Gość: homer IP: *.toya.net.pl 16.01.07, 01:29 Witam Jakie sa Wasze reakcje ?? Czy uwazacie ze film powinien byc z dubbingiem ? (ja zdecydowaie jestem na NIE) podaje takze nieoficjalna strone filmu www.simpsonowie.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gripweed Re: Film Simpsonowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 08:36 Nie dla dubbingu! Tylko wersja oryginalna. Dzięki za linka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Film Simpsonowie IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.07, 08:58 dlaczego pozbawiacie dzieci i 55% doroslych fantastycznej zabawy(przyklad Shreka i jego sukcesu)lektor czy napisy to 95% straty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gripweed Re: Film Simpsonowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 10:24 >dlaczego pozbawiacie dzieci i 55% doroslych fantastycznej zabawy?(przyklad > Shreka i jego sukcesu) Po pierwsze, Simpsonowie nie są filmem dla dzieci. Po drugie, oryginał jest SERIALEM rządzącym się specyficznymi prawami, z całą masą historii, powiedzeń i zdarzeń wiarygodnych tylko w tamtej rzeczywistości. Dubbingowe opracowanie wersji kinowej w stylu Shreka (wprowadzenie elementów zrozumiałych tylko dla rodzimej widowni) bedzie miało sens komercyjny, ale nie bedzie wiarygodne dla fanów serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Film Simpsonowie IP: *.toya.net.pl 16.01.07, 10:39 A kto by sie mial podjac takiego dubbingu ?? To ze shrek wyszedl fajnie, nie znaczy ze tak bedzie z innymi dubbingami. Fakt polski dubbing jest naprawde dobry, ale w kwastii simpsonow jestem kategorycznie na NIE, poniewaz postacie od lat mowia tymi samymi glosami, maja one swoja specyfike i to wlasnie ona sprawia ze serial jest tak popularny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Film Simpsonowie IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.07, 11:10 wasze argumenty jako fan rozumiem ale: 1komercyjny sukces jest celem autorow 2czy aby na pewno jest tak popularny jak na to zasluguje? 3moje dzieci(nastolatki)szaleja za Bartem 4wersja orginalna w kinie chyba nie wyginela?(specjalne seanse) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Film Simpsonowie IP: *.toya.net.pl 16.01.07, 13:42 >1komercyjny sukces jest celem autorow Niestety :( >2czy aby na pewno jest tak popularny jak na to zasluguje? hmmm w stanach chyba nawet bardzo popularny, a czy na to zasluguje...hmmm no to juz kazdy musi osadzic samodzielnie >3moje dzieci(nastolatki)szaleja za Bartem :) Ja uwielbiam homera :) >4wersja orginalna w kinie chyba nie wyginela?(specjalne seanse) i napewno na takowa pojde. Wiesz nie twierdze ze nasz dubbing bedzie zly, wrecz przeciwnie uwazam ze bedzie b. dobry (wkoncu kazdy zdaje sobie sprawe ze to nie jest jakis nowy film gdzie mozna podlozyc jakis fajny/smieszny glos i 'jazda', ale aktorzy beda sobie zdawali sprawe ze biora na swoje barki duza odpowiedzialnosc za powodzenie tego przedsiewziecia w Polsce. Kazdy utozsamil juz sie z bohaterami i wie jakimi glosami mowia (i za to ich wlasnie kochaja) wiec bedzie dosc ciezko to zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Film Simpsonowie IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.07, 13:58 cos dla fana:film.onet.pl/zwiastuny/0,1872086,267,1,filmy.html w gazecie jest na vidio dowcipniejszy zwiastun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Film Simpsonowie IP: *.toya.net.pl 16.01.07, 14:13 tak tak wszystkie tego typu materialy sa na stronie simpsonowie.pl sa tam tez filmiki jak podkladaja glosy :) w zakladce obsada chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Film Simpsonowie IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.07, 18:49 czyli na marne twoj protest:podloza polskie teksty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Film Simpsonowie IP: *.toya.net.pl 19.01.07, 16:58 nie nie, chodzilo mi ze sa filmiki jak w studiu na zywo podkladane sa oryginalne glosy :) Odpowiedz Link Zgłoś