Dodaj do ulubionych

córka Ennisa..

IP: *.catv.net.pl 02.03.06, 10:09
pamiętacie scene w której blond barmanka pytała córkę czy jest dość dobra dla
jej taty ? widzieliscie reakcje córki ? generalnie ennis z almą-junior miał
niezwykły związek - tylko ona jest pokazana w filmie ( z jego dzieci ). śmiem
twierdzić, ze ona wiedziała, akceptowała.... czy ktoś podejmie polemikę ?
Najbardziej tragiczna postać filmu to alma własnie, zakochana, nieumiejąca
podjąć tematu. do końca bełkocząca o siatce na ryby zamiast wprost. żal mi
jej najbardziej
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocool Re: córka Ennisa.. IP: *.jaracza.osiedla.net 02.03.06, 13:30
      Tez mi sie wydaje ze corka Ennisa wiedziala o nim albo przynajmniej domyslala
      sie. A jego zonie na pewno bylo ciezko przez te lata kiedy byla z nim i
      wiedziala ze ja zdradza z Jack'iem no ale pozniej rozwiodla sie z nim i
      poslubila innego. Trzeba pamietac ze Jack tez zostawil w koncu swoja zone dla
      faceta (tego sasiada) wiec tez lawo jej nie bylo. Generalnie w filmie tym
      dostrzega sie glownie dramat Enisa i Jack'a zapominajac troche o ich zonach,
      ktore tez ich kochaly...
      • Gość: genka Re: córka Ennisa.. IP: *.aster.pl 02.03.06, 15:32
        Mam dokładnie to samo wrażenie - że córka Ennisa albo wiedziała, albo się
        domyslała...

A jak myslicie, dlaczego Ennis, kiedy córka powiedziała mu, ze wychodzi za mąż -
        zapytał "czy on cie kocha?" a nie : 'czy ty go kochasz?"
        • Gość: marushka Re: córka Ennisa.. IP: *.catv.net.pl 03.03.06, 08:46
          bo w sumie Ennis tego nie usłyszal, sam bedąc pewien swojego uczucia... U niego
          w związku wszystko polegało na zaprzeczaniu, takie kumpelskie niby nic.
          Najwazniejsze własnie, żeby usłyszeć, kocham cie od osoby którą się kocha
          • kubissimo Re: córka Ennisa.. 03.03.06, 19:38
            tyle, ze to Ennis pierwszy zaczal to wypieranie mowiac po pierwszej nocy, ze
            nie jest pedalem i ze to byla jednorazowa sprawa
            widac, ze Jack mowi "ja tez" wbrew sobie
            • marushka Re: córka Ennisa.. 03.03.06, 19:45
              Bo PRAWDZIWI mężczyźni, choćby nie wiem co się działo nie są pedałami. Żenią
              się, płodzą dzieci, nie zdziwiłabym się gdyby czasami w knajpie spuszczali
              manto takim freak'om,
              Tylko czasami, przez przypadek jadą na ryby i zapominają zajrzeć do siatki...
          • Gość: Agata Re: córka Ennisa.. IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 06.03.06, 10:29
            A moze powiedział tak dlatego, że sam nie kochał żony ? Nie chciał by córkę
            spotkał taki los, jak matkę...
    • Gość: mag Re: córka Ennisa.. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.03.06, 17:44
      nie doszukujcie sie...dziewczyna byla przybita bo jak pozniej sama powiedziala
      matka z ojczymem zaczeli ja zle traktowac po urodzeniu sie kolejnego dziecka.
      Poza tym w rozmowie z nowa dziewczyna ojca na pytanie czy ojciec nadaje sie juz
      do orzenku zaprzeczyla pewnie na podst doswiadczen ennisa w relacja z matka
      dziewczyny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka