Gość: cukerro IP: *.chello.pl 13.08.03, 11:02 Wspanialy film Kieslowskiego ze znakomita rola Juliet Binoche. Czasami milo jest obejrzec cos prawdziwego w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kpsting Re: 3 kolory -Niebieski IP: 12.152.252.* 14.08.03, 18:28 Wczoraj to ogladalem pierwszy raz, nie mzna sie tego doczekac tutaj w TV to se skombinowalem na DVD nowe wydanie, w marcu byla premiera w sklepach... kupa dodatkow, pierwszorzedna jakosc (cala trylogia nawet niedrogo jest, $28). *Niebieski* to totalny odlot, jezyk filmowy jedyny w swoim rodzaju, ma z pewnoscia wplyw na widza ale nie wiadomo nawet w jaki sposob. Rozni ludzie odbieraja ten film roznie, dla mnie raczej podnosi na duchu niz przygnebia ale potrafie zrozumiec ze moze tez troche dolowac. Szczegolnie podobaly mi sie te zaciemnienia w kilku momentach, byc moze akcentowaly punkty zwrotne w odczuciach bohaterki, a moze to byly tylko takie figury stylistyczne... niemniej jednak geniusz najwyzszego lotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasja Re: 3 kolory -Niebieski IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 19:21 "Trzy kolory" to oczywiście świetna trylogia, "czerwony" jest genialny, ale ja chciałam się wyżalić na jedną rzecz: To po prostu wstyd, że to w Ameryce tak wspaniale to wydano, postarano sie o bardzo ciekawe dodatki, natomiast u nas zrobiono to tak skandalicznie!! Oczywiście, jak Polacy mają się czym pochwalić, mają swoją reżyserską legendę, to nie potrafią tego docenić. Wstyd, panowie i panie, to tragedia. Pociesza mnie jednak myśl, że ma być lepsze wydanie "dekalogu" , tyle że w USA też już wyszło. Po prostu załamać się. Żeby tak to potraktować... kasja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: 3 kolory -Niebieski IP: *.new-york-18rh16rt-ny.dial-access.att.net 16.08.03, 07:13 Tak, tylko po co beda w Polsce wypuszczali takie napakowane wydania jesli wiadomo, ze wiekszosc zainteresowanych bedzie miala to zripowane na CD a nie kupione na oryginalnym DVD. Tak jak ja to widze: cos za cos, albo bare-bones film tanio bo za pare zlotych albo dobre wydanie za konkretna cene. Chociaz nie moge tez porownywac w jakiej postaci ten film wydano w Polsce bo po prostu nie wiem. Poza tym dodawanie extra materialow zabiera czas i kosztuje sama firme, nagrywanie komentarzy, footage z planow filmowych, wywiady z aktorami, tworcami etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptakoo Re: 3 kolory -Niebieski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 19:41 nie bede sie powtarzal... klasyka!!! polecam takze pozostale kolory i rowniez: "Podwojne zycie Weroniki" pozdrawiam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nuxx Re: 3 kolory -Niebieski 02.09.03, 11:22 i basen, basen... niebieski basen... bardzo ważny i mądry film dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś