charlotte007 07.09.06, 18:16 Polecam dla wszystkich milosnikow Almodovara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madelon1 Re: Volver 07.09.06, 18:41 Absolutnie, swietny film, tylko Penelope troche zbytno 'Hollywood' wyglada w porownaniu z reszta - biale zeby, super skora, wlosy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Volver IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.09.06, 23:00 Penelopa miała ponoć właśnie gwiazdorskie wrażenie robić, bo reżyser chciał, żeby przypominała włoskie gwiazdy, które zawsze były odstawione, zauważ, że nawet w kostiumowych filmach miały kreski na oczach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madelon1 Re: Volver 08.09.06, 12:43 no to wtakim razie eksperyment mu nie wyszedl niestety bo kwestia jej wygladu nie miala wiele z historia wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scin Re: Volver IP: 195.116.246.* 08.10.06, 23:52 Szkoda tylko, że Penelope gra sprzątaczkę pracująca od rana do wieczora mieszkającą w ubogiej dzielnicy Madrytu...dla mnie to był również poważny zgrzyt. Z resztą nie tylko to nie pasowało (np głos 50cio latki w ustach Cruz, gdy spiewa - bardzo piękną tak w ogóle - pieśń) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_seler Re: Volver 07.09.06, 21:43 Ja właśnie sie wybieram :) 29. września do światowida w Katowicach. Ktoś jeszcze ma zamiar? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_86 Re: Volver 16.09.06, 21:21 ŚWIETNY FILM :) Polecam! Chociaż niestety zauważyłam, że Almodovar stał się popularny wśród 'mas'. Wczoraj oglądając 'Volver' w Kinotece mogłam się o tym przekonać. A żeby oglądać Almodovara trzeba znać choć trochę jego dorobek, choćby teoretycznie coś wiedzieć, bo później jest tak, że ludzie wychodzą z sali i mówią "ale o co w tym chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Volver 16.09.06, 21:35 jakie to straszne. popularny wsrod mas! jak te masy śmią chodzic na film dla elit i znawcow?!?!? skandal, a nawet el escándalo! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_86 Re: Volver 18.09.06, 12:04 nie mam nic przeciwko 'nowym' fanom filmów Almodovara Czy nie denerwuje Cię jednak zdziwienie ludzi, gdy pojawia się w filmie jakiś zwyczaj z Hiszpanii i słychać wtedy szmery, chichy i inne takie tam? I przez 20 minut ludzie śmieją się z tego, jak witają się w La Manchy zagłuszając film? Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Volver 18.09.06, 12:46 Polecam niechodzenie do mulitplexów w weekendowe wieczory (to pewnie był piątek). Sale są wtedy pełne ludzi i jest wzmożone prawdopodobieństwo napotkania grupek o niewybrednym poczuciu humoru, braku zrozumienia dla innych kultur, hałaśliwych, przeszkadzających w odbiorze. Nie jest to związane z pochodzeniem filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_86 Re: Volver 18.09.06, 18:14 Całkowicie się zgadzam. Ale jak tu wytrzymać i nie pójść do kina na film na 2 tygodnie przed jego oficjalną premierą. Swoją drogą, jak to się stało, że w Kinotece już leci 'Volver' a w innych kinach nie? A mniejsza z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Volver IP: *.chello.pl 18.09.06, 13:09 nie wiem, ja w kinie zazwyczaj skupiam sie na filmie, a nie na widowni Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Niestety widownia nie zawsze skupia się na filmie 18.09.06, 13:20 a to przeszkadza w skupieniu Odpowiedz Link Zgłoś
meg_86 Re: Niestety widownia nie zawsze skupia się na fi 18.09.06, 18:12 Jeżeli widownia zachowuje się głośniej niż mówią aktorzy, to jakoś ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Volver 16.09.06, 21:31 a myslisz, ze milosnicy potrzebuja dodatkowej zachety? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_86 Re: Volver 18.09.06, 12:07 A filmów Almodovara rzeczywiście polecać nie trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś