06.08.09, 09:47
Witam:) Widzialam ostatnio zwiastun filmu Wezwani ( No-do),ktory jest hiszpanskim horrorem, podobno w stylu "Sierocinca" lub "Innych". Czy ktos z was slyszal cos o tym filmie i moze cos o nim powiedziec?
Obserwuj wątek
    • Gość: królik Re: Wezwani IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 11:13
      Trochę o tym filmie czytałam. Wydaje mi się, że może być podobny klimatem do
      Sierocińca. Szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać premiery. Hiszpańskie
      horrory, w odróżnieniu od amerykańskich naprawdę potrafią wystraszyć. Co ciekawe
      nie dlatego, że mają jakoś wyjątkowo odkrywczą fabułę, a ze względu na stopniowo
      narastające napięcie. Po prostu wymykają się schematom. I dlatego czekam z
      niecierpliwością.
      • kruella_0 Re: Wezwani 07.08.09, 05:53
        Ja tez lubie niestandardowe (czytaj-nie amerykanskie:-)) horrory.A po obejrzeniu kilku hiszpanskich,mam bardzo dobre wrazenia. Lube jak strach w trakcie ogladania filmu jest budowany napieciem, a nie tryskajaca zewszad krwia. Wiadomo moze kiedy dokladnie jest premiera filmu?
      • Gość: Dominika Re: Wezwani IP: *.magma-net.pl 15.08.09, 16:20
        Krolik - Mam dokladnie takie samo zdanie :) hiszpanskie horrory nie epatuja przemoca i flakami walajacymi sie po calym planie. Strasza bardziej finezyjnie.
    • Gość: peryskop Re: Wezwani IP: *.magma-net.pl 08.08.09, 18:32
      hej Kruella - ja tez widzialem zwiastun i czytalem troche o tym filmie bo mam ochote na jakis fajny horrorek ; ) i powiem ze film zapowiada sie niezle. Zdjecia robil koles od "Granatowy prawie czarny" wiec wizualnie powinno byc bez zarzutu co do fabuly to nie wiem ale trailer jest smakowity :>
      • kruella_0 Re: Wezwani 13.08.09, 12:00
        Hej!Nie wiem, co to jest "Granatowy prawie czarny", ale kwestia zdjęć nie jest moim zdaniem specjalnie istotna.:)Dla mnie najbardziej liczy się nastrój....
        • Gość: peryskop Re: Wezwani IP: *.magma-net.pl 14.08.09, 17:14
          Kruella - a myslisz, ze co wplywa na nastroj jak nie zdjecia i muzyka ;)
        • kruella_0 Re: Wezwani 19.08.09, 17:44
          Peryskop- moim zdaniem fabula, gra aktorska i miejsce akcji.Reszta to są dodatki. Zgodzę się, że muzyka, zdjęcia itd. są ważne, ale one nie przesądzają o tym, czy fil mi sie podoba, czy nie:)
    • Gość: pomidor Re: Wezwani IP: *.magma-net.pl 16.08.09, 11:14
      Hej - ja czytalem, ze akcja filmu odbywa sie w opuszczonym domu niby nic nowego ale mysle, ze liczy sie jak film jest zrobiony a no-do wyglada na profesjonalna produkcje.
    • Gość: Gram-o-fon Re: Wezwani IP: *.magma-net.pl 17.08.09, 21:25
      Ja również widziałem trailer i podejrzewam, że fim jest warty wybrania się do kina. Ja w każdym razie mam zamiar iść - poprzednie horrory hiszpańskie bardzo mi przypadły do gustu więc myślę, że się nie zawiodę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka