fox15 11.04.03, 12:32 Nie lubie takiego gatunku filmu , ale film jest dobry juz pierwsza scenka która jest (cul),zacheca do dalszego obejzenia,fabuła jest nie przynudzajaca mozna obejzeć i sie nie nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boogieboy Re: Statek widmo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:02 Właśnie wróciłem z kina i wow. Jestem fanem horrorów i dawno dobrego w kinie nie widziłem aż do dzisiejszego wieczoru :)) Mimo iż wszystko było przewidywalne to i tak film robi spore wrażenie i ma wciągającą fabułę. Jedna malusieńka uwaga czytałem recenzje w piątkowej "gazecie" w której film został całkowicie zjechany, że powiela schematy i takie tam. Po pierwsze, który horror nie powiela schematów? Chodzi o to żeby dobrze straszył, a po drugie starałem się sobie przypomnieć inne horrory które działy by sie na statku i jakoś nie dużo tego było i to takie które nie miały nic wspólnego z tym a były o wiele gorsze. Więc najwidoczniej pan "recenzent" nie miał bladego pojęcia co by tu napisać i jak dołożyć twórcom filmu, co jest z tymi ludźmi ciągle tylko narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Statek widmo - czy to aby na pewno horror? IP: *.tvk.pl / 10.0.0.* 13.04.03, 14:16 "Statek widmo" - tytuł brzmi ciekawie, zachecająco nawet. Pachnie przygodą, emocjami i modnym ostatnio wątkiem duchów, zjaw i innych istot nadprzyrodzonych. Niestety, tylko pachnie. Na początku wydaje nam się, że mamy do czynienia z rozprawą natury psychologicznej, później po krwawej jatce, jaką urządza pasażerom statku stalowa linka, film staje się coraz mniej strawny. Motyw dziewczynki - ducha znany nam z The Ring ma przerażać, nietety, momentami wydaje się nawet śmieszny. Jakby tego było mało, pojawia się wysłannik szatana, wypalający nieboszczykom znak haczyka na dłoni. To wszystko razem nie trzyma się "kupy", związek pomiędzy poszczególnym epizodami jest znokomy, a sama fabuła pozostawia wiele do zyczenia. Dlatego ostrzegam - mimo rosnacej ostatnio popularności horrorów, ten nie nadaje sie nawet na plakaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko Re: Statek widmo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 16:00 Byłem, i troszki załuje, ale film rzeczywiście nie nudzi, ale trochę naciągany jest i tego nie da mu się odmówić. Straszyć straszy i o to chodzi, więc spełnił swoje społeczne zadanie, ale isć na niego - nie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagienny Statek widmo IP: *.rej.edu.pl 14.04.03, 14:36 po raz kolejny recenzent gazety przedstawil to co lubi a czego nie lubi, rzucajac oskarzenie na tworcow filmu o kopiowanie schematow z innych, lepszych filmow (moglby chociaz dla szarego kinomana podac kilka tytulow. zreszta nie musi, nie jestem az tak szarym). naprawde to czy film mu/jej sie podoba czy nie podoba, nic mnie nie obchodzi. z mojej strony, obejrzawszy ten gniot jestem conajmniej zadowolony ze spedzonego na seansie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Statek widmo IP: 213.77.7.* 14.04.03, 16:00 Filmu jeszcze nie widziałem, ale zrecenzuje recenzenta... Pan piszący opinie nt. horrorów, s-f, itp. to facet, który przyoadkiem przypałętał się z przeglądu filmów kinematografii sudańskiej... Jeżeli jest to jeszcze ta sama osoba, która onegdaj pisała o "Resident Evil" to GW powinna szukać nowego pracownika... A co do powielania schematów w horrorach, to polecam "Krzyk" - tam jest to wszystko dokładnie wyjaśnione... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt to badziewna kopia Even Horizon IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 10:29 takie same sceny, takie same problemy bohaterów tylko że tam był mały ratunkowy statek kosmiczny i gigantyczny liniowiec na którym działał chaos. Mały statek tak samo wyleciał w powietrze i ekipa musiała sobie radzić na duży statku. Kapitanowi pokazywał się martwy członek jego poprzedniej załogi itd. Jak to się stało że krytyk tego nie zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś