Dodaj do ulubionych

Najbardziej krwawy film.

• Gość: bucek Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.magma-net.pl 22.07.06, 12:36
      STORY OF RICKY
    • mallina Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 12:43
      "Jak to sie robi w Chicago" z Arnoldem Schwarzeneggerem. nie pamietam
      oryginalnego tytulu:-)

oczywiscie sa filmy bardziej krwawe, ale ten wlasnie zapamietalam glownie z
      tego, ze Arnie wystrzelal tam chyba wszystkich..
    • chryzantema Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 13:02
      "Pasja" i "Martwica mózgu" :)
    • Gość: Stacho Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.magma-net.pl 22.07.06, 13:04
      Szkoda tylko, ze nikt nie sfilmował magazynu zły, to byłaby jazda:)
      • veera Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 14:09
        "Sin City" - dobrze, że czarno-białe.
        "Titus Andronicus" - trup ściele się gęsto, a finałowy pasztet przechodzi wszystko.
    • Gość: iw Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:26
      rob zombie zrobił taki film... bękarty diabła? według mnie szokująco drastyczny
    • Gość: SPECNAZ Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:40
      MARTWICA MOZGU TAM TO JEST DOPIERO MASAKRA
      • Gość: Zaraki Kenpachi Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.06, 16:30
        nic nieprzebija martwicy muzgu kto nieoglondał tytuł obowionskowy ;D mieho
        flaki i hektoliry krwi scenka z kosiarką rulez :D
    • wqrwiony Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 15:11
      Atak Pomidorów Zabójców
      • Gość: Kayin Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 16:40
        "Dom przy cmentarzu" - reż. Lucio Fulci (1981)
    • Gość: gunter Sin City IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 17:31
      moze nie dosc makabryczny (typ gore lubie tylko z dawka humoru - Dom 1xx trupow i Bekarty Diabla), ale jezeli chodzi o ilosc i sposob usmiercania bohaterow - calkiem "przyjazny" ;). Kill Bill - 1 cz.: jatka w knajpie Yakuzzi. Od Zmierzchu do Switu (tez 1). Natomiast co do typów Private Ryan - trup sie sciele gesto, ale tak wyglada wojna - niestety.
      Aha - mam prosbe:) - jak ktos ma propozycje nowego filmu, to moze wpisywac go w temat? Bo tak jak ja zerknalem, to trzeba by czytac wszystkie wypowiedzi:)
    • Gość: Adams Martwica mózgu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:38
      Tam to żucano mięchem przed kamere :)
    • Gość: gunter Czlowiek pogryzl psa IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 17:40
      Ktos to pamieta?;)
      • Gość: dr.verte Nie powtarzajcie się please. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:59
        Bo mamy już 6 Ryanów,10 Kill Billów i z 15 Martwic.
      • Gość: Adams Ociosanek (Otik) - czeski film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:04
        • dr.verte Re: Ociosanek (Otik) - czeski film 22.07.06, 18:06
          Ociosanek był niezły ale do tego rankingu to się nie nadaje.Trzeba jednak
          pochwalić naszych sąsiadów.Żeby Polacy umieli robić takie filmy...
      • Gość: zagląd Re: Czlowiek pogryzl psa IP: 193.28.0.* 24.07.06, 11:27
        Ten film jest świetny! za mało się o nim mowiło i mówi!
      • Gość: Gosciu Re: Czlowiek pogryzl psa IP: *.admin.local / 193.203.83.* 24.07.06, 13:23
        Ja pamietam!!!!

Kultowi film! Ogladalem go akurat w momencie jak do kin wchodzili urodzeni
        mordercy (obejrzalem go przed urodzonymi). Po tym filmie , "uropdzeni mordercy"
        byli tylko nudna bajka dla grzecznych dzieci i tyle.

Ciesze sie ze ktos jeszcze oprocz mnie pamieta ten film :)

Pozdro!
    • stanley1982 Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 18:42
      najbardziej obrzydliwe filmy:
      włoskie kino kanibalistyczne ("cannibal holocaust", "cannibal ferox")
      nazi exploitation films ("gestapo last orgy"; "Ilsa she wolf of SS")
      "the beyond" reż. Lucio Fulchi
      niemiecki "Schramm" i "Nekromantik" Joerga Buttgereita
      hiszpański "aftermath"
      azjatycka seria "guinea pig" ze wskazaniem na cz.2
      Miike owszem ale ze wskazaniem na "Visitor Q"
      "Begotten" by Elias Mehrige chociaż ziarnistosc obrazu sprawia ze nie do konca
      ma sie swiadomosc co sie ogląda
      and the winner is...Fred Vogel i jego nieukończony tryptyk "august underground"
      • Gość: gość Re: Najbardziej krwawy film. IP: 88.220.142.* 12.10.07, 18:53
        W końcu jakiś sensowny post. Jeżeli uważacie "Kill Billa" za nakrwawszy film,
        obejrzyjcie sobie którąś z ww. pozycji. Polecam szczególnie August Underground :)
    • justinehh Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 18:51
      "Hostel" i "Monachium"
    • Gość: Poppy Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.hsd1.pa.comcast.net 22.07.06, 19:19
      Kill Bill 1....zdecydowanie,choc krwawe sceny byly czarno-białe.
      • Gość: 7 Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.06, 19:56
        ja obstawiam "Siedem" , szczególnie wstrząsnął mną widok kolesia leżącego od
        roku w łóżku
    • tomassi.rollo Re: Ravenous n/t 22.07.06, 20:48

• Gość: dzidzia jak dla mnie-chłopcy z ferajny IP: *.range86-135.btcentralplus.com 22.07.06, 20:59
      co o tym sądzicie? bo nikt nie wymienił, a ten film wydaje mi się bardzo brutalny.
      ale najbardziej wstrząsającym filmem jest Niedowracalne.
      • Gość: takiktóś american psycho IP: 193.24.202.* 24.07.06, 19:48
        American Psycho (oczywiście część pierwsza).
    • lejnamur Re: Najbardziej krwawy film. 22.07.06, 21:03
      "sześć stóp pod ziemią"
    • gosc_nie_dzielny Widze, za same lajtowe typy... 22.07.06, 21:12

Na poczatek propnuje:
      - Ichi the Killer,
      - Audition.

Potem nieco lagodniej, ale tez niezle:
      - Doberman,
      - Shawn of the Dead :-)
    • alexanderson Dzika banda 22.07.06, 21:17
      "Dzika banda" (1969) Peckinpaha - zaczyna się od strzelaniny do tłumu ludzi na
      ulicy, a kończy długą, gigantyczną masakrą z wielkim karabinem maszynowym w
      roli głównej. A przy okazji to arcydzieło kina.
      • wqrwiony Re: Dzika banda 22.07.06, 22:29
        tylko trochę ustępujące nędzym psom
      • stanley1982 Re: Dzika banda 23.07.06, 13:33
        Twórczosc Peckinpaha została nieźle sparodiowana w jednym ze skeczy MOnty Pythonów
        "Szczenięce lata" Sama Peckinpaha w serii 3
        "Trevor, kurczę, łap" :)
    • Gość: Criss Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.68.75.28.debica75.tnp.pl 22.07.06, 22:17
      tylko Hot Shots 2 :P
      • Gość: rudi ridz Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.135.broadband6.iol.cz 22.07.06, 22:35
        O dwóch takich....to dopiero makabra !!!
        • Gość: harnaseasy Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.wat.edu.pl 20.11.07, 23:18
          WCZORAJ OGLADALEM NIEZLE KRWAWY FILM, ALE STRASZNIE MI SIE PODOBAL. HITMAN BO O
          NIM MOWA JEST NAPRAWDE DOBRYM FILMEM I POTRAFI TRZYMAC NIEZLE W NAPIECIU.
          ZAPRASZAM DO OGLADNIECIE LINKA DO TRAILERA, SUPER MEGA ODLOTOWY, WARTO
          pl.youtube.com/watch?v=4JrabRdvhvE ;P
      • Gość: Gibson Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.07.06, 10:36
        "Pasja" Mela Gibsona
    • mr.hell Krecik w tym Matrixie 22.07.06, 23:36
      www.youtube.com/watch?v=nt9UqGNJVNA
    • Gość: Kaziglu Bey Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:21
      Wymieniając od najstarszych do najnowszych jakie przychodzą na myśl:
      - oczywiście "Dzika Banda" Sama Peckinpaha z niezapomnianą masakrą na końcu
      filmu oraz "Żelazny Krzyż" i "Nędzne Psy" tegoż wspaniałego reżysera.
      - Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną (oryginał)
      - Kanibalistyczny Holokaust
      - Commando, film który do dziś chyba dzierży rekord trupów pokazanych na
      ekranie.
      - Dom 1000 Trupów
      • Gość: Kaziglu Bey Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:25
        aha, i jeszcze "Żołnierze Kosmosu" Verhoevena. Scena opróżniania czaszki
        rulez ;D
        • Gość: ELMO84 Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:35
          Brain Dead kultowy gorowy fil po którym można znienawidzieć własno matke i
          nabrać obrzydzenia do mięsa ;D.
    • Gość: yossarian Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.server.ntli.net 23.07.06, 01:09
      dla mnie nr 1 to TYTUS ANDRONICUS ale jedna scena z PRAGRAF 22 bije wszystko
      • ketonur Re: Najbardziej krwawy film. 23.07.06, 01:42
        Juz chyba raz padlo ale jezeli idzie o brutalnosc - zdecydowanie
        "Nieodwracalny", film produkcji francuskiej. O ile 5minutowa scene miazdzenia
        glowy pederascie-gwalcieielowi-bogwiecotamjeszcze jakos przetrzymalem to scene
        gwaltu musialem przewinac...

po tym filmie dluuugo, dluuugo nic (i seria filmow, w ktorych brutalnosc
        zlagodzona jest komediowo-pastiszowym podejsciem tworcow lub ich leciwoscia, a
        co za tym idzie mniejszym realizmem)

1. Running Scared (krew sie leje, trup pada gesto, ciekawa fabula, troszke
        komiksowa - polecam)
        2. Urodzeni mordercy (jakos nie moge sie przekonac do tego filmu ale krwawy
        jest, klimat jakis chory)
        3. Harry Angel (super klimat + mnostwo krwi)
        4. Cale kino tarantinowskie
        5. Od zmierzchu do switu - cala trylogia (od czesci 2giej i 3ciej mocno zawiewa
        kiczem ale jak ktos lubi, ja czasem tak ;) )
        6. Oczywiscie martwica + masakry pila ale to juz bardziej podchodzi pod zabawe z
        serii "kto najmocniej obrzydzi widza"
        7. Na swoj sposob krwawy jest tez "Swiety Graal" Monty Pythona ;) lecz tu zart
        tak mocno dystansuje, ze jest to niedostrzegalne :)

• kiwit74 Re: Najbardziej krwawy film. 23.07.06, 10:14
      Mój typ to "Ostatni sprawiedliwy" z Brucem Willisem.
      • dr.verte Re: Najbardziej krwawy film. 23.07.06, 11:52
        kiwit74 napisał:

> Mój typ to "Ostatni sprawiedliwy" z Brucem Willisem.

To b.mało widziałaś.
    • Gość: asiulka_m Re: Najbardziej krwawy film. IP: 62.233.224.* 23.07.06, 11:19
      najbardziej krwawym filmem jest"martwica mozgu"jak nie ogladaliscie polecam:D jest totalna zalewka:D ale krew faktycznie leje sie strumieniami i trupow od cholery jest:D nawet zombi gosci niejednokrotnie:D
      • e-tam Re: Najbardziej krwawy film. 23.07.06, 11:51
        "Shogun assassin".
        • Gość: ssaczek Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 23.07.06, 12:06
          Kubuś Puchatek i Hefalumpy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • dr.verte Re: Najbardziej krwawy film. 23.07.06, 12:12
            Gość portalu: ssaczek napisał(a):

> Kubuś Puchatek i Hefalumpy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pewnie ci się wydaje że jesteś nie wiadomo jak zabawny.
            • Gość: ssaczek Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.zlotniki.pl / *.zlotniki.pl 23.07.06, 12:17
              Ja zabawny - NIE - żałośni są oglądacze filmów typu Masakra coś tam itp.
        • Gość: Roody Re: Najbardziej krwawy film. IP: *.witnet.pl / *.volta.net.pl 24.07.06, 10:39
          Czekałem aż ktoś wymieni "Shogun Asassin", to jest właśnie najkrwawszy film w
          historii kina. To ten film ogladają The Bride i B.B. w końcowych scenach Kill
          Bill 2. Przy tym filmie wymienione wcześniej wymiękają - nawet Brain Dead!!!!
    • Gość: camel jak dla mnie SIN CITY IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.06, 14:01
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka