Gość: ania IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.03, 23:29 dzis obejzalam jeszcze raz. swietny film. oktorstwo doskonale. juz dawno nie widzialam cos tak wspanialego w kinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoko Re: A Beautiful Mind IP: *.tkdami.net / 172.16.10.* 18.08.03, 14:45 mi też sie film podobał.Obejrzałam już jakiś czas temu .Muszę jednak powiedzieć, że są lepsze filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoko Re: A Beautiful Mind IP: *.tkdami.net / 172.16.10.* 18.08.03, 20:34 np.Życie za życie Leon zawodowiec Wielki błękit Godziny john Q ale to tylko moje zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: A Beautiful Mind IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.03, 21:27 faktycznie, tez dobre filmy Odpowiedz Link Zgłoś
jun Re: A Beautiful Mind 19.08.03, 23:07 Moim zdaniem film jest całkiem dobry, ale zdecydowanie zbyt płytki. Schizofrenia bohatera nie poraża tak jak w filmach zupełnie innej klasy: "Wstrętu" czy "Psychozy". Choroby bohatera jakoś nie czułem. Może komuś się narażę, ale uważam, że temat został potraktowany zdecydowanie zbyt lekko. Natomiast Russel i Jennifer- palce lizać. Bez zarzutu. Przy okazji przyznajcie - Jenny to naprawdę piękna kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: A Beautiful Mind IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 13:22 jun napisał: > Moim zdaniem film jest całkiem dobry, ale zdecydowanie zbyt płytki. > Schizofrenia bohatera nie poraża tak jak w filmach zupełnie innej > klasy: "Wstrętu" czy "Psychozy". Choroby bohatera jakoś nie czułem. Może komuś > się narażę, ale uważam, że temat został potraktowany zdecydowanie zbyt lekko. Miałem dokładnie takie same odczucia. Film moim zdaniem strasznie przereklamowany i po prostu nudnawy. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: A Beautiful Mind 27.08.03, 23:27 Jestem właśnie kilka dni po obejrzeniu tego filmu i powiem, że zrobił na mnie wielkie wrażenie. Co do sposobu ukazania schozofrenii w tym filmie, nie zgodzę się z przedmówcami. Ta choroba ma wiele wymiarów, nie każdemu ręcę wyłażą ze ścian, jak Denevue we Wstręcie. Ale dla mnie choroba bohatera była właśnie pokazana we wstrząsający sposób - najpierw tak realistyczne wizje, że nawet widz się nabiera, potem nagły zwrot akcji i uzmysławiasz sobie, że to wszystko były jego urojenia. Ale największe wrażenie zrobiły na mnie sceny, kiedy mijały lata, bohater już pogodził się ze swoją chorobą, nauczył się z nią żyć, ale ona nie dawała za wygraną. Wyimaginowane postaci wciąz się pojawiały, towarzyszyły mu do samego końca, chociaż on je ignorował. Dla mnie te sceny to właśnie po mistrzowsku ukazane cierpienie chorego człowieka, który musi się zmagać ze swoją chorobą przez lata, znosząc ją z taką pokorą. Ja wolę takie pokazanie sprawy niż spektakularne traumatyczne przeżycia, bo to nie zawsze na tym polega. Chorzy na schizofrenię potrafią też normalnie żyć, chociaż nigdy tak do końca się nie uwalniają. Zresztą jeśli ktoś pragnie koniecznie traumy, to myślę, że życie w przekonaniu, że największe mocarstwo świata nieustannie czyha na twoje życie jest już dostatecznym problemem. Przepraszam za przynudzanie. agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: A Beautiful Mind IP: 80.51.236.* 29.08.03, 22:01 Dla mnie ten zwrot akcji też był niesamowity, i sposób walki z chorobą - niesamowity- czy możecie sobie wyobrazić, że pewnego dnia ktoś wam mówi, że wcale nie macie żony i syna, że mieszkacie sami, że to tylko wytwór wyobraźni - i wierzycie mu i ignorujecie "swoich bliskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2678003 Re: A Beautiful Mind IP: 198.208.26.* 22.08.03, 10:38 Film ok. Szkoda tylko ze Hollywood ma tendencje do poprawiania rzeczywistosci. Po pierwsze faktycznie calkowicie pominiety watek antysemityzmu bohatera a po drugie jego zonka wcale nie byla taka wierna i cierpliwa. No ale dzieki tym zabiegom kobiety mogly sobie bardziej poplakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurka Re: A Beautiful Mind IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 22:33 Mówcie co chcecie,ale moim zdaniem to Russell powinien dostać oskara za ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: A Beautiful Mind IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 23:32 no..ale nominowany byl! Odpowiedz Link Zgłoś