Dodaj do ulubionych

filmy, których nie chcielibyście obejrzeć ponownie

IP: 213.25.20.* 15.09.06, 07:43
Nie chodzi mi tu o jakieś badziewia, ale o dobre filmy, które was tak
poruszyły emocjonalnie lub wami wstrząsnęły, że nie chcecie ich obejrzec
ponownie.

Dla mnie to:
- Lotna
- Wszyscy święci - z cyklu święta polskie,
- Zaklinacz koni - (swoją drogą to jeden z nielicznych przypadków, kiedy film
jest o niebo lepszy od książki)
- Warszawa
- Fortepian
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: 195.136.112.* 15.09.06, 10:14
      - "Lot 93"
      - "Requiem dla snu"
    • entefuhrer "Funny Games" Haneke'go 15.09.06, 15:09
      Film świetny, ale boli prawie fizycznie ;-)
      • Gość: zoe18 Re: "Funny Games" Haneke'go IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:10
        przelamujac fale, idioci
      • cze67 Re: "Funny Games" Haneke'go 15.09.06, 15:39
        Mam to samo. Przerażający film.
        • Gość: Snob Re: " Filmy...... IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.06, 15:54
          oczywiscie nie chwalac sie,mam je wszystkie no i kino w chacie,106 plaziora a
          za rogiem nocny.Tyle w inteligentnym temacie!
    • aiczka Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 15:55
      Dogville.
    • dr.verte Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 16:01
      Gość portalu: ibelin napisał(a):

> Nie chodzi mi tu o jakieś badziewia,ale o dobre filmy(...)
      > Dla mnie to:
      >(...)
      > - Zaklinacz koni

No nie,a miało nie być o badziewiach.Zaklinacz to taka szmira jak nie
      przymierzając książki Coelho.
    • jamile Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 16:20
      Funny Games
      The Grey Zone

i kilkugodzinny dokument "Shoah" Claude Lanzmanna
    • e2006 Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 18:04
      Nieodwracalne
      Dogville
      Pasja
    • Gość: smiglostopy Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.dyn.optonline.net 15.09.06, 18:53
      zdecydowanie "pasja". ledwo w kinie wytrzymalem. z nerwow mialem spodnie mokre
      pod kolanami ;)

do tego "mr. deeds" i "benchwarmers" - 2 najgorsze filmy jakie widzialem.

jakos nie chce mi sie tez obejrzec 2gi raz kill bill, mimo ze mam na dvd, a
      film mi sie podobal...
      • jedzoslaw Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 18:57
        "Dług" Krauzego. Film znakomity, ale tak ponuro dołujący, że już go nie chcę
        oglądać ponownie.
    • ignatz Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 20:09
      Człowiek pogryzł psa
      Easy rider - kurde, ale doła złapałem po tym filmie :-(
      • Gość: bob Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:32
        'pasja'
        'palimpsest'
        'miasteczko tween peaks' <chciałabym ale nie będe w stanie znowu tego
        przechodzić!>
    • off-line Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 15.09.06, 20:39
      Pianista
      Requiem dla snu
      Nieodwracalne
      Niewierna
      Słoń
      • Gość: Aja Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:45
        zaklinacz koni byl duzo lepszy w wydaniu ksiązkowym ,film jest beznadziejny-
        dluzyzna,podstarzały Redford,nie ma najważniejszego wątku -milosci miedzy
        dwojgiem bohaterów ,zakonczenie nijakie ale skoro juz mowimy o koniach;) ,dla
        mnie takim filmem ,ktorego nie chcialabym ogladac po raz kolejny był "czyż nie
        dobija sie koni"
        • Gość: pna fistaszek Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 07:46
          A dla mnie książka , podobnie jak inne ksiązki Evansa jest nie do czytania,
          mimo dobrego tematu - straszne grafomaństwo. Właśnie książkowe zakończenie jest
          szmirowate. Miłość miedzu bohaterami jesta, jak najbardziej - tylko trzeba
          czytać miedzy wierszami (patrzeć miedzy klatkami?)

Może jednak perspektywa się zmienia kiedy jest sie koniarzem ...
          • Gość: Aja Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:19
            hehhe może;),przyznam,ze czytalam pozniej inną ks.Evansa i tutaj już nie
            wytrzymalam -slodycz wylewała się z kartek a ja wybuchalam śmiechem w
            niezamierzonych momentach ,mimo wszystko uważam,ze film był gorszy .
    • Gość: Mati Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.tpnet.pl 16.09.06, 14:14
      Trochę dziwnie, ale chyba "Klucz do koszmaru", ze względu na zakończenie, które
      pozostawiło mnie w dosyć silnym stanie niepokoju.
    • Gość: krzych Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: 193.24.202.* 16.09.06, 14:22
      6 Zmysł, Znaki.
      Fajne filmy, ale oglądać je kilka razy to już męczarnia, szczególnie jak się zna
      zakończenie.
      • jedzoslaw Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 16.09.06, 17:27
        Dodam jeszcze "Zeszłego roku w Marienbadzie". Historyczne arcydzieło, ale tylko
        dla wytrwałych koneserów.
    • Gość: Iza Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 10:21
      "Wstyd" Matwiejczyka (gwałty, poronienia, grobowa muzyka - koszmarny gniot :/)
      • staefun Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 24.10.06, 09:13
        "Szeregowiec Ryan"
        Przede wszystkim ze względu na otwierającą ten film sekwencję desantu aliantów
        w Normandii.
        Do wszystkich potencjalnych bohaterów wojennych - tak naprawdę wygląda
        ta "zabawa".
        • Gość: karka Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:32
          Dla mnie takim filmem jest Człowiek Słoń...
    • wampuka Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 24.10.06, 12:08
      "Pianita"
      "Pianiistka" (:D)
      "Tańcząc w ciemnościach"
    • Gość: HYDRO Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.zax.pl 24.10.06, 13:48
      Hotel Ruanda, Szeregowiec Rayan, Pasja, Człowiek Słoń, Życie za życie, Johny Q.
    • madee1 Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 24.10.06, 13:54
      Zdecydowanie 'Idioci'.
    • maggi9 Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 24.10.06, 14:23
      Zdecydowanie "requiem dla snu"
      Inne filmy może smutne, przygnębiające ale jakoś moge obejżeć je po kilka razy(wymienione tutaj "dług", "Twin peaks").Ale tego jakoś nie.Film jest bardzo dobry ale tak mnie odrzuca, że po prostu nie moge.
    • freerock Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 24.10.06, 16:30
      Kraina Traw
    • Gość: taki_jeden Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 00:53
      aż dziwne, że jeszcze nikt nie wymienił.

'dancer in the dark'

Tak mną wstrząsnął, że podnosiłem się po nim przez 3 tygodnie.
    • Gość: nan the wall IP: *.chello.pl 25.10.06, 01:56
      jak byłam mała to ogladałam na VHSie "The wall" i mam uraz do tego filmu. z
      jednej strony korci mnie, a z drugiej ciesze sie, ze jest tak trudno dostepny.
      mam po prostu po nim jakas traume. bylam zbyt mała by rozumiec ten film.
    • Gość: nan Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.chello.pl 25.10.06, 01:57
      a i jeszcze "pokój syna".
    • Gość: a fe Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:41
      nieodwracalnie - jednym słowem koszmar mimo ze z monika belucci
    • kung_fu_plaster Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon 25.10.06, 20:10
      K-Pax
      Hamlet
      Requiem dla snu
    • Gość: Bringen Re: filmy, których nie chcielibyście obejrzeć pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:15
      zdecydowanie:
      Boogeyman
      Ja ty i On
      beznadziejne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka