karl 12.12.06, 22:15 www.youtube.com/watch?v=o2QHPWIu-w4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: jacek poniedziałek w kontrowersyjnej reklamie 12.12.06, 22:46 Jackowi gratuluje dystansu, ale ciekaw jestem ile osob ta reklama zacheci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Dystansu? 13.12.06, 01:03 Chyba nie w tym wypadku... cóż... kasa kasa kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
klee Owszem 13.12.06, 01:55 Właśnie w tym wypadku. Kasa jest za każdą reklamę. Żeby homoseksualista zagrał w takiej reklamie, to oprócz tego, że mu za to zapłacą, potrzeba jeszcze, by miał do siebie właściwy dystans. Oczywiście można uznać, że jak się zapłaci odpowiednio dużo, to już ten dystans jest zbędny, no ale tak można powiedzieć zawsze o wszystkim. Też jestem ciekaw, jakie oddziaływanie ma (będzie miała) ta reklama. Co innego homoseksualna rodzina występująca w reklamie produktów Ikei w USA, co innego Wojewódzki podrywany przez ciotę, którą można wykpić, a co innego to. O motywacjach ludzkich myślę dobrze, ale o odbiorze gejów w Polsce nie najlepiej i wydawało mi się, że w naszym kraju sprawdzić się mogą jedynie reklamy drugiego z trzech wymienionych typów. Bo czy Polak jest gotowy na to, by zostać wypedałowanym przy zakupie leków? Odpowiedz Link Zgłoś
kara_b Re: Owszem 13.12.06, 13:49 a ja się zastanawiam czy rzeczywiście wszyscy,którzy będą ta reklamę oglądać wiedzą,że tam jest jacek poniedziałak i zrozumieją tekst o pedałowaniu. serio. reklama leci w tv-ilu załapie? cała reszta to zobaczy,że reklama apteki,więc znowu połowa ludzi odpadnie,że nie mają kompa,zostaj jeszcze mniej, jak się odejmie oblatanych w kompach nastolatków,których w ogóle reklama nie obchodzi to juz w ogóle bardzo mało a sama reklama dobra dzięki pedałowaniu jacka ------ <gr@bo> kto mnie przygarnie na sylwka ? :)) <wit> kościół pod wezwaniem św. Bartłomieja na imprezę bezalkoholową do białego rana <gr@bo> to ja wybieram tvp2... Odpowiedz Link Zgłoś
klee Recepcja 13.12.06, 17:32 Jak pisałem o oddziaływaniu, to nie tyle chodziło mi o to, na ile ta reklama przyczyni się do zwiększenia sprzedaży, bo na to faktycznie ma wpływ ma wiele czynników, co raczej - jaki będzie jej odbiór, czy będzie oddziaływać pozytywnie, czy też będzie odrzucana, a tym samym produkt, który promuje, będzie się ludziom kojarzył źle; to mnie interesuje. Tak, Poniedziałka pewnie nie tak wiele osób kojarzy, ale i bez wiedzy o nim myśl przewodnia, chwyt pozostają aktulne, choć pewnie torchę mniej czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: jacek poniedziałek w kontrowersyjnej reklamie 13.12.06, 13:45 Nooo... Nie. Mnie się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ratyzbona Re: jacek poniedziałek w kontrowersyjnej reklamie 13.12.06, 14:54 reklama zabawna ale obqawiam się że nie spełni swojej roli. Więcej osób zapamięta że ktos się wyśmiewał z homofobii niz to że jakaś apteka oferuje dostawę leków do domu. Z resztą leki do domu najczęściej zamawiają starsi ludzie a ci w dużej liczbie ( bo rzecz jasna nie wszyscy) wcale nie są przychylnie nastawieni do homoseksualizmu. Z drugiej striny gratulacje dla poniedziałka że ma na tyle dużo rozumu by się z tego śmiać a że jeszcze mu za to płacą - nie jego wina Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: jacek poniedziałek w kontrowersyjnej reklamie 14.12.06, 22:52 świetny gość i bardzo go podziwiam;) Odpowiedz Link Zgłoś