się
              powstrzymaliśmy przed olaniem pociągu i zostaniem do końca :-).
              Film zobaczyłam do końca już jednak w "swoim" mieście.
              Pisałam już o tym troche wyżej, że niedawno obejrzałam go po raz drugi (a w
              zasadzie 3. :-)) po dokładnie... 20 latach! Niestety nie straszy tak, jak
              wcześniej, ale niesamowity klimat jak najbardziej pozostał!
              Pozdrowienia.
              PS. A może nawet byliśmy na tym samym seansie :-)?
              • Gość: Goran Re: HORRORY wszechczasów IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 01:09
                PS. A może nawet byliśmy na tym samym seansie :-)?

Ciepło ale nie gorąco - ja oglądałem ten film w kinie Kalmar w Kołobrezgu. Film
                mam oczywiście w kolekcji DVD (właśnie się ukazał). Fakt - nie straszy (po tym
                morzu krwi w filmach i życiu wszytsko spowszedniało) ale klimat - jak zwykle
                świetna rola gen. Pattona czyli Dżordża Scotta - i przede wszystkim nastrojowo-
                niepojąca muzyka - pozostały.
    • Gość: bo Re: HORRORY wszechczasów IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 19.02.05, 02:09
      jak dla mnie "Fanny Games" (jakos tak to sie pisze) o jeeeezu to dopiero
      film.Mialam traume po nim.wparadzie pardziej gatunek terror ale naprawde mocny.
      Zostalam zaproszona na randke na ten film-niezle co?
      A poza tym z dziecinstwa pamietam film "Oblicza zla" czy cos takiego, nie
      pamietam dokladnie ale dalo mi po czaszce.

• Gość: sank Re: HORRORY wszechczasów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.05, 14:26
      Prawdziwy dreszczyk emocji poczułam na tych filmach: "szósty zmysł", "dziecko
      rosemary", "lsnienie"... lubie tez "innych":)
    • Gość: sank Re: HORRORY wszechczasów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.05, 14:28
      Aha, no i zapomnialam, jeszcze oczywiscie "The ring" i "Blait witch project';]
    • Gość: H. Re: HORRORY wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:22
      Dla mnie :

1. Inni
      2. Szósty Zmysł
      3. Evil Dead
      4. Klątwa (japanese)
      5. Ringu (japanese)
    • Gość: mila Re: HORRORY wszechczasów IP: *.icpnet.pl 23.02.05, 16:57
      Jak dla mnie numer 1 to zdecydowanie The Ring. Długo nie mogłam sie otrzasnąć...
      Duże wrażenie zrobiły na mnie też:

Dark Water
      Klątwa Ju-On japońska
      Lśnienie
      Ptaki
      Omen
    • Gość: mumu Re: HORRORY wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:30
      nie wierzę!!! nikt nie wymienił Evil Dead czyli - "Martwe zło" Sama Raimi. Ech, wstyd horroromaniacy.
      www.filmweb.pl/Film?id=30709
      www.filmweb.pl/Film?id=30710
      Po za tym Noc żywych trupów z 1968 roku w reż. Romero, czarno-biały rewelacyjny klimat osaczenia.
      www.filmweb.pl/Film?id=30702
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka