Gość: Ela IP: 62.87.178.* 09.11.08, 02:02 Witam! Czy mogłabym prosić o najświeższe informacje na temat tego hotelu i otoczenia? Te starsze już czytałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Trinko Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 12:22 Moje z czerwca czytałas ? Jesli nie to polecam smiało jedź . Jedyny minus to odleglosc z lotniska - czesto trwa dłuzej niz lot. Reszta nieziemska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 62.87.178.* 11.11.08, 00:48 Dzięki. Czytałam opinie sprzed kilku lat... a twoja była z czerwca tego roku? Jakoś nie mogę znaleźć... :-( Mógłbyś podesłać link? Odpowiedz Link Zgłoś
rozdziawipapa Re: Akti Ouranopoli 11.11.08, 10:51 Wrażenia z września 2007. Hotel jest OK, aczkoliwek ma wiele swoistych rozwiązań, np. duże urozmaicenie położenia poszególnych pokoi (sąsiednie numery niekoniecznie są kolo siebie), różne widoki z pokoi, itp. Jedzenie wystarczajace i wbrew temu co niektórzy wypisują urozmaicone. Okolica też jedyna w swoim rodzaju - w sam raz na tydzień (drugi może już być nudny). Bardzo spokojne miejsce na leniwy wypoczynek i nieco atrakcji wodnych i turystycznych. Jeżeli ktos sie nastawia na dyskotekowe szaleństwa, to niech lepiej tam nie jedzie. Ja natomiast chętnie wróciłbym jeszcze kiedyś w to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 11:06 oto ta relacja : Witam . Wrocilem wlasnie z Akti wyjazd z Triada . masa Polakow , nawet obsługa czesciowo Polska. Bilet busem do miasteczka Ouranopoli 1,8 euro. Piwko w hotelu i ogolnie 2,3 euro , mineralna w butelka w sklepach 1 -2 euro. Hotel rewelacyjny . To ze nie ma all to zaleta!! Nie bylem na Amoulani ale bylem obok na Drenii - 5 euro w dwie strony . Pieknie . Rejs na Athos ogladanie klasztorow plus obiad na statku plus plazowanie i pokaz tancow i muzyka 44 euro . W sumie warto!. Meteory nam odowlali bo jest to w planie objazdowki a tam wiekszosc wlasnie na nia jechała . Ja tylko 7 dni - polecam serdecznie. Piwko greckie przyprawia o bol głowy takie jakies dretwe ;), codziennie pokoje sa sprzatane , co dwa dni swieze reczniki i dywanik w lazience . czysto schludnie . Klima działa bez problemów . Tylko po kolacji jakbys chciala posiedziec przy piwku to od 20.00 tylko tosta dostaniesz do przegryzienia bo wsio pozamykane . W Ouranopoli masa sklepikow z pamiatkami i ,,fajne t - shirty ,,. Zostaw sobie troche euro na powrot - warto wydac je w wolnoclowym na lotnisku w salonikach . Ostroznie z Ouzo ! ;). Wino kupone w restauracji hotelowej okazalo sie kwaśne . To byl jedyny zgrzyt w AKTI . AHA i jeszcze radze wszystkim uwazac z shake ami bo pani w barku przy plazy nakłada lody a pozniej wlewa kranowę w to , to samo do ice tea . Byc moze taka czysta tam w kranach woda hehe. I jeszcze jedno - ten dziwny zwyczaj wrzucania papieru do kosza obok :(( przyprawia wielu o zaparcia ;). Przepraszam z chaos. :). Nie ma problemu z przedluzeniem o kilka godzin pobytu w pokoju . Trzeba pytac o to pania Lene . Lecialem do poznania i 8 godz musialbym lezeć na plazy i czekac . Widoki w drodze do salonik piekne i nieraz przerazajace ,takie przepascie obok ze wlosy staja deba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 62.87.178.* 11.11.08, 12:51 Papier do kosza?!... Byłam na Krecie i Rodos i nie trzeba było... Dzięki za relację. