sweetmary Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 17.07.07, 13:00 Titanic. No normalnie ryczałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.rekin.net 17.07.07, 23:48 mojego tytułu jeszcze tu nie było, więc dokładam: 'The House of Mirth' Terence'a Daviesa. Widziałam po angielsku, w obiegu chyba tylko w wypożyczalniach. Z Erikiem Stolzem i Gillian Anderson (tak, ta sama z archiwum x, ale jaka inna rola). Nie wiem dlaczego uwielbiam ten film i wciąż do niego wracam. Podoba mi się atmosfera, takie nic-nie-dzianie się; piękne zdjęcia... www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=5357 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.07, 00:59 Ten film Ivory'ego puszczali teraz niedawno bodaj na Zone Europa jako Świat zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neter.pl 25.07.07, 19:11 Możliwe. Taki tytuł podaje też stopklatka. Ale to film T. Davies'a chociaż klimat rzeczywiście jak u Ivory'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rayenne "Ukryty wymiar","Impostor" i rosyjski "Lot na... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:02 ..Kasjopeję" (czy ktoś to wogóle pamięta????)Ja byłam bardzo mała i strasznie się bałam tych robotów co zadawały zagadkę o "a i b siedziało na trąbie".... Odpowiedz Link Zgłoś
xavier.xenos Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 19.07.07, 00:48 "Tajemnica Aleksandry" - mało znany, australijski, przez krótki czas był w kinach kilka lat temu - nie pamiętam filmu, który bardziej by mnie wcisnął w fotel. Po seansie siedziałem z 5 minut jak zahipnotyzowany wpatrując się w napisy końcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 26.07.08, 09:34 Dopiero niedawno udało mi się go obejrzeć. Robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HYDRO Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.zax.pl 19.07.07, 06:23 "Łzy Słońca" "Przekręt" "Doom" "Podwójne zagrożenie" "Shaft" "Siła honoru" "Zooloander" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pustak Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.chello.pl 19.07.07, 12:08 Siekierezada Leszczyńskiego, widziałem go ze 30 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 19.07.07, 20:31 Gość portalu: Pustak napisał(a): > Siekierezada Leszczyńskiego, widziałem go ze 30 razy... też lubię. od siebie dorzucam "Badlands" Malicka.... Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 19.07.07, 23:21 Świetny wątek. "Siekierezada" faktycznie świetna, co ciekawe kiedy obejrzałem ten film nie byłem tak zachwycony jak później. Z innych polskich filmów podobały mi się bardzo Ćma z rewelacyjnym Wilhelmim . Był jeszcze taki horror reżysera, który się nazywa bodajże Koprowicz "Medium" rewelacyjnie mi się to oglądało. Z zagranicznych mam olbrzymi sentyment do "Odmiennych stanów świadomości" Russella, oglądałem będąc dzieckiem i pewne sceny mi się mocno wryły. No i z kina czysto rozrywkowego oczywiście "Flash Gordon". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: castor Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.aster.pl 20.07.07, 09:04 Brazil Gilliama, który w Polsce jest do tego stopnia niepopularny, że nawet nie ukazał się na dvd. Nikomu nie podoba się Łowca snów na podst. S.Kinga. Wprawdzie zauważam jego słabości, ale do ekranu przykuwa mnie bardziej niż słynne Lśnienie. Mało kto pamięta świetną bajkę o młodym Sherlocku Holmesie-Piramida strachu.Chociaż w latach 80-tych film ten cieszył się sporą popularnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalucha Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 20.07.07, 11:32 Nie przypominam sobie, żeby tym filmom towarzyszyła jakaś wielka promocja, ale może się mylę: 1. Przełamując fale 2. Old boy 3. Głową w mur Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 20.07.07, 16:16 "Zagadka nieśmiertelności" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.07, 01:01 mamamalucha napisała: > Nie przypominam sobie, żeby tym filmom towarzyszyła jakaś wielka promocja, ale > może się mylę: > 1. Przełamując fale > 2. Old boy > 3. Głową w mur Owszem, wszystkie reklamowano, szeroko opisywano, w kinach puszczano, na DVD wydano. I wszyscy chyba już je widzieli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 14:43 Gość portalu: jaija napisał(a): > mamamalucha napisała: > Owszem, wszystkie reklamowano, szeroko opisywano, w kinach puszczano, na DVD > wydano. I wszyscy chyba już je widzieli ;) co się tyczy pierwszego z nich: i nikt nie chce przyznać, że to była strata czasu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.csk.pl 23.07.08, 19:59 No siekierezada to mój numer pierwszy. Film widziałem z 30 razy a książkę czytałem z 20. Obecnie czasami włączę sobie fragment na youtube bo są. Przy okazji dorzuciłbym Truposz-a, bo chyba się jeszcze nie pojawił. Odpowiedz Link Zgłoś
nhnhnh Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 21.07.07, 22:39 "Anatomia Miłości" z Barbarą Brylską i Janem Nowickim Odpowiedz Link Zgłoś
tejerro Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 21.07.07, 23:06 Melodia miłośći- może i banalny film ale fajny Odpowiedz Link Zgłoś
zoja.pl Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 21.07.07, 23:47 "Biały Oleander" "Malowany welon" "Pytanie do Boga" "Bunkier" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptus Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.07, 01:37 1. Piknik nad Wiszaca Skala 2. Odysseja (z Keitlem-swietnie gral) 3. Winterschläfer ´ Filmy, ktore bardzo mi utkwily w pamieci, ktore sa dla mnie szczegolne.Ale spokojnie moglbym wyliczyc jeszcze 20 takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 195.47.201.* 23.07.08, 13:51 Raczej "Piknik pod wiszacą skałą". Film i książka są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Z mniej znanych (chyba): 24.07.08, 00:08 Chińska ruletka (Fassbinder) Jak być kochaną (Has) Do widzenia do jutra (Morgenstern) Pod jednym dachem (Hrebejk) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Fassbinder! 24.07.08, 00:16 Jakby ktoś miał filmy tego pana a do tego jeszcze przemożną chęć podzielenia się nimi - bardzo proszę o inf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassenach Poprawka IP: *.osprey.ie 22.07.07, 03:24 Tytul brzmi "The Dark Backwards" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 02:09 Znam takich, co lubią, ale są to jednak filmy mniej znane i mało popularne: - Impostor - Przepowiednia O, i "Śmiertelna gorączka" mi się podobała :) Poza tym big fish rzeczywiście mało znany, a dla mnie jeden z ładniejszych filmów, jakie widziałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
xeniutka Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 25.07.07, 13:49 "po godzinach" scorsese Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 25.07.07, 14:11 Są takie 2 filmy, polskie komedie - filmy są świetne, ale mało znane: "Zacne grzechy" - genialna satyra na siedemnastowieczną Polskę. Film inteligentny, a jednocześnie zabawny, wielu znanych aktorów (Jeremi Przybora jako narrator), ale film mimo to kojarzy stosunkowo niewiele osób "Nowy" - z Damianem Damięckim w roli głównej - młodego pracownika, który przychodzi pierwszy dzień do pracy w zakładzie - a w drugoplanowych rolach m.in. Kobiela, Kobuszewski, Gołas, Kobuszewski. Film utrzymany jest trochę w takim klimacie, jak późniejsze filmy Stanisława Barei, ukazuje absurdy ówczesnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose15 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.smrw.lodz.pl 26.07.07, 12:49 Jest taki film z Samem Neill'em o podróży statku kosmicznego ,który dotarł do piekła.Film ten został zjechany przez krytyków z wszystkich gazet,a mnie będąc na nim w kinie po prostu wbiło w fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
aliana Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 26.07.07, 13:38 ,Horyzont zdarzeń":) polecam też ,,W paszczy szaleństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
viz-ja House of cards 26.07.07, 16:09 z 1993 z Kathleen Turner. Zuroczył mnie. Ciekawe czy ktoś go widział? Odpowiedz Link Zgłoś
aliana Re: House of cards 27.07.07, 14:44 widziałam, podobał mi się, ale zakończenie jest trochę na siłę zrobione na happy end Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: House of cards 27.07.07, 18:04 kino azjatyckie "Chungking Express", "Spragnieni miłości", "Upadłe Anioły", "Powrót przyjaciół", "Pociąg", "Pozwól mi uciec", "Suzohu", "Wszyscy albo nik"t, niedocenione, bo w zasadzie prawie nikt z mojego otoczenia nie zna i nie ma zamiaru poznawać oprócz tego "Otwórz oczy" ('Abre los ojos") - większość zachwyca się "Vanilla Sky" Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: House of cards 29.07.07, 03:54 Żadna tam większość. Ja nie znam nikogo , kto woli Vanilla sky od oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: House of cards 29.07.07, 19:09 Wiesz... przypuszczam, że to dlatego, że wielu ludzi nawet nie wie, że "Vanilla Sky" posiada hiszpański pierwowzór. Nawiasem mówiąc uważam "Abre los ojos" za świetny film, lepszy od "Vanilli". sara_87 napisała: > oprócz tego "Otwórz oczy" ('Abre los ojos") - większość zachwyca się "Vanilla S > ky" Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: House of cards 23.07.08, 23:38 Kino azjatyckie - bez przesady, że nikt nie zna, większa część znajomków zna, a co poniektórzy to nawet i lubią. Dla mnie bleeee. Ja trochę niedoedukowana filmowo, o Vanilla sky dowiedziałam się grubo po obejrzerniu Otwórz oczy, więc wiadomo - może i niezła, ale gorsza kopia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.65.rev.vline.pl 27.07.07, 19:43 Ciemna Strona Słońca z Bradem Pittem. Film piękny, wzruszający, niebanalny - a albo jest nieznany, albo jest uważany za słaby. Moim zdaniem niesłusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 27.07.07, 20:52 "Biały Oleander", w sumie mało kto zna, a ja po prostu uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hilda1007 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 27.07.07, 22:09 Znam i lubię "Biały Oleander"! A mój film to " Burzliwy poniedziałek" Mike`a Figgisa ( Stormy monday) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birke Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.um.wroc.pl 23.07.08, 14:36 'snow cake' z rickmanem 'kocham cie na zaboj' z keanu;) 'lars and the real girl' z goslingiem 'pechowiec' z depardieu 'tequila sunrise' z pfeifer wspominany juz wczesniej 'sezon rezerwowych' z keanu;) i jeszcze juz nie film, ale musical francuski "romeo et juliette':) Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 27.07.07, 22:42 "Czerwone drzwi" www.filmweb.pl/Czerwone+drzwi+2005+o+filmie,Film,id=150235 i kiedys dwa razy oglądałam "Farineli -ostatni kastrat"-bardzo mi sie podobał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momaan Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.eranet.pl 28.07.07, 20:30 "Dom gry" Mameta i wszystko czego się dotknął jako scenarzysta lub reżyser Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 29.07.07, 19:05 "Dom Gry" jest niesamowity. Zupełnie o nim zapomniałam ! Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 29.07.07, 22:02 Jeszcze mi się przypomniały: "High fidelity", znany w Polsce pod kretyńskim tytułem "Przeboje i podboje". Jest przykładem filmu idealnie oddającego atmosferę książki, na podstawie której został nakręcony (nawiasem mówiąc jedna z moich ulubionych książek). Wszystko tam perfekcyjnie pasuje do moich wyobrażeń, które miałam po przeczytaniu książki. "Co z oczu, to z serca", czyli "Out of sight" z Georgem Clooneyem i Jennifer Lopez. Uwielbiam za niepowtarzalny klimat i piękną scenę miłosną (która tak naprawdę nie miała miejsca ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 16.07.08, 15:37 Był kiedyś taki film "Dama za burtą" z Goldie Hawn i Kurtem Russelem - trafiłam go tylko 2 razy w tv i to chyba na TCM. Uwielbiam go! Jedna z lepszych komedii jaką widziałam w życiu. I uwielbiam "Nad Niemnem" - zarówno książkę jak i świetnie zagrany serial Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 29.07.08, 00:22 Gość portalu: momaan napisał(a): > "Dom gry" Mameta "Dom gry" to film niezwykle ceniony, zarówno przez krytyków jak i szeregowych widzów. Jak dla mnie jeden z najbardziej przecenianych filmów w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 30.07.07, 18:08 Film mial tytul "Urga". Produkcja Kazachstan zdaje sie. Na konfrontacjach kiedys puszczali. Nie tylko ja jeden uwielbiam ten film, ale w dodatku ja jeden chyba go widzialem :) Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 31.07.07, 11:20 A nie, ja też widziałam:) w dodatku w tv; powiew inności;) ale nie żebym aż uwielbiała. Kojarzy mi się z Urgą <Łaciaty pies biegnący skrajem (brzegiem) morza>, rosyjski, cały tytuł dzięki googlom;) Wyszlo, że jest też książka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwin Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 213.25.23.* 23.07.08, 15:45 "Prosta historia" Lyncha....zauroczył mnie....cudowna odskocznia od codziennego pędu. Działa na mnie jak najlepsza psychoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Z calym szacunkiem :) 23.07.08, 16:41 Ale ten film slusznie nie zostal doceniony, bo jest nudny, zrobiony bez pomyslu, takie sobie pitolenie o dupie maryni. Z calym szacunkiem, oczywiscie :) Na marginesie: przy "Prostej historii" zasypiam tylko o kilka minut pozniej niz przy "Siedemnascie mgnien wiosny" :)))) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colentina dunka Re: Z calym szacunkiem :) IP: *.acn.waw.pl 23.07.08, 22:41 oj, nie nie, nie moge sie zgodzic. "prosta historia" nie jest bynajmnniej "o dupie maryni", jest o najpoważniejszych ludzkich sprawach, o śmierci, żegnaniu się z życiem, przebaczeniu.. no i te kadry stylizowane na malarstwo hoppera.. piekny film, i faktycznie niedoceniony, ale rzeczywiscie nie kazdemu musi taka akurat estetyka przypasc do gustu, zwlaszcza, ze to film lyncha. ja dorzuce jeszcze "wesele muriel" - strasznie smutna komedie z toni colette, i "garden state"(byl w kinach, ale raczej przemknal przez nie) - takie "cudowne lata" po latach, madry i bezpretensjonalny film, chwyta za serce cmentarz dla chomikow i natalie portman jezdzaca na lyzwach w stroju krokodyla (no, literalnie nie ona, ale jej bohaterka jako dziecko). i jeszcze muzyka, the shins i reszta.. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 26.07.08, 00:08 a nie, bo ja tez chodzilam na konfrontacje i pamitam Urge i te meskodamskiekonne wyscigi';) Odpowiedz Link Zgłoś
77misia1 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 01.08.07, 11:43 Co do 12 malp sie zgodze...reszyt nie znam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.marciniak.pl 01.08.07, 13:15 ZABIJ MNIE GLINO Jacka Bromskiego Uwielbiam ten film za wszystko. Ogladalam kilkadziesiat razy, dialogi znam na pamiec - perelka po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 01.08.07, 17:21 Nie ma Seweryna. Zabili go zli ludzie. Uwielbiamy ten film masowo ze znajomymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sil.wen Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 03.08.07, 22:09 Mam nadzieję, że Priscillę Królową Pustyni uwielbia dużo osób? Bo ja jak najbardziej... A Galaxy Quest? The Big Empty? Prochy Angeli? Zabić króla? 1900: Człowiek Legenda? Nie wiem, czy coś się nada do tej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scutum's Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 01:41 Polski film "Dwa księżyce" który mimo doborowej obsady nie został dostrzeżony przez kinomanów. Nawet nie wydany został na DVD nad czym bardzo ubolewam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scutum's Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 01:44 ps. Jeszcze genialny "Powrót" prod. rosyjskiej, niedawno przypomniany przez TVP Kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria13 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 83.238.100.* 23.07.08, 15:05 Rosyjski Powrót jest moim i mojej córki ukochanym filmem. Arcydzieło, ale chyba rzeczywiście niezbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 23:43 o to to! Powrót - zaje....y film!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 29.07.08, 00:24 sil.wen napisała: > Mam nadzieję, że Priscillę Królową Pustyni uwielbia dużo osób? > A Galaxy Quest? > 1900: Człowiek Legenda? Zgłaszam się jako uwielbiacz trzech powyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 04.08.07, 16:53 "Przepraszam, czy tu bija" Piwowskiego. Mlodziaki kompletnie nie czuja jego klimatu, a ja go uwielbiam. Szczegolnie Belusa: -Forum Hotel? Uuuuu... Panie... Znasz angielski, Rysiu? -Nazwisko? -Kudelski. -Imie? -Jerzy. -Zawod? -Mechanik. -Mechanik jaki? -Mechanik Jerzy Kudelski. -Urodzony? -Fakt. -Panowie, jakis mezczyzna mnie tu napastuje. -Jak to napastuje? -Daje kwiaty, wciska 500zl, ciagnie do taksowki... -Przeciez mowilem, ze musze skoczyc do szakala po flaszke. -Dlaczego do szakala? -Po pierwsze u szakala najbezpieczniej. Przed szakalem kazdy peka. A po drugie szakal sam nie pije. -Zobacz, dromader. -No to co? -A wiesz, ile taki garbus moze wytrzymac bez picia? -No, ile? -..........Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 17:53 Śniadanie na Plutonie Beksa(kicz do którego mam sentyment) Zabij mnie glino Dziewczyny do wzięcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.pgi.waw.pl 21.07.08, 14:41 Flash Gordon (z Max'em von Sydow'em) Pi (czarno biały, polecam wszystkim lubiącym matematyke i nielubiącym też) Inferno (polski z 2001 roku,mało znany ale ZAJEBISTY!) Odpowiedz Link Zgłoś
zefiryna.czarna Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 19:03 > Inferno (polski z 2001 roku,mało znany ale ZAJEBISTY!) bym sama go dopisala, a tak to sie tylko podpisze obiema recami i nogami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubber Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 21:21 No to ja się dołączam:). "Przyjęcie na 20 osób plus 3" - dzień z życia świeżo wypuszczonego na wolność, a naprawdę obraz klasy robotniczej późnych lat 60. Niby dokument z Niemczykiem, Łukaszewiczem i Maklakiewiczem do scenariusza Himilsbacha. Perełka:) Odpowiedz Link Zgłoś
leelo Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 11:34 "Million dollar Hotel" Wendersa , zjechany przez krytykę Wyborczej, a mnie zachwycił kiedyś klimatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inb Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:08 Klimat jest ok, ale film, jak stwierdził Mel Gibson, jest nudny jak psia dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukier w normie Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.flashnet.pl 23.07.08, 20:57 film jest jak powiedział Mel :-) ale za to soundtrack jest zajebisty! Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 23:48 Soundtrack git!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.ists.pl 23.07.08, 13:30 "Okolica" (lub "Okraina") - rosyjski film z 1998r. Oglądałem go kilka lat temu na kanale EuropaEuropa. Klimatyczny, czarnobialy, okrutny ale i zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.cec.eu.int 23.07.08, 13:54 "Frantic" Polanskiego za ten Paryz! i piosenke "Strange, I've seen this face before". Po prostu mam sentyment do tego filmu i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 195.47.201.* 23.07.08, 13:54 A pamięta ktoś "Ognie świętego Elma"? Uwielbiam ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 217.153.180.* 23.07.08, 14:27 Dom Dusz:)))) mogę oglądać bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
asanti Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 14:42 JA uwielbiam film "Kandydat" z RObertem Redfordem Niewiele osób znam które go widziały; to jest doskonała historia jak się zostaje politykiem....wszystkie mechanizmy są świetnie pokazane oraz film: Boso w parku z Jane Fonda i Redfordem - świetna komedia o historii młodego malżeństwa.. Polecam gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
brunetkawawa Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) 23.07.08, 19:49 gość.gość napisał: Dom Dusz:)))) mogę oglądać bez końca ja również:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birke ognie sw. elma IP: *.um.wroc.pl 23.07.08, 14:39 tez lubię:) i jeszcze: breakfast club:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek i lolek Wielka przygoda Pee-Wee Hermana IP: *.ghnet.pl 23.07.08, 14:57 Wielka przygoda Pee-Wee Hermana. Też jakoś czuję się osamotniony, jak mówię, że uwielbiam ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria13 Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 83.238.100.* 23.07.08, 15:18 Rok spokojnego słońca, film Zanussiego z 1984. Oglądałam ten film będąc młodą osobą i płakałam po nim jak bóbr. W tym roku obejrzałam ponownie, po 20 latach i żadną miarą nie mogłam ukoić płaczu i smutku, jaki ogarnął mnie podczas tego filmu. To jeden z najsmutniejszych i najbardziej przygnębiających, a przy tym (a może przez to) najbardziej mnie poruszających filmów. Co ciekawe, oglądając go 20 lat temu i teraz płakałam z innych powodów, choć w pewnym sensie zbliżonych. Sama nie wiem, ale z pewnością uwielbiam ten film, jednocześnie nie znam nikogo, kto by dzielił ze mną to uwielbienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_rosomak Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 00:40 Dopisuję się do Zanussiego "rok spokojnego słońca" -no naprawdę tak smutny że nerki bolą, też ryczałam na nim. A z ukochanych filmów jeszcze koreański Bin Jip (po polsku pusty dom) z przecudną piosenką Natashy Atlas która się przewija przez cały film. A pamiętacie taki dziwny film "the way of the samnurai" film o czarnym gangsterze przestrzegającym kodeksu Bushido? A przepiękna historia miłosna "Lulu on the bridge" z Keitelem? I jeszcze "Knocking on heaven's door" z Tilem Schweigerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cohen Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.cable.smsnet.pl 29.07.08, 06:58 elm_m napisała: > "Big Lebovski" :-) Musiałem Ctrl+F w wątku żeby sprawdzić czy ktoś podziela mój gust:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontario Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.wro.vectranet.pl 23.07.08, 15:37 "Kierowca dla Wiery" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:24 a lot like love the pledge alfie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisa Re: Tylko JA uwielbiam ten film ;-) IP: 10.202.9.* 23.07.08, 16:51 "Sjesta" z Ellen Barkin i Isabellą Rosselini żałuję, że go nie nagrałam, ale jak tylko leci (rzadko) w TV to zawsze oglądam Odpowiedz Link Zgłoś