Gość: Lechu IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.01.03, 08:27 A to pech, a taki był ładny amerykanski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marti Re: Złote Globy bez IP: 153.19.15.* 20.01.03, 08:35 Gust przyznających Zlote Globy,jest nieco bardziej wyrafinowany niż jurorow decydujących o wręczeniu Oscarow,ale to jeszcze niczego nie przesądza. Łaska panska na pstrym koniu jeżdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BERYLLUS Re: Złote Globy bez IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 08:59 WIDOCZNIE W JURY NIE BYŁO NIKOGO ZE ŚRODOWISK ZYDOWSKICH I FILM O PRZEMIJANIU ,MILOŚCI I NIENAWIŚCI NIE ZOSTAŁ DOSTRZEŻONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Złote Globy bez IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.01.03, 11:38 Gość portalu: BERYLLUS napisał(a): > > WIDOCZNIE W JURY NIE BYŁO NIKOGO ZE ŚRODOWISK ZYDOWSKICH I FILM > O PRZEMIJANIU ,MILOŚCI I NIENAWIŚCI NIE ZOSTAŁ DOSTRZEŻONY. Byli, tylko od każdego Żyda jest ważnieszy Żyd. Widocznie Polański był tym mniej ważnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Artykuły o Rywinie zaszkodziły IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 09:07 Niestety, afera Rywina nie pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
oyey Re: Złote Globy bez 'Pianisty' 20.01.03, 10:23 "Pianista" to dobry film ale chyba za słaby na te najważniejsze nagrody, ma jednak za silną konkurencję, wystarczy za przykład podac ostatni film Almodovara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: proxy / 193.0.117.* 20.01.03, 10:56 Ale Almodovar to inna kategoria. "Pianista" był nominowany jako film anglojęzyczny, nie jako zagraniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prestik Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: *.tpgi.com.au 20.01.03, 11:40 Gość portalu: Lechu napisał(a): > A to pech, a taki był ładny amerykanski ;-) ...yes! ...ale ciesze sie ze moja sasiadka, po powrocie z "Krainy Szczeescia" do domu, do Sydney (Lane Cove - Palm Beach), po tragicznych przejsciach zostala wysoko uhonorowana... Bravo Nicole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fine Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: *.carolus.local / 192.168.201.* 20.01.03, 12:14 Mysle ze film Polanskiego mowi za duzo prawdy o ludziach w tym tez oczywiscie o Zydach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nicole Kidman fantastyczna! IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.03, 12:46 Gość portalu: Fine napisał(a): > Mysle ze film Polanskiego mowi za duzo prawdy o ludziach w tym > tez oczywiscie o Zydach ... Być może. Nie wiem bo nie oglądałem filmu Polańskiego. Robi on filmy komercyjne, a ten temat Zydów w USA teraz modny, a tam jest "kasa". Natomiast Nicole Kidman jest fantastyczna. Jak wino, czym starsza, tym lepsza. Każda następna rola lepsza od poprzedniej. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ U2 IP: 193.95.186.* 20.01.03, 14:19 a nagrode za najlepsza piosenke to chyba dostalo U2 a nie tylko Bono... nieprawdaz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.03, 15:33 Obejrzalem Pianiste juz dwa razy i przeczytalem wspomnienia Szpilmana. Film wywolal na mnie olbrzymie wrazenie a to nie dlatego, ze dowiedzialem sie o zbrodniach na narodzie zydowskim, bo o tym wszyscy wiedza. Zobaczylem w nim ta sama historie, o ktorej mozna dowiedziec sie w ksiazkach historycznych, pokazana jednak z zupelnie innej strony, o ktorej tez wszyscy wiedzielismy ale nie rozumielismy. Jestem ciagle w szoku, bo zobaczylem tam, ze strach nie koniecznie czyni czlowieka tchorzem a zabicie czlowieka nie koniecznie uczyni kogos zloczynca. Jest to straszne i Polanski pokazujac to tak dobitnie okazal sie wirtuozem. Dowodem tego bylo zdobycie "Zlotej Palmy". Uwazam, ze sama nomninacja do "Golden Globe" byla olbrzymim sukcesem na rynku amerykanskim, gdzie ze slynnych "fabryk" filmowych wychodza setki filmow rocznie. Gratulacje dla Polanskiego i Brody'ego. Mietek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: 151.152.101.* 20.01.03, 18:21 Gość portalu: Mietek napisał(a): > Obejrzalem Pianiste juz dwa razy i przeczytalem wspomnienia Szpilmana. Film > wywolal na mnie olbrzymie wrazenie a to nie dlatego, ze dowiedzialem sie o > zbrodniach na narodzie zydowskim, bo o tym wszyscy wiedza. Zobaczylem w nim ta > sama historie, o ktorej mozna dowiedziec sie w ksiazkach historycznych, > pokazana jednak z zupelnie innej strony, o ktorej tez wszyscy wiedzielismy ale > nie rozumielismy. Jestem ciagle w szoku, bo zobaczylem tam, ze strach nie > koniecznie czyni czlowieka tchorzem a zabicie czlowieka nie koniecznie uczyni > kogos zloczynca. Jest to straszne i Polanski pokazujac to tak dobitnie okazal > sie wirtuozem. Dowodem tego bylo zdobycie "Zlotej Palmy". Uwazam, ze sama > nomninacja do "Golden Globe" byla olbrzymim sukcesem na rynku amerykanskim, > gdzie ze slynnych "fabryk" filmowych wychodza setki filmow rocznie. Gratulacje > dla Polanskiego i Brody'ego. > Mietek. Zgadzam sie calkowicie. Film i ksiazka sa wspaniale. Nie widzialem zadnych innych filmow nominowanych do Golden Globe,ale zaluje ze Pianista nic nie wygral. Wydaje mi sie, ze Polanski ma jednak szanse na Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one who watches Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: *.babenet.com 20.01.03, 18:30 Bravo Mietek! I'm agree with you. You are real audience! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: Złote Globy bez 'Pianisty' IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.03, 05:32 Gość portalu: one who watches napisał(a): > Bravo Mietek! I'm agree with you. You are real audience! Czlowieku, nie sil sie na pisanie w jezyku, ktorego nie znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz k Re: Złote Globy bez IP: spc:* / 126.20.20.* 20.01.03, 15:10 Niestety dupa zbita temat się zużył biedny żyd dobry niemiec i wredny polak to już nie rajcuje świata a u nas jeszcze Szczypiorski i Janda w nowej wersji tematu biedna żydówka dobry niemiec i paskudni polacy chyba dam na mszę za Szczypiorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Złote Globy bez IP: *.polcard.com.pl 20.01.03, 16:38 Gość portalu: janusz k napisał(a): > Niestety dupa zbita temat się zużył biedny żyd dobry niemiec i > wredny polak to już nie rajcuje świata a u nas jeszcze > Szczypiorski i Janda w nowej wersji tematu biedna żydówka dobry > niemiec i paskudni polacy chyba dam na mszę za Szczypiorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozpierdzielacz złote globy to ściema IP: *.ipt.aol.com 20.01.03, 15:23 a czemu niby obcy film mialby wygrac globa , przeciez to nie ma sensu . Zlote globy od dawna wiele telewizji bojkotowalo bo powszechnie bylo wiadomo o prezentach od wytwórni i o leszczach w komisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grag mile Polaczki IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.01.03, 15:32 Ile kompleksow, zawisci, nietolerancji, pogardy a przede wszystkim niewiedzy w wiekszosci postow. Dlaczego we wszystkim doszukiwac sie drugiego dna, teorii spiskowej, ubawil mnie post,ze Rywin zaszkodzil. Kogo tu obchodzi jakis Rywin o polska korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noki Re: mile Polaczki IP: 217.153.34.* 20.01.03, 23:05 Zgadzam się absolutnie. Musimy spojrzeć na wszystko, nie tylko na Złote Globy, zdjemijąc okulary PRL-u, założone nam przez naszych przodków lub nas samych. Komisja nie może być słaba czy niekompetentna skoro ich wybór pokrywa się z Oscarami. Co ma do tego Rywin? Trochę mądrzej podchodźmy do niektórych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: mile Polaczki IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 21.01.03, 03:26 W takim razie jak wytłumaczysz taką ciekawostkę, że w Kanadzie i USA w tv wiadomościach były wzmianki o Rywinie? Lepiej daj sobie siana z tą nienawiścią polskości. Zresztą Pianista jest o Żydzie i na pewno jakiś Oscar mu się dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesiek Re: Złote Globy bez IP: *.proxy.aol.com 20.01.03, 20:47 Wiem. Polanskiego napewno pamietaja jeszcze z ameryki,pamietaja jego wybryki huliganskie! Odpowiedz Link Zgłoś