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciu Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 23:48 Byliśmy w tym hotelu w opcji Triady 7/7. Pierwsza objazdówka a potem tydzień w Akti. Byliśmy od 18 maja do 1 czerwca. Wróciliśmy zadowoleni troszkę mam psuł humorek kurs euro i ceny w Grecji.Jak ktoś ma zapytania w tym temacie i o objeździe to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania25 Re: Akti Ouranopoli IP: *.chello.pl 03.12.08, 22:33 A czy ktoś może mi udzielić informacji w jakich godzinach były posiłki w Akti Ouranopoli? Ważne dla mnie żeby obiadokolacja nie była zbyt późno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 04.12.08, 14:52 Ja właśnie zarezerwowałem wczasy do Hotelu Akti na 22 czerwiec. Czy ktoś może leci w tym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania25 Re: Akti Ouranopoli IP: *.chello.pl 05.12.08, 23:55 My lecimy 15 czerwca na 2 tyg więc pewnie się spotkamy :) Czy jedziesz może z Triadą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 12.12.08, 18:36 tak lecę z Triadą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_pszczola Re: Akti Ouranopoli IP: 212.191.130.* 08.01.09, 09:07 Hej, my też lecimy 15.06.2008 z Warszawy. Może spotkamy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi148 Re: Akti Ouranopoli IP: *.ruch.com.pl 21.05.09, 11:25 hej my też lecimy 15 do tego hotelu bardzo dobrze że będą jeszcze jacyś polacy do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
lordbanan Re: Akti Ouranopoli 24.12.08, 00:40 Witam ja tez mam wakacje od 22 w Akti ale mamy 7+7 wiec nie wiem czy od wypoczynku zaczniemy czy od zwiedzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:29 WITAJCIE!!! MY RÓWNIEŻ, TZN NASZA 3 OSOBOWA RODZINKA WYBIERAMY SIĘ W CZERWCU Z TRIADY DO AKTI OURANOPOLI (A DOKŁADNIEJ OD 22 CZERWCA NA 2 TYGODNIE), WYLATUJEMY Z KATOWIC. WYJĄTKOWO NA TEGOROCZNE WAKACJE WYBIERAMY SIĘ SAMI BEZ ZNAJOMYCH, MYŚLĘ,IŻ BĘDZIE OKAZJA DO WSPÓLNEGO ZAPOZNANIA SIĘ. WYBIERACIE SIĘ MOŻE Z DZIEĆMI ??? NASZ SYN MA 11 LAT. GORĄCO POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 29.01.09, 17:51 My również wylatujemy 22 czerwca z Katowic do Hotelu Akti jedziemy razem ze znajomymi, myslę że się zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 19:50 Wybieracie się może z dziećmi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIO Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 08.02.09, 14:12 TAK WYBIERAMY SIE Z DWULETNIĄ CÓRECZKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIO Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 08.02.09, 14:14 tak wybieramy się z dwuletnią coreczką Odpowiedz Link Zgłoś
rozdziawipapa Re: Akti Ouranopoli 05.12.08, 11:47 O ile dobrze pamiętam to od 19:00. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Bardzo przyziemnie: o wodzie i papierze toaletowym 12.11.08, 17:07 Cześć, w zasadzie w całej Grecji wrzuca się papier toaletowy do kubełka i nie sądzę aby miało to wpływ na wybór kraju, w którym spędzamy wakacje, tudzież było dominującym wrażeniem jakie z wakacji tamże wywozimy:-) W toaletach najczęściej wiszą stosowne informacje i nie bardzo wiem czemu uważa się to za jakąś sensację [a już zupełnie nie znajduję zrozumienia dla wypowiedzi typu: odrzuty, obrzydlistwo, zaparcia etc]. Może to kwestia przyzwyczajenia, nie wiem: byłam dobre ponad 20 razy w Grecji i traktuję to jako coś zupełnie normalnego (na stronie opowiadając o swoich podróżach okoliczności tej nie podnoszę). W Grecji wodę z kranu pije się w bardzo wielu rejonach, w tym w Atenach również, i to też nie jest jakąś niebywałą sensacją. Owszem, są rejony gdzie jej się zwyczajnie pić nie da z uwagi na choćby wysokie zasolenie, ale co do zasady wodę z kranu w Grecji się pije choć już nie tak wszędzie jak jeszcze 15 lat temu. Ponieważ ja nigdy nie pamiętam gdzie jej pić z kranu nie należy (są i takie rejony) - jest to moje jedno z podstawowych pytań kiedy staję na jakiejś wyspie. Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 62.87.178.* 05.12.08, 00:39 Ja mam rezerwację od 29 czerwca - dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 05.12.08, 16:57 Tak więc spotakamy się a z kąd wylatujesz bo ja z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:19 Ela 7+7 tak ? Czy dwa tyg tylko Akti ? Polecam udanie sie wczesniej na lotnisko do Triada nie mysli ze ktos moze chce pobuszowac w wolnocłowej. Mario - bój sie Boga - Z kąd ? Co Ty 17 lat masz ze takie byki walisz ? Ela idz spac w autokarze po przylocie i nie mysl o tych przepaściach jakie tam w ciemosci są po drodze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 62.87.178.* 06.12.08, 00:42 Dzięki za rady. Będziemy dwa tygodnie tylko Akti ale takie odludne miejsca mnie nie przerażają, wręcz przeciwnie. Zamierzamy wynająć autko na kilka dni i samodzielnie trochę pozwiedzać (jak zwykle...), o motorówce już też myślałam i tej pięknej wysepce, o której wszyscy piszą... A poza tym trzeba trochę poleniuchować na urlopie też... Już nie mogę się doczekać tego wyjazdu. Czytam w necie i czytam... i planuję... Mam nadzieję jakoś przetrwać te przepaści w drodze z lotniska do Akti no i oczywiście powrót... Dzięki za rady raz jeszcze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 12.12.08, 18:39 Tak mi się napisało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 82.177.23.* 15.12.08, 00:04 Czy z Ouranopoli są rejsy na Thasssos, czy może Triada organizuje taki fakultet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Akti Ouranopoli IP: 189.147.82.* 23.12.08, 23:47 Ja w tym roku najpewniej bede tam rezydentka, fakultet na thassos jest, natomiast promu nie ma, trzeba jakies 160-180 km jechac samochodem do Kavali lub keramoti i tez mozna sie tak dostac na thassos. akti jest spoko, okolica piekna, ale to naprawde odludzie, zeby nikt nie byl zaskoczony. Co do tych przepasci ktos troche wyolbrzymił, ale radze wziąc jakis aviomarin czy cos takiego, bo faktycznie jedzie sie przez góry i jest sporo serpentyn. Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Akti Ouranopoli IP: 82.160.167.* 30.12.08, 19:07 Mam pytanko a w jakim biurze będziesz rezydentką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 22:41 A nie byłas tam w tym roku rezydentka w Triadzie? Jakas Mariolka płynela z nami do Vourvourou . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania25 Re: Akti Ouranopoli IP: *.chello.pl 11.01.09, 12:27 Mariola i bardzo dobrze że odludzie :)Mam dość tłumu ludzi w wielkim mieście. Bardzo chętnie spędzę 2 tygodnie na odludziu tym bardziej że już 2 lata nie byłam na porządnym urlopie. Poza tym z tego co czytam jest dużo ciekawych miejsc (przynajmniej dla mnie) które można odwiedzić tylko wynająć autko i już można ciekawie spędzić czas. Mariola będziesz rezydentką z Triady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Akti Ouranopoli IP: *.chello.pl 11.01.09, 12:32 Piszesz że nie ma promu na Thassos i że samochodem można się dostać do Kavali i na Thassos też.. Ale jak przecież Thassos to wyspa?? Chyba że z Kavali płynie prom na Thassos ale z Twojej wypowiedzi to nie wynika. Możesz uściślić? Z góry dziękuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela do Trinko IP: 82.177.23.* 14.01.09, 21:50 A pamiętasz w jakie dni były fakultety i w ogóle jakie były? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: do Trinko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 07:46 Były prawie codziennie propozycje które na kartce zawisną przed hotelem . Odwołano Meteory bo i tak pozniej były w trakcie ,, zwiedzania ,, dla grupy 7+7. Był ten rejs na klasztory plus pływanie na Vourvourou :) - moze i warto ale czas sie niemiłosiernie dłuzy . Polecam trzymac aparat w pogotowiu bo moze tak jak my traficie na delfiny scigajace sie ze statkiem . Były tez chyba zakupy w salonikach ale nie wiem czy ktos sie zapisał . Zdaje mi sie ze w katalogach masz wyszczeg. fakultety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: do Trinko IP: 82.177.23.* 08.02.09, 16:47 Dzięki. Chcę jeszcze w Polsce wypożyczyć samochód na kilka dni i dlatego pytam o dni fakultetów... być może z któregoś skorzystamy jeśli nie uda się samodzielnie gdzieś dojechać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: do Eli IP: *.chello.pl 13.02.09, 21:55 Nie wiadomo czy co roku w te same dni organizuja te same wycieczki. W zeszlym roku fakultet Triady na Athos (rejs) byl w czwartki. Ale znacznie lepiej sie oplaca -i my tak zrobilismy-(zwlaszcza gdy sa sa 2 osoby lub wiecej) zamowic samemu bilety na statek w biurze w porcie (wyleciala mi w tej chwili nazwa, ale jak bedziesz zainteresowana to poszukam na mapie i sobie przypomne)skad wyplywaja. Jest tam jedna firma, ktora miala wlasnie w czwartek rejs w jezyku polskim. Okazalo sie, ze plynelismy razem z turystami Triady. Oplaca sie to cenowo, tym bardziej, ze Triada za dzieci bierze pol ceny a w tym biurze dla syna (9 lat) rejs byl gratis. Tylko jeden warunek: trzeba miec samochod, zeby dojechac do tego portu na 9.30. Fakultet na Meteory byl w soboty (dosc dluga droga, zwlaszcza z Ouranopoli. Ze wzgledu na te droge lepiej pojechac na fakultet-zawsze w powrotnej drodze mozna sie przespac. Choc z drugiej strony samemu mozna zobaczec te klasztory, ktore sie chce, a nie te gdzie zawioza. Ale i tak w jeden dzien, to tylko po lebkach. najlepszym wyjsciem bylaby 2 - dniowa wyprawa. Ale ostrzegam-droga pomiedzy klasztorami - tylko dla odwaznych. Fakultet do Salonik byl zdaje sie w srody. Ale tez nie warto-podobno przeganiaja w tempie blyskawicy. My pojechalismy sobie 2 razy sami. Po drodze do salonik mozna nieco zboczyc do jaskinii w Petralonie (jak ktos lubi takie klimaty). Ale generalnie z Akti jest wszedzie daleko. Nie pamietam juz dokladnie jak dlugo jechalismy stamtad do nasady plw. kassandra, ale co najmniej 1,5 godziny. A wiec z lotniska bedziecie jechac ok. 2,5 godziny. jest jeszcze jedna wycieczka (ale nie pamietam w jakim dniu tygodnia) do grobowca Filipa Macedonskiego i do wawozu pod Olimpem. To tyle , jakby co to pytaj.postaram sie zagladac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: do Eli IP: *.chello.pl 14.02.09, 13:56 Przypomnialam sobie. Rejs na Athos zaczynal sie w porcie Ormos Panagias. Jest to prawie u nasady plw. Sithonia, wlasciwie naprzeciw Ouranopoli. Ale z Ouranopoli tez sa rejsy wzdluz plw. Athos. I w programie maja doplyniecie do malej wysepki, ktora jest niedaleko od brzegu plw Athos i widac ja z Ouranopoli. Tak wiec mieszkajac w Akti to chyba lepsza opcja zobaczenia klasztorow, niz ta o ktorej napisalam poprzednio (tamta bardziej dla tych co mieszkaja na kassandrze i Sithonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: do Eli IP: 82.177.23.* 14.02.09, 16:40 Dzięki serdeczne. Lubię planować sobie takie pobyty gdzieś... Takie podpowiedzi bardzo ułatwiają a jednocześnie pozwalają marzyć, a to baaardzo lubię :-). Ciągle myślę o Meteorach...hmm...Wiem, że fakultet narzuca (i to bardzo) co zwiedzamy i jak długo, a właściwie jak krótko... Co to znaczy "droga pomiedzy klasztorami - tylko dla odważnych"? Byłam na Krecie i samochodem dojechaliśmy do mostu nad wąwozem Aradena - droga baaardzo kręta, wąska, mocno pod górę i w ogóle mocno podwyższająca poziom adrenaliny (ze strachu to po prostu zamilkłam w aucie - a to w moim przypadku rzadkość...:-)). Czy ta pomiędzy klasztorami jest podobna, czy może jeszcze bardziej trzymająca w napięciu? Rejs wzdłuż płw.Athos oczywiście obowiązkowo - pewnie jednak z Ouranopoli. Pozdrawiam! Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: do Eli IP: *.chello.pl 14.02.09, 17:19 Bylam 2 razy na Krecie, ale tego miejsca o ktorym piszesz nie widzialam, wiec nie mam porownania (notabene moglabys napisac blizej gdzie to jest-cos czuje ze gdzies w centralnej Krecie, bo my zwiedzilismy dosc doglebnie wschod i zachod, na "srodek" juz nie bylo tyle czasu- na pewno pojade po raz trzeci wiec sobie to zapamietam). A tam fragmenty (nie wiem czy wszystkie drogi)sa krete, waskie, strome czasem tuz przy krawedzi zbocza, a to zbocze to pionowa sciana w dol. Poza tym mnostwo autokarow jezdzacych w gore i w dol, z ktorymi trzeba sie mijac (ale spoko, 2 autokary sie mijaly-choc zbyt wiele miejsca wolnego pomiedzy nimi nie bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: do Eli IP: *.chello.pl 14.02.09, 17:33 Na Meteory dobrze byloby miec 2 dni (innym rozwiazaniem jest hotel na Riwierze olimpijskiej-stamtad to juz sosunkowo blisko-ale rozumiem, ze Ty juz masz Akti zaklepane). Meteory maja jednak przewage nad klasztorami na Athosie, bo mozna je zwiedzic, doslownie "dotknac". A te na Athosie ogladasz tylko ze statku. Ja tez zazwyczaj mam z grubsza zaplanowany wyjazd, choc jakos nie udawalo mi sie uzyskac informacji z forum o terminach wycieczek organizowanych przez biuro. wiec po prostu wypozyczamy auto na 10 dni - czyli prawie na calosc pobytu (w drugi dzien zwiedzamy pieszo okolice hotelu, w przedostatni byczymy sie w hotelu-pierwszy i ostatni to wiadomo przylot i wylot) . Gdy korzystamy z jakiejs wycieczki fakultatywnej, to trudno, auto stoi na hotelowym parkingu. Ale zawsze mozna nim gdzies wieczorkiem podjechac, wiec nie musi to byc calkiem "stracony" dzien. Pozdrawiam i zycze milego planowania. Kiedy lecisz? bo albo mi umknelo-dosc sporo sie ten watek rozrosl-albo nie pisalas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: do Eli IP: *.chello.pl 14.02.09, 17:46 juz wiem kiedy lecisz, cofnelam sie o pare wypowiedzi. Zapomnialam dodac, ze jest jeszcze wycieczka fakultatywna do Aten. My nie mielismy z tym problemu (tzn. jechac czy nie), bo na poczatku czerwca nie byla jeszcze w ofercie. A nawet jakby byla to pewnie nie uzbieraliby tylu chetnych, bo wiekszosc ludzi w hotelu byla w opcji 7+7. Ale ta wycieczka ma przejazd noca do Aten, tam sie jest jeden dzien i powrot tez noca. Wiec jest dosc wyczerpujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: do Eli IP: 82.177.23.* 15.02.09, 15:25 Ateny troche za daleko... więc damy sobie spokój. Następnym razem, podczas kolejnych podróży do Grecji ale jaskinia w Petralonie - koniecznie! Meteory kuszą... Samochód zazwyczaj bierzemy na 5 dni ale może rzeczywiście warto na więcej, muszę przeanalizować nasze możliwości finansowe. A wracając do Twojego pytana o Aradenę na Krecie to podsyłam link, gdzie znakomicie (ja tak nie potrafię) całą drogę ze Stawros (ja też tam miałam swoją bazę...) opisuje Barbelek - tzw. kretomaniak od jakiegoś czasu... (Barbelku, jeśli to czytasz, wyrazy szacunku i uznania! - opisy podróży po Krecie są fantastyczne) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37196&w=65439829&v=2&s=0 Jeśli chciałbyś zobaczyć zdjęcia to oczywiście mam kilka i mogę podesłać na maila. Pozdrawiam! Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: do Eli IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 02:05 Acha, jeszcze jedno pytanie dotyczące wypożyczenia auta: czy w Ouranopoli jest wypożyczalnia a jeśli tak to czy z pełnym ubezpieczeniem, brakiem limitu kilometrów i w ogóle taka pewna, godna polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: do Eli 20.02.09, 15:38 Hej, jak przeczytasz moje archiwalne opisy to tam chyba pisalem o Akon. Z tego korzystalem. Maja biuro w Ouranopoli, ale w zasadzie na stale kolo hotelu stoi ich 1-2 autka. Ja wypozyczalem Pande na 1 dzien za chyba 45E. Można iść do miast i tam przy głównej ulicy mają biuro i sie umowic ze podstawia o danej godzinie pod hotel, albo poprosic na recepcji hotelu zeby umowili. Rano pojawia sie Pan albo Pani z umowa do podpisania (umowa prosta, bez zawilych kruczkow, spokojnie mozna zrozumiec wszystko. Generalnie jesto to dokladnie to czego szukasz. Pelne ubezpieczenie, do tego drugi kierowca gratis bez doplat, bez limitu kilometrow. Autko po powrocie zostawiasz na parkingu hotelu, a kluczyki oddajesz w recepcji i Akon juz sobie odbiera autko z hotelu. Generalnie full service :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: do Eli 20.02.09, 15:40 zreszta na recepcji stoi ich pelna oferta. takze jakby co to mozesz zaplanowac spokojnie na miejscu, jesli nie chcesz wypozyczac juz drugiego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: link 21.05.09, 12:13 Popros o cennik w Autoway (rezerwacje zalatwia sie jeszcze w Polsce). My w zeszlym roku wypozyczylismy na 10 dni i wyszlo 28 euro za dzien (ale nizszy sezon i Kia picanto). Z tym, ze zdaje sie ze za podstawienie do Ouranopoli trzeba niestety doplacic (wtedy w lokalnych wypozyczalniach rzeczywiscie moze wyjsc taniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Born Re: Akti Ouranopoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:10 Witam, a ktoś był tam w maju?My się wybieramy i chciałbym się dowiedzieć jak z pogodą w tym okresie, czy da się kąpać itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Akti Ouranopoli IP: *.chello.pl 01.02.09, 17:23 Ja nie byłam tam w maju ale wklejam Ci linka z pogodą dla tego obszaru. freemeteo.com/default.asp?pid=155&la=20&sid=166240&gid=734854 Jak popatrzysz na historię pogody w poszczególnych latach to maj wydaje się być dość deszczowym miesiącem. Choć podobno w zeszłym roku maj był ciepły i suchy w tym regionie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Born Re: Akti Ouranopoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:39 dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 82.177.23.* 12.02.09, 21:51 Czy w tym hotelu odpoczywają tylko Polacy czy może wczasowicze z różnych państw? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Akti Ouranopoli 13.02.09, 09:26 z różnych państw. Ale trzeba przyznać ze przynajmniej we wrzesniu polaków była większość. Generalnie jak np w Turcji bylem, to z autokaru do mojego hotelu wysiedlismy w 5 osob. Jezyka polskiego praktycznie sie nie slyszalo na codzien, sami niemcy i szwedzi. Tak w Akti pod hotelem z autokaru wysypalo sie kilkanascie do 20 osob i na stołówce w czasie posiłków większość to też polacy. Także hotel raczej sprzedaje sporo swojej oferty do polskich biór podróży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Born Re: Akti Ouranopoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:17 Mam tylko nadzieje że w maju będą normalni ludzie a nie jakaś banda drechów:) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Akti Ouranopoli 13.02.09, 13:00 hotel nie jest w zadnym rozrywkowym regionie, wiec raczej grupy jadace zabawic sie, raczej go nie wybiora, chyba ze przez pomylke... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Akti Ouranopoli IP: *.chello.pl 01.03.09, 21:37 Cóż, maj jest chyba jednym z najlepszych miesiecy moim zdaniem, plywac mozna, w dzien zazwyczaj pieknie no i wszystko kwitnie ;) W Akti w ogóle nie bywaja "dresy", a w kazdym razie ostatnie 2 lata nie byli. W kwestii auta- sprawdzilam wszystkie wypozyczalnie w okolicy- faktycznie akon najlepszy w 182356483 %. Droga na Meteory jest dluga i meczaca, choc faktycznie jako wycieczka zorganizowana musze przyznac, ze "czas nas goni". Ale inna rzecz,ze faktycznie widzac najwiekszy klasztor to wszystkie inne są mniejsze i nic innego w nich nie ma. Prom na Thassos oczywiscie plywa ogólnie- z Kavali- rzadko, co pół godziny praktycznie z Keramoti. Różnica z Kavali do Keramoti to 40 km, ale bynajmniej promy co chwila... Rejs na Athos- z ouranoupoli mozna plynac z nami (Triada) drewnianym ładnym statkiem albo blaszanym stateczkiem z Ouranoupoli. Nie da sie kupic rejsu tym ładmnym statkiem w zadnym biurze na Athos. Wycieczki w zeszlym roku byly: -Thessaloniki-srody -Kavala+Thassos- piatki -Meteory-soboty -Athos rejs- niedziele ALE dni w tym roku moga byc (i pewnie beda) inne. W samym Akti są głównie Polacy i Niemcy, wyjakowo inne narodowosci. Akurat w tym roku ja bede rezydentką w hotelu obok, ale tu bedzie moja kolezanka wiec bedzie dobrze ;P Poza tym w kwestii Aten- jedynie Itaka robi taką wycieczke a i to tylko jesli zbierze sie grupa. pozdrawiam wszystkich, byc moze do zobaczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Born Re: Akti Ouranopoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:40 Jedyny problem to tylko cena euro, ciężko teraz stwierdzić ile musi zabrać ze sobą przeciętny człowiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aciu Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 16:58 Kto leci do Akti z Katowic 18 bm opcja 7/7 z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka ponoc najlepszy hotel to Aleksandros Palace IP: *.icpnet.pl 19.05.09, 14:21 wiem to od rezydentek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: ponoc najlepszy hotel to Aleksandros Palace IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 15:33 To chyba nie słyszały o Eagles Palace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugi Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 21:34 ja siedzialem w tym hotelu prawie rok, tzn pracowalem tam i naprawde moglbym sporo opowiedziec o konkretach co i jak tam sie wyprawia i jak to wyglada doslownie od kuchni, jedno co moge polecic przyszlym wycieczkowiczom, jesli czegokolwiek bedzie wam potrzeba to sie zwroccie do takiej czarnowlasej kelnerki Tasulii ona naprawde robi cos bez krecenia nosem a bron boze do barmanki Crissy to jest zolza choc moze sie wam tak nie wydawac, to rudy lis i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugi Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 21:36 do anki masz racje aleksandros jest najbardziej wypasiony i duzy hotel ale na calym polyyspie slodka wode w basenie ma acti ouranopoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciu Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:15 wróciliśmy 1 06 09 z objazdówki Triady i pobycie w Akti. Jak są zapytania to chętnie odpowiem. Było fajniutko szczególnie na pobycie w Ouranopoli a i zjechało się piękny kawałek Grecji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiada Re: Akti Ouranopoli IP: 83.1.144.* 06.06.09, 18:09 Ja jutro wylatuję - proszę o więcej szczegółów :)- ile kosztowało jedzenie na objeździe, w jakich pokojach kwaterują gości z Triady, jakie hotele na objeździe i ogólnie proszę o wszelkie przydatne bieżące informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Akti Ouranopoli 12.06.09, 13:32 Gość portalu: Mariola napisał(a): > > Rejs na Athos- z ouranoupoli mozna plynac z nami (Triada) drewnianym > ładnym statkiem albo blaszanym stateczkiem z Ouranoupoli. Nie da sie > kupic rejsu tym ładmnym statkiem w zadnym biurze na Athos. Ten "ładny" stateczek nie jest wart 39 euro za osobę, podczas kiedy w Ouranopouli można kupic bilety za 17eur. Szkoda też, że panie rezydentki, a przynajmniej Patrycja z Akti o alternatywnej, czyli tańszej możliwości nie informują, no ale czego sie spodziewać po paniusi, która zamiast załatwić swoim turystom zmianę pokoju kazała im koczować pół dnia na korytarzu, bo 'pan hydraulik naprawi" (pękła rura - osoby które dostały ten pokój zwróciły się najpierw właśnie do wielce profesjonalnej Patrycji - po zapytaniu w recepcji problemu ze zmianą pokoju nei było) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja40 Re: Bardzo przyziemnie: o wodzie i papierze toale IP: *.acn.waw.pl 06.06.09, 20:08 Mnie równiez nie przeszkadza kwestia papieru :-) A co do wody z kranu - tak się pije np. w Londynie - jest naprawdę czysta i smaczna. To my przyzwyczailiśmy się (z konieczności) do tego, że nie wolno. A byłoby fajnie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 82.177.23.* 21.06.09, 09:54 Jeszcze takie przyziemne pytanie: czy jest w pokoju czajnik? Lecimy już za tydzień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciu Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 20:25 Mieliśmy czajnik i bardzo był przydatny kawusia raniutko na balkonie to jest to !!! Dla wiadomości sniadanko 8/00 -10/00 obiadokolacja 19 - 21 ale po kolacji to tylko napoje z procentami na tarasie a widoczek i nastrój cudo. Dla info rano napoje bezpłatne tj. kawa herbata. Jak macie pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam z kotliny kłodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 82.177.23.* 23.06.09, 18:36 Jeszcze jedno pytanie: w opisie hotelu bp Triada jest informacja, że w pokojach są małe lodówki, czy rzeczywiście są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Akti Ouranopoli IP: 82.177.23.* 24.06.09, 00:53 Dzięki za odpowiedzi. Już nie liczę dni, liczę godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Akti Ouranopoli IP: *.e-wro.net.pl 24.06.09, 07:08 Pani Elu, z Ouranoupoli , z portu odpływaja co godzinę motorówki na wyspy Ośle. Piękna plaża, leżaki w cenie, można coś zjeść. Cudo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aciu Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:16 Mozna pożyczyć motorówkę i opłynąć wszystkie wyspy, fajna rzecz. Na plaży są 3 wypożyczalnie koszt to 50 eu plus ok. 20 eu za paliwo.wynajmujemy w 4-5 osób to koszt jest mniejszy ale naprawdę warto. Z Uranopoli są rejsy na Athos koszt 17 eu /Triada zyczy sobie 39-44 eu/ Na zakupy można podjechać do Ne Rode tam po lewej stronie od przystanku jest bardzo dobrze zaopatrzony i tani market.Życzę miłego i pogodnego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Akti Ouranopoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 13:00 CZajnika brak, a grzałka pasuje tylko z wąską wtyczką do kontaktu, bo wbrew temu co pisza w katalogach wejścia do kontaktów odrobinę sie róznią od naszych i okrągłe wtyczki nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
szekby Re: Bardzo przyziemnie: o wodzie i papierze toale 20.08.09, 11:25 No cóż każdy ma inne standarty . Tobie pewno nie przeszkadzło by nawet wtedy gdy trzeba by było iść za potrzebą za przysłowiową stodołę . Bo tak jest w całym kraju . Co to za wytłumaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś