Gość: Gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl 03.01.09, 01:02 nie najlepsze pisze się osobno:) Odpowiedz Link Zgłoś
malinowysen Re: Przed premierą: Madagaskar 2 03.01.09, 01:40 Śmieszą (wcale nie przymuszenie xD) komentarze w stylu "film się nie udał tylko pingwiny i julian byli świetnie" Jak to się czyta wydaje się jakby autorzy traktowali te postaci jako odrębne samoistne osobowości, które można wyłączyć z filmu :> zabawciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Tyle Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: 83.168.121.* 03.01.09, 03:30 Powiem tak: filmu nie widziałem a recenzji raczej nie czytam - wolę sam wyrobić sobie zdanie. Tę jednak przeczytałem. Jedno spostrzeżenie. Niech autor artykułu się podpisze imieniem i nazwiskiem. Bo "krytykowanie" filmu dla dzieci pod pseudonimem to raczej słaba sprawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.chello.pl 03.01.09, 07:09 nie widziałem jeszcze, podobnie jak jedynki. może w końcu nadrobię. do jedengo z komentujących ------> "wyborcza" JEST patronem medialnym tego filmu, gdybyś kupował papierowe wydanie znalazłbyś specjalną gazetkę o "Madagaskarze 2" dołączaną do przedświątecznych wydań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dritt Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: 83.1.112.* 03.01.09, 07:10 do Gość: mane kto nakręcil sequel, żeby był lepszy od pierwszej części? sequele, prequele kręci sie, bo są widoki podoić krowę jeszcze:) o co w ogóle dyskusja? to jest bajka. obejrzeć, posmiac się i zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 09:04 Świetny jest ten film! Atmosfera "jedynki" utrzymana, humor też, no i King JULIAN!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luik Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.09, 14:47 do recenzenta - chopie tyś to pewnie na sylwestrowym kacu jeszcze wydumał co? trochę mi ciebie - ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
noicoteraz Re: Przed premierą: Madagaskar 2 09.01.09, 13:32 film ok, pośmialiśmy się, natomiast jak na film dla dzieci za dużo znęcania się nad Babcią, Babcia była fajna i bez tego ciągłego lania się i rozjeżdzania jej przez samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.pl 11.01.09, 20:10 dzizus... szkoda, ze doslismy do czasów gdzie jest tyle mediów ze trzeba zatrudniac jakis licealistów czy jakiś przygłupów... film jak najbardziej familijny, polski dubbing dodatkowo ubarwia film, naprawdę miła rozrywka, dla mnie lepsza od 1 częsci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zewsząd i znikąd Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.aster.pl 13.01.09, 14:19 Film mi się podobał i nie zgodzę się z tym, że (jak zasugerował recenzent, choć nie tym słowem) jest zrzynany z "Króla Lwa". Co tu się pokrywa? Dwa - owszem istotne - motywy: "lwi książę, uważany za umarłego, odnajduje się po kilku latach" i "przebiegły lew chce przejąć władzę". Poza tym to jednak zupełnie co innego - nikt nie ginie (w całym filmie bodaj tylko rekin, który złożył się w ofierze - ale to niezwiązane z wątkiem Alekego/Alexa), Makunga nie ma śmiałości spiskować w celu zgładzenia brata, pozostaje przy kopaniu pod nim dołków w nadziei, że za którymś razem pułapka zadziała i król sam będzie musiał zrzec się władzy. Czy to jest papugowanie "Króla Lwa" - nie powiedziałabym. Nawiązanie? - jak najbardziej oczywiste, ale przecież w obu częściach "Madagaskaru" jest mnóstwo przeróżnych aluzji, ogólnie filmy dla dzieci - zwłaszcza te z odmiany "filmy dla dzieci, które bawią także dorosłych" - w dużej mierze opierają się na nawiązaniach do innych tekstów kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
koste-k100 Przed premierą: Madagaskar 2 13.01.09, 16:12 A ja w temacie, fraternity-house.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlotte Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.xdsl.centertel.pl 02.03.09, 16:35 ja uważam, że Madagaskar2 jest o wiele lepszy niż Madagaskar1. Teksty są świetne, poza tym Król Julian jest najlepszy!!! Jego postać jest fantastycznie dubbingowana no po prostu brak słów ;] cudo Odpowiedz Link Zgłoś