Gość: Gośka Lejdis ** IP: *.chello.pl 01.02.08, 20:17 Byłam na filmie Lejdis. Podobał mi się o wiele bardziej niż Testosteron, może dlatego, że baba jestem. Cięte dialogi, zwroty akcji, świetne role i świetny humor. To wszystko powodowało, że nie patrzyłam na zegarek. Śmiałam się cały czas a i wzruszyłam. Ale ja szłam z nastawieniem na KOMEDIĘ. Nie na arcydzieło dla potomnych, ale na komedię. Jest i sex w Lejdis, ale między dorosłymi. Są przekleństwa, lecz umówmy się, to tylko słowa, a nie gwałt na nieletnim, żeby to przeżywać z taką mocą. Czy fabuła jest spójna? Czasem tak, czasem nie. I co z tego? Kto oglądał "Misia" czy "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" też pamięta głownie gagi, skecze, teksty, a nie fabułę. Bo tej ostatniej było w tych filmach jak na lekarstwo. A mimo to bawiły i do dziś bawią do łez. Co do recenzji w Gazecie, to mam mieszane uczucia. Na filmie byłam, nieskromnie stwierdzę, że głupia nie jestem (choć nie przeintelektualizowana), a moje odczucie po tej recenzji jest takie: nie powinno się dawać do recenzowania filmu typu Gwiezdne Wojny osobie, która na słowo "science" dostaje czkawki, a "fiction" wylewu krwi do mózgu. Lejdis to film z kategorii tych, z których teksty wchodzą później do słownika codziennego, a nie intelektualna dysputa na temat człowieka, jego roli w społeczeństwie i wszechświata jako takiego. Wrzućmy na luz przed seansem, a gwarantuję dobrą zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lejdis ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 22:30 > nie powinno się dawać do recenzowania filmu > typu Gwiezdne Wojny osobie, która na słowo "science" dostaje czkawki, a > "fiction" wylewu krwi do mózgu. Hmm... tyle że ktoś kto ceni sobie gatunek sf (zwłaszcza prawdziwe literackie sf) po obejrzeniu "Gwiezdnych Wojen" nabierze morderczych skłonności wobec autora tego dzieła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Lejdis ** IP: *.chello.pl 02.02.08, 07:30 Marku, oczywiście, że tak. Ale to miał być tylko jasny przykład. I nie o literaturze tu mowa a o filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggi Re: Lejdis ** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 15:22 że tak się wyrażę po młodzieżowemu... no raczej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrt To nie jest recenzja tylko atak IP: 193.0.101.* 01.02.08, 20:35 Nie byłem na filmie ale takie agresywne recenzje raczej zachęcają, niż zniechęcają. To że Borys Szyc coś trafnieskomentował tez było nagrane i wscenariuszu imprezy. Jak już jest Pan taki przenikliwy to bądz Pan do końca. testosteron nie miał żadnej promocji i żadnej oprawy a stał się jednym z największych sukcesów komercyjnych polskiego teatru (stą presja przeniesienia go na ekran). Komuś się to jednak podobało, panie Felku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Lejdis ** IP: 78.152.31.* 01.02.08, 21:37 jestem przedstawicielem płci męskiej i zgodzę się z martą .... PAWLE, JESTEŚ GEJEM ... tak taniej recenzji filmu jeszcze nie czytałem. Wrzuć na luz. Chyba trochę za poważnie podszedłeś do tej swojej recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb "Z całej plejady gwiazd..."??? 01.02.08, 21:39 o co chodzi? jakich "gwiazd"? moze ktos powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Ktos za duzo seriali opowiadal 01.02.08, 21:50 swietna recenzja. Nie ogladalem ale w ciemno zakladam ze trafna. Mialem ta watpliwa przyjemnosc obejrzec na szczescie tylko na DVD pare "cudow" naszej kinematografii i byly to dlugometraxzowe chalowate wersje seriali z serialowymi aktoryznami i na serialowym poziomie. To pewnie wyglada podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzmaniac Programowane komedie współczesne IP: *.bethere.co.uk 01.02.08, 21:53 Czasem mam wrażenie iż współczesne polskie komedie robione są za pomocą programu komputerowego który: analizuje obecne trendy w oparciu o dane oglądalności seriali telewizyjnych, do tego oblicza współczynniki popularności aktorów wg. ilości ich zdjęć w "pastowanych" kolorowych magazynach oraz oblicza średni wiek widza w oparciu o dane z GUS-u, a cene biletu do kina kalkuluje wg. średniej krajowej adekwatnie do jej wzrostu (lub nie wzrostu). Paranoja Drodzy Państwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek jak z piczy strzelił.... IP: *.net.autocom.pl 01.02.08, 21:57 tak, ponoć, mijają dwie i pół godziny filmu. "Jak z piczy strzelił" - to najbardziej delikatny z bon-motów cytat z tego filmu. "Jak z piczy strzelił". Reszta jest rechotem wychowanej na III Rzplitej publiczności. "Jak z piczy strzelił". To tak jak ta reklama wisząca przez tydzień na portalu GieWybiórczego. Tej o masturbacji. Że jest dziełem sztuki. Jak z piczy strzelił. Może trafi Michnika w pałę... A obok tej reklamy, tej o masturbacji, artykuł o przyłapanych na "uprawianiu" sexu nastolatkach. Pełen troski, FAŁSZYWEJ troski. Jak z piczy strzelił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: jak z piczy strzelił.... IP: *.satfilm.net.pl 02.02.08, 21:23 Już spokojnie, weź tableteczkę. A potem paciorek, wysłuchać przemówienie Jarosława w radiu maryja i spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToDisneyPL W sam raz dla płytkich i zołzowatych polek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:58 Stopień debilizacji społeczeństwa rośnie, liczba hipermarketów też, liczba rozwodów również, liczba laseczek na telefon także - luzik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kit Fakt, typowy gniot dla trzpiotek-idiotek IP: 200.69.159.* 01.02.08, 22:13 których w Polsce nie brakuje. Właśnie dzięki takiej publice, pan Wojewódzki i inni podobni do niego "idole", niedługo zagoszczą na liście stu najbogatszych Polaków:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxiKazz Lejdis ** IP: *.crowley.pl 01.02.08, 22:01 O tym walterowym gniocie od paru dni indoktrynują na onecie, ogłupiając ludzi. Ale jeśli można wypromować takie pustaki jak doda i wiśnia, to i taki szajs mozna wylansować niemalże do Oscara. Jak to mówił J.Kurski z ciemnym ludem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pynky Re: Lejdis ** IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.08, 22:07 A to ze zwiastunu filmu "imaginujecie sobie koleżanki nietoperz w zoo miał wzwód i sam sobie robił loda - i co nie wstydził sie?" haha no super teraz piszcie kto na to idzie i czy faktycznie panu krytykowi brakuje dystansu jeżeli brakiem dystansu ma być sprowadzone do takich żartów to ja wole brak dystansu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Lejdis ^^, a recenzenci to impotenci... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.08, 22:16 'Testosteron' też był zdaje sie wg recenzentów marny. Tylko wredni, głupi widzowie na niego chodzili i się śmiali do rozpuku. Panie recenzent, weź pan coś nakręć może. Chociaż na takim poziomie, żeby rodzina przyszła. Bo na razie to majtając zwisem mówisz pan innym, jak dymać mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieniek Lejdis ** IP: *.biskupin.wroc.pl 01.02.08, 22:46 W końcu jakaś zdystansowana, chłodna recenzja tego typowego polskiego komediowego "szajsu"/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart testosteron byl niezly IP: *.com.pl 01.02.08, 23:21 1. to ze recenzjami z gazety wyborczej nie nalezy sie w zaden sposob sugerowac funkcjonuje powszechnie od wielu lat 2. testosteron byl niezly (chociaz wiele kobiet bardzo negatywnie go odebralo). Jesli jak pisze felis lejdis sa lepsze, to teoretycznie jest to bardzo dobry film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Lejdis ** IP: *.wsiz.rzeszow.pl 01.02.08, 23:26 słabe to są wasze recenzje.Jeśli Lejdis jest lepsze od Testosteronu to musi być super. Testrosteron można obejrzeć kilka razy i ciągle jest śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Lejdis ** 01.02.08, 23:36 Tak sobie czytam te posty i czytam i dochodzę do wniosku, że w Polsce to normalnie sami koneserzy kina. Lejdis nie widziałem - nie wypowiadam się. Co do "Testosteronu"... To taka sama komedia jak "Dzień Świra" - niby można się pośmiać, ale jak człowiek choć chwilę się zastanowi to robi się pełne "Nic śmiesznego". A że nazwano te filmy komediami? No cóż - ludzie lubią szufladki. "Psychodrama" odegrana przez Stelmaszczyka i Kosińskiego mnie rozwaliła. Do tego smaczki w stylu "papieża polskiej ornitologii" i darcie łacha z polskiego szołbiznesu (Fistach, grany przez Karolaka, świetnie pokazuje "głębię" naszych "gwiazd"; Wojewódzki parodiujący samego siebie /przyznaję - kiepsko/ jest kapitalnym przykładem "co ludzi kręci"). Jeszcze rozumiem kobiety "jadące" po "Testosteronie". Z ich perspektywy film na pewno nie jest śmieszny, a dodatkowo jest niesprawiedliwy, bo winę za zło na świecie zwala na kobiety. Faceci to są ci biedni pokrzywdzeni, a kobiety en masse to szuje. Tylko, że ten film nie jest obiektywny. Co więcej - śmiem postawić tezę, że NIE MIAŁ być takim. Po prostu kręcony z tezą, którą każdy dorosły, heteroseksualny facet kiedyś wygłosił (a przynajmniej pomyślał): "Wszystkie kobiety to k*wy za wyjątkiem matek i sióstr". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vic Lejdis ** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.08, 23:54 Film super, a ta recenzja smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikus super film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 23:56 właśnei wróciłem z kina. Super film! jest chyba nawet lepszy od testosteronu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiks Lejdis ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 00:17 Film fantastyczny!!! lepszy od Testosteronu. A pan recenzant to chyba byl na innym filmie. Mimo, iz poczatkowo nie chcialam na niego isc, bo widzilam slabe, wyrwane z kontekstu zapowiedzi "Lejdis" to smialo moge powiedziec, ze nie zaluje. Ubawilam sie niezle, na pewno pojde jeszcze raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Lejdis ** IP: *.centertel.pl 02.02.08, 00:19 nie wierzcie temu Panu recenzentowi !!!:) , film jest bardzo przyjemny , polecam na babskie popołudnie :)... zamierzeniem reżysera nie było z pewnością uzyskanie Oskara w kategorii najbardziej inteligentny film roku :)... polecam P.S. Zwolnić tego smutasa od recenzji !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia Lejdis ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 00:32 A ja poszłam się odprężyć do kina i to miała być komedia, która mi pomoże się wyluzować po ciężkim tygodniu w pracy. Płakałam ze śmiechu i moja koleżanka również :-)))))) Super komedia - naprawdę nie często się trafia coś co mnie bawi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarown1 Lejdis ** IP: *.jmdi.pl 02.02.08, 00:41 Nie ma co tu snuć przydługich dywagacji. Szanowny Pan Felis, G... sie zna na realiach zachowań tak babskich, jak i męskich. Śmiem poddać w wątpienie jego kondycję psychoseksualną. Sugerowałabym nawet jakiś spory kompleks. Widać pryszcze na ryju eliminuą kandydatki do seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Lejdis ** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 01:10 osobiscie film bardzo sie podobal, wole taki film obejzec niz obrady sejmu , albo dyskusje o popsutym laptopie, jak by to bylo super wazne w tym kraju.Ogolnie polecam zobaczyc film i troche posmiac sie z tekstow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
one-natalka Lejdis ** 02.02.08, 01:38 Oto wlasnie polskie spoleczenstwo... Same opinie tych, ktorym sie film podobal dokladnie pokazuja dla kogo to jest film. Masa, prymitywizm, komercja... Zygac sie chce. To taka drazniaca, irytuajaca polskosc, wychodzaca w tych gagach, w tym prostackim podejsciu do zycia. Glupkowate komedyjki dla ciemnej masy... Draznia, irytuja. Jestem swiezo po wszystkich Almodovarach wiec moze zbyt wiele wymagam... Zbyt duzy kontrast. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Lejdis ** 02.02.08, 10:42 > Glupkowate komedyjki dla ciemnej masy... Draznia, irytuja. > Jestem swiezo po wszystkich Almodovarach wiec moze zbyt wiele wymagam... Zbyt > duzy kontrast. ROTFL Wyobraź sobie, że część tej 'ciemnej masy' też ogląda Almadovara, Bunuela, kino azjatyckie, francuskie..... Współczuję malkotenckiego podejścia do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Lejdis ** 02.02.08, 12:28 no cóż, chyba też ci współczuję, jestem "po kinie francuskim , włoskim i czeskim" :) i czasem lubię obejrzeć "komedyjki" jak "Lejdis", i jakoś nie rzygam po ich obejrzeniu, może dlatego, że zaliczam się do tej części społeczeństwa, która będąc świeżo po Almodovarach , reaguje na złe filmy , odruchem wymiotnym przez "RZ".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia Re: Lejdis ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 23:22 o żesz... one-natalka wyżej s.. niźli d... ma Pięknym za nadobne płacę :-) Almodovara uwielbiam, lecz nie sądzę by miało to wykluczać mój zachwyt dla Lejdis. No ale by Lejdis się podobał, potrzeba trochę dystansu do siebie, dystansu do płci, dystansu do rzeczywistości i mniej delikatności typu "bułkę przez bibułkę". Pozdrawiam wszystkie lejdis, którym film się podobał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ogonowski.lukasz Re: Lejdis ** 09.09.08, 19:54 Taki z ciebie fan Almodovara ale "rzygać" piszesz przez "z" z kropką. Widać w Polsce ambitni widzowie nieczęsto kończą podstawówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Hacker Gnój ** IP: 212.180.160.* 02.02.08, 06:33 Tego się nie da oglądać!!! Wyszliśmy w połowie (darmowej!) projekcji. S Y F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Lejdis ** Ż E N A D A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 06:41 Niestety musiałm być na premierze więc byłm i niestety widziaam, i niestety słyszałm. Ż E N A D A. Odpowiedz Link Zgłoś