Gość: piramidon Pasja i Egzorcysta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.06, 22:08 W czasie sceny biczowania Jezusa zrobiło mi się niedobrze. Zwłaszcza wtedy, kiedy wszyscy widzowie sądzą, ze oprawcy już Go przestaną bić, a oni tylko odwracają Go na plecy i tłuką po brzuchu tym kolczastym pejczem. Dla mnie absolutna makabra, pomimo że od dziecka oglądam rożne t.zw. "mocne" filmy, horrory, gore itp. Ale tutaj - wstrząsajace. No i z innej beczki: scena w pierwszym Egzorcyście, kiedy opętana dziewczynka rozmawia z księdzem. I ten manewr, ktory robi głową!!!Kto widział, pewnie pamięta :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shore Egzorcysta IP: *.inter / *.inter-c.pl 14.01.06, 22:16 Egzorcysta - jak mała mówi głosem Pazuzu. Czyste zło. Odpowiedz Link Zgłoś
horratio DłUG 14.01.06, 22:27 w długu najstraszniejsza była scena zabójstwa gangstera, zamurowało mnie w kinie, naturalizm tej sceny, to sie po prostu stało ot tak, i było STRASZNE.... jak byłem mały to leciał serial kryminalny, czeski chyba... no i w jednym odcinku była scena jak we mgle, w ogrodzie przy studni gostek ćwiartował swojego ojca siekierą ... brrrr takie sceny w tym wieku..... do dziś pamiętam..... a pamiętacie STREFę MROKU????? i tego dzieciaka co ściągał różne przedmioty do siebie???? brrrrrrrrrrr..... a z klasycznych horrorów to scena z "IT" kinga, baloniki z umywalki jeśli to pamiętacie..... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DłUG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:20 No ja pamiętam bardzo dobrze Strefę mroku , niesamowity klimat chociaż nie pamiętam już tego tak dokładnie.Z innych strasznych scen ,wyjątkowo nieprzyjemna scena z ''przypadkowego świadka'', babka mordowana wiertarką , a i Koszmar z ulicy Wiązów, ależ sie tego bałam , ogladało sie to na koloniach , a potem wszyscy straszyli się Freddym Krugerem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon.dan strefa mroku IP: 85.219.135.* 19.05.06, 12:11 w soboty 16:00 (!!!) to dawali. sceny: - jak koleś w samolocie widzi za okienkiem na skrzydle jakiegoś stwora, który rozwala silniki - jak dzieciak z nadprzyrodzonymi zdolnościami komletował sobie rodzinę i zabrał siostrze usta - jak facet wziął autostopowicza i się nawzajem straszyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: strefa mroku IP: *.sdl.vectranet.pl 29.06.06, 02:24 > - jak koleś w samolocie widzi za okienkiem na skrzydle jakiegoś stwora, który > rozwala silniki tego kolesia grał John Lithgow z tego co pamiętam. ta scena była sparodiowana w Jonhym Bravo nawet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igipop Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.chello.pl 14.01.06, 23:23 Lśnienie -scena kiedy żona wyjmuje stronę z maszyny do pisania i czyta "Nudzą Johna te sprawy." (albo jakoś tak) napisane kilkaset razy, potem przegląda kartki "powieści" i widzi ten sam tekst powielony na każdej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
alasme Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 15.01.06, 00:08 Ach, "Strefa mroku" i ta melodyjka na początku... + wszystkie horrory w latach 80-tych, gdy byłam małym dzieckiem i oglądałam w Kinie Nocnym. Czasem bałam się iść do łóżka w drugim pokoju, żeby coś mnie nie złapało za kostkę. Pamiętam taki film, chyba miał tytuł "Mgła" o duchach piratów, którzy wychodzą z mgły nad morzem i mordują. Zawsze jak jest mgła, to mi sie to przypomina:) Ja mam pare typów z ostatnich lat: - Oszukać przeznaczenie - 1,2 - Ring (USA) - 11.14 - Pan życia i śmierci - okrutny i smutny - Pasja - równiez okrutny - Piła - 1,2 - Efekt motyla - Cube 1,2 Dzięki za parę tytułów, po które pobiegnę do wypożyczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piramidon Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.06, 00:09 dokladnie "work and no fun make Jack a dullboy", jesli dobrze pamietam. Czyli tłumaczac doslownie: "praca i brak zabawy robią z Jacka wariata" Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 LEPPER jako mis z okienka 14.01.06, 23:52 mój pies marki jamnik szorstkowłosy ksywa Fido siadywał sobie przed telewizorem. O godz 19.30 wył do czołówki Wiadomości. Kiedy na ekranie pokazywał się Endrju Lepper, pies odwracał sie zadkiem do ekranu, podnosił prawą tylna nogę i robił rzadką ale za smierdzącą kupę.Kiedy na ekranie pokazywała sie Madame Kofana Anana pies podnosił lewą nogę i robił duże sikuuu! Po kilku takich numerach o godzinie 19.30 zamykałem psa w łazience. Ponad rok temu Fido odszedł do krainy wiecznych kości. Teraz kiedy ja zobaczę Leppera na ekranie, dostaję ze strachu rozwolnienia. Moja małżonka w tym czasie idzie do kuchni i słucha ojca Derektora Maybacha. Jak twierdzi, tam nie widzi kupy ani nie czuje smrodu.Ja juz nie wiem o co w tym chodzi..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.dial.scarlet.be 15.01.06, 01:05 Film dokument o rosyjskim patologu i jego dniu pracy, było na HBO w nocy parę lat temu. Równie dobrze akcja mogłaby sie rozgrywać na zapleczu mięsnego lub w rzeźni. Aluminiowa łyżka wazowa i wylewanie nią czegoś z jamy brzucha do garnka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty oO IP: *.dsl.pipex.com 15.01.06, 01:12 duzo tego bylo, ale m.in. "Omen" -caly film byl okropny "Siedem" -kazdy grzech (szczegolnie Victor i ten od obrzarstwa z twarza w spagetti ;)+ scena koncowa] "Milczenie Owiec" [Hannibal Lecter oczywiscie ;) ] "Krzyk" ;) "6 zmysl" [te trupy.. brr...] "Diabolique" [ maz dyrektorki w wannie- te spojrzenie...] miejscami "Efekt Motyla" jak mi sie cos przypomni to dopisze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Conyyy Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 01:46 Najlepsza scena...."Amitywille" jak dziewczynka zchodzi z mamą do piwnicy a tam tatuś zbija dla nich trumny w wygrawerowanymi imionami Kino piszczało....Kto nie widział tego filmu to POLECAM najlepszy horror jaki w życiu oglądałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 01:47 Widzę, że większość podaje sceny "dosłowne" - flaki i wampiry albo inne takie. Jak to oglądam, to zwykle wiem, że to po prostu fikcja, triki, efekty specjalne. Niektóre są naprawdę niezłe, mocne,... Mnie jednak najbardziej poruszają sceny kiedy musi zadziałać wyobraźnia, nic nie jest dosłownie pokazane. Tak jak w wymienionym wcześniej AUTOSTOPOWICZU: dziewczyna, ciężarówka, psychopata,... polecam W największe SIEDEM największe wrażenie na mnie zrobiła scena, kiedy mąż otwiera pudełko z głową swojej żony. A przecież tej głowy nie pokazali! I jeszcze jedna scena. Był taki film o pilotach - cyrkowcach zarabiających na pokazach lotniczych. Nie pamiętam tytułu, chyba grał tam Redford (?), akcja chyba w latach 30 XX wieku. W ramach reklamy przed występem latali samolotem nad miasteczkiem i "zapraszali" ludzi na pokazy. Dodatkową atrakcją była dziewczyna, która miała chodzić po skrzydle lecącego samolotu (dolnym skrzydle dwupłatowca), uśmiechać się itp. Niestety dziewczyna miała wielki lęk wysokości, ledwo doszła do końca skrzydła lecącego samolotu i bała się ruszyć żeby wrócić. Kurczowo trzymała się linek. Przerażenie ją kompletnie sparaliżowało. Samolot z dodatkowym ciężarem na końcu skrzydła nie mógły wylądować, bo groziło to jego rozbiciem. Piloci namawiali ją żeby wróciła do kabiny, żeby wreszczie przeszła bliżej środka... Kamera na przemian pokazuje: pilotów którzy krzyczą, proszą, błagają i przerażoną dziewczynę na samym końcu skrzydła trzymającą sie linek, pilotów i dziewczynę, pilotów i dzieczynę, która wreszcie powoli zaczyna się przesuwać w ich kierunku, pilotów i dziewczynę na skrzydle, pilotów i... puste skrzydło... I cisza, Ścierpła mi skóra na całym ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croc Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 02:16 "osada" - stoi gościu na pniaku tyłem do lasu , a drugi liczy mu czs ile wytrzyma i nagle... generalnie jednak denny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: th Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kalisz.mm.pl 15.01.06, 11:44 mąż nie otwiera tego pudełka, robi to jego policyjny kumpel, czyli Morgan Freeman. Brad Pitt dowiaduje sie o wszystkim od klęczoącego Kevina Spaceya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me hund Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.01.06, 14:29 "Wielki Waldo Pepper"? Odpowiedz Link Zgłoś
mariareis Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 15.01.06, 19:20 Może ktoś zna tytuł: film prawdopodobnie angielski, poborowi na ćwiczeniach gdzieś w lesie, a tu w nocy atakują ich wilkołaki. Miał dobre recenzje dawno temu, ale nie pamiętam tytułu i nie mogę go znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.01.06, 19:34 Ten film to "Dog Soldiers". Nienajgorszy, chociaż bardziej komedia niż horror ;) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Dog soldiers 17.01.06, 13:02 Do dziś nie mogę zapomnieć wilkołaka poparzonego wrzątkiem, ale ubaw, he he he!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Dog soldiers IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.01.06, 22:02 Albo jak napie..ł młotkiem w gwoździe przybijając deskę. Trzy uderzenia w gwóźdź, jedno we wsuwającą się rękę wilkołaka. To mnie najbardziej rozjebało ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Dog soldiers 18.01.06, 14:51 Maśakra! Myślałem że popuszczę ze śmiechu. Wytuczony film :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silencio NIESAMOWITOŚĆ dla wymagających IP: *.206.113.33.telsat.wroc.pl 15.01.06, 02:40 Dobrze,że tu trafiłeś/aś.U mnie same łakocie: "Lśnienie" "Twin Peaks" serial+film "Mulholland Drive" "Mechanik" "Oczy szeroko zamknięte" (A do dziś głupcy myślą, że to film erotyczny i bulwers) "Donnie Darko" "Lost Highway" To są filmy które na mnie zrobiły wrażenie.Charakteryzuje je klimat,są na swój sposób straszne i gwarantują (przy odrobinie chęci) rozruszanie szarych komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
xk Pink Floyd the Wall 15.01.06, 02:46 jest tam taka animowana scena zmiażdżenia głowy człowieka, okropne... przeraża scena golenia się Pinka oraz zrozpaczona twarz yłaniająca się z muru... ale najgorsze są maszerujące młotki w ogóle ten film to koszmar, który nie dawał mi spać w dzieciństwie teraz uważam, że jest świetny. Ech...ludzie się zmieniają i mężnieją :-) Traumatyczny jest też Pianista z powodu swojej autentyczności. Ilekroć widzę ten film płaczę jak dziecko. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 15.01.06, 03:46 super wątek - przypomniało mi się tyle fajnych filmów, tyle strasznych scen... z niewymienionych dodam jeszcze jeden z odcinków "Robin Hooda" z Michaelem Pare (chyba tak to się pisze). mówię o historii z siostrzyczkami zakonnymi, które czciły diabła. te przerażające, bezwyrazowe oczy przyjaciół Robina zahipnotyzowanych przez zakonice. i scena wywoływania przez siostrzyczki szatana przy pomocy obrzędu z mieczami... brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzma Koszmar z Ulicy Wiazow IP: *.3web.net 15.01.06, 03:59 Koszmarny koszmar... Do dzis pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda wiele scen w Twin Peaks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:42 genialny serial:) Odpowiedz Link Zgłoś
olga_m_k Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 15.01.06, 10:46 Nie będe oryginalna - naprawde przerażało mnie 'Miasteczko Twin Peaks' - do tej pory mam lęki - pamiętam pierwsze pojawienie się Boba(widzi go mama Laury) i ten czerwony pokój. (pożniej już nie oglądałam - za bardzo się bałam). Bardzo wystraszyłam jak ogladałam 'Carrie' - chodzi oczywiście o ostatnią scene. Najgorsze jest to, że wydaje się że już jest po wszystkim, i zaraz będą tylko napisy a tu nagle ... ktoś już napisał, że podskoczył pół metra nad fotel. Ze mną było to samo. Ale scena, która pierwsza przyszła mi na myśl to scena łamania nóg z 'Misery' a dokładniej moment gdy ciemny pokój rozjaśnił blask błyskawicy i nad łóżkiem stoi Kathy Bates - Za każdym razem gdy to oglądam to podskakuje mimo że wiem że będzie tam stała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędżey Piknik pod wiszącą skałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:57 jak gruba zaczyna marudzić podczas wspinaczki, na którą się wprosiła bo nikt nie chciał brać tego balastu. Jak to widzę to mam ochotę zrzucić salami z wiszącej skały! wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:40 Szeregowiec Ryan scena walki na nóż w pokoju pomiędzy Amerykaninem i Niemcem a na schodach płaczący żołnierz amerykański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:48 z dzieciństwa to zdecydowanie całe Twin Peaks i Koszmar z Ulicy Wiązów - paskudne filmy :-p obecnie wywołują u mnie dreszcz sceny gdy bohatera coś opęta i zachowuje się nienaturalnie (jakieś dziwne rzeczy z jego ciałem, nagłe przemiany twarzy w demoniczne, zmiana głosu brrrrr - wszystko to było np. w Egzorcyście) i wyjątkowo paskudna jest ta kukła z obydwu części Piły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK102 Piła IP: *.isb.com.pl 15.01.06, 13:01 Piła zdecydowanie ryje beret :) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Piła motyw z ... 16.01.06, 16:37 scena w kturej ten psychol wstaje z podłogi pomieszczenia w którym się znajdowali ci kolesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaiiss Re: Piła motyw z ... IP: 80.54.67.* 21.06.06, 00:28 Według mnie odcinanie nogi w Pile i końcowe sceny też były niezłe :? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Johny poszedł na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:04 Reżyseria Dalton Trumbo. Jest tam wiele strasznych csen. To film dla ludzi o silnej psychice. Młody facet był normalnym człowiekiem, miał dziewczynę, marzenia. Poszedł na I wojnę światową. Został okrutnie okaleczony, nie mógł się poruszać. Medycyna uznała, że jego mózg nie funkcjonuje, więc jego ciało utrzymywali przy życiu jako eksperyment naukowy. Niestety jego mózg funkcjonował i część filmu jest jakby projekcją jego myśli i odczuć. Koszmar. Oglądałem go ok. 20 lat temu i jestem do dzisiaj pod wrażeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aphex twin Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.gdynia.mm.pl 15.01.06, 14:14 to co prawda teledyski ale dają po glowie mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosław Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.gwsh.gda.pl / *.gwsh.gda.pl 15.01.06, 14:26 Najstraszniejsza scenaw filmie moi drodzy, to jets taka: Pamiętacie "Ducha"? A pamiętacie scenę kiedy już wszytsko jest niby dobrze, a tu nagle spod łóżka wychodzi pajacyk?? Już pewnie wam dreszcze przechodzą.Mi też, tylko zawsze żałowałęm, że nie jest to ostatnia scena filmu, wtedy to by się dopiero siadało do dwójki, a tak happy and i te inne sprawy oklepane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_more_there Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.org / 85.195.123.* 15.01.06, 14:39 Najstraszniejsze byly transmisje 1-majowe ! Numer 2 to glupawe geby Polakow ! Fajnie, ze jestem juz daleko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.net85-169-199.noos.fr 15.01.06, 16:54 -Numer 1 to Egzorcysta,gdy malej zmienia sie twarz(te oczy!),zaczyna bluznic i przeklinac i gdy przekreca glowe,brrr!Nie odwaze sie juz chyba obejrzec po raz kolejny! -Twin Peaks,bezapelacyjnie!Bob,Leland Palmer,wrylo mi sie w psyche;) -Omen,ten okropny maly chlopczyk z zimnymi oczami jako wcielenie szatana -Martwa cisza,triller z Nicole Kidman chyba,scena gdy spotyka plywajacy statek widmo -Matka Joanna od Aniolow,gdy siostra przeorysza ma atak opetania i zachowuje sie wulgarnie,obnaza sie chyba-zderzenie habitu z oblesnym zachowaniem -Inni,scena finalowa gdy sie wyjasnia wszystko -Laleczka Chacky,glupi horror ale do dzis pamietam ta paskudna buzke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty Frajerze Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.net85-169-199.noos.fr 15.01.06, 16:54 My tez sie cieszymy ze juz cie tu nie ma: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olorin Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 15.01.06, 14:49 Przepowiednia - scena kiedy telefon zdzwoni drugi raz, po tym jak został wyrwany z wtyczką. Moze nie jest to najstraszniejsza scena jaką w życiu widziałem, ale wielokrotnie przechodziły mnie ciarki na samo jej wspomnienie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neanderthal_man Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 66.98.152.* 15.01.06, 15:08 Najstraszniejsza nie scena, a film, to byly lata przezyte w PRL. Te wstretne polskie ryje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edit Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.torun.mm.pl 15.01.06, 15:31 no super temat wiele sie mozna nauczyc...zajrzec tu i cos sobie nowego poszukac do ogladania samemu po ciemnicy hehehehe// a wracając do tematu to rzeczywiscie wszystkie te filmy podkręcaja...ale bez przesady zeby skakac na fotelu i robic w pory jak ktos tnie sobie noge w pile i takie tam...horrory lubie bardzo ale niektóre nie sa az tak straszne jak mowicie... a teraz mam takie pytanie????? pamietacie taka scene z filmu ( no wlasnie tytulu nie moge sobie przypomniec) jak goscia opetal demon co mowil w jezyku hebrajskim czy jakims i jak go skazywali na krzeslo to spiewal piosenke Rolling Stonesow...taka ze mi w ucho wpadla..dawno ten film ogladalam..) a na koncu jak juz niby zabili tego co tego ducha mial...bo on byl przkazywany na innych przz dotyk..to sie wszystko wali...bo kotek czarny go dotyka i idzie w las... okrucienstwo owszem moze innych przerazac ale zdecydowanie najlepsze sa te gdzie caly motyw i zaskoczenie dzieje sie na koniec i zakonczenie jest inne niz sie spodziewamy..a napiecie tak super budowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.01.06, 17:27 tiiiime is on my side... , "W sieci zła" Odpowiedz Link Zgłoś
rfx Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 15.01.06, 15:42 To mnie rusza całkiem co innego.. Realizm i swiadomośc że to działo sie naprawdę, np. w scenach masakr (zwłaszcza w Rosyjskich filmach, np. "Idź i patrz") albo w "Pianiście" - Żydzi na ziemię, Niemiec szybko podchodzi do kolejnych i strzela w głowę, przy ostatnim konczy sie amunicja, zbliżenie na twarz ofiary, przeładowanie broni i strzał. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kapustaikabaczek Armia Boga 15.01.06, 15:59 Scena na cmentarzu, kiedy za plecami głównego bohatera pojawia się Szatan i mówi mu na ucho coś w rodzaju: "biedny mały Timmy, modliłeś się a potem szybko wskakiwałeś do łóżka bo bałeś się, że leżę pod nim. I wiesz co? Miałeś rację, leżałem tam". wystarczy to sobie wyobrazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:03 ja się najbardziej przeraziłam na "Osadzie" jak gość czuwa w nocy na wieży a na dole widzi coś czerwonego, poza tym oczywiście potwór z telewizora w "Ringu" i "Funny Games " jako całóść Odpowiedz Link Zgłoś