Dodaj do ulubionych

To właśnie miłość

• Gość: oolhk Rewelacyjny Koszmar !!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.12.03, 22:41
      i co jeszcze ?
    • Gość: SiLaN Re: To właśnie miłość IP: 62.233.173.* 07.12.03, 00:28
      film świetny, momentami chwyta za serce widza nawet 14
      letniego:D. jednak troche naiwny (inaczej nie byłby komedią
      romantyczną:D) warto pójść P.S. koniecznie zabrać ze sobą
      dziewczynę!!! aha i jeszcze coś ważnego... nie śmiejcie sie z
      każdego dowcipu, bo was wasz MIŁOŚĆ rzuci:P (nikomu nie zycze):)
      ale TOwłaśnieMIŁOŚĆ=)...
    • Gość: Glorfindel Nie dla każdego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:35
      Jednym słowem fil jest niezly...Lepszy niz przypuszczalem...Ale
      nie dla kazdego.Jezeli kos preferuje filmy typu "zabili go i
      uciekł", niech nawet nie wychodzi z domu. Mnie na ten film
      namowila dziewczyna, choc poczatkowo bylem sceptycznie na niego
      nastawiony. No i okazal sie poczatkiem pieknego wieczoru:)
      Pozdrawiam
    • czarna_jagodka Re: To właśnie miłość 11.12.03, 00:55
      Piękny, ciepły film :-))))
      Polecam z całego serca.
      • Gość: thrunduil Re: To właśnie miłość IP: 157.25.125.* 11.12.03, 13:57
        jestem troche zaskoczony pozywtywnymi opiniami
        wedlug mnie podobnego kiczu dawno juz w kinach nie bylo
        trzy, moze cztery zabawne sceny
        reszta natomiast jest w klimacie filmow o swietym mikolaju puszczanych dla
        dzieci w swieta o godz. 12
        cukierkowosc filmu jest nie do zniesienia
        film jest strasznie komercyjny
        i to w takim stopniu nieosiagalnym dla polskich filmow
        • Gość: everett Re: To właśnie miłość IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.12.03, 17:34
          Czemu, prawie dla każdego, w obecnych czasach, słowo "komercyjne" ma
          zabarwienie negatywne? I, zawsze, musi pojawić się zestawienie "komercja-kicz".
          Nie wszystko co komercyjne jest złe, nie wszystko co kiczowate jest złe, a
          najlepszym przykładem tego zjawiska jest "To własnie miłość" (wcześniej,
          np. "Moulin Rouge").

Ja z kolei jestem zaskoczony negatywnymi opiniami. Przecież wszyscy wiedzą na
          co idą: angielska (bardzo specyficzne poczucie humoru, chć tutaj jakby
          bardziej "uniwersalne") komedia, do tego romantyczna. A jakby tego było mało,
          wydana przed świętami. I po "To właśnie miłości" należy spodziewać się tego,
          czego oczekuję się od romantycznych komedii: mnóstwo ciepła, wielka łycha
          optymizmu, śmiech, czasami wzruszenie. Przecież to wszysko znajduję się w tym
          filmie. Nawet cech tych jest znacznie więcej niż w porównywalnych produkcjach.
          Więc skąd negatywne opinie?

Chyba, że ktoś nie lubi komedii romantycznych. W takim wypadku "To właśnie
          miłość" rzeczywiście może nie podobać, ponieważ, według mnie, nowy film Curtisa
          jest jedna z najlepszych produkcji w wielkiej rodzinie komedii romantycznych.
          Tylko że w takim wypadku pojawia się jedno pytanie: Po co szedłeś do kina?

P.S. nawiązując bezpośrenio do wypowiedzi Thrunduila: naprawdę nie śmiałeś sie
          na tym filmie? Ja prawie z fotelika spadałem! Doszło do tego, że ludzie się na
          mnie dziwnie patrzyli. Dziwne...
          • Gość: Asia Re: To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 21:30
            W pełni się zgadzam. Ale...gdy po krótce opowiedziała mi historię tego filmu
            koleżanka, stwierdziłam, że to jakaś chała będzie. Ale skuszona nazwiskami
            aktorów, których wprost uwielbiam, i tym, że teraz nic ciekawego w kinie nie
            było, to poszłam.... Rany, nie żałuję,bo bawiłam się znakomicie. To jeden z
            takich filmów, gdy nie patrzy się ukradkiem na zegarek i się człowiek
            denerwuje, gdy film zbliża się do końca, że już za chwilę będę musiała wyjść z
            kina. A Hugh Grant, w tym filmie pobił samego siebie- tak jest stworzony do
            takich ról i bdb, bo ogląda się go świetnie. A może po prostu kocham brytyjskie
            komedie romantyczne, więc dlatego tak uwielbiam ten film. I jak pisał ktoś
            wcześniej, na prawdę po wyjściu z kina ma się ochotę wszystkich uściskać... I
            jeszcze długo będą mi się przypominały niektóre sceny, które mnie b.wzruszyły,
            albo rozbawiły... Fajny film, bardzo. Idźcie, bo to idealny film na zimowe
            popołudnie, gdy depresja może mimochodem się skradać.Oj, tym razem odejdzie
            daleko...
            • Gość: a super film IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 21:36
              w koncu fajna komedia.mozna sie posmiac..pomyslec..nawet puscic lezke.
              super super super
          • Gość: katriona Re: To właśnie miłość IP: *.arcor-ip.net 21.12.03, 15:54
            Gość portalu: everett napisał(a):

> Czemu, prawie dla każdego, w obecnych czasach,
            słowo "komercyjne" ma
            > zabarwienie negatywne? I, zawsze, musi pojawić się
            zestawienie "komercja-kicz".
            >
            > Nie wszystko co komercyjne jest złe, nie wszystko co kiczowate
            jest złe, a
            > najlepszym przykładem tego zjawiska jest "To własnie miłość"
            (wcześniej,
            > np. "Moulin Rouge").
            >
            > Ja z kolei jestem zaskoczony negatywnymi opiniami. Przecież
            wszyscy wiedzą na
            > co idą: angielska (bardzo specyficzne poczucie humoru, chć
            tutaj jakby
            > bardziej "uniwersalne") komedia, do tego romantyczna.

TRATA-TATA, "specyficzne angielskie poczucie humoru" "jakby
            bardziej uniwersalne" !!!!
            specyficznemu angielskiemu poczuciu humoru nie tak daleko do
            specyficznego polskiego poczucia humoru
            i, na listosc boska, w tym filmie go jak na lekarstwo!
            zamist tego mamy hollywood
            zamerykanizowanego krecacego tylkiem granta,
            jeden Mr Darcy sie wylamuje
        • Gość: katriona Re: To właśnie miłość IP: *.arcor-ip.net 21.12.03, 15:48
          Gość portalu: thrunduil napisał(a):

> jestem troche zaskoczony pozywtywnymi opiniami
          > wedlug mnie podobnego kiczu dawno juz w kinach nie bylo
          > trzy, moze cztery zabawne sceny
          > reszta natomiast jest w klimacie filmow o swietym mikolaju
          puszczanych dla
          > dzieci w swieta o godz. 12
          > cukierkowosc filmu jest nie do zniesienia
          > film jest strasznie komercyjny
          > i to w takim stopniu nieosiagalnym dla polskich filmow

ja tez jestem zaskoczona tym ze sie ten filmik tak podoba
          Hugh grant nie do zniesienia, jego historyjka taka, ze nic tylko
          dwa palce w gardlo
          podobala mi sie historia Emmy Thomson, ale moja ulubiona byla ta
          z Colinem Firth
          Colin zagral wspaniale. czuje sie ducha Pana Darcy'ego
          chetnie zobaczylabym komedie romantyczna zlozona wylacznie z tej
          historyjki
          bylaby urocza
          McCutcheon, to juz niech lepiej gra w Eastendersach, bo na nic
          poza tasmowcami ja nie stac

jestem mile zaskoczona gra tej mlodej Niemki w kostiumie
          diablicy, jakze sie ona nazywa... Heike Makatsch
          i co za uroda!

• Gość: anjuna Re: To właśnie miłość IP: 212.127.66.* 27.12.03, 18:19
            dzieki za te opinie!!! ciesze sie ze sa jeszcze ludzie z przyzwoitym gustem,
            ten film jest zenujacy! brytyjskiego humoru jak na lekarstwo a aktorzy graja z
            maniera hollywoodzkiej chaly. epizod h. granta pozbawiony jakiejkolwiek prawdy
            psychologicznej i niewiarygodny a zakonczenie z biegnacym chlopcem
            nabzdyczone. pomysl zacny ale spieprzony.
            • czarna_jagodka Re: To właśnie miłość 11.01.04, 00:30
              Może to Ty jesteś pozbawiona gustu?????
    • Gość: Gosia Re: To właśnie miłość IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 01.01.04, 20:57
      Gorąco polecam!! Film jest ciepły i budujący. Fantastyczna gra aktorów,
      reżyseria też na 5+. Wątki w filmie są "normalne", czyli życiowe, nie oderwane
      od teraźniejszości (miłość od pierwszego wejrzenia, miłość, która potrzebuje
      czasu, wątek zdrady i kobiet, które doprowadzają do zdrady (takie powinny być
      wystrzelone w kosmos!), miłość chłopca do dziewczynki, miłość biurowa i inne).
      Filma jest bardzo poruszajacy, sama ryczałam w kilku momentach, w następnych
      się śmiałam. Najlepiej iść z drugą połówką :))
      Ten film nauczył mnie, ze trzeba okazywac swoje uczucia, nie bać się, bo druga
      taka okazja może się już nie przytrafić.
    • Gość: Strusiek Re: To właśnie miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 10:09
      Film jest Świetny, byłam na nim z koleżanką i obie wyszłyśmy z kina poprostu
      zachwycone! Polecam gorąco!
    • Gość: andy To właśnie miłość IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.01.04, 12:21
      Mówcie co chcecie, ze kicz, albo, ze super. Ja poszedlem sie posmiac i sie
      posmialem - bo humor byl prosty i przyjemny. A jak ktos szuka czegos wielkiego
      to niech omija takie filmy bo pozniej przykro sluchac, ze to kicz. Mi sie film
      po prostu podobal i poprawil mi humor.
    • Gość: luzzi ekstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 23:05
      film bardzo przyjemny, duzo smiesznych scen, romantycznie, super, naprawde
      warto zobaczyc
      • Gość: Edziak Relaks IP: *.rutc.ac.uk 05.01.04, 12:18
        Fajnie sie oglada i ma duzo analogii do rzeczywistosci. Najlepszy dla mnie byl
        ten rockendrolowiec stary.
    • blasphemy Znakomity film dla cierpiacych na bezsennosc 08.01.04, 02:52
      Malo nie zasnalem w trakcie. Oprocz paru przeblyskow humoru (do skomasowania w
      30 minutach) reszta to ckliwa nuda.
    • Gość: ELOZIOM Re: To właśnie miłość IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 22:37
      Film jest wyjebany w kosmos musicie go oglądnąc lyse pytki!!
    • Gość: monia Re: To właśnie miłość IP: *.tkb.net.pl 11.01.04, 18:40
      byłam na tym filmie przed swiętami i wspaniale wprowadził mnie w świąteczną
      atmosferę, poza tym dużo w nim miłości ukazanej w różnych aspektach. Jak dla
      mnie bardzo milutki!
    • Gość: wasia Re: To właśnie miłość IP: 213.76.128.* 12.01.04, 17:52
      swietny film, nie stracilam kasy i czasu bo bardzo mi sie podobalo po
      zwiastunie balam sie ze nie polapie sie w historiach bochaterow ale rezyser
      zadbal o takich mniej domyslnych. historie sa opowiedziane w sposob prosty a
      zarazem ciekawy. duzo chumoru i romantycznych chwil. dziewczyny oszaleja na
      punkcie nie jednego anglika...
    • Gość: olcia Re: To właśnie miłość IP: *.ertel.com.pl 13.01.04, 22:13
      Film faktycznie przyjemny, miałam okazje go sobie oglądnąć i musze stwierdzić
      że bardzo poprawił mi humor, chociaz czasami chciałoby sie powiedzieć: "Szkoda
      że to tylko film", ale ostatecznie uwazam ze warto było zobaczyć. Polecam :)
    • led_zeppelinka Re: To właśnie miłość 14.01.04, 21:05
      film jest naprawde super!!!! ja nie wiem jak opisać to co w kinie widziałąm:D
      uśmiałam sie z moimi kumpelkami z którymi byłam:D naprawde może to i głupi film
      ale bardzo poprawia humor:D...
    • Gość: PePe Re: To właśnie miłość IP: *.wrzos.wroc.pl 20.01.04, 21:31
      Mnie się bardzo podobał, chociaż nie za bardzo lubię "takich" filmów. Nie jest
      zbyt zaskakujący, ale za to ma wiele dobrego humoru. Ten film przede wszystkim
      mówi o tym, co jest najważniejsze w naszym życiu i to w bardzo subtelny,
      ciekawy sposób.
    • Gość: Zarazek Re: To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 13:37
      NO zaraz wychodze na premiere tego filmu i mam nadzieje, że wróce zadowolony.
      Gdy wróce skomentuje go jakos.
    • Gość: rb To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 21:44
      Nawet 'najglupszy" film angielski jest lepszy od "najmadrzejszego"
      amerykanskiego. A ten w dodatku nie jest glupi -polecam.
    • Gość: Malena Re: To właśnie miłość IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.01.04, 14:45
      ...po prostu uwielbiam Colina Firtha:)
    • Gość: Baisha Re: To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 09:27
      Mówicie, że to ciepła komedia itd, ale mnie rzuciło się w oczy coś innego:
      mianowicie przesyt gadania o seksie!!! Momentami seksualne wstawki aż raziły
      swoją nachalnością i miałam wrażenie, że specjalnie były doklejane, bo przecież
      to śmieszy widza! Szczególnie raziła mnie "zboczona" Emma Thompson- takie
      teksty zupełnie do niej nie pasują! (Amerykanie przynajmniej pokazują seks na
      ekranie i pewnie dlatego wyłącznie gadanie o nim mogą już sobie darować!!!)
      Piętnasty z kolei zboczony dowcip zaczął mnie już po prostu nużyć! Ale tak poza
      tym film naprawdę ciepły i milutki, więc polecam!!!
    • Gość: kurczak Re: To właśnie miłość IP: *.sg.gov.pl / 80.50.15.* 18.06.04, 23:00
      To naprawdę świetna komedyjka, świetna parodia premiera WB grana przez H.Granta
      i zarypisty weteran sceny rockowej ala M.Jagger. Jest się z czego śmiać.
      Polecam goraco!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka