Gość: pierwszy xDD IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 16:20 pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Amy Perły nie do lamusa IP: *.retsat1.com.pl 18.04.08, 16:42 "Kukuryku" w "Błękitnym aniele" to mistrzostwo, pozostałych filmów nie widziałam, jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: Perły nie do lamusa 18.04.08, 18:40 Te "kukuryku" jest dla mnie tak przerazajace, ze nie wiem czy chcialbym ten film jeszcze raz obejrzec. Bynajmniej niczego nie ujmujac "blekitnemu aniolowi", ktory uwazam za wspanialy film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chorzów Perły nie do lamusa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.04.08, 18:03 "Blekitny Aniol": muzyka = Franz Wachsmann/Waxman (Königshütte,Krol.Huta,Chorzow) kamera = Günther Rittau (Königshütte,Krol.Huta,Chorzow) F.Wachsmann: 2 Oscary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Perły nie do lamusa IP: 149.156.67.* 18.04.08, 18:10 Filmy Bergmana naprawdę nie należą do łatwych.Męczą.Zmuszają mnie do myślenia,czego szczerze mówiąc wciąż staram się unikać.Pozostawiają smutek i pustkę.Nie dają odpowiedzi na żadne z "odwiecznych pytań".Ale pomimo wszystko wolę usłyszeć jedno z takich pytań niż otrzymać kilka tanich odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chorzów Re: Perły nie do lamusa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.04.08, 18:11 > Zmuszają mnie do myślenia, > czego szczerze mówiąc wciąż staram się unikać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Perły nie do lamusa IP: 149.156.67.* 18.04.08, 18:27 poważnie mówię-myślenie źle na mnie wpływa;) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Perły nie do lamusa 18.04.08, 22:00 Gość portalu: ona napisał(a): > poważnie mówię-myślenie źle na mnie wpływa;) Kurna a Korwin za takie teksty szowinistą roku został. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Perły nie do lamusa 18.04.08, 19:32 czy ktoś wie, gdzie na Śląsku można na dużym ekranie 'Błękitnego anioła' obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Re: Perły nie do lamusa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.04.08, 19:48 Nie wiem, podobnie jak nie wiem, gdzie lub jak obejrzeć niezapomniane filmy młodości: "Cud w Mediolanie", "Nie ma pokoju pod oliwkami", "Gorzki ryż", "Mury Malapagi", Potępieńcy", "Bitwa o szyny", "Mściwy Jastrząb", "Poznane nocą", "Tajemniczy detektyw", "Hamlet", potem "Obywatel Kane", "Dwunasu gniewnych ludzi", Marty", "Towarzysze broni", "W samo południe", "Siedmiu samurajów", "Rashomon" - itd.itd.! Nie ma takich kin, ani takich programów telewizyjnych, ani nawet stron interetowych. Niedawno "cudem" udało mi się obejrzeć w bielskim "Koguciku" arcydzieło nad arcydziełami: "Kwaidan, czyli opowieści niesamowite", dotąd mam w uszach śpiew Bezuchego Hoichi! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Perły nie do lamusa 18.04.08, 23:44 No nie tylko takie rarytasy sa wyciete. Nie ma zwykłych przedwojennych filmów polskich, wyjatkiem bywaja te gleboko patriotyczne. Co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Perły nie do lamusa IP: 77.223.200.* 19.04.08, 09:48 Lucusia - oglądaj Kino Polska w tv - tam pokazują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Perły nie do lamusa IP: 77.223.200.* 19.04.08, 09:46 konradzie ludwiku - oglądaj TVP Kultura - część z wymienionych przez Ciebie filmów tam sobie "odświeżyłem". Także w Ale Kino pokazują prawdziwą czarno-białą klasykę. Jeśli chcesz mogę Ci przesłać Siedmiu samurajów, W samo południe, Obywatela Kane i trochę innych blak & łajtów. Pozdrawiam. Pozdrowienia Z B-B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrow Re: Perły nie do lamusa IP: 89.174.106.* 19.04.08, 09:54 Dolar słabo ciągnie - kup sobie dvd na ebayu. Na przykład "Cud w Mediolanie" kosztuje 5$ plus 4$ za transport, co daje razem porażające 9$, czyli ok 20 zł. Zapewniam Cię, że z Twojej listy do zdobycia są również: "Gorzki ryż", "Mściwy Jastrząb", wszelakie "Hamlety", "Dwunastu gniewnych ludzi", "Marty" i "Towarszysze broni". "Obwyatel Kane", "Siedmiu samurajów", "Rashomon" i "W samo południe" są na dvd w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Artykułu nie czytałem, ... 18.04.08, 22:02 ... filmu nie widziałem, ale udko na zdjęciu ... mmmmm, pierwsza klasa, no mniut poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Perły nie do lamusa IP: *.aster.pl 18.04.08, 23:07 A nie był to przypadkiem prof. Unrath? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Perły nie do lamusa 19.04.08, 00:04 Ani-ani: Rath. de.wikipedia.org/wiki/Der_blaue_Engel PZDR ze Slonska ! Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Perły nie do lamusa 19.04.08, 02:25 Ano, Rath. Tyle tylko, że na lekcjach uczniowie przekręcali nazwisko odpowiednio ;). Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciuriatka 180stopni do dzisiejszych filmow 19.04.08, 03:35 dzis mamy do czynienia formy nad trescia co bylo obce w kinie minionej epoki. uwielbiam ogladac braci marx czy chaplina a nawet rosyjskie kinio ,dzis jak mam dokonczyc film typu Alien vs Predator to nie wiem po co zaczynalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinomanka Re: Perły nie do lamusa IP: *.centertel.pl 19.04.08, 09:13 Bla bla bla. Kolejny raz się nabrałam, co innego w tytule, a co innego w "treści". Gdzie filmy, jakie filmy, kiedy, czy to jakaś szersza akcja, czy może już tak zostanie, nic !!!!!!!!!!!! Za to geniusz, który spłodził ten "artykuł" pochwalił się swoją wiedzą lub umiejętnością posługiwania się Google. Chyba lepiej dla nas będzie jak kolejno odwiedzimy strony dystrybutorów kinowych może tam się czegoś dowiemy. A na marginesie wspomnę, że jeśli powstało by kino, gdzie leci tylko klasyka kinowa, byłabym tam chyba codziennie. Małą namiastką są ośrodki kultury filmowej, z tym że czasem przesadzają z ilością kina mongolskiego :-/ Odpowiedz Link Zgłoś