Dodaj do ulubionych

ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie).

IP: 81.210.124.* 27.06.04, 15:53
Kupiłem niedawno nowy antyperspirant po tym jak poprzedni okazał się
nienajlepszy, ponieważ barwił mi koszulki. Jednak okazało się, że ten nowy
(droższy i niby lepszy) też barwi koszulki i nie wiem od czego to zależy. Mam
pytanko. Może znacie jakieś antyperspiranty, które bardzo dobrze spełniają
swoje zadanie i nie barwią ubrań. Podajcie jakieś sprawdzone marki!!!
PS: Wiem, że to głupi problem, ale nie mam zamiaru co tydzień kupować nowych
T-shirtów bo mnie po prostu na to nie stać.
Obserwuj wątek
    • romb_mantyk Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 27.06.04, 16:00
      ja używam NIVEA i nie barwi koszulek i spełnia zadanie ... a jestem bardzo zimno lubny i 20 stopni to już piekło dla mnie
    • przemek_przemek_przemek Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 27.06.04, 17:41
      NIVEA w sztyfcie jest bardzo dobry.

Polecam.

Pozdrawiam,

Przemek
    • Gość: ppp Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 19:47
      Nivea na mnie w ogole nie dziala. Dziala za to Old Spice (nie ten
      antyperspirant, ale normalny przezroczysty). Nie poce sie i nie smierdze.
    • gomory Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 28.06.04, 09:21
      Do mniej wiecej miesiaca emu uzywalem Old Spiece'a i nie mialem plam. Teraz sa
      ME, wiec zgodnie z duchem mojego serca przerzucilem sie na Adidasa (taka wersja
      z okazji polkarskich mistrzostw). Na razie nie zauwazylem by mi barwil koszulki.
      • Gość: Mściciel A tak w ogóle... IP: 217.153.116.* 29.06.04, 15:12
        ... to chyba można by producenta plamiących dezów podać do sądu. Bo to nie
        jest, kurwa, śmieszne jak mam koszule za 50 USD, którą mi kolega przywiózł z
        USA, bardzo ją lubię, ale nie mogę używać już, bo od dezodorantu zrobiła się
        żółta skorupa pod pachą. Naprawdę, zastanawiam się, czy nie zrobić z tego
        afery. Bo przecież od szamponu włosy nie powinny wypadać, tak? Od pasty do
        zębów zęby nie powinny się psuć, tak? Już nawet można wygrać odszkodowanmie od
        producenta fajek, że dostało się raka płuc, tak? To dlaczego ci oszuści,
        producenci dezodorantów nie uprzedzają, że jak użyje się ich produktu, to
        odzież idzie do śmieci?
        A może tak mały bojkocik, co?
        • Gość: pako Re: A tak w ogóle... IP: *.a.pppool.de 02.07.04, 11:14
          Msciciel matole jeden opraw ja w ramke,chwali sie glupia szmata
        • diastema Re: A tak w ogóle... 18.09.04, 13:55
          bo panowie prac nie potraficie i tyle ;))))
    • Gość: aaaaaa... Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). IP: 81.210.119.* 06.07.04, 15:43
      antidral - nie jest to antyperspirant, tylko specyfik do nabycia w aptekach.
      używając go wieczorem, co 2 dni można w dzien stosować już coś bardzo
      delikatnego i nie ma problemów z nadmiernym poceniem się.
      Pozdrawiam
      • Gość: Halina Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). IP: *.ip-pluggen.com 06.07.04, 16:20
        W Szwecji klienci zaczeli sie od pewnego czasu skarzyc, ze na ich ciemnych
        koszulkach zostaje bialy osad, ktory sie nie da wyprac. Niestety, mimo
        interwencji rzecznika do spraw konsumenta nic sie nie dalo zrobic, bo to nie
        jeden deodorant tak robi, ale wiele. To chyba jakis nowy skladnik w
        deodorantach, bo przedtem ten problem byl nieznany.

O zoltej mazi nic nie slyszalam! Chyba miales taki deodorant z kulka i dales go
        za duzo!
        Na kazdym opakowaniu jest napisane, ze trzeba pachy DOKLADNIE WYSUSZYC zanim
        sie ubierze koszule. Mnie sie nigdy nic nie przytrafilo.
    • Gość: dune84 Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). IP: *.is.net.pl 07.07.04, 00:20
      Tez mam z tym problem. Teraz uzywam Old Spice w kremie i jest ok, choc tez
      troche barwi na bialo koszulki. Jesli chodzi o zolte skorupy pod pachami to tez
      to mam zwlaszcza na bialych koszulkach i niestety to nie tylko od dezodorantu
      ale takze potu.. a niestety poce sie dosc mocno...:(Ostatnio zaczalem kupowac
      tylko czarne badz jakies inne ciemne t-shirty... takze z powodu pocenia sie bo
      przeciez na czarnym tak bardzo nie widac:)
      Probowalem jeszcze dezodorantu z Yves Rocher w kulce dla mezczyzn ale jest taki
      sobie... Kiedys uzywalem rexony w sztyfcie i tez byla ok.
      Pozdrawiam!
      • Gość: dune84 Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). IP: *.is.net.pl 07.07.04, 00:24
        Aha-jeszcze zapomnialem.Polecam takze golenie pach.Na pewno mniej sie wtedy
        czlowiek poci... Zaraz ktos zacznie krzyczec ze to ciotowskie, niemeskie i
        pedaly tylko sobie gola... Coraz wiecej facetow z mojego otoczenia ktorych znam
        sobie goli pachy i chwala sobie to... poza tym na prawde to tez pomaga...
        • Gość: ppp Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:19
          To wszystko zalezy chyba indywidualnie od organizmu. Mi pomagal na smrod Old
          Spice ale przezroczysty, ale za to dalej sie pocilem. Old Spice w kremie nie
          dziala na mnie w ogole. Rexona za to dziala rewelacyjnie. Nawet przy duzym
          upale i sporym stresie mam suche pachy. Golenie pach u mnie tez dalo raczej
          tragiczne skutki. Calkiem odwrotne. Zaczalem po spoceniu smiedziec kocim moczem
          (fu :D)...od tamtej pory nie gole sie i nie mam problemow ze smrodem. Miedzy
          bajki mozna wlozyc bzdury o szkodliwosci antyperspirantow.
    • blasphemy Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 07.07.04, 14:26
      Jednym ze skladnikow wiekszosci antypotnych dezodorantow jest aluminium
      chlorohydrate (nie wiem jak po polsku - "chlorowodnian / chlorowodorek glinu"
      brzmi chyba nie najlepiej)

To on zazwyczaj barwi ubrania, ale jest niewiele antyperspirantow ktore nie
      zawieraja tego skladnika.
    • Gość: absynent antyperspiranty są szkodliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:24
      Ludzie, myjcie się regularnie i unikajcie stytuacji powodujących intensywne
      pocenie no i lżej się ubierajcie. Używajcie dobrych, markowych dezodorantów,
      które zawierają składniki bakteriobójcze, zwykle triclosan. Antyperspiranty po
      wielu latach mogą używania mogą się okazać niebezpieczne, związki glinu (wolno
      bo wolno) ale wnikają w skórę i odkładają się w węzłach chłonnych pachowych.
      Może to mieć związek z rakiem piersi u kobiet. nowotwory to w 70% styl życia.
      • dune84 Re: antyperspiranty są szkodliwe 08.07.04, 10:45
        Jak mozna unikac sytuacji powodujacych intensywne pocenie sie? Jak jest 30 albo
        35 stopni na polu i trzeba gdizes wyjsc to nie sposob sie nie spocic...
        Ja sie poce juz przy 25 stopniach a i przy mniej... Po prostu tak mam i juz...
        Ja sie poce nawet w zimie jak jestem grubo ubrany...
        • Gość: Halina POCENIE SIE IP: *.ip-pluggen.com 08.07.04, 11:24
          U wielu ludzi nie samo pocenie jest problemem tylko BRZYDKI ZAPACH POTU.
          Najgorzej smierdzi STARY pot. Jesli wiec mezczyzna myje sie czesto pod pachami
          (przy kazdej wizycie w ubikacji), poproszy pod pachami TALKIEM.
          Zmienia sweter i koszule CODZIENIE na swieza. Jesli mozna to z krotkimi dosc
          szerokimi rekawami i oczywiscie zawsze BAWELNIANA.
          Moze tez depilowac wlosy pod pachami, wtedy sie mniej poci.

Jestem kobieta i tak robilam cale zycie, unikalam deodorantow bo kilkakrotnie
          dostalam na nie uczulenie pod pachami.
        • Gość: ppp Re: antyperspiranty są szkodliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:12
          Mam tak samo. Poce sie caly rok. A tak na marginesie: jestes moze z Krakowa
          (te "na polu" mnie zaintrygowalo :D)?
          • dune84 Re: antyperspiranty są szkodliwe 09.07.04, 01:23
            Gość portalu: ppp napisał(a):

> Mam tak samo. Poce sie caly rok. A tak na marginesie: jestes moze z Krakowa
            > (te "na polu" mnie zaintrygowalo :D)?

Heja-z Krakowa nie ale z Malopolski, konkretnie z Tarnowa:)W calej Malopolsce
            oczywiscie mowi sie "na polu". Tak na marginesie - strasznie smieszy mnie
            mowienie "na dworzu" -jakies takie nienaturalne i sztuczne hehe:)
            • Gość: Halina Re: antyperspiranty są szkodliwe IP: *.ip-pluggen.com 09.07.04, 04:13
              Pochodze z Warszawy i zrozumialam to, ze jestes ze wsi!!!
    • rozdarta_sosna Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 16.09.04, 15:15
      polecam cos co w odpowiednim uzyciu nie barwi a jest skuteczna- gillete w zelu.
      jak dla mnie ok i dziala :)
      aa z lekko barwiacych ale rewelacyjnych i skutecznych rexona extra dry w
      sztyfcie, ale niestety nie do kupienia u nas na rynku.
      • itsnotme Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 16.09.04, 16:36
        rozdarta_sosna napisała:

rexona extra dry w
        > sztyfcie, ale niestety nie do kupienia u nas na rynku.

Wręcz przeciwnie, sam posiadam kupioną w polskim supermarkecie.

Jeśli problem z potliwością jest poważny polecam etiaxil.
    • ausoff Re: ANTYPERSPIRANT - kłopot (doradźcie). 18.09.04, 13:40
      tylko z Dermedic( do kupienia w aptece)po prostu polecam!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka