Dodaj do ulubionych

Najlepszy horror

IP: mastema:* / 192.168.0.* 04.07.03, 11:39
Który horror wg was jest najbardziej przerażający ???
Obserwuj wątek
    • Gość: reda Re: Najlepszy horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.03, 12:37
      "Stygmaty" "Szósty zmysł"
    • Gość: BinioBill Re: Najlepszy horror IP: *.clinternal / 10.7.2.* 04.07.03, 13:36
      "Nawiedzony dom" z sześdziesiątego któregoś.
      Naprawde warto obejrzeć. Leci czasem na TMT albo alekine. Powinien być do
      dostania w wyporzyczalniach.

Absolutna klasyka!
    • Gość: Y BLADE RUNNER ! ! ! ;-) IP: 62.233.175.* 04.07.03, 13:48
      Dla mnie to byl horror jak siedzialem w kinie zmuszony zeby ogladac
      to "arcydzielo";-)))
      • Gość: arclina horrory i strachy IP: *.acn.pl / 10.67.6.* 04.07.03, 13:51
        przyznaje sie szczerze ze umieralam na Ringu..
      • agassia Re: BLADE RUNNER ! ! ! ;-) 12.07.03, 18:20

• yagnieszka Re: Najlepszy horror 04.07.03, 14:28
      Gość portalu: Michał Szulc napisał(a):

> Który horror wg was jest najbardziej przerażający ???

"Shinning" z Jack'iem Nicholson'em - nic mnie nigdy bardziej nie przestraszylo,
      co roku pozyczamy go sobie na Halloween i co roku tak samo nas straszy.
      • Gość: brookie Re: Najlepszy horror IP: *.tnt2.per1.da.uu.net 04.07.03, 15:02
        Krzyk byl dla mnie straszny, do tego Osmy pasazer Nostromo. Brrrrrr.
    • wh2 Re: Najlepszy horror 04.07.03, 15:19
      a mnie najbardziej przeraził odcinek archiwumX nie pamieta jaka seria nie
      pamietam tez tytułu ale głownym tematem były tam kazirodcze i mordercze braci
      Peacocków [???]
      • Gość: brookie Re: Najlepszy horror IP: *.tnt2.per1.da.uu.net 04.07.03, 15:36
        Wath me as I die with anxiety.
        • Gość: reda Re: Najlepszy horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:20
          "Krzyk" ale jedynka, bo 2 i 3 to jak dla mnie żadne horrory -
          wynudziłam się na nich "strasznie"

Pozdrawiam
    • Gość: anita Re: Najlepszy horror IP: *.zicom.pl 05.07.03, 22:16
      Ja właściwie nie wiem, czy to jest horror... Ale nigdy w życiu tak się nie
      bałam jak po obejrzeniu "Drabiny Jakuba". Niesamowity film.
    • Gość: klip noc zywych trupow IP: 217.97.173.* 06.07.03, 12:51
      Pierwszy bodaj film z serii "Noc Zywych trupów", wersja czarno-biala,ze
      swietnym zakonczeniem :>>. Ring(jap) tez niezly.
      • Gość: colette Re: noc zywych trupow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 20:00
        dla mnie też najlepszy horror jaki widziałam to noc żywych trupów
    • waceksad Re: Najlepszy horror 06.07.03, 21:35
      Bezwzględnie "Koszmar z ulicy Wiązów". Ale tylko dwie
      pierwsze części. Jednak najbardziej utkwił mi w pamięci
      film pod tytułem "Noc pełzajacego strachu" o przybyszach
      z kosmosu pod postacią ślimaków. Do całkiem udanych
      horrorów zaliczyłbym również Creetersów.
      • Gość: Quest Re: Najlepszy horror IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 13:51
        "Zemsta po latach" - org. "Revenger after years" (chociaż spotkałem się z inną
        nazwą) kanadyjskie cudo z końca lat 70 lub początku 80, nie do zdobycia na
        kasetach VHS i płytach DVD, nigdy nie pokazywany w telewizji.
        Horror pozbawiony technicznych fajerwerków, ale trzymający w napięciu. Wszystko
        układa się w logiczną całość.
        • Gość: ll Re: Najlepszy horror IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.03, 15:58
          Polecam:
          -Lśnienie,
          -To!,
          -Tommyknockers(też wg Kinga),
          -Psychozę,
          -Cape Fear Scorsesego(choć to thriller,Psychoza właściwie też bardziej).
          Polecam też serial Twin Peaks,choć są tam tylko elementy horroru,ale to temat
          na dłuższą dyskusyę.
        • Gość: ksenia Re: Najlepszy horror IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 09:49
          No właśnie. Ten "inny" tytuł to "The Changeling"....
          ale zgadzam sie z przedmówcą....ta mokra piłeczka spadajaca ze schodów....;))

do listy dorzuciłabym niektóre filmy Dario Argento - choćby Głęboką czerwień i
          Suspirię. W ogóle Włosi mieli specyficzne klimaty....
          • Gość: Omar Re: Najlepszy horror IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 19:09
            1.Egzorcysta
            2.Omen
            3.Psychoza
            4.Lśnienie
        • Gość: ultra75 Re: Najlepszy horror IP: 213.17.153.* 11.07.03, 13:36
          Gość portalu: Quest napisał(a):

> "Zemsta po latach" - org. "Revenger after years" (chociaż spotkałem się z
          inną
          > nazwą) kanadyjskie cudo z końca lat 70 lub początku 80, nie do zdobycia na
          > kasetach VHS i płytach DVD, nigdy nie pokazywany w telewizji.
          > Horror pozbawiony technicznych fajerwerków, ale trzymający w napięciu.
          Wszystko
          >
          > układa się w logiczną całość.

O kurcze, nie wiedziałam, że ktoś jeszcze ten film pamięta! Bardzo mi sie
          podobał, byłam na nim 2 razy w kinie (pierwszy raz musiałam wyjść w połowie,
          żeby zdążyć na pociąg znad morza). Pamiętam, że długo prześladował mnie widok
          wózka inwalidzkiego zjeżdżajacego po schodach! W ogóle niesamowity film i
          niestety bardzo nieosiągalny. Ja się cały czas jeszcze łudzę, że kiedyś poleci
          na jakimś dziwnym kanale, oczywiście o równie dziwnej godzinie i z nadzieją
          dokładnie przeglądam program telewizyjny!
          • Gość: monia Re: Najlepszy horror IP: luthien:* / 192.168.1.* 11.07.03, 23:45
            Gość portalu: ultra75 napisał(a):

> O kurcze, nie wiedziałam, że ktoś jeszcze ten film pamięta! Bardzo mi sie
            > podobał, byłam na nim 2 razy w kinie (pierwszy raz musiałam wyjść w połowie,
            > żeby zdążyć na pociąg znad morza). Pamiętam, że długo prześladował mnie widok
            > wózka inwalidzkiego zjeżdżajacego po schodach! W ogóle niesamowity film i
            > niestety bardzo nieosiągalny. Ja się cały czas jeszcze łudzę, że kiedyś
            poleci
            > na jakimś dziwnym kanale, oczywiście o równie dziwnej godzinie i z nadzieją
            > dokładnie przeglądam program telewizyjny!

Tak!!! "Zemsta po latach"!!! Również się cieszę, że ktoś to jeszcze pamięta! :-)
            Horror najlepszy z możliwych - bez litrów czerwonej farby i sztucznych
            wnetrzności ale za to z jakim klimatem!!! Matko..ten seans spirytystyczny
            nagrywany na magnetofon i potem odtwarzany : "Jak się nazywasz? Odpowiedz! Jak
            się nazywasz?!" i cichy szept : " Joseph...Carmichael". I ten łańcuszek
            wypełzający z piasków starej studni..Brrr..Byłam na tym dwa razy w kinie,
            kilkanaście lat temu, ale w wypożyczalni nie udało mi się "Zemsty..."
            namierzyć. W TV też nie widziałam..:-( Szkoda - świetny film.
            • Gość: tomek.wro Re: Najlepszy horror IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 20.07.03, 19:30
              Noc żywych trupów - oryginał. Po prostu obowiązek dla fanów gatunku. Kto
              jeszcze nie oglądał niech nie zastanawia się dłużej. Ten film ma tyle
              niedociągnieć, ale ten klimat i zajebistość tego filmu sprawia, że nie mogę na
              niego nie zagłosować.

Piątek 13-tego: Jason goes to hell - Brrr. Oglądąłem to już dosyć dawno, ale
              mało jest horrorów, na których nie wytrzymałem do końca. I to nie dlatego, że
              jest beznadziejny. Brrr.

No i tegoroczny film 28 dni później. To tak aktualnie. Oglądałem go niedawno.
              Jakże inny, ale jak mroczny i ciekawy. Polecam!
    • vortex Re: Najlepszy horror 12.07.03, 20:07
      dziś snił mi sie jeden z najstraszniejszych snów jakie mi sie sniły :P

Ale jeśli chodzi o filmy, to wbiły mi sie w pamiec filmy Obcy część pierwsza i
      druga. Ktoś napisał że ring japoński, mnie ten film strasznie znudził. Kiedyś
      widziałem horror "Potwór z piwnicy" do tej pory boje sie sam wchodzić do
      piwnicy :P (notabene akcja snu była w piwnicy). Jeżeli chodzi o Lśnienie to
      bardziej podobała mi sie książka niż film. "To!" było dobre. Jakoś trudno sobie
      na zawołanie przypomnieć :P jak sobie przypomne coś dobrego to napisze

Pozdrawiam
      vortex
      • Gość: Frytka scęki IP: *.acn.waw.pl 12.07.03, 20:17
        vortex napisał:

> dziś snił mi sie jeden z najstraszniejszych snów jakie mi sie sniły :P
        >
        > Ale jeśli chodzi o filmy, to wbiły mi sie w pamiec filmy Obcy część pierwsza
        i
        > druga. Ktoś napisał że ring japoński, mnie ten film strasznie znudził. Kiedyś
        > widziałem horror "Potwór z piwnicy" do tej pory boje sie sam wchodzić do
        > piwnicy :P (notabene akcja snu była w piwnicy).

Jakes cwierc wieku temu,komentujac premiere Szczek, felietonista New Yorkera
        napisal ze po tym filmie to on nawet do wanny boi sie wchodzic.Alibi sobie
        znalazl,brudas jeden!

Jeżeli chodzi o Lśnienie to
        > bardziej podobała mi sie książka niż film. "To!" było dobre. Jakoś trudno
        sobie
        >
        > na zawołanie przypomnieć :P jak sobie przypomne coś dobrego to napisze
        >
        > Pozdrawiam
        > vortex
    • Gość: emcia Re: Najlepszy horror IP: *.icpnet.pl 12.07.03, 23:40
      Psychoza
      Widmo

Dwa klasyki, które się w ogóle nie starzeją ;))
    • aric Re: Najlepszy horror 15.07.03, 10:06
      Dawniej, dwie pierwsze Evil Death i Teksańska Masakra Piłą Mechaniczna, no i
      Noc Żywych z '68, pierwsze dwa piatki też 15 lat temu były straszne. Ale dziś
      to niezłe komedie.:)
      Cięzko teraz o dobry współczesny horror. Film na którym boisz się od poczatku
      do końca. Nie bardzo mogę sobie taki przypomnieć, chociaż pierwszy Krzyk był
      niezłym odrodzeniem gatunku, ale im dalej tym gorzej.
      Najbardziej mnie denerwuje brak rosnącego napiecia, a zamiast tego nagłe krzyki
      wyrywajace się z ciszy i zaskakujące wypady "złych na dobrych". Adrenalina w
      górę, ale jednak nie na tym to powinno polegać. Szkoda, że horrory nie są
      bardziej oparte o takie pomysły jak wykorzystane w filmie Eksperyment czy
      Bezimienni, o których wcześniej wspominałem.:(
      • Gość: Andre Re: Najlepszy horror IP: *.wsp.czest.pl 15.07.03, 10:24
        "Piknik pod Wiszącą Skałą".
        • Gość: hahahhah Re: Najlepszy horror IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 15.07.03, 16:18
          Piatek 13-tego czesc 1 tylko i wylacznie, a inne straszne: Psychoza,ale to
          chyba thriller,chociaz lepszy od kazdego nowego horroru.
    • Gość: deidre Re: Najlepszy horror IP: 212.160.117.* 16.07.03, 11:55
      Nie cierpię horrorów. W moim przypadku ich oglądanie jest nie ekonomiczne, bo i
      tak przez większość filmu siedzę z zamkniętymi oczami:))) Ale kilka razy dałam
      się wyciągnąć do kina na przerażacza:). Ostatnio na "Krąg" - scena z
      histeryczną ucieczką konia na promie nękała mnie przez kilka tygodni. I jeszcze
      jeden punkt również z ostatnich traumatycznych przezyć to Statek Widmo - film
      ogólnie raczej kiepski poza koronną sceną początkową gdy na statku wycieczkowym
      w czasie wieczornego balu giną niemal wszyscy pasażerowie - przecięci metalową
      linką na pół, brrr
      • Gość: hahahhah Re: Najlepszy horror IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 16.07.03, 12:15
        Aaaaaa i jeszcze Inni z Nicole Kidman
    • Gość: Zola Re: Najlepszy horror IP: *.tkb.net.pl 17.07.03, 23:58
      Mnie przerazil Egzorcysta (widzialam tylko wersje z dodanymi scenami), ale na
      Kregu to umieralam ze strachu. Nie byl to na pewno najlepszy horror jaki
      widzialam, ale balam sie cholernie. Nie wiem, moze mnie przerazaja male
      dziewczynki po prostu... Nic jednak nie przebije sceny z Siedem (wiem, nie
      horror, ale musialam wspomniec) kiedy to 'trup' sie budzi. Wtedy to w kinie
      chyba ugryzlam sufit.
      • Gość: ultra75 Re: Najlepszy horror IP: 213.17.153.* 18.07.03, 09:12
        Gość portalu: Zola napisał(a):

> Nic jednak nie przebije sceny z Siedem (wiem, nie
        > horror, ale musialam wspomniec) kiedy to 'trup' sie budzi. Wtedy to w kinie
        > chyba ugryzlam sufit.

Też to pamiętam, nieźle wtedy podskoczyłam w fotelu! I jeszcze te choinki
        zapachowe zwisające z sufitu chyba w całym tym syfiatym mieszkaniu. Długo to
        miałam przed oczami!
    • Gość: luv Re: Najlepszy horror IP: 217.97.135.* 18.07.03, 11:06
      nie może zabraknąć na tej liście Obcego-Ridleya Scotta.

'Я хотел бы жить и умереть в Париже'
      Nikakoi'Shentimental'wmf[2003]
      • Gość: Nieospasminowicz Lube!!!!! IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 11:14
        Gość portalu: luv napisał(a):

> nie może zabraknąć na tej liście Obcego-Ridleya Scotta.
        >
        > 'Я хотел бы жиm
        > 0;ь и умереть в 
        > 055;ариже'
        > Nikakoi'Shentimental'wmf[2003]

Eee,tam. Sprobuj "Lube" -to jest jazda!
        m.
      • Gość: Paweł Re: Najlepszy horror IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 11:12
        Jednym z lepszych filmów trzymających w napięciu widza to " Duch i Mrok".
        Niezłe są horror sprzed lat np. Ptaki, Wilkołak.
        • orbulon Re: Najlepszy horror 20.07.03, 11:49
          Najlepdzy to "Noc żywych Trupów" G.A.Romero. Lepszego nigdy nie nakręcono.

A "Duch i Mrok" jest filmem przygodowym. Ale trzyma w napięciu to fakt.
    • dylan2002 Re: Najlepszy horror 20.07.03, 12:40
      Szczerze, to nigdy nie bałam się na filmie, ale mam ulubiony horror (a raczej
      thriller).To "Krzyk".Super zrobiony.Fajne było też "Halloween".Super muzyka.
    • soczewica dla mnie - Władca much (czy to horror?) 20.07.03, 12:51

• jun Re: Najlepszy horror 22.07.03, 15:59
      Jest kilka takich, ktore sa "takie jak trzeba", to znaczy serio strasza, a nie
      zenuja. Z tych co mi teraz przychodzi do glowy - cenie "Lsnienie" Kubricka (za
      ten slynny usmiech Jacka N wygladajacego zza porabanych siekiera
      drzwi), "Obcego" Scotta (za to, Zlego widac w filmie pare razy po pare sekund,
      a czuc caly czas), "Cos" Carpentera (za wyobraznie tworcy efektow
      specjalnych), "Hellraisera 1" (za "Come to Daddy")...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka