Gość: Misza Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.hbi.pl 13.11.09, 08:44 uwielbiam wyznawców srubuntów i innych pingwinów - są bardziej namolni od świadków Jehowy. Ludzie to art o Win. Wasze namolne bredzenie o "zaletach" linuksa i przemilczanie wad (większośc powąznych programów na tym nie działa, problemy ze sprzętem itp itd) przypomina posapywanie rezydenta Kłamczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.oulu.fi 13.11.09, 09:06 @kretynofil Tak latwo to z wyborem wersji nie jest. Bo powiedzmy ze kupisz wersje premium (ladnie brzmi) polskiego windowsa i z laptopem udasz sie do- powiedzmy Irlandii. I powiedzmy ze bedziesz chcial udostepnic swoj komputer tubylcowi... Zgadnij prosze czy mozna bezproblemowo zmienic jezyk uzytkownika. Dodam tylko, ze za system zaplaciles sporo pieniedzy a inne OS-y (MacOSX, linux) takich debilnych restrykcji nie maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiak Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 195.163.188.* 13.11.09, 09:10 Misza a co ty takiej sraczki dostalas? Mozg Ci sie przegrzewa jak czytasz o alternatywnych produktach? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 09:30 @ms: Masz racje, nie wspomnialem o mozliwosci wyboru jezyka tylko w wersji Ultimate. I rzeczywiscie, to jest debilne - bo ja preferuje komputer gadajacy po angielsku (nie musze sobie tego "tlumaczyc" spowrotem), a Najlepsza z Zon woli jednak jezyk polski - bo takiego zawsze uzywala i dla niej to jest bardziej naturalne. Badz jednak tak mily i nie klam. O ile nie chce sie wypowiadac o lokalizacji OSX (bo go nie uzywalem na tyle zeby to ocenic), to lokalizacja takiego Srubuntu jest w wersji prawie-alpha, jak cale Srubuntu, czyli: poki wszystko jest ok, to jest ok, system jest po polsku - ale jak cos sie posypie to nagle sie okazuje ze przetlumaczony jest jedynie "wierzcholek gory lodowej" i reszta jest juz tylko po angielsku... I zeby nie bylo ze jestem niesprawiedliwy - ten sam problem wystepuje w "Centrum rozwiazywania problemow Online" w Vista/Se7en - z reguly rozwiazania sa dostepne tylko w najpopularniejszych jezykach (angielski, niemiecki, francuski, chinski). Niemniej jednak ta czesc systemu ktora jest "offline" raczej nie zacznie nagle gadac do Ciebie po angielsku - a w srubuntu to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.mconstructions.pl 13.11.09, 09:44 Tak, taaaak... faktycznie za dużo dostępnych wersji łindołsa to straszne zło... powinny być jak w applu dwie. I samochody też każdy producent powinien oferować max dwa modele... ale w takim samym kolorze, bo klient wybierając może się zestresować. I żeby czasem silników róznych nie miały, bo głowa może kupującemu pęknąć od myślenia... kurna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.oulu.fi 13.11.09, 09:48 @kretynofil Mysle ze nie klamie- interfejs uzytkownika, podstawowe programy sa w jezyku jaki sobie wybierzesz. I to zobaczy wiekszosc uzytkownikow. Jak sie system "posypie" to problemy sa podobne wszedzie (win, linux,macos) wiec gdzie tu klamstwo. Za linuxa nie place nic, za macos place sporo, ale nie czulbym sie raczej oszukany. Problem jezyka jest jednym z oczywistszych idiotyzmow zwiazanych z windowsem i powodem, zeby od tej firmy trzymac sie z daleka. Placisz za produkt ktory jest niepelnowartosciowy, bez tego produktu nie kupisz komputera (wiekszosc laptopow). Laptopa nie uzyjesz z obcokrajowcem i podobnie nie sprzedaz go obcokrajowcowi (chyba ze na windowsie/legalnym/ mu nie zalezy). Mam taka sytuacje i stad frustracja. No i jeszcze wersje OEM z ograniczeniami- wersje nie OEM tanie nie sa. Normalnie bledne kolo za ktore mozna podziekowac tylko "praktycznemu monopolowi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabaton Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 13.11.09, 09:54 Misza ma racje - gdzie nie bedzie jakis artykul o windzie, wpierdzieli sie fan linuxa i szpanuje, co to on nie ma za wygody... a o wadach siedzi cicho. Po co mam sie uczyc linuxa i potem z nim meczyc, skoro win w zupelnosci mi starcza? A ze platny? No i dajmy na to, kupilem tego jak wyszedł, czyli juz ponad 8 lat temu. Nie wiem ile kosztowal, wiec zaloze ze podobnie jak nowka (nie upgrade) visty/win 7, czyli koło 700 zł. To daje ~90 zł / rok - raczej niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 09:55 W naprawianiu błędów Microsoft ma już ponad 30 lat doświadczenia i zdecydowanie bije na głowę inne firmy naprawiające błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 09:58 @kretynofil "I zeby nie bylo ze jestem niesprawiedliwy" - dobre: porównywanie gołego systemu z systemami które mają po 25000 dodatkowych pakietów, to tak jak wymagać by jak już masz wersją Polską W7 to jak zainstalujesz dowolny program to i on będzie "gadał" po Polsku. BTW. coś jest nie tak z "Twoja lokalizacja" - używanie polskich znaków na klawiaturze w układzie programisty spowalnia tylko i wyłącznie wtedy gdy piszesz JEDNYM PALCEM, (co więcej wymaga włączonych ułatwień dostępu tj. "sticky keys") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 10:09 Hej Linuxowcy, idźcie szczekać na swoje własne Linuksowe strony. Nie zalewajcie swoim jadem pięknego Windows 7. O co Wam chodzi? Że Linux jest do niczego i nikt go nie chce mieć, jesteście sfrustrowani i nie stać Was na normalny system? Popracujcie trochę, to arobic na Windows i frustracje się skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariunia! Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 212.244.99.* 13.11.09, 10:18 a ja mam mac os x i wietrze się na Waszego Windowsa fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 10:21 Dlaczego "Konieczność wyboru między odmianą 32- i 64-bitową" jest minusem? To tak jakby powiedziec, ze minusem jest wybor miedzy autem z silnikiem benzynowym i ropniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developer Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.aster.pl 13.11.09, 10:45 a po co komu kupować system od złodzieja, który go przepisał z zasobów open source ? lepiej dostać coś znacznie lepszego za darmo i z otwartą licencją. A złodziej, który niszczy rynek i ogłupia klientów od 20 lat na drzewo, gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.vnet.pl 13.11.09, 10:49 Wielki plus dla redaktora za Operę na pasku zadań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 11:15 o boze, co wy z tym Makiem? Ja rozumiem, ze on pieknie wyglada itd Ale nie uruchomisz na nim wiekszosci programow i gier. 'Mozna sobie emulowac', emulowanie to jest idiotyzm. Komputer ma byc praktyczny. Faktem jest, ze Microsoft, dzieki pozycji monopolisty, wypracowal przez lata dostepnosc niemalze 100% oprogramowania na Windowsy. Nie tylko oprogramowania, gier rowniez. I tutaj niestety Linux i Mac wypadaja blado. Co z tego, ze jeden jest darmowy a drugi piekny? Komputer ma byc uzyteczny. Tak samo przy zakupie samochodu. Nie kupuje sie auta, bo ładnie wygląda, albo ma silnik jak w formule1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.sti.net.pl 13.11.09, 11:32 @hp Jaki plus za opere? Ma tez firefoxa i ie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 11:43 @ms: "Mysle ze nie klamie- interfejs uzytkownika, podstawowe programy sa w jezyku jaki sobie wybierzesz. I to zobaczy wiekszosc uzytkownikow." Znowu ta "wiekszosc" uzytkownikow - ktora interesuje Was tylko kiedy wymyslacie te swoje sweterkowe brednie: - wiekszosc uzytkownikow nie gra (heh, akurat), - wiekszosc uzytkownikow nie uzywa poprawnie MS Office, - wiekszosc uzytkownikow nie potrzebuje windows, - wiekszosc uzytkownikow nie zobaczy bledu ani ustawien synaptica w srubuntu (bo, jak wiadomo, wiekszosc uzytkownikow nie bedzie zainteresowanych instalacja chociazby Opery czy innego non-open source), - wiekszosc uzytkownikow nie potrzebuje ani Corel Draw, ani Photoshopa, ani Photoshop Elements, ani Visual Studio, ani tego ani tamtego. Jednego nie potrafie zrozumiec - skoro tyle gadacie o "wiekszosci uzytkownikow", to kiedy zamierza do Was dotrzec ze ta "wiekszosc uzytkownikow" ma Wasze opinie, Wasze zwidy, Wasze frustracje, Wasza glupote, Wasze pryszcze, Wasze tureckie sweterki, Wasze "idealy", Wasza sekte i Wasze wywody... GLEBOKO W DUPIE? "Mam taka sytuacje i stad frustracja." Nie frustruj sie, tylko wywal windows. Zainstaluj srubuntu i koniec frustracji... P.S. Wersje jezykowe to nie wymysl Microsoftu. Jak kiedys z kieszonkowego odlozysz na film DVD za piec zlotych to przezyjesz szok - napisy sa tylko w kilku jezykach! Czasami tylko w jednym! ""I zeby nie bylo ze jestem niesprawiedliwy" - dobre: porównywanie gołego systemu z systemami które mają po 25000 dodatkowych pakietów" I co mam w tych 25000 pakietow? 23000 pakietow systemowych (czyli to co nazywasz "golym" systemem), 1500 udawacza pakietu biurowego i kilka aplikacji, ktore w "golym" windows tez sa od razu? Wystarczy ze chcialbym udostepnic muzyke z PC do PS3 i juz musze doinstalowac setke pakietow - a w "golym" windows mam to od reki. To ja wole ten "goly" windows ;) "BTW. coś jest nie tak z "Twoja lokalizacja" - używanie polskich znaków na klawiaturze w układzie programisty spowalnia tylko i wyłącznie wtedy gdy piszesz JEDNYM PALCEM, (co więcej wymaga włączonych ułatwień dostępu tj. "sticky keys")" O czym bredzisz? Czy ja pisze o jakims spowolnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylkoja Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 194.181.60.* 13.11.09, 11:54 no i jeszcze jest irfan view ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:04 "Hej Linuxowcy, idźcie szczekać na swoje własne Linuksowe strony. Nie zalewajcie swoim jadem pięknego Windows 7. O co Wam chodzi? Że Linux jest do niczego i nikt go nie chce mieć, jesteście sfrustrowani i nie stać Was na normalny system? Popracujcie trochę, to arobic na Windows i frustracje się skończą." Wiedziałem, że są upośledzeni ludzie umysłowo, ale nie wiedziałem, że aż tak bardzo. Jeżeli nie używałeś Linuksa to po co się wypowiadasz? Szkoda takich ludzi jak ty ponieważ nie wiesz co gadasz nawet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOhAN Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:07 MAM do Was pytanie o którą wersję tutaj opisali build ... ??? ile która wersja ????? wie ktoś bo mam ochotę ściągnąć 7-kę tylko nie wiem jaką ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOhAN Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:12 Zapomniałem mój sprzęt to Atlon x 64 procek najmocniejszy jeśli chodzi o tą moc 3.2 w Dualu = 6400 ram 4 giga OCZ dysk wd Caviar 500 giga 7200 grafika 1 giga Gainward hd 4870 o tektowaniu pamięci 3800 mhz Jaką 7-kę zapodać pod ten sprzęcik którą wersję builda ???? doradźcie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.acn.waw.pl 13.11.09, 12:14 Vista 32bit bezproblemowo obsługuje 8GB (z SP2 oczywiście), XP niestety tylko 3GB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATieQ Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 77.255.69.* 13.11.09, 12:32 ZOhAN idź kup a nie ściągaj ... w sklepie zawsze masz najnowszą wersje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TylkoAmiga Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.09, 12:35 Przeźroczyste okna - też mi ku**a nowość!!! Miałem to na Amidze pod AOS 4.0 w sierpniu 2004 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.mconstructions.pl 13.11.09, 12:38 do developer Widzisz, renault też ukradło pomysł auta z naszego beskida, ale go kupowali. Wiesz dlaczego? Bo mimo, że nasz beskid był pierwszy i oryginalny to miał taką wadę, że nie bardzo jeździł, bo go nie produkowano, a gdyby go produkowano to i tak byłby cieniasem już w momencie premiery. A twingo było dobre i nowoczesne i dobrze działało. i tak samo jest z tymi systemami. Po co mi linux czy coś tam innego opensourcowego, jak żaden z mi potrzebnych programów na nim nie działa? Samą satysfakcją z pracy na oryginalnym i pierworodnym systemie się nie wykarmię. A windows daje mi możliwość pracy na wielu różnych programach i Odpowiedz Link Zgłoś