ignatz 21.11.06, 17:55 ech, żal, naprawdę żal... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :O( Nie lubie Altmana IP: *.server.ntli.net 21.11.06, 22:01 Sorry ale nikogo nie chce tutaj urazic i respekt dla niego - RIP. Ale nie cierpialem jego filmow, tak jak nie znosze Olivera Stone. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 18:25 Mistrzowie odchodza. wielkie kino się kończy :( Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 18:30 MASH był rewelacyjną komedią! Oglądałam zawsze z moim bratem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 18:32 Odszedł pierwszy z moich osobistych WIELKICH reżyserów. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 18:34 Ja bym powiedział - odszedł jeden z ostatnich wielkich reżyserów. Odpowiedz Link Zgłoś
embronks Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 18:44 odszedł świetny Reżyser... szczerze? smutno mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murwiga Re: Robert Altman nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:49 Chociażby za sam tylko za M*A*S*H trzeba Go kochać .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiom22 Re: Robert Altman nie żyje :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:52 Wielki Filmowiec! Wielki Żal... dziękuje mu, za wspaniałe filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Robert Altman nie żyje IP: *.chello.pl 21.11.06, 19:40 mi się jego filmy nie podobają, ale szacunek za pasję i mądrość [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saturator Re: Robert Altman nie żyje IP: *.SLOWIANKA.ds.uni.wroc.pl 21.11.06, 19:02 M*A*S*H Ci los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korez Re: Robert Altman nie żyje IP: *.ztpnet.pl 21.11.06, 19:06 ['][']['] R.I.P. Robert Altman ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 19:11 (*) (*) (*) REQUIESCAT IN PACE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Robert Altman nie żyje IP: *.aster.pl 21.11.06, 19:15 Obawiam się, że pozostawi lukę w fimowym świecie, która bardzo długo nie zostanie zapełniona. Dobrze, że przynajmniej pozostały jego filmy... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Dziekuje za " Na skróty" 21.11.06, 19:33 ignatz napisał: > ech, żal, naprawdę żal... obejrzałam go kilkanaście razy, i za chwilę obejrzę go znowu... Nie płakałam po ...wielu, płaczę po Robercie Altmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
libra01 Re: Dziekuje za " Na skróty" 21.11.06, 20:06 Ja też dziękuję za "Na skróty". Dlaczego i za ten film NIE dostał oscara - pozostanie tajemnicą. Tak mi żal...bardzo, bardzo. Tak jest miło, jak reżyser nie traktuje widza jak głupka, ale dla amerykańskiej akademii to chyba nie jest przyjemność. Żegnaj Altmanie, Żegnaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuk Re: Dziekuje za " Na skróty" IP: *.pronet.lublin.pl 21.11.06, 21:22 Szukałem takiego wpisu, jeden z najlepszych filmów, jakie kiedykolwiek widziałem, szkoda, że nieznany szerzej. Za pokazanie tego filmu wielkie dzięki Tadeuszowi i Grażynie z "Kocham kino". Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 [*][*][*] 21.11.06, 19:39 Wczoraj ogladalam "Dzien weselny", a dzisiaj jego autor,mistrz kina odszedl...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Odszedł stary nudziarz IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 19:56 Ale i tak mniej nudził niż polscy reżyserzy, nawet ci od kina akcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lasviol Re: Robert Altman nie żyje 21.11.06, 20:13 Mój Boże, brak mi go będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Re: Robert Altman nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:19 Żegnaj Mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Robert Altman nie żyje IP: *.kolonianet.pl 21.11.06, 21:22 Gosford Park!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mich Re: Robert Altman nie żyje IP: *.chello.pl 21.11.06, 21:49 Good Night [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmk Re: Robert Altman nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:01 "Gracz" był doskonały... Świetny scenariusz, reżyseria, fantastyczna gra aktorska... Szkoda, że nie stworzy już więcej takich perełek filmowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Robert Altman nie żyje IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.11.06, 23:02 Jeden z autorów w kinie amerykańskim, o co coraz trudniej (komercha zwycięża). Szkoda, wielki żal :( dobrze, że choć pozostały filmy, sztuka jest wieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed wood Re: Robert Altman nie żyje IP: *.chello.pl 22.11.06, 00:24 [*] Odszedł kolejny wielki człowiek, artysta. Będzie Go żal, bo coraz rzadziej takich twórców można spotkać. No i jego filmy: wielce ciekawe, wielopoziomowe portrety, dzieła nie ściśle hollywoodzkie, piękne kino i miłe wspomnienia. Niedawno odszedł Jack Palance, teraz Robert Altman. Odchodzą znani, lubiani, podziwiani... ale pozostanie po nich to, co sami stworzyli, to, czym obdarowali kino, więc własną osobą, wizją, mistrzostwem czy to gry, czy reżyserii... Mam nadzieję, że pojawi się niedługo jakiś dobry następca Altmana... Ale o Nim i jego dziełach nie zapomnimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Robert Altman nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:05 Uwielbiałam go za to, że nawet jeśli w filmie występowałoby 100 osób, to każdej potrafił nadać osobisty rys. "Gosford Park" oglądałam milion razy i nigdy mi go nie jest za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wevw Re: Robert Altman nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:27 wielka strata, na skróty to jeden z moich ulubionych filmów Odpowiedz Link Zgłoś