Dodaj do ulubionych

MARTWICA MÓZGU

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.09.02, 11:30
To jest film, oglądalem go ze 20 razy, a rezyserem jest zreszta mistrz od
Wladcy Pierscieni, ktoś widział, jak wrażenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: MARTWICA MÓZGU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 12:06
      Nie wiedzialem, ze zrobil to tworca megagniotu Wladca... Martwica jest
      genialna. Kult, kult, kult. Jesli ktos nie widzial niech koniecznie pozyczy -
      krazy po wypozyczalniach video. Sa tylko dwie mozliwe reakcje na ten film -
      albo rezygnacja po 5 minutach, albo megaubaw.
      • Gość: lokky Re: MARTWICA MÓZGU IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 16:34
        no ba!! Zreszta w dorobku Jacksona to chyba jedyny film oprocz LOTRa, o ktoorym
        mozna cos powiedziec (tyle, ze jedyne co je laczy, to osoba rezysera...).
        Jackson popelnial jeszcze jakies pseudo-horrory w miezyczasie , ale nie warto
        tego ogladac, bo wszedl w schematy(np. "Przerazacze")
        Nie to co `Martwica...`Odkrylismy ten film na najnizszej polce wypozyczalni
        (wszystkie taka maja - z serii "film za 1zl"), i do dzisiaj jest scislym
        numerem jeden na nockach z horrorami.
        Jedyne, co mozna do tego porownac, to cykl `Evil Dead`(zwlaszcza druga
        czesc) i...nie wiem, chyba niektoore odcinki Pythona
    • neo777 Re: MARTWICA MÓZGU 23.09.02, 07:48
      To jest to o "sumatrzanskiej szczuromalpie"?
      • Gość: r Re: MARTWICA MÓZGU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.09.02, 10:45
        a jakże !
        • Gość: Marmite Re: MARTWICA MÓZGU IP: *.bn.com.pl 24.09.02, 05:23
          Film nie nie zachwycił tak jak was. Owszem jest inny, ale... na pewno ma coś w
          sobie. Jeśli ktoś lubi jatki to polecam. Niektóre motywy są nieziemskie i jest
          to na pewno horror przez duże H bo cała reszta to jedynie "filmy grozy".

A więc niech każdy zobaczy i sam oceni.
        • neo777 Re: MARTWICA MÓZGU 24.09.02, 07:52
          Ogladalem to bardzo dawno temu ale do dzisiaj pamietam jak lezelismy z kumplem
          na podlodze ze smiechu ogladajac ten film.
          • mindo Re: MARTWICA MÓZGU 24.09.02, 11:48
            Mam tą kasetę w domu. Parę razy widziałem ten film. Owszem, za pierwszym razem
            nawet trzymał w napięciu (i to bardzo) ale za drugim już mnie śmieszył. To
            raczej komedia niż horror. Prawdziwy horror to np. "Obcy" ale nie "Martwica".
            Dużo lepszym filmem wydaje mi się "Martwe zło", gdzie grupa przyjaciół trafia w
            lesie do domku i znajduje tam oprawioną w ludzką skórę ksiegę z zaklęciami.
            Brrrrr, już się boję.....
            • Gość: r Re: MARTWICA MÓZGU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.09.02, 13:27
              mindo napisał:

> Mam tą kasetę w domu. Parę razy widziałem ten film.
              Owszem, za pierwszym razem
              > nawet trzymał w napięciu (i to bardzo) ale za drugim
              już mnie śmieszył. To
              > raczej komedia niż horror. Prawdziwy horror to np.
              "Obcy" ale nie "Martwica".
              > Dużo lepszym filmem wydaje mi się "Martwe zło", gdzie
              grupa przyjaciół trafia w
              >
              > lesie do domku i znajduje tam oprawioną w ludzką skórę
              ksiegę z zaklęciami.
              > Brrrrr, już się boję.....

zgadzm sie z Toba w calej rozciaglosci, traktowanie tego
              filmu jako horror jest pomylka
              • Gość: Niech Re: MARTWICA MÓZGU IP: 217.197.165.* 24.09.02, 14:03
                Ten film to komedia od pierwszej minuty. Z horrorem ma tyle wspolnego, ze jest
                jego pastiszem. A pamietacie "Od zmierzchu do switu" Rodrigueza? Druga czesc
                filmu jest ewidentnie zainspirowana MM.
    • Gość: judash Re: MARTWICA MÓZGU IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 14:48
      film jest prawie doskonały;))a już ostatnie sceny kiedy boohater brodzi po
      kostki w krwi to klasyk kina gore!
      szkoda ze ten film jest dość trudno dostępny w Polsce nie mówiąc już o BAD
      TASTE [tez niezle], Meet the Feebles [puppety w stylu gore] czy Niebiańskich
      istotach [rewelacyjny dramat]...

podobno Jackson nie wyklucza powrotu do "korzeni" po zakonczeniu prac
      nad "Powrotem króla" :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka