Dodaj do ulubionych

JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 18:58
TEN FILM TO ABSOLUTNA KLAPA!!! FILM SIĘ DŁUŻY, POŁOWA KINA ZASNĘŁA, AKTORZY
NUDNI JAK FLAKI Z OLEJEM (POZA NAJMŁODSZYM AKTOREM, KTÓRY PRZYSZEDŁ ROZRUSZAĆ
STARYCH PIERNIKÓW). STRASZNE BADZIEWIE!!!! WOLSZCZAK CHYBA NIE WIE JAK MA
GRAĆ, PAZURA CHCE BYĆ ŚMIESZNY A PŁAKAĆ MU SIĘ CHCE, DELĄG WYJECHAŁ NA CAŁY
FILM BO NIE CHCIAŁ BYĆ Z NIM KOJARZONY, MŁODA FAJKOWSKA JEST ZAŁAMANA
FILMOWYM SCENARIUSZEM I NON STOP KURZY. A POZA TYM FILM JEST REKLAMĄ DANONE,
WHISKAS I BODYMAX. PODOBNO FILM WIERNIE TRZYMA SIĘ KSIĄŻKI GROCHOLI.
WSPÓŁCZUJE CZYTELNIKOM, WYDAWCOM I PANI GROCHOLI BO ZAPEWNE NIGDY W ŻYCIU
NIKT NIE KUPI KSIĄŻKI KTÓRA KUPY SIĘ NIE TRZYMA!!!! NIGDY W ŻYCIU NIE PÓJDĘ
NA TAKI GŁUPI FILM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimo Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: *.chello.pl 12.02.06, 19:41
      TO WSZYSTKO TO PRAWDA! ŚWIĘTA RACJA!!!
      • gururu Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! 12.02.06, 20:01
        no film rewelacją nie był, ale całkiem przyjemnie sie oglądało.. wada jest ze
        odbiega od czesci pierwszej.. ale to chyba wina scenariusza a nie aktorów.. jak
        zapomnialam ze to kontynuacja nigdy w zyciu i sie wciagnelam w ogladanie to mi
        sie spodobalo nawet aczkolwiek wiedziala ze hit to nie bedzie, psozlam na film
        min z ciekawosci
      • Gość: Matylda Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 12.02.06, 21:16
        do Mimo; NIe krzycz jeśli chcesz coś powiedzieć.
        Nii przesadzaj z używaniem Caps Locka. Będziesz łatwiejsza do zrozumienia.
        A co do filmu; to wiesz...nikt Ci nie zabrania bez przerwy oglądać filmów
        P.Almodawara(też je lubię).
        Jednak z MOIM z [rzyjemnością obejrzałam "Ja wam pokażę".Przeszkadzało mi
        tylko to,że mocno irytuje mnie p. Grochola.
        Lekko i przyjemnie też się liczy- nie tylko Mozart i Bethowen. Pa.
      • Gość: dd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:49
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: urszullka gwałt przez oczy i kradzież pieniędzyI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 10:16
      Firmy reklamujące sie w tym gó..e, powinny dopłacać za ogladanie natretnych
      reklam
      .dla mnei ten film wyglada tak jakby najpierw szukano sponsorow a potem
      napisano scenariusz. cieszmy sie wiec, ze nie zglosily sie firma toi toi i np
      osram i velvet
      bo wtedy bohaterowie
      wymieniali by we wszystkich swoich kibblach zarowki i dokladali miekki i
      jedwabisty papier,
      plasterek na oczy
      koszmarne dno - panie czarku jestem rozczarkowane, pani grochola - co za groch
      z kapuscianym lbem pisal ten scenariusz
      • Gość: dona Re: gwałt przez oczy i kradzież pieniędzyI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 10:53
        mnie też raziła natrętna reklama w tym filmie , najbardziej po oczach dostałam
        Actimelem w lodówce. Poza tym film nudny. Polskich komedii romantycznych mam
        już dość.
    • Gość: ania Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 13.02.06, 11:20
      To było po prostu straszne, ani to komedia , ani tym bardziej romantyczna. Poza
      Kowalewskim i Lipinska , no moze jeszcze tym chłopcem , nikogo sympatycznego.
      Ja w ogole nie czułam ze Wolszczak kocha Deląga.Niklinska niesympatyczna ,
      faktycznie aktorka z niej zadna.
      • p.galli Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! 13.02.06, 13:35
        Przed filmem zastanawialam sie co za "geniusz" zmienil Pania Stenke na Pania
        Wolszczak!?!?!
        Ale w trakcie uznalam ze powinnam zadac pytanie tresci
        "Kto u licha zamienil Jablczynska (tez nie byla rewelacyjna ) na
        Niklińska?!?!?!?
        o matko .....
        nigdy w zyciu!!!!! nie nie dam chyba namowic na poska komedie, bede miaal
        traume do k. zycia!!!!
    • Gość: monika nie dajcie sie naciagnacI!!! IP: *.chello.pl 15.02.06, 11:45
      to straszna szmira i badziew maksymalny
    • wzrogal Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! 15.02.06, 19:35
      Mogę tylko podpisać się pod tym co napisaliście! Beznadzieja do kawdratu.
      Czytałam książkę. Nie była rewelacyjna. No dobrze, była słaba, ale jednak
      przynajmniej trzymała się kupy,a ten film to rozpacz. Kowalewski i Lipińska
      byli miłymi przerywnikami tej szmiry, a reszta ... szkoda słów. "Moja wiertaka
      chce znowu do Twojej lodówki" - uch, co za badziewie!
    • brettka Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! 17.02.06, 14:00
      heh, poszłam wczoraj z Mama. coz, nie jest to wybitne dzielo polskiej
      kinematografii. irytujace, tendencyjne, nudnawe, malo smieszne. za duzo product
      placement - whiskas, danone fantasia, actimel, renualt, lotto, TNT .. eh, pewnie
      by sie jeszcze cos znalazlo. dosc egzotyczne pory roku jak na polskie warunki
      klimatyczne. niby zima, Wolszcak w golfie w biurze, a tuz za oknem bujna zielen
      na skwerku pod PKiN :] w kwietniu u nich w ogrodku wszyscy porozbierani jakby
      bylo co najmniej 30 stopni, roslinnosc "na etapie" lipcowym .. osssochodzi? z
      aktorow dobry Kowalewski i Lipinska. a Delag mi nawet bardziej pasowal niz
      Zmijewski z 1 czesci. ogolnie badziew i nie warto :] chyba, ze za darmo :)
      • brettka Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! 17.02.06, 14:01
        ahaa .. zapomnialam dodac, ze Mama przysnela w paru momentach :]
    • ana258 Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! 17.02.06, 19:38
      Przewijające sie do znudzenia przez cały film brakujące koło zapasowe,wiertarka
      jako symbol milosci, Wolszczak sięgająca po telefon zanim zadzwonił, młoda
      Fajkowska powtarzajaca przez cały film, ze jest juz dorosła i ze wszystko to jej
      prywatne sprawy i non stop trzaskająca dzwiami, Deląg z mina jakby mial przed
      soba ostatni rok życia,zbliżenia na Whiskas w bagażniku i wiecznie wypolerowane
      Renault bez grama kurzu. Dalej: Wolszczak nie znajaca plastrów
      antykoncepcyjnych, idiotyczne listy do redakcji i jeszcze głupsze odpowiedzi,
      Wolszczak w kwietniu w krótkiej sukience na ramiączkach i w klapkach, anglicyzmy
      w wersji Bielickiej tragiczne, zupelnie nie pasująca do siebie para
      Wolszczak-Deląg, jezu moglabym tak pisac i pisac....Film którego świat nie
      potrzebuje.Szkoda gadac
      • Gość: nash dschennik Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.06, 21:45
        W kinach pojawił się film "Ja wam pokażę", będący kontynuacją losów Judyty i Adama z pierwszej części, zatytułowanej "Nigdy w życiu". Scenariusz do niego powstał na podstawie książki Katarzyny Grocholi, w której nie brak duchowej pustki i rozwiązłości.

Judyta (Grażyna Wolszczak) i Adam (Paweł Deląg) żyją razem pod jednym dachem, choć nie są małżeństwem. Ona rozstała się z mężem, ponieważ ten zaczął spotykać się z inną kobietą, zamieszkała wraz z dorastającą córką Tosią z dala od Warszawy. Adam bez skrępowania całą sytuacją szybko wprowadza się do Judyty i zaczyna z nią żyć jak mąż z żoną. Fakt ten przeszkadza jednak jej niespełna osiemnastoletniej córce, która pragnie, żeby rodzice wrócili do siebie. Kiedy więc Adam decyduje się na wyjazd na półroczne stypendium do USA, Tosia robi wszystko, by zerwać nić łączącą matkę z obcym mężczyzną. Bez zgody Judyty zaprasza na wigilię ojca, wierząc, że ten wszystko naprawi. Jakie jest jej zdziwienie, kiedy odkrywa, że tak naprawdę ojcu nie zależy na nich, a wizyty w ich domu powodowane były opuszczeniem go na chwilę przez kobietę, z którą żyje w cudzołożnym związku. Kiedy ta zaczyna znowu się z nim spotykać, szybko traci on zainteresowanie żoną i córką. W tym czasie wraca z USA Adam, który przez kłamstwa Tosi wierzy, że Judyta wróciła do męża. Szybko jednak wszelkie nieporozumienia między nimi znikają i postanawiają oni wziąć ślub kościelny...
        Wyraźnie należy podkreślić, że film jest głęboko niemoralny! Aż strach pomyśleć, jakie spustoszenie w umysłach ludzi czyni reklama telewizyjna, która od wielu dni zachęca do jego obejrzenia. W zwiastunach film reklamowany jest jako komedia romantyczna, więc sale kinowe przeżywają od piątkowej premiery prawdziwe oblężenie. Co porażające, przychodzą na niego całe rodziny z kilkuletnimi dziećmi. A wystarczy powiedzieć, że wiodącym tematem filmu jest stale powracający w nim podtekst erotyczny i zgoda na niemoralne życie. Widzowi tłumaczy się przez dwie godziny, że w życiu liczy się to, co dobre dla niego samego, że mężczyznom chodzi tylko o seks, a dziewczyna, która skończy osiemnaście lat może robić to wszystko, na co ma ochotę (córka Judyty pali papierosy i pod nieobecność matki w domu współżyje z kolegą z klasy), bo to są jej prywatne sprawy, do których rodzice nie mogą się wtrącać. Matka Tosi nie daje jej zresztą żadnego dobrego przykładu. Całe dnie biega roznegliżowana po domu, nie wiedząc, co robi jej własna córka, z kim spędza czas, jakie ma problemy. Na niemoralne życie córki przymykają oczy rozwiedzeni rodzice Judyty, którzy wolą przyzwalająco milczeć. No cóż, twórcy filmu uważają, że temat przez nich poruszony jest romantyczny... Nie zastanawiają się jednak, ile szkody może przynieść on oglądającym go wielu młodym ludziom, dla których relatywizm moralny i brak wyższych wartości były do tej pory obce.
        Piotr Czartoryski-Sziler
    • Gość: 2q Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: 195.205.214.* 21.02.06, 00:37
      niestety tez sie zgadzam... scenariusz pisal maz pod zone wiec tak to wyszlo;)
      no i oprocz tego ze bylo nudno, ani to smieszne ani romantyczne nie bylo to
      jeszcze ta reklama!nawet nie krypto- bo takiej nachalnej reklamy dawno w filmie
      nie widzialam!nie zarobia chyba na tym filmie! tylko mnie kochaj duzo lepsze,
      smialam sie pol filmu widac ze ekipa nigdy w zyciu to robila:)
      • Gość: pixi dixi Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: 217.153.131.* 21.02.06, 12:26
        sorry, ale to nie tworcy filmu sa kretynami tylko ci co sie dali na ten lep
        złapac, zapłacili za bilet, wynudzili a teraz wylewaja swoja frustracje na
        forum wielkimi literami. po prostu frajerzy.
        • Gość: Kilsa Re: JA WAM POKAŻĘ!!! BADZIEWIE NAD BADZIEWIAMI!!! IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 10:05
          ...600 tysięcy dało się już na to dno dna złapać .Ja już wolę „Tylko mnie
          kochaj” tam przynajmniej jest fajna muzyczka przez cały film i
          rewelacyjne te małe dziecię (jak niema czegoś tam słodkiego to poproszę golonkę ).
    • Gość: dsssss Re: IP: *.ollnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:38
      no fakt brak Deląga trochę przytrzmił ten film a.e słaba rola Pazury i ta
      Niklińska kompletna porażka bnardziej podobała mi sie Jab lczyńska w tej roli
      ale muzyka świetna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka