Gość: oolhk Rewelacyjny Koszmar !!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.12.03, 22:41 i co jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiLaN Re: To właśnie miłość IP: 62.233.173.* 07.12.03, 00:28 film świetny, momentami chwyta za serce widza nawet 14 letniego:D. jednak troche naiwny (inaczej nie byłby komedią romantyczną:D) warto pójść P.S. koniecznie zabrać ze sobą dziewczynę!!! aha i jeszcze coś ważnego... nie śmiejcie sie z każdego dowcipu, bo was wasz MIŁOŚĆ rzuci:P (nikomu nie zycze):) ale TOwłaśnieMIŁOŚĆ=)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glorfindel Nie dla każdego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:35 Jednym słowem fil jest niezly...Lepszy niz przypuszczalem...Ale nie dla kazdego.Jezeli kos preferuje filmy typu "zabili go i uciekł", niech nawet nie wychodzi z domu. Mnie na ten film namowila dziewczyna, choc poczatkowo bylem sceptycznie na niego nastawiony. No i okazal sie poczatkiem pieknego wieczoru:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: To właśnie miłość 11.12.03, 00:55 Piękny, ciepły film :-)))) Polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thrunduil Re: To właśnie miłość IP: 157.25.125.* 11.12.03, 13:57 jestem troche zaskoczony pozywtywnymi opiniami wedlug mnie podobnego kiczu dawno juz w kinach nie bylo trzy, moze cztery zabawne sceny reszta natomiast jest w klimacie filmow o swietym mikolaju puszczanych dla dzieci w swieta o godz. 12 cukierkowosc filmu jest nie do zniesienia film jest strasznie komercyjny i to w takim stopniu nieosiagalnym dla polskich filmow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: everett Re: To właśnie miłość IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.12.03, 17:34 Czemu, prawie dla każdego, w obecnych czasach, słowo "komercyjne" ma zabarwienie negatywne? I, zawsze, musi pojawić się zestawienie "komercja-kicz". Nie wszystko co komercyjne jest złe, nie wszystko co kiczowate jest złe, a najlepszym przykładem tego zjawiska jest "To własnie miłość" (wcześniej, np. "Moulin Rouge"). Ja z kolei jestem zaskoczony negatywnymi opiniami. Przecież wszyscy wiedzą na co idą: angielska (bardzo specyficzne poczucie humoru, chć tutaj jakby bardziej "uniwersalne") komedia, do tego romantyczna. A jakby tego było mało, wydana przed świętami. I po "To właśnie miłości" należy spodziewać się tego, czego oczekuję się od romantycznych komedii: mnóstwo ciepła, wielka łycha optymizmu, śmiech, czasami wzruszenie. Przecież to wszysko znajduję się w tym filmie. Nawet cech tych jest znacznie więcej niż w porównywalnych produkcjach. Więc skąd negatywne opinie? Chyba, że ktoś nie lubi komedii romantycznych. W takim wypadku "To właśnie miłość" rzeczywiście może nie podobać, ponieważ, według mnie, nowy film Curtisa jest jedna z najlepszych produkcji w wielkiej rodzinie komedii romantycznych. Tylko że w takim wypadku pojawia się jedno pytanie: Po co szedłeś do kina? P.S. nawiązując bezpośrenio do wypowiedzi Thrunduila: naprawdę nie śmiałeś sie na tym filmie? Ja prawie z fotelika spadałem! Doszło do tego, że ludzie się na mnie dziwnie patrzyli. Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 21:30 W pełni się zgadzam. Ale...gdy po krótce opowiedziała mi historię tego filmu koleżanka, stwierdziłam, że to jakaś chała będzie. Ale skuszona nazwiskami aktorów, których wprost uwielbiam, i tym, że teraz nic ciekawego w kinie nie było, to poszłam.... Rany, nie żałuję,bo bawiłam się znakomicie. To jeden z takich filmów, gdy nie patrzy się ukradkiem na zegarek i się człowiek denerwuje, gdy film zbliża się do końca, że już za chwilę będę musiała wyjść z kina. A Hugh Grant, w tym filmie pobił samego siebie- tak jest stworzony do takich ról i bdb, bo ogląda się go świetnie. A może po prostu kocham brytyjskie komedie romantyczne, więc dlatego tak uwielbiam ten film. I jak pisał ktoś wcześniej, na prawdę po wyjściu z kina ma się ochotę wszystkich uściskać... I jeszcze długo będą mi się przypominały niektóre sceny, które mnie b.wzruszyły, albo rozbawiły... Fajny film, bardzo. Idźcie, bo to idealny film na zimowe popołudnie, gdy depresja może mimochodem się skradać.Oj, tym razem odejdzie daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a super film IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 21:36 w koncu fajna komedia.mozna sie posmiac..pomyslec..nawet puscic lezke. super super super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katriona Re: To właśnie miłość IP: *.arcor-ip.net 21.12.03, 15:54 Gość portalu: everett napisał(a): > Czemu, prawie dla każdego, w obecnych czasach, słowo "komercyjne" ma > zabarwienie negatywne? I, zawsze, musi pojawić się zestawienie "komercja-kicz". > > Nie wszystko co komercyjne jest złe, nie wszystko co kiczowate jest złe, a > najlepszym przykładem tego zjawiska jest "To własnie miłość" (wcześniej, > np. "Moulin Rouge"). > > Ja z kolei jestem zaskoczony negatywnymi opiniami. Przecież wszyscy wiedzą na > co idą: angielska (bardzo specyficzne poczucie humoru, chć tutaj jakby > bardziej "uniwersalne") komedia, do tego romantyczna. TRATA-TATA, "specyficzne angielskie poczucie humoru" "jakby bardziej uniwersalne" !!!! specyficznemu angielskiemu poczuciu humoru nie tak daleko do specyficznego polskiego poczucia humoru i, na listosc boska, w tym filmie go jak na lekarstwo! zamist tego mamy hollywood zamerykanizowanego krecacego tylkiem granta, jeden Mr Darcy sie wylamuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katriona Re: To właśnie miłość IP: *.arcor-ip.net 21.12.03, 15:48 Gość portalu: thrunduil napisał(a): > jestem troche zaskoczony pozywtywnymi opiniami > wedlug mnie podobnego kiczu dawno juz w kinach nie bylo > trzy, moze cztery zabawne sceny > reszta natomiast jest w klimacie filmow o swietym mikolaju puszczanych dla > dzieci w swieta o godz. 12 > cukierkowosc filmu jest nie do zniesienia > film jest strasznie komercyjny > i to w takim stopniu nieosiagalnym dla polskich filmow ja tez jestem zaskoczona tym ze sie ten filmik tak podoba Hugh grant nie do zniesienia, jego historyjka taka, ze nic tylko dwa palce w gardlo podobala mi sie historia Emmy Thomson, ale moja ulubiona byla ta z Colinem Firth Colin zagral wspaniale. czuje sie ducha Pana Darcy'ego chetnie zobaczylabym komedie romantyczna zlozona wylacznie z tej historyjki bylaby urocza McCutcheon, to juz niech lepiej gra w Eastendersach, bo na nic poza tasmowcami ja nie stac jestem mile zaskoczona gra tej mlodej Niemki w kostiumie diablicy, jakze sie ona nazywa... Heike Makatsch i co za uroda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjuna Re: To właśnie miłość IP: 212.127.66.* 27.12.03, 18:19 dzieki za te opinie!!! ciesze sie ze sa jeszcze ludzie z przyzwoitym gustem, ten film jest zenujacy! brytyjskiego humoru jak na lekarstwo a aktorzy graja z maniera hollywoodzkiej chaly. epizod h. granta pozbawiony jakiejkolwiek prawdy psychologicznej i niewiarygodny a zakonczenie z biegnacym chlopcem nabzdyczone. pomysl zacny ale spieprzony. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: To właśnie miłość 11.01.04, 00:30 Może to Ty jesteś pozbawiona gustu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: To właśnie miłość IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 01.01.04, 20:57 Gorąco polecam!! Film jest ciepły i budujący. Fantastyczna gra aktorów, reżyseria też na 5+. Wątki w filmie są "normalne", czyli życiowe, nie oderwane od teraźniejszości (miłość od pierwszego wejrzenia, miłość, która potrzebuje czasu, wątek zdrady i kobiet, które doprowadzają do zdrady (takie powinny być wystrzelone w kosmos!), miłość chłopca do dziewczynki, miłość biurowa i inne). Filma jest bardzo poruszajacy, sama ryczałam w kilku momentach, w następnych się śmiałam. Najlepiej iść z drugą połówką :)) Ten film nauczył mnie, ze trzeba okazywac swoje uczucia, nie bać się, bo druga taka okazja może się już nie przytrafić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strusiek Re: To właśnie miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 10:09 Film jest Świetny, byłam na nim z koleżanką i obie wyszłyśmy z kina poprostu zachwycone! Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy To właśnie miłość IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.01.04, 12:21 Mówcie co chcecie, ze kicz, albo, ze super. Ja poszedlem sie posmiac i sie posmialem - bo humor byl prosty i przyjemny. A jak ktos szuka czegos wielkiego to niech omija takie filmy bo pozniej przykro sluchac, ze to kicz. Mi sie film po prostu podobal i poprawil mi humor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzzi ekstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 23:05 film bardzo przyjemny, duzo smiesznych scen, romantycznie, super, naprawde warto zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Relaks IP: *.rutc.ac.uk 05.01.04, 12:18 Fajnie sie oglada i ma duzo analogii do rzeczywistosci. Najlepszy dla mnie byl ten rockendrolowiec stary. Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Znakomity film dla cierpiacych na bezsennosc 08.01.04, 02:52 Malo nie zasnalem w trakcie. Oprocz paru przeblyskow humoru (do skomasowania w 30 minutach) reszta to ckliwa nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELOZIOM Re: To właśnie miłość IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 22:37 Film jest wyjebany w kosmos musicie go oglądnąc lyse pytki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: To właśnie miłość IP: *.tkb.net.pl 11.01.04, 18:40 byłam na tym filmie przed swiętami i wspaniale wprowadził mnie w świąteczną atmosferę, poza tym dużo w nim miłości ukazanej w różnych aspektach. Jak dla mnie bardzo milutki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasia Re: To właśnie miłość IP: 213.76.128.* 12.01.04, 17:52 swietny film, nie stracilam kasy i czasu bo bardzo mi sie podobalo po zwiastunie balam sie ze nie polapie sie w historiach bochaterow ale rezyser zadbal o takich mniej domyslnych. historie sa opowiedziane w sposob prosty a zarazem ciekawy. duzo chumoru i romantycznych chwil. dziewczyny oszaleja na punkcie nie jednego anglika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: To właśnie miłość IP: *.ertel.com.pl 13.01.04, 22:13 Film faktycznie przyjemny, miałam okazje go sobie oglądnąć i musze stwierdzić że bardzo poprawił mi humor, chociaz czasami chciałoby sie powiedzieć: "Szkoda że to tylko film", ale ostatecznie uwazam ze warto było zobaczyć. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
led_zeppelinka Re: To właśnie miłość 14.01.04, 21:05 film jest naprawde super!!!! ja nie wiem jak opisać to co w kinie widziałąm:D uśmiałam sie z moimi kumpelkami z którymi byłam:D naprawde może to i głupi film ale bardzo poprawia humor:D... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePe Re: To właśnie miłość IP: *.wrzos.wroc.pl 20.01.04, 21:31 Mnie się bardzo podobał, chociaż nie za bardzo lubię "takich" filmów. Nie jest zbyt zaskakujący, ale za to ma wiele dobrego humoru. Ten film przede wszystkim mówi o tym, co jest najważniejsze w naszym życiu i to w bardzo subtelny, ciekawy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarazek Re: To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 13:37 NO zaraz wychodze na premiere tego filmu i mam nadzieje, że wróce zadowolony. Gdy wróce skomentuje go jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 21:44 Nawet 'najglupszy" film angielski jest lepszy od "najmadrzejszego" amerykanskiego. A ten w dodatku nie jest glupi -polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: To właśnie miłość IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.01.04, 14:45 ...po prostu uwielbiam Colina Firtha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baisha Re: To właśnie miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 09:27 Mówicie, że to ciepła komedia itd, ale mnie rzuciło się w oczy coś innego: mianowicie przesyt gadania o seksie!!! Momentami seksualne wstawki aż raziły swoją nachalnością i miałam wrażenie, że specjalnie były doklejane, bo przecież to śmieszy widza! Szczególnie raziła mnie "zboczona" Emma Thompson- takie teksty zupełnie do niej nie pasują! (Amerykanie przynajmniej pokazują seks na ekranie i pewnie dlatego wyłącznie gadanie o nim mogą już sobie darować!!!) Piętnasty z kolei zboczony dowcip zaczął mnie już po prostu nużyć! Ale tak poza tym film naprawdę ciepły i milutki, więc polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: To właśnie miłość IP: *.sg.gov.pl / 80.50.15.* 18.06.04, 23:00 To naprawdę świetna komedyjka, świetna parodia premiera WB grana przez H.Granta i zarypisty weteran sceny rockowej ala M.Jagger. Jest się z czego śmiać. Polecam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś