Dodaj do ulubionych

Łowca jeleni ****

IP: *.chello.pl 05.01.03, 03:42
Mogę śmiało powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych filmów
jakie widziałem. A widziałem sporo. Wyróżnianie jakiegokolwiek
aktora z głównej trójki byłoby co najmniej nietaktem. Zarówno
Robert de Niro, Chrisopher Walken jak i John Savage zasłużyli na
słowa najwyższego uznania. Stworzyli wspaniały obraz więzi
między ludźmi, które są w stanie przezwyciężyć piekło wojny,
upodlenia i ludzkiego okrucieństwa. Każdy kto kocha kino
powinien ten film obejrzeć. Po prostu.
Obserwuj wątek
    • Gość: casillas(ona) Re: Łowca jeleni **** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 14:08
      To najlepszy film wojenny jaki powstał. Nie polecam wrażliwym bo
      po obejrzeniu go wpadniecie w depresję tak jak ja. Genialne
      dzieło!!!!
      • Gość: chicago Re: Łowca jeleni **** IP: *.we.client2.attbi.com 30.06.03, 16:34
        Gość portalu: casillas(ona) napisał(a):

> To najlepszy film wojenny jaki powstał. Nie polecam wrażliwym bo
        > po obejrzeniu go wpadniecie w depresję tak jak ja. Genialne
        > dzieło!!!!
        Absolutnie "TAK" !!
        • Gość: masala dosa Re: Łowca jeleni **** IP: *.teleton.pl 30.06.03, 18:12
          film jest niewatpliwie wybitny co do tego nie ma watpliwosci aczkolwiek jak dla
          mnie zdecydowanie przeciagniety-sama historia przyjazni jest ok ale tu
          scenariusz operuje zbyt wieloma dluzyznami-moznaby moim zdaniem osiagnac ten
          sam efekt znacznie oszczedniej-wywalilbym wiele scen pierwszej czesci-druga
          czesc czyli ta gdzie naprawde rozgrywa sie cala tragedia jest fantastyczna-w
          ten sposob calosc zyskalaby na dynamice i dramatyzmie-to jest oczywiscie moja
          opinia nie podwazajaca w zaden sposob ogolnie oceny filmu jako dziela
          wspanialego
          • Gość: Miś Re: Łowca jeleni **** IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 18:23
            A dla mnie to najlepszy film świata. Te wszystkie rzekome "dłużyzny" oglądałem
            z zapartym tchem, reżyseria jest wyśmienita, żadnych fajerwerków, historia mówi
            sama za siebie. Powściągliwa, wolna narracja pozwala wejść w świat bohaterów,
            to czy film ma antywojenne przesłanie jest dla mnie kwestią nieistotną, dla
            mnie pokazywał po prostu samo życie.
            • Gość: republik-anka Re: Łowca jeleni **** IP: *.we.client2.attbi.com 30.06.03, 20:01
              Gość portalu: Miś napisał(a):

> A dla mnie to najlepszy film świata. Te wszystkie rzekome "dłużyzny"
              oglądałem
              > z zapartym tchem, reżyseria jest wyśmienita, żadnych fajerwerków, historia
              mówi
              >
              > sama za siebie. Powściągliwa, wolna narracja pozwala wejść w świat bohaterów,
              > to czy film ma antywojenne przesłanie jest dla mnie kwestią nieistotną, dla
              > mnie pokazywał po prostu samo życie.
              "samo zycie "- swietnie to ujales !!
          • Gość: Hollow Re: Łowca jeleni **** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.03, 13:38
            Gość portalu: masala dosa napisał(a):

> film jest niewatpliwie wybitny co do tego nie ma watpliwosci aczkolwiek jak
            dla
            >
            > mnie zdecydowanie przeciagniety-sama historia przyjazni jest ok ale tu
            > scenariusz operuje zbyt wieloma dluzyznami-moznaby moim zdaniem osiagnac ten
            > sam efekt znacznie oszczedniej-wywalilbym wiele scen pierwszej czesci-druga
            > czesc czyli ta gdzie naprawde rozgrywa sie cala tragedia jest fantastyczna-w
            > ten sposob calosc zyskalaby na dynamice i dramatyzmie-to jest oczywiscie
            moja
            > opinia nie podwazajaca w zaden sposob ogolnie oceny filmu jako dziela
            > wspanialego

Dokładnie. Film jest jakby na siłę przedłużony. Pierwsza część, zanim lecą do
            Wietnamu jest tak wydłużona i nudna, że aż chce się wyjść z kina ;). Mogłaby
            być 2 razy krótsza i to z korzyścią dla filmu. Później też kilka scen możnaby
            wyciąć bez problemu. Film na pewno by zyskał, a tak, nie zaliczam go niestety
            do moich ulubionych .
            • Gość: Blew Re: Łowca jeleni **** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 10:48
              Nie wyciełabym nic z tego filmu,bo dla mnie straciłby na
              wartości.Tak samo jak nie zmieniłabym nazwy na "rosyjska
              ruletka"(bo czytałam już takie komentarze tzn. że ten tytuł
              byłby lepszy.Tak naprawde to nic nie zmieniłabym wszystko w tym
              filmie jest wspaniałe,każda chwila,każda
              sekunda,tytuł,muzyka,scenariusz,reżyseria.To mój ulubiony film.
    • Gość: Duncan Re: Łowca jeleni **** IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 18:18
      No pięknie, pięknie to Państwo ujęli ...!
      Moja opinia - jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. Niesamowity.
      Trudno opisać, trzeba obejrzeć, choćby nawet kosztem depresji, ale wrażenia po filmie będą chyba raczej inne,
      bardziej złożone. Nie powiedziałbym, że wpada się po tym w depresję i koniec. Ten film po prostu nie zniknie z
      pamięci.
      Oprócz DeNiro, Walkena i Savage trzeba też zwrócić uwagę na pozostałych - George Dzundza, Chuck Aspegren i
      John Cazale. Wszyscy są w tych rolach rewelacyjni. No i oczywiscie Meryl Streep. To był jeden z jej pierwszych
      przebojów, który zaowocował dalszą, jakże wspaniałą karierą.
    • Gość: kasia Re: Łowca jeleni **** IP: hpcache:* 08.07.03, 07:54
      Ten film jest genialny,wstrząsający i na pewno nie można go w żaden sposób
      zapomnieć. Poruszająca treść i gra aktorów (ZNAKOMITA)!!! Najlepszy w swej
      kategorii, nie pobije go żaden inny film o tematyce wojny w Wietnamie.
    • wolfspider Re: Łowca jeleni **** 08.07.03, 15:06
      Nastepny film w ciagu miesiaca po "Cienkiej czerwonej linii" na ktorym
      zasnalem , niestety motyw wesela byl dla mojego organizmu nie do przetrzymania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka