Gość: pilar IP: *.phutomar.pl / 84.205.162.* 15.03.05, 17:01 ludzie potrzebuje pomocy czy ma ktos ekranizacje mistrza i małgorzaty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja czyli nie ty Re: mistrz i małgorzata IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 22:18 Radzę przeczytać książkę zamiast ogladac... Tak na serio nie ma dobrej ekranizacji tej powieści!!!!! Zachęcam dfo czytania1!!! Czyta sie szybko i ksiązka jest super !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilar Re: mistrz i małgorzata IP: *.phutomar.pl / 84.205.162.* 25.03.05, 12:55 ksiazke to ja przeczytalam ale teraz chcialabym to zobaczyc ekranizacje bo wydaje mi sie ze to moze byc calkiem fajny film;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: mistrz i małgorzata IP: *.czestochowa.agora.pl 25.03.05, 13:11 Zgadzam się, że dobrej ekranizacji nie ma. Dwie znane mi próby to polski serial Macieja Wojtyszki - nawet ciekawy, bardzo wierny powieści, ale zrobiony za tak małe pieniądze, że nie widać rozmachu powieści i wszystkich fantastycznych opisów, nie mówiąc o kostiumach Behemota, za to rzecz była świetnie zagrana, oraz film jugosławiański „Mistrz i Małgorzata”, który wyreżyserował Aleksandar Petrovic. Kilku reżyserów podejmowało jakieś watki z tej ksiązki (np. Wajda w „Piłacie i innych”) lub inspirowao się (Marczewski „Ucieczka z kina Wolność”). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: mistrz i małgorzata IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.05, 01:48 Czemu kręci się tyle gniotów a nikt nie zekranizuje tak genialnej powieści jak mistrz i Malgorzata ????????? Wyobrażacie sobie bal u Szatanana ekranie??? byłoby cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwa Re: mistrz i małgorzata IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.03.05, 18:14 Miesiąc temu na TV POLONIA leciał M&M. Wersja teatralna z Holoubkiem, Dymną i Kowalskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: mistrz i małgorzata IP: *.czestochowa.agora.pl 28.03.05, 10:30 To nie wersja teatralna, ale serial filmowy, o którym wspominałem. Niestety, Maciej Wojtyszko miał kiepski budżet i wyszło jak w teatrze, ale i tak nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: mistrz i małgorzata, a dla kogo niby? 28.03.05, 12:18 Serio odpowiedzieć Ci, czemu kręci się tyle gniotów? Popatrz na to forum, jakie pytania ekscytują społeczeństwo.Wrzuć największe kretyństwo w rodzaju, "z jakim aktorem chciałbś się przespać", a naród ruszy do dyyskusji. Film najbardziej pożądany to Daniec z tą od farby do włosów z wizytą w M jak miłość. I najlepiej, gdyby wszyscy wylądowali w szpitalu, gdzie obok najśliczniejszego lekarza roku leczyć Kożuchowską będzie ekipa Ciao Darwin. Naród dostał możliwość wyboru,to wybrał.Spływam z tego forum, ponieważ w odróżnieniu od 16 mln Polaków nie oglądam żadnych telenowel i nie mam nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś