Dodaj do ulubionych

czy powinien być alien 5

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:55
czy wg was powinna powstac 5 częśc obcego, kto miałby ją nakręcić i przede
wszystkim, jakie są WASZE pomysły odnośnie fabuły
Obserwuj wątek
    • octavius2 Re: czy powinien być alien 5 03.09.06, 17:49
      Jak dla mnie, powinni byli skończyć na części trzeciej, która jako ostatnia
      była dla mnie strawna i wnosiła coś nowego. Czwarta mi się już nie podobała,
      więc piątej nie obejrzę.
      • Gość: Jojo Re: czy powinien być alien 5 IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 17:55
        100% poparcia ale na pewno wysla go do boju np obcy kontra ET czy Obcy na
        wyspie piratow.Bedzie sikanie z zachwytu.
      • Gość: wm Re: czy powinien być alien 5 IP: *.crowley.pl 03.09.06, 18:03
        Oglądająć część 4 miałem wrażenie, że to wytwór chorego umysłu. Nie umiem tego
        inaczej napisać, ale w porównaniu z pierwszymi trzema częściami czwórka była
        makabryczna. Te hybrydy, to "dziecko" Ripley... Kto widział, wie, o co mi
        chodzi. Dla mnie to była przesada. Jeśli z piątką mieliby pójść w tę stronę to
        ja dziękuję.
        • kossace Re: czy powinien być alien 5 03.09.06, 20:14
          no tak, masakra z 4. to była niezła, poprostu sieczka. Jednak po jej obejrzeniu
          czułem niesmak, niedosyt i w domyśle było powiedziane, ze to be continued....
          Sama Weaver jednak oznajmiła niedawno, że dalszych Obcych nie bedzie, jeśli tak
          ma być, to bez niej kolejne części nie mają sensu..., gdyby jednak z nią
          powstala, napewno obejrzę!!
    • Gość: ben Re: czy powinien być alien 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:38
      no 4 przekombinowana na maxa, scena finalna budziła obrzydzenie, ale i żal.dla
      mnie 2 była najlepsza, 1 klimatyczna, a 3 nawet nawet. co do następnych częsci?
      hmmm tyle plotek było, że bedzie, albo nie; trudno powiedziec. cameron niby
      chciał ,ale kto wie, może przyjdzie nam poczekać na 5 część ładnych pare lat,
      choć jeśli sigourney będzie za stara na tą rolę to nie wiem po co to kręcić, ona
      jest spoiwem tego przedsięwzięcia. słyszałem plotki odnośnie fabuły, że niby
      obcy zniszczyli trochę ZiemiE, a ripley z częscią ocalałych ma walczyć z nimi,
      nie wiem, chyba na jakies angielskiej stronie to wyczytałem. jak ma być
      efekciarskie to lepiej skończmy na 4
    • Gość: ben Re: czy powinien być alien 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:42
      a o to co znalazłem ; odnośnie scenariusza 5 i 6:kto zna angielski niech czyta
      Number five is set on Earth, with the planet under attack from alien warrior
      drop ships, which made their debut in the original "Alien" movie. In the process
      they make Earth look like an incubator while attacking, leaving alien eggs
      around the humans.

That's when Ripley realizes her dreams have played a role in what's happening
      and she evacuates and confines herself to a cell, but inevitably she will meet
      her nemesis face to face again.

Number six takes place on the home turf of the navigator of the ship. Aliens are
      taking over other plants and Ripley finds herself forced to turn to the dark
      side in order to save civilization.
    • ignatz Re: czy powinien być alien 5 03.09.06, 21:05
      W zyciu. Dla mnie "Alien" skończył się Kill'em all, reszta to komercha. Ups,
      sory, nie to forum :>
      Dla mnie "Alien" skończył się na efektownej nawalance jaką była część druga.
      • braineater powinien:) 04.09.06, 09:05
        Nie no, się czepiacie tej czwórki, a przecież ma parę doskonałych momentów i
        daje niezłego kopa do róznorodnych kontynuacji:
        Da się pójśc w strone Kawalerii Kosmosu i zrobić multi FPS'a w ziemskich
        lokalizacjach, remake Dnia Niepodległości, ale oczywiście z opcją, że tym razem
        dobrzy (czytaj Obcy:) wygrywają - niestety John Huston juz nie zyje, więc
        musiałby to zrobic Oliver Stone
        Da sie zrobić mixa Comy, Epidemii, Gatunku i zabawić sie w film laboratoryjny,
        czyli podk..wiony Obcuś wyrywający sie spod kontroli Facetów w Fartuchach - to
        tu ja bym poprosił Tima Burtona na krzesło rezysera:)
        Da się zrobic film novelowy, kilku rezyserów, o tym jak żywy Obcy wpływa na
        ziemską cywilizację - w Japonii (reżyseria Takashi Mikee - najlepiej widziałbym
        to jako crossover Zebra-Man'a z Obcym:), w Ameryce - duet rezyserski
        Jarmusch/Lynch - Jarmusch daje bohatera, najlepiej takiego, jak w Nieustających
        Wakacjach a Lynch daje fabułę, napuszczając Alienka na tego Jarmuschowego
        bohaterka. A najlepiej zeby się to wszystko działo we wnetrzu opuszczonego
        Pentagonu. Scena kluczowa - bohater tłumaczy Obcusiowi źródła swej wewnetrznej
        pustki, Obcuś przejmuje się i zaczyna miast smierci nieśc egzystencjalizm po
        Galaktyce; trzecia novelka, do wyboru - albo Almodovar i film o tym, że Obcy
        jest tylko homofobiczną projekcją, albo powrót do korzeni, czyli Scott wraca na
        wrak Nostromo, po to by odkryć, że wszystko było snem Ripley, w dodatku snem
        profetycznym, bo w scenie finałowej, Ripleyowa spotyka sie z Prawdziwym Alienem
        po raz pierwszy.
        A wy mówicie, że seria umarła...

P:)
        • Gość: Piotros Re: powinien:) IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.06, 17:15
          entuzjasto czy nie lepiej zaakceptowac konca(wszystko sie kiedys konczy)Amen
    • oszczany to proste ,5 powiniem resyserowac Cameron james 04.09.06, 22:29
      2 byla zdecydowanie najlepsza pod kazdym wzgledem, cameron to mistrz szkoda ze
      tak malo filmow kreci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka