Gość: Gość mikula Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 21:42 Tak w dzisiejszym świecie nie obejdzie się bez krytyki bo niektórzy ludzie pipi lub mesza skoro was film nie interesuje to po co zaśmiecacie neta tyakimi błachostkami lepiej chyba już sobie napisać na dupie... dla mnie film i ksiązki są bardzo ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Law Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.chello.pl 07.10.09, 13:35 Na wstępie dodam, że nie jestem nastolatką. Moja przygoda ze zmierzchem rozpoczęła się jak w kinie przed jednym z filmów wyświetlono reklamę "Księżyc w nowiu". Trailer zrobiony na prawdę interesująco, nawet mój luby się zainteresował, choć ogólnie podchodzi do filmu sceptycznie (romansidło o wampirach bleee - jego słowa). No to sięgnęłam po pierwszą część na dvd, żeby się zaznajomić o co chodzi w tym wszystkim przed premierą "Księżyca w nowiu", który mam nadzieję obejrzeć już w kinie. Co do samego filmu "Zmierzch" - oceniam go dość pozytywnie... choć jak dla mnie świat wampirów jest wywrócony do góry nogami. Może nie jestem ich szczególną znawczynią, ale zawsze byli przedstawiani jako królowie nocy :). No i momentami akcja była dość mdła i banalna (typowe romansidło :P). Jednak sam film mi się podobał, chwilami był na prawdę klimatyczny i można było odpłynąć :). No mi się udało odpłynąć, mój luby oglądał tylko z ciekawości, czy warto było iść na to do kina. Nie powiedział, że film był do bani, ale jakoś go nie wciągnął tak jak mnie :) W oczekiwaniu na drugą część przeczytałam najpierw książkę. No i tak jak pierwsza część filmu... momentami była tak mdła, że aż się słabo robiło... Bardzo mi się nie spodobał wtedy styl pisarki. Jakoś dziwnie to opisuje jeśli chodzi o uczucia panny Belli, miałam po prostu dość czytania tego samego, tego jej mazgajstwa itp. Zastanawia mnie też jedna sprawa, mianowicie wilkołaki, właściwie to wilki. W książce są opisane dość szczegółowo i na prawdę wiem czego mam się spodziewać - wilków wielkości dorosłego człowieka. Na trailerze Jacob przemieniający się w wilka hmm no na pewno nie wygląda on tak jak w książce. Mam nadzieję, że nie zrobią z tych legendarnych wilków po prostu sfory psów. Skończyłam czytać 2 część. Zaciekawiła mnie ogólnie sytuacja jaka zaistniała pomiędzy Edwardem, Bellą i Jacobem. No i postanowiłam przeczytać kolejne części. Muszę przyznać, że trzecia bo właśnie tą skończyłam bije pozostałe na głowę. Nie mogę się już doczekać filmu. Książka była tak wciągająca, że nie mogłam się od niej oderwać, aż do ostatniej strony. Podsumowując. Polecam i film i książkę, bo czasami warto odpłynąć w inny świat. Kto nie lubi takich klimatów niech po prostu nie ogląda. Wszystkim nie da się dogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Law Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.chello.pl 07.10.09, 14:16 no dobra, obejrzałam inne trailery i chyba te wilki będą jak trzeba :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Law Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.chello.pl 08.10.09, 09:32 No dobra... Przeczytałam prawie całą sagę. Moje zdanie zmieniło się o 180 stopni. 4 część sagi jest po prostu porypana... nie wiem co brała pisarka, żeby wpadać na takie pomysły. W ogóle te jej opisy...(w części "Jacob") po prostu są beznadziejne, ciągle piszę o tym samym (jak to Bella jest słaba, jak trzeba dać jej kolejną porcję krwi do wypicia, a po posesji Cullenów biega banda pudli chroniących Belle przed resztą sfory, ach i jeszcze bym zapomniała. Zbijanie temperatury przez Edzia, na zmianę z ogrzewaniem Belli prze Jacoba lol. Gdyby nie to, że jest obłożnie chora i słaba to można by to podciągnąć pod zbiorowy seks). No po prostu ubaw po pachy i chore klimaty. Odechciało mi się iść do kina znając zakończenie..., bo się rzygać chce. Jak dla mnie książka straciła kompletnie klimat, po tym jak byłam zachwycona, no właściwie pozytywnie nastawiona po 3 części. Teraz jestem rozczarowana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xxxmonisia Re: Druga część wampirzej sagi 10.10.09, 18:47 super;) !!! mi sie b.podoba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stoerungsquelle Druga część wampirzej sagi 13.10.09, 00:49 New Moon zapowiada sie dobrze, sadzac po wielu trailerach mniej lub bardziej oficjalnych. Kultowy status juz ma. --- Yes, we can - możemy wypromować Polskę i czytanie, wzbudzić fale entuzjazmu większe od tych twilightowych! Przeczytaj "Lovefool" włoskiej autorki Amalii Angellinni www.scholar-online.pl/viewpage.php?page_id=126 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATALIA Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 11:05 WYDAJE MI SIE ZE WIELU Z WAS TUTAJ NIE ROZUMIE ZNACZENIA TYCH KSIĄŻEK JAK I PRZESŁANIA KTÓRE Z NICH PŁYNĄ KSIĄZKA JEST NAPISANA W PROSTYM JEZYKU PO TO ABY DOTRZEC DO MLODSZYCH CZYTELNICZEK/KÓW PO TO ABY PRAKTYCZNIE KAZDA GRUPA LUDZI MOGLA POGRĄŻYC SIE W CZYTANIU GDYZ KSIĄŻKA JEST ŁATWA DELIKATNA I PRZYJEMNA TAK JAK KTOS WYZEJ NAPISAL NIE BYLO TU CELEM NASYCENIE WIDOWNI AGRESJĄ MORDEM NIENAWIŚCIĄ O KTOREJ ROZPISUJĄ SIE PRAKTYCZNIE WSZYSCY JAK RÓWNIEZ STWORZENIE TAKIEGO KOLEJNEGO ZLEGO PRZEWIDYWALNEGO I AGRESYWNEGO FILMU......KSIĄŻKA JEST ŁAGODNĄ WERSJĄ TEGO TYPU HISTORI.....DLA WIELU OSÓB RADZE NIE WYPOWIADAC SIE TUTAJ SKORO NE DOSZLISCIE JESZCZE DO TEGO ETAPU W ZYCIU ABY ZAUWARZYC ZE NIENAWISC STRACH MELODRAMAT I AGRESJA NIE SĄ WSZYSTKIM NA ŚWIECIE DO WŁASNYCH PRZEMYSLEŃ I ANALIZ MOZNA DOJSC PO KONKRETNYCH HISTORIACH KTÓRE NISĄ ZA SOBĄ PRZESLANIE GODNE ZAPAMIETANIA NA DŁUGI CZAS.NA INNYCH FORACH WYPOWIDAJĄ SIE OBCOKRAJOWCY UBLIZAJĄC POLAKOM I TU WIDAC ZE MAJĄ RACJE AZ WSTYD ZE SĄ TAK OKRESLENI I OGRANICZENI LUDZIE JAK WY "PIPI" "MESZA" NAWET "LAW" WYPOWIADA SIE W DOSC DZIWNY SPOSÓB HM WRECZ SMIESZNY NP.Gdyby nie to, że jest obłożnie chora i słaba to można by to podciągnąć pod zbiorowy seks). CO TO MIALO BYC I DLATEGO OBCOKRAJOWCY MAJĄ RACJE SMIEJĄC SIE Z NAS POLAKÓW PISZĄC: "ACH CI OGRANICZENI PROSCI BEZ WLASNEJ KRYTYKI POLACY WRECZ GŁUPI I NIELUDZCY"................LUDZIE WSTRZYMAJCIE SIE Z TAKIMI KOMANTARZAMI PO CO SIE WYPOWIADACIE SKORO NIC NIE WIECIE OSMIESZACIE TYLKO NAS!!!! SWOJĄ GŁUPOTĄ TE WYPOWIEDZI SĄ DLA LUDZI NA POZIOMIE KTORZY WIEDZĄ CO PISZĄ A WY LEPIEJ SIE NIE WYPOWIADAJCIE BO TYLKO WSTYD I ZAL WAS SLUCHAC .........MESZA...PIPI....LAW!!!!!!! WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;D Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.ostrog.net.pl 03.12.09, 17:59 Zgadzam się z ZAKOCHANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Druga część wampirzej sagi IP: 195.205.221.* 08.12.09, 12:58 W filmie zdecydowanie zabraklo Blade'a. Film skonczylby sie w ciagu 5-10 minut, biorac pod uwage jakimi wymoczkami sa te wampiry - szczegolnie Bobek Pattinson. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka nr 1 Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.10, 16:16 Za równo pierwsza jak i druga część jest boska. Potrafię myśleć o tym filmie godzinami. Ja osobiście nie lubię czytać książek, więc nie czytałam, ale film był super. Słyszałam, że w następnych częściach Bella zajdzie w ciąże i zostanie wampirzycą. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 19:45 Film świetny... :) ! Niechcialam go ogladac dlugi czas gdyz kojarzyl mi sie wlasnie tylko filemm pelnym krwi i zabijania. A to nieprawda. Tak naprawde film jest wzruszajacy i romantyczny. Głowni bohaterowie troszke moga podchodzic pod Romea i Julie, maja duze przeszkody aby wlaczyc o ta milosc. Poza tym glowny aktor tzn ten wampir urzeka mnie cala swoja gra... jest po prostu idealny i bardzo przystojny, jego wzrok naprawde przeszywa mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Druga część wampirzej sagi IP: *.retsat1.com.pl 17.08.12, 20:20 Do tych co krytykują. Pewnie lepiej dla Wszystkich,żeby oglądali raz na tydzień "Nie lękajcie się", później raz na miesiąc kanonizację. Codziennie telewizję Trwam. Kupowac Gościa Niedzielnego. Wieczorami ambitne kino w stylu "nic się nie dzieje ale treśc wielka". hmmmm. Odpowiedz Link Zgłoś