zettrzy 03.11.07, 17:54 kobieta niby piekna i seksowna, ale zawsze wybierala role fatalnych pokojowek i sadystycznych kurtezan... ogromnie ja lubie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_pelagia Re: kto sie boi Jeanne Moreau? 09.11.07, 09:24 A ja dzisiaj mam dzień wolny i właśnie rano sobie po raz kolejny Windą na szafot obejrzałam.To były dobre czasy kina francuskiego i kina w ogóle. A jaka świetna była w Nikicie, chociaż zagrała tam tylko mały epizod. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: kto sie boi Jeanne Moreau? 09.11.07, 19:35 no tak, ale w Nikicie przerobila dresiare na stylowego wampa... epizod moze i maly, ale o kapitalnym znaczeniu dla filmu Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Re: kto sie boi Jeanne Moreau? 09.11.07, 21:01 No to idąc za ciosem Kochanków niezapomnianego Louisa Malle`a sobie obejrzę. Film niestety lekko nudnawy, ale Jeanne warto w nim zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
floo77 windą na szafot :)) 11.11.07, 23:16 Jak ona pięknie idzie po ulicach, szukając jego, wypatrując, i trąbka w tle ehh piękne a ze starszych to pamiętam ją z "nikity" - chyba nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: windą na szafot :)) 10.05.08, 23:47 Nagrala dwie doskonale plyty na ktorych toche chropowatym spiewa z lekkoscia piorka. Bardzo je lubie i mam obie. Wspaniala aktorka i naprawde wolny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: JM+ BB 09.03.09, 14:37 Jeanne Moreau jest wielka i ponadczasowa; piękna kobieta i wielka aktorka. I mimo że zimna i nieprzystępna, to wcale się jej nie boję :) "Windą na szafot" to jeden z moich ukochanych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś