Dodaj do ulubionych

Rok kina zaangażowanego

IP: *.toya.net.pl 29.01.06, 19:55
ciekawe zestawienie - sme arty żałobne plus o kinie. hmmm...
Obserwuj wątek
    • mpaulk Re: Rok kina zaangażowanego 29.01.06, 20:11

wszystko ladnie, pieknie, ale chyba chodzi o film UKRYTE. Nie Ukryty.

a jesli chodzi o rozdzwiek pomiedzy BoxOfficem i nominacjami - to chyba dobrze?
      Nagrody filmowe (wszelakie, nie tylko Oskary) maja promowac dobre (wartosciowe
      filmy), a nie tylko takie, ktore sie dobrze sprzedaja.
      • schizo123 Re: Rok kina zaangażowanego 30.01.06, 15:51
        hej! panie autorze! u nas jeszcze nie grali Brokeback Mountain! dzieki za to,
        zes napisal jak ten film sie skonczy!!!! wiesz co to SPOILER? zagugluj to sie
        dowiesz, wiecej szacunku dla polskich czytelnikow, nie wiesz ze u nas sa
        opoznione premiery a nawet jesli nie zwalnia cie to od obowiazku uwagi: zepsules
        mi przyjemnosc z ogladania, moze nie tylko mi.
        • Gość: Basia Re: Rok kina zaangażowanego IP: *.chello.pl 30.01.06, 20:39
          Czytałam ze średnim zaciekawieniem ten artykulik dopóki na trafiłam na Władcę Pierścienia - dalej nie czytam, znam się na filmach lepiej niż ten autorzyna.
    • Gość: darek Re: Rok kina zaangażowanego IP: *.home1.cgocable.net 29.01.06, 20:44
      Gość portalu: nerd napisał(a):

> ciekawe zestawienie - sme arty żałobne plus o kinie. hmmm...

O czym ty nerd tak "hmmasz" ? zebys sie nie zahmmmmal...
      A propos, Haggis jest takim samym kanadyjczykiem, kak "Kanadyjczyk David
      Kronenberg", to do wiadomosci autora artykulu. Osobiscie durne bajki mnie nigdy
      nie bawily, lacznie z przedziwnym "Million dollar baby" Estwooda, ktory tak sie
      ma do realu, jak kwiatek do kozucha. Poza tym zapowiada sie ciekawa konkurencja.
      Czy "Komornik" tam sie znajdzie? Chodzily sluchy, ze to ma byc polska
      propozycja. Tyle powiem, ze dobry film, tylko ta nagla duchowa przemiana z Matka
      Boska figurka to przegiecie. Czy Polacy nie moga zyc bez takich symboli?
    • Gość: srautor Zbigniew Basara WŁadcą PierścieniA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:40
      pszepraszam, pan sie skotowni sie urwal? prosze o ten sam txt autorstwa
      Sobolewskiego, bedzie z sensem i bez bledow. pozdro dla korekty
    • Gość: kasia Re: Rok kina zaangażowanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:04
      o ktorej oglaszane sa dzis te nominacje
    • toja3003 Jest żałosne, że nasi filmowcy czekają aż ktoś nak 30.01.06, 11:50
      Jest żałosne, że nasi filmowcy czekają aż ktoś nakręci film o Polsce. Jest tyle
      tematów które autentycznie interesują ludzi na świecie – najlepszy dowód to te
      filmy o Powstaniu. Dlaczego my tego nie robimy? Dlaczego to nie my nakręciliśmy
      film o Enigmie? A temat 1920-go roku
      i Bitwy Warszawskiej – przecież to wymarzone wątki z malowniczymi ułanami i
      grozą nawały bolszewickiej na Europę. A tego nie można było nakręcić w PRL-u. A
      gdyby wrócić do tematów historycznych? Tylko błagam – scenariusz oprzeć nie na
      Sienkiewiczu ale np. na Parnickim. Np. „Srebrne Orły” – znakomity wątek polsko-
      europejsko-niemiecki. Skoro świat kręci Galdiatorów i Templariuszy to i my
      możemy. Na co idą nasze podatnicze podatki? Na eksperymenty z wielbłądami i
      przemyślenia filozofów? Przy całym szacunku dla naszych dawnych mistrzów – ich
      czas już minął.
    • annalynne Re: Rok kina zaangażowanego 30.01.06, 14:43
      marzy mi się, by kiedyś rozdanie Oskarów poprzedziła projekcja nominowanych
      filmów w Polsce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka