Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma męskich torebek?!

27.02.12, 19:29
Usiłuję właśnie znaleźć gdzieś torbę/ teczkę męską, średniej wielkości i taką, która będzie mi się podobała z estetycznego punktu widzenia. I nigdzie nie ma! Torby, które w miarę przyzwoicie wyglądają, mają ładne wzorki i kolory, to nie są torby dla mężczyzn, tylko torebki damskie! A po drugie w ogóle nie ma średnich toreb dla mężczyzn, tylko są albo zwykłe, duże teczki, albo malutkie saszetki. Więc pytam: a niby dlaczego w tym kraju mężczyzna nie może nosić kolorowej torby we wzroki średniej wielkości?! To jest zwykła dyskryminacja obyczajowa mężczyzn, nieformalnie usankcjonowana poprzez brak odpowiedniej oferty handlowej. Ja przeciwko temu protestuję! Domagam się męskich torebek dla mężczyzn!
Obserwuj wątek
    • czarodziei88 Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:32
      a czemu męskie torby nie mogą mieć ładnych wzorków i kolorków? Jest równouprawnienie...
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:36
        No właśnie o to pytam. Widocznie nie mogą, bo jakby mogły, to byłby takie w sklepach. A wszystkie ładne są w działach "torebki damskie"!
      • ultimate.strike Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:33
        > a czemu męskie torby nie mogą mieć ładnych wzorków i kolorków? Jest równouprawn
        > ienie...

Zgadnij. :)
    • eat.clitoristwood Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:32
      Powinieneś założyć klub z tym gościem od spódniczek. Może dołączy do Was jakiś miłośnik męskich szpilek.
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:39
        No właśnie. Jakbym kupil sobie taką damską torebkę i chodzil z nią po ulicy, to by mnie wszyscy zaczęli kojarzyć z kobietą. To jest czysta dyskryminacja!
        • kseniainc Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:46
          Bez przesady, pewnie źle szukasz.Skoro można kupić męskie szpilki , to i torebaśkę dostaniesz. Nisza to jest i owszem,ale mniejszość społeczeństwa męskiego maluje paznokcie, nosi kozaki za kolano, czy lubuje się w torebkach.
          • ultimate.strike Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:36
            > Bez przesady, pewnie źle szukasz.Skoro można kupić męskie szpilki , to i toreba
            > śkę dostaniesz.

Torebki też w sklepach dla fetyszystów sprzedają?
        • ultimate.strike Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:34
          > No właśnie. Jakbym kupil sobie taką damską torebkę i chodzil z nią po ulicy, to
          > by mnie wszyscy zaczęli kojarzyć z kobietą.

Mylisz się, raczej zajęliby się Twoją orientacją.
      • ultimate.strike To o mnie? 27.02.12, 20:34
        Szpilki do kiltu nie pasują, kolorowe torebki też nie, kilt sam w sobie jest kolorowy.
    • moonogamistka Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:33
      Jak nie??? Od wiekow byly meskie pederastki;-)) Saszetki pod paszke;-)))
    • aroden saszetka meska ? 27.02.12, 19:35
      wzorow cala masa.
      margoni.pl/saszetka-meska-firmy-andrea-steve-p850.htm
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: saszetka meska ? 27.02.12, 19:37
        aroden napisał:

> wzorow cala masa.
        > rel="nofollow">margoni.pl/saszetka-meska-firmy-andrea-steve-p850.htm

Na boga, tylko nie saszetka typu taksówkarz...
      • elemelech Re: saszetka meska ? 27.02.12, 19:37
        Sorry, ale czy ja niewyraźnie piszę? przecież napisałem, że sa albo duże teczki, albo malutkie saszetki. A ja chcę średnią torbę, a nie saszetkę alto kwadratową, kanciastą teczkę.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: saszetka meska ? 27.02.12, 19:39
          elemelech napisał:

> Sorry, ale czy ja niewyraźnie piszę? przecież napisałem, że sa albo duże teczki
          > , albo malutkie saszetki. A ja chcę średnią torbę, a nie saszetkę alto kwadrato
          > wą, kanciastą teczkę.

Ale z czego ma być ta torebka? Ze skóry? Czy z cordury?
      • szarrak Re: saszetka meska ? 27.02.12, 19:40
        Ale jemu chodziło o wzorki w znaczeniu printy, wiesz, kwiatki, ptaszki.
        • lepian4 Re: saszetka meska ? 28.02.12, 13:43
          Ja pisze sie tylko na torebki z playmate. Inne wzory mnie nie interesuja
    • kseniainc Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:36
      uszyj sobie, albo wydziergaj na szydełku-będziesz mieć niepowtarzalną;-)
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:38
        bardzo śmieśne chłe chłe ...
        • chcesztomasz Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:48
          ale jakie śmieszne? ja ci mogę uszyć...satysfakcja gwarantowana.

A poza tym, nie myslałeś o taczce? Masz gdzie trzymać i jakie to męskie...z kobietą cię nie pomylą :)

www.google.pl/search?q=taczka&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rc9LT8ujH8jC8QPYjKGjDg&ved=0CEEQsAQ&biw=1024&bih=677
          • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:52
            Myślałem o taczce, ale jednak wolałbym TOREBKĘ MĘSKĄ.
            • koham.mihnika.copyright poszukaj teczki damskiej, pewnie to samo nt 28.02.12, 07:59

• moonogamistka Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:40
        W koronki:-D
        Facet, wez teczke i wsadz tam co kcesz;-)
        Saszetki SOM ...ykmmm;-D
        • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:46
          Nie chcę teczki, bo teczka jest za duża i majta się przy chodzeniu. Mniejszą torbę można trzymać wyżej na krótszym pasku i wtedy się nie majta. Na studiach miałem taki mały, męski plecaczek (seledynowy z brązowym obramowaniem) i teraz chciałbym mieć coś podobnego, a nigdzie nie mogę znaleźć.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:48
            www.saddlebackleather.com/
            Wybierz sobie jakąś. Nie ma lepszych i bardziej męskich.
            Cena też "męska"
            • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:57
              I to niby mają być te męskie torebki we wzorki?
              media.saddlebackleather.com/Products/Casual-Bags/CLC-DB/CLC-DB-MD-DCB-SLC01B-1900.jpg
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:02
                Albo męski albo we wzorki :)
        • horpyna4 Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:52
          Nie musi być teczka, ani saszetka. Są przecież torby na ramię, np. tzw. chlebaki. Trzeba ich szukać w sklepach sportowo-turystycznych albo militarnych.
          • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:56
            Są jeszcze myśliwskie i wędkarskie, ale one nie są ładne i nie są we wzorki.
            • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:02
              A do moich propozycji się nie odniesiesz?
    • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:48
      www.slontorbalski.pl/Torba-S-COOL-FRESHMAN-MINI%284,12571,21530%29.aspx
      www.slontorbalski.pl/Torba-S-COOL-FRESHMAN%284,12571,21175%29.aspx
      allegro.pl/torba-na-ramie-z-jasnoszarego-filcu-i2158592755.html
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:03
        Jedna to zwykła, brzydka, typowa teczka, jedna jest szara i brzydka, a trzecia (tzn. ta pierwsza) to zwykła damska torebka. A poza tym ja tu nie proszę o wyszukiwanie mi damskich torebek, które wyglądają mało damsko, tylko protestuję przeciwko dyskryminacji mężczyzn polegającej na tym, że w sklepach z torbami nie ma działów "torebki męskie", a sa tylko "torebki damskie". Dlaczego nie może być specjalnych torebek dla mężczyzn, tak żeby mężczyzna nie musiał paradować z wielką teczką na ramieniu? Po co w ogóle jest ta kategoria "torebki damskie"? oczywiście po to, żeby dyskryminowac mężczyzn.
        • kseniainc Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:05
          to masz pole do popisu-stwórz swoją kolekcję.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:10
          elemelech napisał:

> Jedna to zwykła, brzydka, typowa teczka, jedna jest szara i brzydka, a trzecia
          > (tzn. ta pierwsza) to zwykła damska torebka. A poza tym ja tu nie proszę o wysz
          > ukiwanie mi damskich torebek, które wyglądają mało damsko, tylko protestuję prz
          > eciwko dyskryminacji mężczyzn polegającej na tym, że w sklepach z torbami nie m
          > a działów "torebki męskie", a sa tylko "torebki damskie". Dlaczego nie może być
          > specjalnych torebek dla mężczyzn, tak żeby mężczyzna nie musiał paradować z wi
          > elką teczką na ramieniu? Po co w ogóle jest ta kategoria "torebki damskie"? ocz
          > ywiście po to, żeby dyskryminowac mężczyzn.

Zachowuj się jak mężczyzna, dobrze?
          Nie ma torebek, chcesz torebkę? To zamiast jęczeć, to znajdź materiał, wybierz się do kaletnika tudzież krawca, i powiedz aby ci uszył. I po problemie. No, chyba że od razu chcesz ruch wyzwolenia mężczyzn założyć. Tyle że wówczas nadal będziesz bez torebki chodził...
        • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:14
          Znasz takie pojęcie jak "unisex" które jest trudno przetłumaczalne na polski, ale w wolnym tłumaczeniu to mniej-więcej "odpowiedni dla obu płci"? Nie muszą Ci się podobać konkretne pokazane przeze mnie modele, możesz przejrzeć całą stronę. Rysunkowi modele wizualizujący wielkość torebek to faceci przeważnie. Jeśli nie jesteś w stanie kupić torebki unisex, co do przeznaczenia której nikt się ze strony producenta nie wypowiedział, zakładając, że wszyscy wiedzą, że to unisex, to współczuję Twojemu poczuciu własnej wartości.

Mam wrażenie, że masz ochotę na torebkę, ale musi mieć ona duży napis "MĘSKA" albo chociaż z angielska "ONLY FOR MEN" albo "KOBIETO WARA OD TEJ TOREBKI JEST ONA MĘSKA!", bo inaczej nie będzie ona odpowiednio podkreślała Twojej płci i orientacji (bez wątpienia hetero).
          • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:31
            > Mam wrażenie, że masz ochotę na torebkę, ale musi mieć ona duży napis "MĘSKA" albo
            > chociaż z angielska "ONLY FOR MEN" albo "KOBIETO WARA OD TEJ TOREBKI JEST ONA
            > MĘSKA!", bo inaczej nie będzie ona odpowiednio podkreślała Twojej płci i orientacji (bez
            > wątpienia hetero).

Właśnie dokładnie o to mi chodzi. Jeżeli istnieją torebki "ONLY FOR WOMEN", to ja chce też, żeby były torebki "ONLY FOR MEN".

Poza tym wwróć uwagę, że taka dyskryminacja istnieje tylko w przypadku toreb średniej wielkości, a w przypadku toreb podróżnych juz nie. Zdarzają się wprawdzie torby podróżne damskie, jednak większość jest bezpłciowa i nikt nie zwraca uwagi, czy torba podróżna męska ma łądne wzorki i jest kolorowa czy nie.
        • koham.mihnika.copyright lokujesz sie miedzy w 1%%% zblazowanych 28.02.12, 08:41
          towaru nie znajdziesz, bo jeszcze nie odkryli, ze mozna miec takie porabane pomysly.
          oryginal jestes, zatem DiY - do it yourself.
    • triismegistos Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:51
      Nie wiem z czym masz problem? Prawie wszyscy moi kumple noszą męskie torebki, to miljon razy wygodniejsze od plecaka...
      • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 19:54
        Wygodniejsze to nie, sama mając więcej rzeczy do noszenia odkurzam plecak, ale na pewno estetyczniejsze. Mam jednak kilku chłopa na roku i żaden nie chodzi z plecakiem, wszyscy z torbami.
        • triismegistos Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 23:43
          Zależy do czego. Jak masz przetachać przez pół miasta ciężkie graty to owszem, plecak jest wygodniejszy, ale do torebki łatwiej sięgnąć po portfel, komórkę, klucze itp.
    • eat.clitoristwood Mężczyźni posiadają naturalne torebki 27.02.12, 20:01
      przecież.
      • ultimate.strike Re: Mężczyźni posiadają naturalne torebki 27.02.12, 20:50
        W swojej nosisz laptopa? :)
    • headvig Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:01
      tu masz: ma wzorki, nie za duża i bardzo męska :)
      https://cdn.stylishandtrendy.com/wp-content/uploads/2011/07/Louis-vuitton-mens-handbags.jpg
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:06
        Kwadratowa teczka obijająca się na tyłku podczas chodzenia. Ja poszukuję czegoś bardziej workowatego, tak żeby można tam było nakłaść róznych rzeczy, np. bułek.
        • kseniainc Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:12
          Polecam jakieś forum modowe, tam dziewczyny są idealnie zorientowane skoroś taki wymagający.
        • headvig Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:13
          w tej się zmieści dużo bułek :)

https://eshop.dadsbabyshop.co.uk/WebRoot/BT/Shops/BT4232/4DF6/8648/6713/D18A/C209/0A0C/05E8/51E2/diaper_dude_black_skull_and_cross_bones_on_man.jpg
        • maitresse.d.un.francais Ten pan ma zielone cóś 27.02.12, 21:55
          www.ecouterre.com/wp-content/uploads/2009/08/kspromo2.jpg
          Może być zielone?
      • koham.mihnika.copyright a wieszak jaki ;-{) 28.02.12, 08:43

• tanebo Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:11
      Może taka: fksubiekt.pl/o/000059/daag+torba+meska+skorzana+raportowka+a4+przez+ramie.html ?
      • koham.mihnika.copyright sam bym kupil, ale troche daleko. 28.02.12, 08:49

• six_a Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:22
      wszystkie marki młodzieżowo-sportowe typu diverse czy inny cropp/house mają takie torby.

i naturalnie, szminki lepiej nie nosić w kieszeni, bo się roztopi.
      • tanebo Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:27
        Te ochronne też? :)
        • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:28
          A ochronne to nie pomadki?
        • six_a Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:44
          taaaa, tylko plama nie będzie kolorowa;)
      • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:27
        Tak, ale często w takich sklepach półki nie są odpowiednio podpisane: "DAMSKIE TOREBKI" oraz "MĘSKIE TOREBKI" - i co, biedny ma się domyślić, czy to męskie? Jeszcze wyjdzie, że pedał, jak damską kupi. Choćby nawet była odpowiednio niedamska.
        • six_a Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:32
          jak to nie są? jest część sklepu damska i jest męska, a dodatki typu paski, torby, portfele też są w osobnych częściach.

jakoś nigdy jeszcze spodni męskich nie kupiłam ani portfela ani kalesonów. tesz problemy wymyślacie. jak nie wie, to niech się sprzedawcy zapyta.
        • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:33
          Tu jest torebka z ładnym wzorkiem, ale niestety od razu widać, że damska: republika.pl/blog_rs_26698/206041/tr/tmp-5keecie_5.jpg
          • six_a Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:43
            ojej, to faktycznie szukasz torebeczki:)

to jest średnia torba
            • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:53
              Nawet nie ma wzorku kolorowego, tylko jakiś napis. A co, gdybym chciał kupić np. czerwoną torbę męską tego rodzaju? Albo żółtą w czerwone kropki? Przecież od razu wszyscy by powiedzieli, że to damska torebka. Mężczyźni sa dyskryminowani.
              • six_a Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 21:00
                to była przykładowa torba, na pewno znajdziesz coś w kwiatki, ptaszki i kropeczki, proponuję wizytę w zagramanicznym sklepie online.

problem jest tylko taki, czy będziesz to potem nosił czy jednak się wstydził.
          • maitresse.d.un.francais Bułek w kopertówkę nie wsadzisz 27.02.12, 21:55
            a wzorek ma od środka.
    • alienka20 Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:32
      Mam sentyment do plecaków w stylu "kostka", ale prawdziwa kostka, a nie obszarpany wór na puszki udający kostkę:).
    • lena.nocna Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:34
      Są. Np słonia torbalskiego. Mam męską z tej firmy, czarną, klasyczną, ponadczasową.
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:40
        Jak się wpisze w googlach "słoń torbalski", to wyświetla się, że sa to torebki damskie.
        Tu się niby torebki męskie, ale w rzeczywistości sa to udziwnione teczki, a nie kolorowe torebki męskie we wzorki: allan-italian.com/torebki-meskie-guess-c-98_86_87.html
        • lena.nocna Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 21:05
          Popatrz, a jak się pójdzie do sklepu to są świetne męskie / unisex modele.
          www.slontorbalski.pl/SLON%283,12569,%29.aspx
      • szarrak Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:51
        Po nicku wnoszę, że jesteś kobietą - dlatego te torebki są już wykluczone, skoro taką kupiłaś, bo on chce takie obwarowane zakazami "nie dla kobiet".
        • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 20:58
          Tu jest torba podróżna, która nie jest ani męska, ani damska: www.sklep.pozorski.info/Img.ashx?Id=6901

A jeżeli nadal uważasz, że nie ma dyskryminacji mężczyzn w dziedzinie torebek, to pokaż mi męską teczkę w podobnym kolorze (lub w dowolnym innym jaskrawym).
        • ultimate.strike Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 21:01
          Są rzeczy obwarowane zakazem "nie dla mężczyzn". Takich z zakazem "nie dla kobiet" nie ma. Fachowo nazywamy to równouprawnieniem.
        • lena.nocna Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 21:06
          Kupiłam na laptopa i miałam wątpliwości czy mi pasuje, bo była męska. Nosiłam do pracy jako stylową torbę na laptopa.
    • georgia241 Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 27.02.12, 21:02
      Pożycz od teletubiśka.
    • koham.mihnika.copyright zapytaj Biedronia, gdzie sie ubiera. proste. nt 27.02.12, 21:58

• maitresse.d.un.francais Biedronek w garniaczkach lata 27.02.12, 22:01
    • maitresse.d.un.francais Kup sobie WOREK żeglarski 27.02.12, 21:59
      Męski jest i kolorków też multum. W paski, z kwiatkiem i co chcesz.

tinyurl.com/88omv6v
      • maitresse.d.un.francais O ten fajny jest 27.02.12, 22:01
        z jutowego wora

https://superearthgoods.files.wordpress.com/2011/03/sailor-bag.jpg?w=300&h=263
        • elemelech Re: O ten fajny jest 27.02.12, 22:04
          Kwestia warta rozważenia, ale chyba jednak poszukam coś ciekawego w zagranicznych sklepach, bo u nas wśród torebek wciąż panuje moda patriarchalna.
          • szarrak Re: O ten fajny jest 27.02.12, 23:21
            Matriarchalna chyba.

Nadal nie rozumiem, o co Ci chodzi. Tzn. rozumiem - chodzi Ci o to, żeby się przyp.eprzyć. TO jest równie unisex jak TO albo TO. Obie z działu męskiego! Wyobrażam sobie sporo kobiet, które chciałyby je nosić mimo tego, że Zara otwarcie pisze, że to MĘSKIE. A TUTAJ masz torbę z działu męskiego w równie jaskrawym kolorze, jak ta pokazana przez Ciebie. Masz jeszcze taką niebieską, ale nie o to Ci chodzi chyba. A już na przykład TA jest całkiem damska moim zdaniem, chociaż również - wg Zary jest męska.

Z innych: TU masz męską torbę z męskiego działu we wzorki - sklepy Billabong są w całej Polsce. A w HO-LO masz pierdylion toreb - niestety, tylko w (chyba) jednym sprecyzowali grupę docelową (matki z mnóstwem dziecięcych bambetli), przyjmując, że pozostałe są unisex. NIE WMÓWISZ mi, że są to damskie torebki. Do wyboru, do koloru - a kolorowiutkie są.
            • szarrak Re: O ten fajny jest 27.02.12, 23:32
              A nie, sorry, dawno na stronie nie byłam - przy niektórych modelach piszą, że damskie (mówię o HO-LO). A w innych masz czasem faceta jako modela do zdjęcia - czy to Cię przekonuje? Raz, dwa, trzy, cztery - podany wcześniej.
      • jazzify Re: Kup sobie WOREK żeglarski 27.02.12, 22:09
        Czytając posty autora mam wrażenie, że się zaraz zadławi własną śliną z oburzenia. ;)
        Do rzeczy, obczaj torby Paula Smitha. Mój znajomy ma jedną z zeszłorocznej kolekcji - wyqrwista, sama się teraz nad taką zastanawiam.
        www.paulsmith.co.uk/shop/paul-smith-mens-bags-436/paul-smith-bags-mini-reflections-holdall-afxx-1124-l357x-1/product.html
        www.paulsmith.co.uk/shop/paul-smith-mens-bags-436/paul-smith-bags-mini-interior-holdall-afxa-1124-l404-1/product.html
    • nosorozecwlochaty Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 28.02.12, 19:07
      Ty to sobie kolego powinienneś chyba kupić pederastkę ;)

sjp.pwn.pl/slownik/2499037/pederastka
      Odmieniasz "męski" przez wszystkie przypadki a jednocześnie wydziwiasz z jakimiś wzorkami, kolorkami, deseniami, fasonami itp. Zwykły facet wszedłby do pierwszego sklepu i po 5 minutach wyszedł z pierwszym lepszym plecakiem lub aktówką.

Jak facet się stroi zaczyna, dobierać kolor czapki do koloru butów, wydziwiać itp. to wiedz że coś się dzieje :)
      • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 28.02.12, 20:19
        I tu się właśnie mylisz, kolego. Nie ma nic bardziej męskiego i bardziej naturalnego dla mężczyzny niż chęć upiększenia swojego wyglądu przy pomocy formy i koloru. Tu masz kilka przykładów:
        media.tiscali.co.uk/images/feeds/hutchinson/ency/272007.jpg

sioux.mosaicglobe.com/gallery/12689/full/Ilhas_dos_Papuas_copy.jpg

www.flickr.com/photos/radahann/5000893890/in/photostream

www.flickr.com/photos/37352889@N00/216357282/
        • elemelech Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 28.02.12, 20:24
          A tu jest przykład z rodzimego podwórka: www.zpitkomorno.pl/media/49_5_szlachta.jpg
        • ultimate.strike Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 28.02.12, 20:24
          Znam lepszy sposób niż te linkowane. kolorowy, praktyczny i bardzo wygodny. :)
          Do tego częściowo z torebką związany (chociaż ja z jej przypinania zrezygnowałem, opracowałem praktyczniejszy sposób noszenia kluczy, dokumentów i innych drobiazgów).

Ale wracając do tematu głównego, może o czymś takim pomyśl?
    • anna_sla Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 28.02.12, 20:37
      jak nie ma jak są. Sama takie widziałam.. natomiast dobrać odpowiednią to już problem :).. polecam allegro, bo tam naprawdę często znajdzie się każdą potrzebną najdrobniejszą pierdołę, której nie można ustrzelić w sklepach.
    • a_nonima Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 29.02.12, 10:19
      Wystarczy przebiec przez pierwszą galerię, znajdziesz tam full super męskich torebek - różnej wielkości.
    • mergil Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 29.02.12, 11:10
      jasne że są, co najlepsze widziałem nawet męskie rajstopy z ozdobami lol
      • ultimate.strike Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 29.02.12, 17:37
        > jasne że są, co najlepsze widziałem nawet męskie rajstopy z ozdobami lol

Miały ostrzeżenie o szkodliwości ich noszenia, bo te sprzedawane w UK mają?
    • alux Re: Dlaczego nie ma męskich torebek?! 23.10.20, 09:44
      Nie ma bo mają swoje naturalne torebki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka