07.09.06, 18:16
Polecam dla wszystkich milosnikow Almodovara
Obserwuj wątek
    • madelon1 Re: Volver 07.09.06, 18:41
      Absolutnie, swietny film, tylko Penelope troche zbytno 'Hollywood' wyglada w porownaniu z reszta - biale
      zeby, super skora, wlosy..
      • Gość: jaija Re: Volver IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.09.06, 23:00
        Penelopa miała ponoć właśnie gwiazdorskie wrażenie robić, bo reżyser chciał,
        żeby przypominała włoskie gwiazdy, które zawsze były odstawione, zauważ, że
        nawet w kostiumowych filmach miały kreski na oczach ;)
        • madelon1 Re: Volver 08.09.06, 12:43
          no to wtakim razie eksperyment mu nie wyszedl niestety bo kwestia jej wygladu nie miala wiele z historia
          wspolnego
        • Gość: scin Re: Volver IP: 195.116.246.* 08.10.06, 23:52
          Szkoda tylko, że Penelope gra sprzątaczkę pracująca od rana do wieczora
          mieszkającą w ubogiej dzielnicy Madrytu...dla mnie to był również poważny
          zgrzyt. Z resztą nie tylko to nie pasowało (np głos 50cio latki w ustach Cruz,
          gdy spiewa - bardzo piękną tak w ogóle - pieśń)
    • lady_seler Re: Volver 07.09.06, 21:43
      Ja właśnie sie wybieram :) 29. września do światowida w Katowicach. Ktoś jeszcze ma zamiar?
    • daggy4 Re: Volver 08.09.06, 08:52
      delicious :))
    • meg_86 Re: Volver 16.09.06, 21:21
      ŚWIETNY FILM :) Polecam! Chociaż niestety zauważyłam, że Almodovar stał się
      popularny wśród 'mas'.
      Wczoraj oglądając 'Volver' w Kinotece mogłam się o tym przekonać. A żeby
      oglądać Almodovara trzeba znać choć trochę jego dorobek, choćby teoretycznie
      coś wiedzieć, bo później jest tak, że ludzie wychodzą z sali i mówią "ale o co
      w tym chodziło?
      • kubissimo Re: Volver 16.09.06, 21:35
        jakie to straszne. popularny wsrod mas!
        jak te masy śmią chodzic na film dla elit i znawcow?!?!?
        skandal, a nawet el escándalo!
        • meg_86 Re: Volver 18.09.06, 12:04
          nie mam nic przeciwko 'nowym' fanom filmów Almodovara

Czy nie denerwuje Cię jednak zdziwienie ludzi, gdy pojawia się w filmie jakiś
          zwyczaj z Hiszpanii i słychać wtedy szmery, chichy i inne takie tam? I przez 20
          minut ludzie śmieją się z tego, jak witają się w La Manchy zagłuszając film?
          • aiczka Re: Volver 18.09.06, 12:46
            Polecam niechodzenie do mulitplexów w weekendowe wieczory (to pewnie był
            piątek). Sale są wtedy pełne ludzi i jest wzmożone prawdopodobieństwo napotkania
            grupek o niewybrednym poczuciu humoru, braku zrozumienia dla innych kultur,
            hałaśliwych, przeszkadzających w odbiorze. Nie jest to związane z pochodzeniem
            filmu.
            • meg_86 Re: Volver 18.09.06, 18:14
              Całkowicie się zgadzam. Ale jak tu wytrzymać i nie pójść do kina na film na 2
              tygodnie przed jego oficjalną premierą.
              Swoją drogą, jak to się stało, że w Kinotece już leci 'Volver' a w innych
              kinach nie?
              A mniejsza z tym...
          • Gość: kubissimo Re: Volver IP: *.chello.pl 18.09.06, 13:09
            nie wiem, ja w kinie zazwyczaj skupiam sie na filmie, a nie na widowni
            • mwookash Niestety widownia nie zawsze skupia się na filmie 18.09.06, 13:20
              a to przeszkadza w skupieniu
              • meg_86 Re: Niestety widownia nie zawsze skupia się na fi 18.09.06, 18:12
                Jeżeli widownia zachowuje się głośniej niż mówią aktorzy, to jakoś ciężko...
    • kubissimo Re: Volver 16.09.06, 21:31
      a myslisz, ze milosnicy potrzebuja dodatkowej zachety? ;)
    • meg_86 Re: Volver 18.09.06, 12:07
      A filmów Almodovara rzeczywiście polecać nie trzeba :)
    • meg_86 Re: Volver 18.09.06, 12:08
      w końcu jego fani wiedzą co dobre :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka