Gość: mav Re: Trzy Oscary dla IP: *.152.242.165.Dial1.Houston1.Level3.net 25.03.03, 01:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maron Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem IP: lutek:* / 192.168.1.* 25.03.03, 10:45 szkoda, ze Kilar nie dostał nominacji, należy mu się.chociaż akurat w "Pianiście" słychać częściej Chopina , nie Kilara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak żydzi dają oscary tylko żydom za filmy o żydach IP: 149.156.14.* 25.03.03, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
oyey Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem 26.03.03, 11:05 Oskary dla "Pianisty" mnie zdziwiły, bo twierdziłem i twierdzę dalej, że "Pianista" nie jest aż tak dobrym filmem, by miał dostawać więcej niż nominacje, najbardziej dziwią mnie kategorie wyróżnione Akademię FIlmową. Reżyseria - zgadzam się. Ale nagroda dla Brody'ego ? Bardzo przeciętna gra aktorska, niewiele przeżywania, mało przekonujące. I brak Oskara za scenografię - to już bez komentarza. Z kolei "Chicago" to bardzo przeciętny film, co pokazały kategorie w których wygrywał film, same czysto techniczne, decydujące o formie filmu, a sam film, aktorzy, scenariusz itd. - zwykła nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 26.03.03, 22:16 Ja się bardzo cieszę z Oskara dla Romana Polańskiego a osoby krytykujące "Pianistę" chyba po prostu nie dojrzały do jego odbioru. Obejrzałam w życiu trochę filmów o Zagładzie ale dopiero Polanski pokazał jednostkę w obliczu śmierci, nie 6 mln. prowadzonych na rzeź ale jednego, konkretnego człowieka, który każdego dnia musiał od początku podejmować wybory od których zależało jego życie. Dla mnie to piękny, dosadny film. Odpowiedz Link Zgłoś
oyey Re: Trzy Oscary dla 'Pianisty'! 'Chicago' filmem 28.03.03, 11:02 Film o zagładzie wielu milionów ludzi zawsze będzie dobry i zawsze dostanie nagrody. Takich filmów była już masa, a jedyna nowość u Polańskiego to to, że ludzie po obu stronach barykady są różni, że Żydzi mogą być zdrajcami, a Niemiec pomóc. I co z tego ? To nie świadczy jeszcze o tym, że ten film jest dobry. Aktorstwo w nim powinno być mistrzowskie, ludzie powinni coś tam przeżywać, a nie ma nic, postacie płaskie emocjonalnie. Mi się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmmmmmm Re: POLANSKI???????? IP: *.client.attbi.com 12.04.03, 08:27 Potknelam sie na Polanskiego w Paryzu i pare razy obserwowalam jak sie zachowuje robiac tu zakupy.....To Okropnie bezczelna Osoba bez szacunku dla nikogo, z nosem do gory... Bez wychowania, nigdy chyba sie nie nauczyl slow "przepraszam" i "dziekuje" wobec "normalnej ludnosci"....! Nie wiem dlaczego ludzie sie tak nim zachwycaja, bo jemu dawno slawa odbila do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: POLANSKI???????? IP: *.fastres.net 12.04.03, 14:42 Co podswiadcza szlowa Padereckiego, on jest urodzony tam u zabojadow.... Odpowiedz Link Zgłoś