Gość: nono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:25 krytyk filmowy to kpina - jak jeden ludzik moze cos ocenic zeby miliony to przyjeli. Juz dawno przestalem czytac takie recenzje - najlepiej ocenia sie samemu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bażant z jarzyn Re: John Rambo * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 13:06 Paweł T. Felis: > A że Sly podjął się tym razem również > pisania scenariusza i reżyserii, > udowadnia wszem i wobec, że nie tylko > o aktorstwie nie ma bladego pojęcia. Wie Pan, ilu amerykańskich filmowców uzyskało w jednym roku oscarową nominację zarówno w kategorii 'najlepszy scenariusz' jak i 'najlepsza rola pierwszoplanowa'? Czterech - Chaplin, Welles, Allen i właśnie Stallone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek O czym świadczą nominacje do Oskara? Poza tym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 15:18 ... rola mu podeszła; pozostałe, może z jednym wyjątkiem, pokazują, na co go stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twardy John Rambo * IP: *.183.133.78.cable.morena.jarsat.pl 07.03.08, 13:46 "A że Sly podjął się tym razem również pisania scenariusza i reżyserii, udowadnia wszem i wobec, że nie tylko o aktorstwie nie ma bladego pojęcia." W takim razie polecam film Rocky. Scenariusz i głowna rola - Sylvester Stallone - w obu tych kategoriach dla pana bez "bladego pojęcia o pisaniu i aktorstwie" nominacje do Oskara. Film otrzymuje 3 oskary, w tym za najlepszy film, a nominowany w 1977 roku jest .... do 10 oskarów. Jesli nie wierzy pan w umiejętności aktorskie Stallona to polecam też Cop Land, gdzie stworzył równorzędną kreację z Robertem De Niro i Harveyem Keitelem. Wyjątkowa jest też pierwsza część filmu Rambo , bardzo różniąca się od kolejnych odsłon opowiada historię człowieka którego wojna pozbawiła dosłownie wszystkiego : przyjaciół, duszy, godności, a społeczeństwo które go na wojnę wysłało bezlitośnie go odrzuca. Wyjątkowa rola Stallona, film warto obejrzeć nawet tylko dla końcowego monologu głównego bohatera, który milczący przez cały film w finale wyrzuca z siebie całą gorycz. Panie krytyku: Rambo IV jeszcze nie widziałem, możłiwe, ze odnośnie samego filmu miałbym podobne odczucia co Pan, ale nic nie upowaznia do mieszania z błotem człowieka który jakby nie patrzeć odegrał wielką rolę w historii kina i wszystko osiągnął dzięki własnej ciężkiej pracy. Myślę że za parę lat otrzyma oskara za całokoształt pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aus_deutschland Re: John Rambo * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 15:24 bez przesady, Oscary wielokrotnie otrzymywali ludzie, którzy wcale na to nie zasłużyli. Czemu patrzycie na te nagrody jak na wyrocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk John Rambo * IP: 213.25.33.* 07.03.08, 14:52 Panie krytyk, troche pan pojechal, nie doceniac takiego super aktora i idola nas wszystkich..;) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: John Rambo * 07.03.08, 15:28 Nie zamierzałam oglądać, ale chyba obejrzę skoro p. Felisowi się nie podoba. On większość rozrywkowych filmów lubi zjechać. No, chyba, że p. Mossakowski napisałby, że nie warto - wtedy bym się jednak zastanowiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł John Rambo * IP: *.osdbas.external.hp.com 07.03.08, 15:38 Do oceniania prostych filmów najwidoczniej też trzeba dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Re: John Rambo * 07.03.08, 16:10 Cholera więc ten film nie ma filozoficzno-egzystencjalnej głębi filmów K. Kieślowskiego ??? No tego to się nie spodziewałem ! Jak tu teraz czerpać radość z amerykańskiego kina rozrywkowego po takiej recenzji no ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matix John Rambo * IP: *.acn.waw.pl 07.03.08, 16:37 Przed wybraniem się do kina postanowiłem sobie wejść na cjg i przejrzeć recenzje w sumie nie spodziewałem się pozytywnej recenzji, ale to co Pan napisał po prostu sie nie godzi. Już dawno przestałem traktować poważnie Pana recenzje, ale czasami się zastanawiam czy ma Pan choć trochę obiektywizmu...Chyba nie, więc nie zważając na tą nic nie wartą recenzje idę na Johna Rambo Odpowiedz Link Zgłoś
snow Po co ... 07.03.08, 23:11 ...pisze recenzje filmu, ktoś kto takiego gatunku filmów, widać nie lubi i nie rozumie? Przecież z góry wiadomo jaki to jest rodzaj kina i o czym film traktuje. Wiadomo, że nie będzie tam głębokich treści, a jest to tylko rozrywkowe kino akcji i w takich kategoriach należy go oceniać. A takie recenzje świadczą tylko o niekompetencji i stronniczości "krytyka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twardy John Rambo * IP: *.183.133.78.cable.morena.jarsat.pl 08.03.08, 01:06 z IMDB.com Although banned in Myanmar (formally Burma) by the military government, bootlegs of the movie are a hot item. Burmese Freedom Fighters have even adopted dialogue from the movie (most notably "Live for nothing, or die for something") as rallying points and battle cries. "That, to me," said Sylvester Stallone, "is one of the proudest moments I've ever had in film." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOBO John Rambo * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 21:38 Nie trzeba więc z Pana Krytyka kpić - on sam pogrąża się znakomicie. Wojnę ma się we krwi - pisanie też więc lepiej Pan sobie odpuść Panie krytyku. Odpowiedz Link Zgłoś
bauchelain Re: John Rambo * 09.03.08, 23:47 SLY jesteś Wielki, nie wierzyłem, że trailer naprawdę zapowiada najlepszą część RAMBO i nie wiem czy nie najlepszy film jaki Sylwek nakręcił. Ogromny szacun za bezkompromisowść, za Rambo w iście Grindhouse'owym stylu, za 200% Rambo w Rambo, za brutality większe chyba niż w Kill Billu, za kultowe teksty (Go Home, Fuck the World, Let's Move, We are what we are itd. ), za klimat, za brak amerykańskiej flagi, za to że po tych 91 minutach siedzieliśmy jeszcze do końca napisów czekając, że a nóż coś się jeszcze pojawi i tu właśnie 1 minus, ten film jest za krótki !!! W życiu nie pomyślałbym, że będę miała za złe (oczywiście w cudzysłowie) Sylwkowi, że jego film nie trwa dłużej !!?? A teraz tak, ocena dla fanów, koneserów 9,5/10, ocena dla innych spragnionych wojennej masakry 8/10, ocena dla krytyków-pedałów 1/10 (wiadomo za co;) i nie idźcie na ten film, bo go nie zrozumiecie !!! Powiem szczerze, że mam nadzieję na R5, oby !!! I nie, nic nie brałem przed czy po filmie, po filmie tylko jedno piwko czyli powyższe napisałem w pełni władz umysłowych i na poważnie :) PO-LE-CAM !!! Jeszcze raz SLY, respect ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www1 Re: John Rambo * IP: *.direct-adsl.nl 11.03.08, 21:05 John Rambo (2008) [Lektor PL] transfer-land.integradesign.org/topics5/john-rambo-2008-lektor-pl-vt5193.htm Odpowiedz Link Zgłoś
marcus.camby "Wszem i wobec" 10.03.08, 09:56 Jak można używać takiego zwrotu? Wstyd, panie krytyku. Odpowiedz Link Zgłoś
silentjoe John Rambo * 13.03.08, 17:37 Każdy ma prawo do swojego zdania - na szczęście bo jak byśmy mieli wzorować się na odczuciach co poniektórych krytyków to było by kiepsko i ominęło by nas sporo fajnych filmów. Tak "John Rambo" podobał mi się bardzo, i śmiało polecam odwiedzić kino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek_a John Rambo * IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 22:10 Witam, miałem przyjemność obejrzeć w kinie Johna Rambo i cóż rzucajcie kamieniami- bardzo mi się podobało.Może to nie cudowne polskie kino moralnego niepokoju z czternastoma płaszczyznami akcji, ukazujące rozterki psychologiczne bohatera. Ale panie krytyku to Rambo a nie ekranizacja Pana Tadeusza i jako właśnie RAMBO jest SUPER. Poruszył we mnie pewne struny- przypomniałem sobie jak za komuny objazdowe kino wyświetlało u mnie w miejscowości w remizie strażackiej --echh, łezka się kręci.Że powiem kolokwialnie - pełen odjazd i mam zamiar jeszcze raz obejrzeć. A Pan oczywiście ma prawo wałkować Kieślowskiego przy kieliszku dobrego wina i blasku świec, ale nie zgadzam się z tą druzgocącą krytyką Johna. Sposób w jaki on mówi poruszając tylko prawym fragmentem górnej wargi - czizus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbar John Rambo * IP: *.chello.pl 15.03.08, 23:08 Mam radę dla Pana Krytyka. Jak skończy Pan 18 lat to wpuszczą Pana na pełny seans i nie będzie Pan już musiał oceniać filmu tylko po internetowych Trejlerach. Może wtedy recenzja będzie bardziej wyczerpująca. Panów redaktorów Gazety proszę o sprawdzenie kompetencji swojego podkomendnego, straszny z niego burak:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sambor John Rambo * IP: *.acn.waw.pl 20.03.08, 13:54 Wczoraj obejrzałem Johna Rambo i totalnie nie zgadzam się z tym co zostało napisane nt tego filmu.Rambo moze nie jest kunsztem aktorskim,ale posiada swoje smaczki legende czy fenomenalna jak na moj gust muzyke(jest absolwent szkoly muzycznej),wiec jesli ktos sie waha czy isc czy nie isc na John Rambo to nie niech nie bierze pod uwage tej recencji tylko smialo uderza do kina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprostu ja John Rambo * IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:56 widzialem film jest ok tak mi sie wydaje jestem tylko zwyklym widzem coprawda wiem jak wyglada wojna i wiem jak sie czuja ludzie bioracy w niej udzial ,wiem co dzieje sie z nimi po powrocie do domu . Odpowiedz Link Zgłoś