Dodaj do ulubionych

Trzy Oscary dla "Pianisty"! "Chicago" filmem roku

• Gość: mav Re: Trzy Oscary dla IP: *.152.242.165.Dial1.Houston1.Level3.net 25.03.03, 01:02
    • Gość: maron Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem IP: lutek:* / 192.168.1.* 25.03.03, 10:45
      szkoda, ze Kilar nie dostał nominacji, należy mu się.chociaż akurat
      w "Pianiście" słychać częściej Chopina , nie Kilara.
    • Gość: Polak żydzi dają oscary tylko żydom za filmy o żydach IP: 149.156.14.* 25.03.03, 12:14
    • oyey Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem 26.03.03, 11:05
      Oskary dla "Pianisty" mnie zdziwiły, bo twierdziłem i twierdzę dalej,
      że "Pianista" nie jest aż tak dobrym filmem, by miał dostawać więcej niż
      nominacje, najbardziej dziwią mnie kategorie wyróżnione Akademię FIlmową.
      Reżyseria - zgadzam się. Ale nagroda dla Brody'ego ? Bardzo przeciętna gra
      aktorska, niewiele przeżywania, mało przekonujące. I brak Oskara za
      scenografię - to już bez komentarza.
      Z kolei "Chicago" to bardzo przeciętny film, co pokazały kategorie w których
      wygrywał film, same czysto techniczne, decydujące o formie filmu, a sam film,
      aktorzy, scenariusz itd. - zwykła nuda.
      • Gość: Roma Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 26.03.03, 22:16
        Ja się bardzo cieszę z Oskara dla Romana Polańskiego a osoby
        krytykujące "Pianistę" chyba po prostu nie dojrzały do jego odbioru. Obejrzałam
        w życiu trochę filmów o Zagładzie ale dopiero Polanski pokazał jednostkę w
        obliczu śmierci, nie 6 mln. prowadzonych na rzeź ale jednego, konkretnego
        człowieka, który każdego dnia musiał od początku podejmować wybory od których
        zależało jego życie.
        Dla mnie to piękny, dosadny film.
        • oyey Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem 28.03.03, 11:02
          Film o zagładzie wielu milionów ludzi zawsze będzie dobry i zawsze dostanie
          nagrody. Takich filmów była już masa, a jedyna nowość u Polańskiego to to, że
          ludzie po obu stronach barykady są różni, że Żydzi mogą być zdrajcami, a
          Niemiec pomóc. I co z tego ? To nie świadczy jeszcze o tym, że ten film jest
          dobry. Aktorstwo w nim powinno być mistrzowskie, ludzie powinni coś tam
          przeżywać, a nie ma nic, postacie płaskie emocjonalnie. Mi się to nie podoba.
        • Gość: hmmmmmmmmmm Re: POLANSKI???????? IP: *.client.attbi.com 12.04.03, 08:27
          Potknelam sie na Polanskiego w Paryzu i pare razy obserwowalam jak sie
          zachowuje robiac tu zakupy.....To Okropnie bezczelna Osoba bez szacunku dla
          nikogo, z nosem do gory... Bez wychowania, nigdy chyba sie nie nauczyl
          slow "przepraszam" i "dziekuje" wobec "normalnej ludnosci"....! Nie wiem
          dlaczego ludzie sie tak nim zachwycaja, bo jemu dawno slawa odbila do glowy...
          • Gość: jarek Re: POLANSKI???????? IP: *.fastres.net 12.04.03, 14:42
            Co podswiadcza szlowa Padereckiego, on jest urodzony tam u zabojadow....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka