IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 23:12
Który z 11 filmów najbardziej wam się podobał , a który najmniej?
Według mnie film Shahina i film z Izraela były do niczego..świetne były filmy
z Meksyku i Francji!
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: 11.09.01 IP: *.tlsa.pl 13.09.02, 11:25
      Gość portalu: Omar napisał(a):

> Który z 11 filmów najbardziej wam się podobał , a który najmniej?
      > Według mnie film Shahina i film z Izraela były do niczego..świetne były filmy
      > z Meksyku i Francji!
      doskonaly epizod iranski (rewelacyjnia i spontaniczna gra dzieci), wstrzasajace
      interpretacje z meksyku i wielkiej brytanii (o dosc przeciwnych wymowach),
      niesamowite zdjecia w czesci amerykanskiej, wzruszajacy filmik francuski
      (katastrofa jako cud), charakterystyczna czesc japonska. najbardziej zawiodl
      mnie tanovic (bosnia-hercegowina), infantylny i niewiarygodny epizod z burkina-
      faso, nudna lopatologia etiudy egipskiej, slaba opera mydlana z indii,
      chaotyczny i malo ciekawy fragment izraela.
      zdecydowanie warto obejrzec, chociaz mnie brakowalo tu kogos ze skandynawii
      (bardzo ciekawe kino) i ameryki poludniowej. przydalby sie jakis lepszy tworca
      z azji (fragment indyjski byl do niczego). generalnie - polecam!
      • Gość: asia Re: 11.09.01 IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 17.09.02, 09:22
        W sumie naprawdę dobry film, zwykle podobne (zbiór kilkanastu opowieści) jakoś
        niezbyt do mnie trafiają, ale ten był świetny

Najmniej mi się podobał egipski i izraelski (zbieżność miejsc), trochę więcej
        sobie spodziewałam po mirze nair, totalnie (na duży plus) zaskoczył mnie sean
        penn, świetny ken loach, claude lelouch (chyba najlepszy wg mnie) i film z
        meksyku niezły pomysł.... Ogólnie- polecam, warto się wybrać
    • Gość: lim0nka Re: 11.09.01 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 14:04
      mnie się najmniej podobał japoński, może nie do końca rozumiem ich kulturę; no
      i ten z dziećmi był mało wyrazisty; natomiast wspaniały był wątek francuski i
      amerykański, rewelacja! :)
      zastanawia mnie natomiast, dlaczego tłumacz odpuścił sobie cały kawałek
      meksykański, przecież nie wszyscy, którzy idą na ten film, znają angielski na
      tyle, żeby zrozumieć, o co chodzi (ludzie krzyczą na widok samolotów
      wbijających się w WTC, ale też są nagrania z automatycznych sekretarek, kiedy
      pasażerowie samolotu lecącego na Pentagon dzwonili, żeby pożegnać się z
      najbliższymi; nie ma również tłumaczenia napisów na początku i na końcu całego
      filmu, gdzie pomysłodawca tłumaczył, dlaczego i w jaki sposób powstał taki a
      nie inny film; no i jeszcze jedno: ktoś ma poważne problemy z odmianą imion i
      nazwisk obcojęzycznych, apostrofy pojawiają się wszędzie, w większości
      niepotrzebnie; rozumiem pośpiech dystrybutora, który chciał zdążyć z premierą
      na 11 września, ale tym razem SPI dało ciała, to jest za dobry film, żeby tak
      sobie zlekceważyć tłumaczenie L

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka