Dodaj do ulubionych

TERMINATOR 1 i 2 - prośba o streszczenie!

IP: *.acn.pl 21.08.03, 11:06
Chciałabym pójśc na Terminatora 3 (mąż nalega...), ale nie mam pojęcia o co
chodziło w pierwszych dwóch częsciach. Kiedy leciały w kinach byłam albo za
mała (T1) albo tego typu filmy mnie kompletnie nie interesowały (T2). Zapewne
popradziłabym sobie bez ich znajomości, ale mam taką naturę, ze lubię znać
wcześniejsze części róznych sequeli lub chociazby wiedzieć, co się wydarzyło.
Nie mam jak wypożyczyc tych filmów z wypożyczalni, więc czy ktoś kto je
oglądał (a zapewne wielu jest takich, którzy znają je wrecz na pamięc) mógłby
mi je opowiedziec - im dokładniej tym większa moja wdzięczność. :)
I gdyby sie dało przy imionach postaci podać aktora, żebym wiedziała kogo
grał Aschwarzenegger (zapewne terminatora, jak sie domyślam) a kto inne
postacie.
Sprawa dośc pilna, bo chciałabym pójśc w ten weekend.

Z góry dziekuję,
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maga Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? IP: *.acn.pl 22.08.03, 23:21
      Naprawdę nikt nie widział żadnego z tych filmów???
      M.
      • tchernobog Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? 22.08.03, 23:44
        Gość portalu: Maga napisał(a):

> Naprawdę nikt nie widział żadnego z tych filmów???
        > M.
        Hmmmmm jesteś słabej wiary, wątpisz abyśmy widzieli przygody biednych robocików.
        Terminator numer uno-Scena pierwsza pośród elektrycznych wyładowań pojawia się
        znikąd Arnold nagusieńki i zdobywa na 3 punkach ciuchy. Scena 2 z wyładowań
        elektrycznych spada z nieba facet chuderlak w porównaniu z Arnoldem ten też
        zdobywa ciuchy ku wielkiej rozpaczy pewnego żebraka;) Obydwaj w różny sposób
        zdobywają broń Arnold brutalnie i krwawo a gość skrycie...... tymczasem żyje
        sobie w Los Angeles Sarah Connor, kelnerka mieszkająca z przyjaciółką ( nie to
        co myślicie świnuchy:) w domku. Lecz oto zaczyna miasto nawiedzać morderca co
        zabija wszystkie Sary Connor w mieście. Owym mordercą jest Arnold
        Czarnomurzyński. Sarę ratuje z opresji tajemniczy człowiek który twierdzui że
        zabujcą jest cyborg z przyszłości- Sarah widziała jak Arnold dostał kilka kulek
        i nic nawet szybę w samochodzie rozwalił.Wybawca przedstawia się jako Kyle Rese
        i twierdzi że też przybył z przyszłości i ma ją uratować ponieważ ma ona
        urodzić syna- Jhona Connora wybawcę ludzkości który ma pokonać zbuntowane
        maszyny sprwców przyszłej wojny atomowej ( wszelkie tam teorie o SI komputerów
        co się mają zbuntować w przyszłości:P Sarah mu nie wierzy z początku, policja
        też oboje trafiają na komisariat , lecz tam zjawia się Arnold i robi małą
        demolkę po komisariacie heheheh Po tem jeszcze kilka pościgów i wielki finał
        Arnold spopielony przez wybuchającą ciężarówkę odsłania swoje prawdziwe oblicze
        cyborga - Kyle poświęca się i próbuje go wysadzić niestety. Sarah ranna musi
        uciekać w fabryce przed beznogim ale wciąż grożnym cyborgiem. W końcu Wkużona
        przygniata go prasą i bay bay elektronicny mordulcu! W ostatniej scenie fimu
        Sarah jedzie międzystanową z dużym brzuszkiem- mały prezencik od Kayla:P
        • Gość: Maga Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? IP: *.acn.pl 23.08.03, 00:15
          tchernobog napisał:
          > Hmmmmm jesteś słabej wiary, wątpisz abyśmy widzieli przygody biednych
          robocików.
          Zwątpiłam, bo po 36 godzinach nikt sie nie pokwapił z chociazby lakoniczną
          recenzją w stylu "Arnold przybył z przyszłości i miał zabić pewną babe, ale mu
          sie nie udało, za to sam zginął".

Dziekuję za wyczerpującą i zaspokajająca moją ciekawośc recenzję T1. :)
          Niecierpliwie czekam na streszczenie T2. :)
          M.
          • tchernobog Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? 23.08.03, 11:18

> tchernobog napisał:
            > > Hmmmmm jesteś słabej wiary, wątpisz abyśmy widzieli przygody biednych
            > robocików.
            > Zwątpiłam, bo po 36 godzinach nikt sie nie pokwapił z chociazby lakoniczną
            > recenzją w stylu "Arnold przybył z przyszłości i miał zabić pewną babe, ale
            mu
            > sie nie udało, za to sam zginął".
            >
            > Dziekuję za wyczerpującą i zaspokajająca moją ciekawośc recenzję T1. :)
            > Niecierpliwie czekam na streszczenie T2. :)
            > M.
            Hmmmm dziękuję za docenienie mego wysiłku teraz czas na T2
            początek podobny zjawiają się 2 goście: 1 arnold 2 jakiś tam chuderlak. Arnold
            ciuchy zabiera motocyklistom a ten 2 glinie. Tymczasem widzimy młodego jhona
            connora jak radzi sobie w życiu okrada automaty bankowe etc jego matka siedzi w
            zakładzie psychiatrycznym. Arold i ten 2 znajdują jhonna w salonie gier arnold
            okazuje się być jego opiekunem a pprzeciwnik zabujcą. jest to t 1000 cyborg z
            ciekłej stali potrafi zmienić kształty formę wszędzie się potrai wcisnąć i
            przyjąc postać każdego człowieka strzały mu nic nie robią bo po prostu na nowo
            składa zawsze swoje ciało do kupy po granatach ciekłych azotach etc. Jhon i
            Arnold ratują matkę z łap głupich psychiatrów i t 1000. Postanawiają też
            znisczyć zakłady cyber lab gdzie ma być zbudowany skynet komputer który ma
            zbuntować się w przyszłości i zniszczyć świat. Pomaga im koleś co go ma dopiero
            zbudować. T 1000 depcze im po piętach razem z policją. Wiele pościgów wybuchów
            i etc konstruktor wysadza się w zakładach cyber labs . Międzyczasie jhon uczy
            swego terminatora ludzkich odruchów typu przybij piątkę i tak dalej. Finalna
            walka w hucie. T 1000 prawie już dorwał sarę i jhona gdy zjawia się poturbowany
            przez t 100 arnold z rakietnicą i wali z niej w 1000 mówiąć hasta lavista baby.
            t 1000 rozdziera się i wpada do tygla z ciekłą surówką. Potem wyrzucają do
            tygla wyniki badań z laboratoriów czyli resztki terminatora z pierwszej części
            filmu gdyż to z jego procesora miał powstać skynet. Potem do tygla spuszcza się
            na haky arnold ku wielkiemu smutkowi jhonna co go bardzo polubił. Arnold
            roztapia się THE END
            • ignatz Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? 23.08.03, 11:24
              o dzizas, mało się nie posikałem ze śmiechu! jesteś geniuszem! Mógłbyś streścić
              np "Łowcę androidów" albo "Mechaniczną pomarańczę"?
            • Gość: Maga Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? IP: *.acn.pl 23.08.03, 12:36
              Suuuper! Dzięki Tobie moge już iść na T3. :)
              Swoją droga biedny ten Arni, ze tak za każdym razem ginie marnie. W trójce też
              pewnie tak skończy... A skoro juz znam zakończenie to po co mam iśc do kina? ;)
              Żartuję - ide. Choć z przyjemnością i tak przeczytam (juz po wizycie w kinie)
              Twoje streszczenie T3, bo masz dar! Recenzenci Gazety czasem bredza jak
              potłuczeni - moze bys sie zatrudnił... ;)

M.
              • tchernobog Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? 23.08.03, 17:21

> Suuuper! Dzięki Tobie moge już iść na T3. :)
                > Swoją droga biedny ten Arni, ze tak za każdym razem ginie marnie. W trójce
                też
                > pewnie tak skończy... A skoro juz znam zakończenie to po co mam iśc do
                kina? ;)
                >
                > Żartuję - ide. Choć z przyjemnością i tak przeczytam (juz po wizycie w kinie)
                > Twoje streszczenie T3, bo masz dar! Recenzenci Gazety czasem bredza jak
                > potłuczeni - moze bys sie zatrudnił... ;)
                >
                > M.

o dzizas, mało się nie posikałem ze śmiechu! jesteś
                geniuszem! Mógłbyś streścić
                np "Łowcę androidów" albo "Mechaniczną pomarańczę"?

DZięki dzięki za docenienie mego trudu :) Ufffff dzisiaj jestem już lekko
                zmęczony może jutro tego 3 praktykanta rzemieślniczego opiszę. A co do reszty
                zobaczę co da się zrobić.
            • Gość: elve tchenoborgu: więcej! IP: *.attu.pl / 192.168.7.* 23.08.03, 17:58
              ojej, jesteś boski! :D
              napisz koniecznie straszczenie T3 :D
              dzięki!
              • tchernobog Re: tchenoborgu: więcej! 24.08.03, 14:44
                Gość portalu: elve napisał(a):

> ojej, jesteś boski! :D
                > napisz koniecznie straszczenie T3 :D
                > dzięki!

W California Stae żyję sobie Jhon Connor co jeżdzi swym motorem robi na budowie
                i śni o elektronicznych ludkach.
                Od czasu do czasu ględzi do siebie o przeznaczeniu i takich tam duperelkach.
                Tymczasem w znany już wszystkim sposób zjawia się blondyna i arnold, zdobywają
                ciuchy
                blondi na bace jakiejś arnie na "chipendejlsie". Jhon zaś rozbija się swym
                motrorkiem wkrada się do psiej kliniki i zażywa psich dragów. Do kliniki
                przybywa Kate Brewsre dawna imprezowa koleżanka Jhona
                zamyka go w klatce i czeka na namolną babę i jej psa. Blondi okazuje się być
                Terminatrix taka elektronicna mordulcowa, załtwia Jose jakiegoś tam i innych
                kolesi, i jedzie upolować Kate. Arnie spieszy na ratunek Potem jest już
                strzelanina nawalanka,pościgi wybuchy itd.
                Jhon kate i arnold uciekają dewastują pustynię małym wybuchem Atomicowym,
                zdobywają broń w krypcie gdzie jest trumna Sary Connor (czego to tam nie tam
                poukrywano), wymukają się policji i Terminartrix co załatwiła nażeczonego od
                Kate tak że ta już może z czystym sumieniem przebywać z Jhonem.
                W końcu wszystcy jadą do secret us base gdzie pracuje ojciec Kate jako generał
                od tajnych broni co to ma uruchomic SkyNeta a ten się zbuntuje i walnie w ludzi
                atomówkami. W bazie dochodzi do demolki bo tx zdobyła kontrolę nad prototypami
                broni, dochodzi do kolejnegog pojedynku z arnoldem ranny zostaje ojciec kate
                ten żałuje wszystkiego i takie tam typowe ględzenie
                faceta co odkrył jakiego potwora spuścił ze smyczy ( Skynet się zbuntował) Jhon
                i KAte zwiewają z tajnymi kodami arnie walczy w kiblu z blondi ta się tak owija
                wokół niego że niech się wstydzą babki z kamasutry arnie z tego wszystkiego
                traci główkę tx ścuga naszą 2 lecz nie może się oprzęć magnetycznemu czarowi
                uwodzicielskiego akceleratora cząsteczek.
                Nasza 2 dociera do innej tajnej bazy ( Jhon tak zmęczył Arnolda że ten się
                wyłączył bo i tak miał małe problemy z osobowością~nie wiedział czy zostać
                gubernatorem czy nie). Finał Jhon i kate zjawiają się w bazie Blondoi za nimi a
                za nią Arnold raz jeszcze już wtedy wiedział że będzie governorem. Arnie spala
                Tx która traci skórkę i nóżki. Arnie przytrzymuje ją i wpycha jej do ust
                atomowe świństwo ( bez skojażeń) Jhon i Kate docierają do schronu tam nie ma
                sky neta zaczyna się atomowa dyskoteka. Jhon zostaje wodzem ludzi i będzie
                sobie żył do roku 2032

THE END
                • ignatz Re: tchenoborgu: więcej! 24.08.03, 15:36
                  Pozwolisz, że założę Twój fan-klub?
                  • tchernobog Re: tchenoborgu: więcej! 24.08.03, 20:42
                    ignatz napisał:

> Pozwolisz, że założę Twój fan-klub?

masz moje błogosławieństwo;)
      • tchernobog Re: Naprawdę nikt nie widział ani T1 ani T2??? 22.08.03, 23:48
        2 film niech ci ktoś drugi już streści , mnie się już nie chce może jutro
        Hasta laVista BAby!!!!- to z terminatora 2;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka