Dodaj do ulubionych

Minority Report - Spielberg, to ty?!!

IP: *.dsl.mindspring.com 24.06.02, 21:35
Co ten gosc kombinuje?
Mieszanie K.Dickowych opowiesci z super efektami i humorem typu 'wiszacy gil z
nosa', 'rzyganie' i pogon za wydlubanymi oczami. Przyprawone reklamami Lexusa,
Gapa i takich tam.
Jak nazwac taki styl?

....whatever-fiction?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.ny325.east.verizon.net 26.06.02, 20:59
      aż tak źle?
      wybieram się do kina juz od piątku, ale jakoś nie mam czasu.... mam nadzieję,
      że nie będzie to zmarnowany czas:(
    • Gość: Ralph Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.06.02, 12:31
      Do obejrzenia skłania mnie b. przychylna opinia dziennikarza TIME'a (a'propos
      artykułu o T.Cruise)- rzekomo najlepszy film Spielberg'a od
      czasów 'Poszukiwaczy Zaginionej...' Obawiam się jednak kolejnego nabicia w
      butelkę eklektyczno-postmodernistycznej komercji:(

PS.Zgaduję, że "precog" to skrót od 'precognition'? Jako fenomen psychiczny
      ("wiedzieć", zanim się zdarzy...) taki mechanizm występuje (z pewnością!) u
      chorych psychicznie. Po raz n-ty pan S. posługuje się tanią manipulacją...
      • jot-23 Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! 28.06.02, 22:59
        Gość portalu: Ralph napisał(a):

> Do obejrzenia skłania mnie b. przychylna opinia dziennikarza TIME'a (a'propos
        > artykułu o T.Cruise)- rzekomo najlepszy film Spielberg'a od
        > czasów 'Poszukiwaczy Zaginionej...' Obawiam się jednak kolejnego nabicia w
        > butelkę eklektyczno-postmodernistycznej komercji:(
        >
        > PS.Zgaduję, że "precog" to skrót od 'precognition'? Jako fenomen psychiczny
        > ("wiedzieć", zanim się zdarzy...) taki mechanizm występuje (z pewnością!) u
        > chorych psychicznie. Po raz n-ty pan S. posługuje się tanią manipulacją...

oj tam, opowiadanie Dicka jest dobre, film, mizerny, tanie efekty na gross-
        outowanie publicznosci, cukierkowe ( to mnie najbardziej wkur...) zakonczenie...
        fuuuj... wyjsc nie wyszedlem... ale ogolnie NEDZA.
    • Gość: kpsting Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.new-york-41-42rs.ny.dial-access.att.net 29.06.02, 05:23
      Oj trudno sie nie zgodzic. Spielberg sie tym razem nie
      wysilil. Nie widzialem AI ale jesli jest takie jak MR
      to juz nawet nie chce tego zobaczyc.
      Generalnie ten typ opowiadania filmu, jak dla dzieci,
      niedaleko mu do Disneya i jego rysunkowych musicali.
      Nawet Williams sie nie popisal z muzyka a zdjecia
      Kaminskiego to chyba gdzies zginely jak sie film
      zmienil w historie kryminalna. No i nawal gadzetow "z
      przyszlosci" na poczatku filmu a pozniej jakis
      technologiczny nieurodzaj czy cos?!

a precogs to nawet fajni byli...
      • Gość: Ralph Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.02, 14:42
        Z AI wyszedłem. A prawie nigdy mi się to nie zdarza.

PS.Od pewnego czasu Spielberg mnie po prostu słabi...
        • Gość: marta Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.ny325.east.verizon.net 29.06.02, 17:12
          wczoraj ogladałam AI - i rety ! takidiotycznego filmu dawno nie widziałam ! po
          prostu zmarnowany temat, zamieniony w jakąś sentymentalną historyjkę, a to so
          cię dzieje po odnalezieniu niebieskiej wróżki już kompletnie wyprowadziło mnie
          z równowagi, do tego najbardziej tandetne zakończenie jaki ostatnio zdarzyło
          mi sie oglądać :(((
    • Gość: kiniarz Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: 195.116.253.* 01.07.02, 17:41
      poczekam z opinią na po seansie, by the way a kiedy w Polsce wchodzi na ekrany?
      • Gość: marta Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.ny325.east.verizon.net 09.07.02, 00:36
        dobra na filmie byłam wczoraj i faktycznie więcej tam sensacyjnego "dziania
        się" w sosie cudeniek technicznych, niż walki z przeznaczeniem by nie stało
        sie to co ma sie wydażyć, ale ogólnie spoko !
        mnie sie podobało, fajna wizja społeczeństwa i systemu w jakim żyją ludzie
        (sprawdzanie siatkówki oka np. przy wychodzeniu z metra), sprawnie
        poprowadzona historia, duuuużo lepsze niż AI (moim skronym zdaniem), fakt te
        zakończenie takie, no, powiedzmy - typowe
        a co do reklam, cóż cięzko jest pokazać amerykańską ulicę bez reklam:-)
        • Gość: Agnieszka Re: Minority Report - Spielberg, to ty?!! IP: *.silsoe.cranfield.ac.uk 06.08.02, 18:51
          Widze, ze opinie na temat MR sa zgodne. Mam tez wrazenie, ze wiele osob dalo
          sie nabrac na bardzo przchylne opinie krytykow. W dalszym ciagu podziwiam Toma
          C. (zostalo mi to po Magnolii) ale Minority Report utwierdzil mnie w
          przekonaniu, ze Spielberga nie bede juz ogladac. Pomysl wydawal sie kapitalny
          ale zostal zamieniony w zbyt dluga, zle opowiedziana historyjke. Bez komentarza
          zostawie pogon za oczyma w korytarzu... Wyszlam 15 minut przed koncem filmu po
          raz pierwszy w zyciu. Raczki opadaja. Goraco odradzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka