Gość: homofob IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 15:07 tolerancja to jedno, rownouprawnienie to o wiele za duzo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: dość ustępstw gejom! IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 14.06.03, 20:32 A dlaczego za wiele?W Kanadzie np.wlasnie dozwolono malzenstwa gejowskie. Dlaczego nie? A w czym mi to przeszkadza, albo Tobie? Kiedys kobietom tez odmawiano rownouprawnienia,czy Murzynom a czy oni sa gorsi od pozostalych? Inni na pewno, ale na pewno nie gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: dość ustępstw gejom! 14.06.03, 22:05 Gość portalu: Monika napisał(a): > A dlaczego za wiele? W Kanadzie np.wlasnie dozwolono malzenstwa gejowskie. > Dlaczego nie? A w czym mi to przeszkadza, albo Tobie? Kiedys kobietom tez > odmawiano rownouprawnienia,czy Murzynom a czy oni sa gorsi od pozostalych? > Inni na pewno, ale na pewno nie gorsi. Czy adopcję dzieci też bierzesz pod uwagę w tym równouprawnieniu? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król Seriozo Re: dość ustępstw gejom! IP: *.acn.waw.pl 15.06.03, 14:05 Adopcja jest szansą dla osieroconych dzieci, a nie czyimkolwiek prawem. Podnoszenie kwestii adopcji w dyskusji nad "równouprawnieniem" homoseksualistów, czy jakiejś innej grupy społecznej, jest bezzasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: dość ustępstw gejom! 15.06.03, 14:40 Gość portalu: król Seriozo napisał(a): > Adopcja jest szansą dla osieroconych dzieci, a nie czyimkolwiek prawem. > Podnoszenie kwestii adopcji w dyskusji nad "równouprawnieniem" > homoseksualistów, czy jakiejś innej grupy społecznej, jest bezzasadne. Ale takie głosy daje się słyszeć... Jeżeli pojęcie małżeństwa miałoby być rozszerzone na pary homoseksualne, to problem adopcji dzieci staje się jak najbardziej aktualny w tym kontekście. Skoro małżeństwa "klasyczne" mogą ubiegać się o adpocję dziecka, to czy takie samo prawo miałyby mieć wtedy "małżeństwa" homoseksualne? Zgadzam się, że nie istnieje prawo małżeństwa do adopcji tylko prawo dziecka do bycia adoptowanym, albo lepiej, do posiadania rodziny. To dobro dziecka jest rozstrzygające. Dlatego jestem przeciw zrównaniu prawa do *ubiegania* się o adopcję dla par hetero i homoseksualnych. Po prostu uważam, że nie należy ryzykować dobra dziecka aby spełnić zachciankę kogokolwiek do posiadania dziecka. Lepiej jest na zimne dmuchać. Dlatego uważam, że prawo do ubiegania się o adopcję powinno być dostępne tylko małżeństwom. I właśnie z powodu adopcji jestem przeciw rozszerzeniu pojęcia małżeństwa na pary homoseksualne. Codzienne problemy par homo (prawo spadkowe, odbieranie poczty, sprawy w szpitalach, itp.) można rozwiązać np. poprzez legalizację konkubinatu, czy też jakieś inne prawne uregulowanie statusu wszystkich ludzi żyjących razem we wspólnych gospodarstwie domowym (włączając w to także np. rodzeństwa żyjące razem). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król Seriozo Re: dość ustępstw gejom! IP: *.acn.waw.pl 15.06.03, 14:48 Masz jak najbardziej rację. Tylko wydaje mi się, że kwestia adopcji przez pary homoseksualne jest poruszana przez garstkę ekstremistów z obu stron i jako taka nie jest warta większej uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . HALL9000 idz sie leczyc... IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 11:58 o co ci chodzi? sie kurde czepiasz, jedni o oficjalnych zwiazkach (nie o malzenstwie), a ty o adopcji. Czy ty jakich ograniczony jestes czy co? . Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Czy jestem ograniczony dlatego... 16.06.03, 12:42 Gość portalu: . napisał(a): > o co ci chodzi? sie kurde czepiasz, jedni o oficjalnych zwiazkach (nie o > malzenstwie), a ty o adopcji. Czy ty jakich ograniczony jestes czy co? że jestem przeciw adopcji przez pary homo, czy też dlatego, że adopcja nis stanowi postulatu par homo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy jestem ograniczony dlatego... IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 12:48 hal9000 napisał: > Gość portalu: . napisał(a): > > > o co ci chodzi? sie kurde czepiasz, jedni o oficjalnych zwiazkach (nie o > > malzenstwie), a ty o adopcji. Czy ty jakich ograniczony jestes czy co? > > że jestem przeciw adopcji przez pary homo, czy też dlatego, że adopcja nis > stanowi postulatu par homo? alez nie, jestes ograniczony, bo pary homo mowia o legalizacji, a ty o adopcji..czyli jakby dorabiasz wlasna, niczym nie potwierdzona teorie no i wychodzi mi na to, ze nie rozumiesz problemu. . Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Czy jestem ograniczony dlatego... 16.06.03, 19:31 Gość portalu: . napisał(a): > alez nie, jestes ograniczony, bo pary homo mowia o legalizacji, a ty o > adopcji..czyli jakby dorabiasz wlasna, niczym nie potwierdzona teorie no i > wychodzi mi na to, ze nie rozumiesz problemu. Wpisałem w Google słowa "adopcja homo" i wyrzuciło mi stronę www.innastrona.pl W wyszukiwarce tej strony wpisałem słowo adopcja i dostałem całą listę artykułów. Wkleiłem tu pierwsze trzy... www.innastrona.pl/news_pokaz.phtml?nID=1320# www.innastrona.pl/bq_rodzice.phtml# www.innastrona.pl/news_pokaz.phtml?nID=1079# No i co powiesz na to, specjalisto od diagnozowania ograniczeń? :)))) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy jestem ograniczony dlatego... IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 20:18 > Wpisałem w Google słowa "adopcja homo" i wyrzuciło mi stronę > www.innastrona.pl > W wyszukiwarce tej strony wpisałem słowo adopcja i dostałem całą listę > artykułów. Wkleiłem tu pierwsze trzy... > > www.innastrona.pl/news_pokaz.phtml?nID=1320# > www.innastrona.pl/bq_rodzice.phtml# > www.innastrona.pl/news_pokaz.phtml?nID=1079# > No i co powiesz na to, specjalisto od diagnozowania ograniczeń? :)))) > > Pozdrawiam, no i wychodzi na to, ze w niektorych panstwach wiedy na temat homoseksualizmu i dzieci wychowywanych przez osoby homo jest nieco wieksza (o jakies 10000%) niz ta w polskim spoleczenstwie. to po pierwsze. a po drugie... coz..proponuje wycieszczke do domow dziecka, domow malego dzieckam, na dworzec centralny i po warszawie gdzie dzieci zebrza na ulicach. ROzumiem, ze jestes fanem tekich obrazkow. . Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Czy jestem ograniczony dlatego... 17.06.03, 00:47 Gość portalu: . napisał(a): > no i wychodzi na to, ze w niektorych panstwach wiedy na temat homoseksualizmu > i dzieci wychowywanych przez osoby homo jest nieco wieksza (o jakies 10000%) > niz ta w polskim spoleczenstwie. to po pierwsze. a po drugie... Wiedza? Nie twierdzę, że dziecko wychowane przez homo też zostanie homo ale, efekty mogą być podobne do wychowania w rodzinach niepełnych. Dlatego napisałem, że najlepiej na zimne dmuchać. Dla mnie to eksperyment, w którym ryzykuje się dobrem dzieci dla spełnienia czyjejś zachcianki posiadania dziecka... No a że środowiska homo miały silne lobby... > oz..proponuje wycieszczke do domow dziecka, domow malego dzieckam, na dworzec > centralny i po warszawie gdzie dzieci zebrza na ulicach. Rozumiem, ze jestes > fanem tekich obrazkow.. Przyczyną tego jest sytuacja prawna tych dzieci. Jeżeli rodzice nie zrzekną się praw rodzicielskich albo te prawa nie zostaną im odebrane, to adopcja jest praktycznie niemożliwa. To nie brak chętnych do adopcji jest tego przyczyną, że nie zostały one zaadoptowane... Tak więc próba przedstawienia par homo jako ostatniej deski ratunku dla tych dzieci jest co najmniej niepoważna... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: dość ustępstw gejom! IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 14.06.03, 20:35 Acha, a co zrobisz jesli np. twoje wlasne dziecko okaze sie homoseksualne? Akurat wychowanie nie ma tu nic do rzeczy. Tez odmowisz mu/jej rownouprawnienia, wyrzucisz z domu, wyklniesz, wyrzekniesz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruby Re: dość ustępstw gejom! IP: *.acn.waw.pl 14.06.03, 22:26 homoseksualizm jak depresja, trudne,ale do wyleczenia...wystarczy chciec... Odpowiedz Link Zgłoś
sadness Re: dość ustępstw gejom! 14.06.03, 23:34 a u ciebie elektryczność to już jest, czy nadal przy kaganku siedzisz i tak skrobiesz co brud spod paznokci nakaże ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten_no Re: dość ustępstw gejom! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 16.06.03, 21:38 Gość portalu: ruby napisał(a): > homoseksualizm jak depresja, trudne,ale do wyleczenia...wystarczy chciec... Nie wiem po co w ogole dyskutowac jesli sie nie zna *faktow*. Po prostu nie istnieje zadna metoda do "wyleczenia", podobnie jak nie ma metody "wyleczenia" heteroseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dość ustępstw gejom! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.03, 08:48 Gość portalu: ten_no napisał(a): > Gość portalu: ruby napisał(a): > > > homoseksualizm jak depresja, trudne,ale do wyleczenia...wystarczy chciec.. > . > > Nie wiem po co w ogole dyskutowac jesli sie nie zna *faktow*. Po prostu nie ist > nieje zadna metoda do "wyleczenia", podobnie jak nie ma metody "wyleczenia" het > eroseksualizmu. a moze on sie wyleczyl z heteroseksualizmu, bo chcial. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 08.07.03, 00:15 > Nie wiem po co w ogole dyskutowac jesli sie nie zna *faktow*. Po prostu nie ist > nieje zadna metoda do "wyleczenia", podobnie jak nie ma metody "wyleczenia" het > eroseksualizmu. akurat fakt istnienia metody leczenia lub jej nieistnienia nie dowodzi niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 17:34 nie - przeciez jestem Polakiem - tolerancyjnym od wiekow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 15.06.03, 03:12 > tolerancja to jedno, rownouprawnienie to o wiele za duzo! pare pytan" 1. Dokonano ostatnio wobec gejow jakis ustepstw? to przypomnij mi, bo jakos nie moge sobie przypomniec... jesli chodzi o to, ze gejostwo nie jest juz karalne to super, jestem wdzieczny Polsce, naprawde... ale to juz istnieje od jakis kilkudziesieciu lat. 2. Czy przyznanie praw gejom do zawierania zwiazkow oznacza odebrania komus jakis praw? Jesli tak to komu i jakich? 3. Czy Twoja heteroseksualnosc jest az tak slaba, ze musi sie posilkowac wurzucaniem gejow poza nawias spoleczenstwa? 4. Czy w Holandii w ktorej mozna zawierac takie legalne zwiazki wzrosla liczba heteroseksualnych rozwodow bo w koncu faceci moga sie pobierac ze soba wiec powoduja rozpad rodziny, lzy, rozpacz i placz porzuconych dziatek? btw - fakt, ze zygasz na widok 2 gejow jest raczej malo znaczacy w calej tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hompfob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 13:03 jestem za tolerancja - czyli przeciw nękaniu ludzi ktorzy sa gejami, przeciw umniejszaniu ich wartosci jako ludzi, przeciw zabobonnemu lękowi. jednak rownouprawnienie - czyli sankcjonowanie związków jako małżeńskie, z dopuszczeniem adopcji itd. nigdy. zastanawialem sie nad sprawami jak dozwolenie wspolnego opodatkowania i tym podobnych rzeczy - instrumentow ktorymi panstwo w jakis niewielki moze sposob pomaga rodzinie. i temu jestem przeciw - tego typu instrumenty pomocy rodzinie maja w jakis sposob ja promowac, a promowaniu zwiazkow homo przez panstwo dziekuje. dlaczego takie mam zdanie - po prostu homoseksualizm nie jest wg. mnie rownouprawniony z heteroseksualizmem. jaki jest jego powod nie ma nic do rzeczy - czy sie takim rodzisz czy to kultura cie wychowuje. z punktu widzenia biologii wg. mnie to pewien sposob uposledzenia osobnika - ustalenie jego upodoban seksualnych tak by nie chcialo sie mnozyc. jest to wiec reprezentant zlepego zauleka ewolucji. ze spolecznego punktu widzenia zgodze sie ze wielu wartosciowych jednostek moglo byc homoseksualistami. mądre społeczenstwo ceni takich ludzi, lecz nie dlatego, ale pomimo ich seksualnego uposledzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król Seriozo Re: dość ustępstw gejom! IP: *.acn.waw.pl 15.06.03, 14:15 Gość portalu: hompfob napisał(a): > jestem za tolerancja - czyli przeciw nękaniu ludzi ktorzy sa gejami, przeciw > umniejszaniu ich wartosci jako ludzi, przeciw zabobonnemu lękowi. jednak > rownouprawnienie - czyli sankcjonowanie związków jako małżeńskie, z > dopuszczeniem adopcji itd. nigdy. zastanawialem sie nad sprawami jak dozwolenie > > wspolnego opodatkowania i tym podobnych rzeczy - instrumentow ktorymi panstwo w > > jakis niewielki moze sposob pomaga rodzinie. i temu jestem przeciw - tego typu > instrumenty pomocy rodzinie maja w jakis sposob ja promowac, a promowaniu > zwiazkow homo przez panstwo dziekuje. > dlaczego takie mam zdanie - po prostu homoseksualizm nie jest wg. mnie > rownouprawniony z heteroseksualizmem. jaki jest jego powod nie ma nic do > rzeczy - czy sie takim rodzisz czy to kultura cie wychowuje. z punktu widzenia > biologii wg. mnie to pewien sposob uposledzenia osobnika - ustalenie jego > upodoban seksualnych tak by nie chcialo sie mnozyc. jest to wiec reprezentant > zlepego zauleka ewolucji. > ze spolecznego punktu widzenia zgodze sie ze wielu wartosciowych jednostek > moglo byc homoseksualistami. mądre społeczenstwo ceni takich ludzi, lecz nie > dlatego, ale pomimo ich seksualnego uposledzenia. Piszesz, że homoseksualiści się nie "mnożą", a przecież mimo to istnieją wciąż w społeczeństwie; po prostu homoseksualizmu nie przenosi się na swoje potomstwo. Homoseksualizm nie jest "ślepym zaułkiem ewolucji", on nie ma nawet nic wspólnego z ewolucją. Piszesz też, że mądre społeczeństwo ceni wartościowych ludzi POMIMO ich seksualnego upośledzienia. Otóż prawdziwe równouprawnienie homoseksualistów powinno polegać tylko i aż na tym, żeby oceniając każdego człowieka, nie cenić go ani pomimo ani z powodu jego seksualnej orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 17:14 > Piszesz, że homoseksualiści się nie "mnożą", a przecież mimo to istnieją wciąż > w społeczeństwie; po prostu homoseksualizmu nie przenosi się na swoje > potomstwo. Homoseksualizm nie jest "ślepym zaułkiem ewolucji", on nie ma nawet > nic wspólnego z ewolucją. > nie slyszalem aby ktos udawadnial, lub badal takie zagadnienie, jednak natura jest madra - jesli nie chce przenosic genetycznego wkladu danego osobnika na nastepne pokolenia to w taki czy inny sposob to ogranicza - albo jest to choroba, kiedy indziej wrodzone lenistwo do robienia czegokolwiek wlocznie z mnozeniem sie :) jednym z latwiejszych sposobow moze byc odebranie osobnikowi wlasciwej orientacji plciowej. wlasciwej - tak nie przejezyczylem sie. > > Piszesz też, że mądre społeczeństwo ceni wartościowych ludzi POMIMO ich > seksualnego upośledzienia. Otóż prawdziwe równouprawnienie homoseksualistów > powinno polegać tylko i aż na tym, żeby oceniając każdego człowieka, nie cenić > go ani pomimo ani z powodu jego seksualnej orientacji. tak tak pomimo - ceni sie kogos np. za muzyke ktora komponuje, ale nikt nie jest idealny, dlatego pomimo jego brakow. i to jest tolerancja. a rownouprawnienie jak pisze w tej kwestii wlasnie to byloby za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król Seriozo Re: dość ustępstw gejom! IP: *.acn.waw.pl 16.06.03, 10:15 Gość portalu: homofob napisał(a): > > Piszesz, że homoseksualiści się nie "mnożą", a przecież mimo to istnieją > wciąż > > w społeczeństwie; po prostu homoseksualizmu nie przenosi się na swoje > > potomstwo. Homoseksualizm nie jest "ślepym zaułkiem ewolucji", on nie ma > nawet > > nic wspólnego z ewolucją. > > > nie slyszalem aby ktos udawadnial, lub badal takie zagadnienie, jednak natura > jest madra - jesli nie chce przenosic genetycznego wkladu danego osobnika na > nastepne pokolenia to w taki czy inny sposob to ogranicza - albo jest to > choroba, kiedy indziej wrodzone lenistwo do robienia czegokolwiek wlocznie z > mnozeniem sie :) jednym z latwiejszych sposobow moze byc odebranie osobnikowi > wlasciwej orientacji plciowej. wlasciwej - tak nie przejezyczylem sie. > Tu nie trzeba nic badać ani udowadniać. Gdyby homoseksualizm był cechą przenoszoną z pokolenia na pokolenie, to już dawno by zanikł! Tylko takie cechy można łączyć z ewolucją. Tymczasem homoseksualizm pojawia się cały czas w jakimś mniej więcej stałym odsetku populacji. Cała reszta twojej wypowiedzi na temat "mądrości" natury jest mocno absurdalna. Wynika z niej, że "mądra" natura Z GÓRY "ocenia" przydatność każdego osobnika dla przetrwania gatunku i, kiedy ocena jest kiepska, zapobiega przekazywaniu dalej jego genów np. zsyłając na niego homoseksualizm. Wybacz, ale bardzo nisko oceniam twoje zorientowanie w podstawach biologii, teorii ewolucji i w ogóle w funkcjonowaniu świata. > > Piszesz też, że mądre społeczeństwo ceni wartościowych ludzi POMIMO ich > > seksualnego upośledzienia. Otóż prawdziwe równouprawnienie homoseksualistó > w > > powinno polegać tylko i aż na tym, żeby oceniając każdego człowieka, nie > cenić > > go ani pomimo ani z powodu jego seksualnej orientacji. > > tak tak pomimo - ceni sie kogos np. za muzyke ktora komponuje, ale nikt nie > jest idealny, dlatego pomimo jego brakow. i to jest tolerancja. a > rownouprawnienie jak pisze w tej kwestii wlasnie to byloby za wiele. To znaczy, że ceniąc np. Czajkowskiego za muzykę, nie jesteś w stanie zapomnieć (zakładając, że wiesz) o jego homoseksualizmie? To znaczy, że dla ciebie Czajkowski to nie po prostu dobry kompozytor, ale dobry kompozytor, mimo że gej? Może ty po prostu w ogóle za dużo myślisz o seksie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 08.07.03, 00:13 > Tu nie trzeba nic badać ani udowadniać. Gdyby homoseksualizm był cechą > przenoszoną z pokolenia na pokolenie, to już dawno by zanikł! Tylko takie cechy > > można łączyć z ewolucją. Tymczasem homoseksualizm pojawia się cały czas w > jakimś mniej więcej stałym odsetku populacji. pozwole sie nie zgodzic - skoro homoseksualizm jest instrumentem ewolucji do odrzucania niekorzystnych genow nie zanika on w jej toku. podobnie jak nie zanika bezplodnosc czy inne choroby lub inne czynniki czyniace osobnika niezdolnym, lub nieatrakcyjnym dla rozmnazania > > Cała reszta twojej wypowiedzi na temat "mądrości" natury jest mocno absurdalna. > Wybacz, ale bardzo nisko oceniam twoje zorientowanie w podstawach biologii, > teorii ewolucji i w ogóle w funkcjonowaniu świata. > :) mam swoje zdanie na temat wycieczek osobistych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśl Re: dość ustępstw gejom! IP: 168.143.113.* 08.07.03, 18:23 Gość portalu: homofob napisał(a): > nie slyszalem aby ktos udawadnial, lub badal takie zagadnienie, jednak natura > jest madra - jesli nie chce przenosic genetycznego wkladu danego osobnika na > nastepne pokolenia to w taki czy inny sposob to ogranicza - albo jest to > choroba, kiedy indziej wrodzone lenistwo do robienia czegokolwiek wlocznie z > mnozeniem sie :) jednym z latwiejszych sposobow moze byc odebranie osobnikowi > wlasciwej orientacji plciowej. wlasciwej - tak nie przejezyczylem sie. O ile dobrze rozumiem ten wywód, homoseksualizm miałby być sposobem w jaki natura zapobiega przekazywaniu dalej genów pewnych konkretnych osobników... ??? Idąc dalej tym tokiem rozumowania, powinieneś dojść do wniosku, że homoseksualizm jest w takim razie czymś zupełnie naturalnym. Dlaczego nie pozwolisz naturze działać? Tępienie homoseksualistów np. poprzez zmuszanie ich do zakładania rodzin i płodzenia dzieci byłoby według tej teorii sprzeczne z naturą. W ten sposób sam sobie przeczysz a twoja tzw. homofobia jest właśnie czymś nienaturalnym, czymś co zakłóca naturalny bieg rzeczy. Tak czy inaczej, jest to kompletna bzdura. Odsetek homoseksualistów utrzymuje się na stałym poziomie od zawsze. Ludzkość jakoś do tej pory nie zginęła, pomimo że homoseksualiści istnieli i istnieją. To, czy ktoś taki jak ty lub tobie podobni będą coś w tej sprawie starali się zrobić czy nie, nie będzie miało żadnego wpływu na to, ilu faktycznie będzie homoseksualistów. Będą się pojawiać, dopóki będzie istniała ludzkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 15.06.03, 15:02 > jestem za tolerancja - czyli przeciw nękaniu ludzi ktorzy sa gejami, przeciw > umniejszaniu ich wartosci jako ludzi, przeciw zabobonnemu lękowi. Dziekuje za nienekanie. Wzruszylem sie... jednak > rownouprawnienie - czyli sankcjonowanie związków jako małżeńskie, z > dopuszczeniem adopcji itd. nigdy. zastanawialem sie nad sprawami jak dozwolenie > > wspolnego opodatkowania i tym podobnych rzeczy - instrumentow ktorymi panstwo w > > jakis niewielki moze sposob pomaga rodzinie. i temu jestem przeciw - tego typu > instrumenty pomocy rodzinie maja w jakis sposob ja promowac, a promowaniu > zwiazkow homo przez panstwo dziekuje. Nigdy nie rozumialem na czym ma polegac tzw "promocja" homoseksualizmu. Ze jak sie zacznie pokazywac gejow np. na plakatach to hetero zaczna sie przerzucac na homoseks? nie czaje. > dlaczego takie mam zdanie - po prostu homoseksualizm nie jest wg. mnie > rownouprawniony z heteroseksualizmem. jaki jest jego powod nie ma nic do > rzeczy - czy sie takim rodzisz czy to kultura cie wychowuje. z punktu widzenia > biologii wg. mnie to pewien sposob uposledzenia osobnika - ustalenie jego > upodoban seksualnych tak by nie chcialo sie mnozyc. jest to wiec reprezentant > zlepego zauleka ewolucji. Jesli sprowadzamy wszystko do rozmnazania to co z parami bezplodnymi? A co z parami ktore celowo nie maja dzieci. Moze lepiej by bylo, aby kazdy gej dopoki nie strzeli sobie 2 dzieci [no nie wymagajmy juz wiecej] to wtedy bedzie mogl liczyc na ulgi prorodzinne i mozliwosc zawierania zwiazku homoseksualnego. W koncu odbebnil obowiazek wobec ojczyzny, no nie? A propo uposledzenia osobnika - rozumiem, ze teraz to nie jest mozliwe, ale jak tylko ktos wymysli jakies piguly to zacznie sie gejow leczyc zeby byli "normalni" cokolwiek to znaczy... A dlaczego zakladasz ze geje sa uposledzeni? Ja moge miec dzieci tylko po co? Ale jakbym sobie strzelil dzieciaka [zaplodnienie in vitro] to bede mniej uposledzony? Adopcji w to mysle ze nie ma co mieszac. Sami geje sa sceptyczni wobec adopcji. Mysle ze dzieciak nie zazna nic zlego od gejow za to heteroseksualni normalsi umila mu zycie jak diabli, wiec dlatego ja sam jestem przeciwni adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 17:29 > Nigdy nie rozumialem na czym ma polegac tzw "promocja" homoseksualizmu. Ze jak > sie zacznie pokazywac gejow np. na plakatach to hetero zaczna sie przerzucac na > > homoseks? nie czaje. w tym przypadku gdy pisze "promocja" mam na mysli - jak na przyklad w podanej przez ciebie sytuacji - pokazywanie gejow na plakacie - wmawianie ludziom ze homoseksualizm to wlasnie cos rownoprawnego normalnosci. nastepny etap to wlasnie rownouprawnienie czemu jestem przeciw. > Jesli sprowadzamy wszystko do rozmnazania to co z parami bezplodnymi? A co z > parami ktore celowo nie maja dzieci. > > Moze lepiej by bylo, aby kazdy gej dopoki nie strzeli sobie 2 dzieci [no nie > wymagajmy juz wiecej] to wtedy bedzie mogl liczyc na ulgi prorodzinne i > mozliwosc zawierania zwiazku homoseksualnego. W koncu odbebnil obowiazek wobec > ojczyzny, no nie? co z parami pezplodnymi i tymi ktorym sie nie chce- wlasnie to samo - tak natura broni sie przed przekazywaniem niewlasciwych z jej punktu widzenia genow. > A propo uposledzenia osobnika - rozumiem, ze teraz to nie jest mozliwe, ale jak > > tylko ktos wymysli jakies piguly to zacznie sie gejow leczyc zeby > byli "normalni" cokolwiek to znaczy... nie wiem - ale fakt ze cos jest wrodzone lub nieuleczalne nie swiadczy ze jest normalne. > > A dlaczego zakladasz ze geje sa uposledzeni? Ja moge miec dzieci tylko po co? > Ale jakbym sobie strzelil dzieciaka [zaplodnienie in vitro] to bede mniej > uposledzony? > bedziesz tak samo uposledzony jak byles, to nie fakt czy sobie "strzelisz dzieciaka" - tylko czy zostales przez nature ku temu odpowiednio obdarzony - i fizycznie i psychicznie, jesli nie to sorry - nie bedziesz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dość ustępstw gejom! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 13:06 Gość portalu: homofob napisał(a): > > Nigdy nie rozumialem na czym ma polegac tzw "promocja" homoseksualizmu. Ze > > jak > > sie zacznie pokazywac gejow np. na plakatach to hetero zaczna sie przerzuc > ac > na > > > > homoseks? nie czaje. > > w tym przypadku gdy pisze "promocja" mam na mysli - jak na przyklad w podanej > przez ciebie sytuacji - pokazywanie gejow na plakacie - wmawianie ludziom ze > homoseksualizm to wlasnie cos rownoprawnego normalnosci. nastepny etap to > wlasnie rownouprawnienie czemu jestem przeciw. > w sredniowieczu 99% wierzylo, ze ziemia jest plaska i nienormalni sa ci, co mowili o jej kulistosci..nawet byli paleni na stosach. twoj sprzeciw jest raczej wynikiem braku wiedzy. > > Jesli sprowadzamy wszystko do rozmnazania to co z parami bezplodnymi? A co > co z parami pezplodnymi i tymi ktorym sie nie chce- wlasnie to samo - tak > natura broni sie przed przekazywaniem niewlasciwych z jej punktu widzenia genow to twoja teoria? bardzo fajna..taka kreatywna i innowycyjna:) > nie wiem - ale fakt ze cos jest wrodzone lub nieuleczalne nie swiadczy ze jest > normalne. pewnie wlasnie z tego samego powodu, w polsce ludzie uposledzenie ruchowo, wstydza sie i czasem boja wyjsc na ulice, zeby nie uslyszec, ze sa nienormalni. > > bedziesz tak samo uposledzony jak byles, to nie fakt czy sobie "strzelisz > dzieciaka" - tylko czy zostales przez nature ku temu odpowiednio obdarzony - i > fizycznie i psychicznie, jesli nie to sorry - nie bedziesz :( pamietasz te informacjie o matce, ktoa zabila swoje dzieci w schowala w szafie w beczkach? ona byla i psychicznie i fizycznie (jej maz tez) "ok" zeby byc uznanymi za normalnych (100% wartosciowych) czlonkow spoleczenstwa. Coz..jezeli tylko fakt, ze facet woli walis babke, a bakba woli feceta jest dla ciebie podtawa do osadzania kogos i jego przydatnosci do funkcjonowania w spoleczenstwie to jestes dosc ubogo rozwiniety. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:52 > w sredniowieczu 99% wierzylo, ze ziemia jest plaska i nienormalni sa ci, co > mowili o jej kulistosci..nawet byli paleni na stosach. twoj sprzeciw jest > raczej wynikiem braku wiedzy. czyzby wg. ciebie z faktu iz w sredniowieczu 99% ludzi wierzylo, ze ziemia jest plaska wynika fakt ze racje dzis maja ludzie ktorzy sądzą ze ziemie nawiedzaja istoty pozaziemskie? z blednych wierzen w przeszlosci nie wynika ze prawdziwe sa wszystkie dzisiejsze twierdzenia mniejszosci. > > pamietasz te informacjie o matce, ktoa zabila swoje dzieci w schowala w szafie > w beczkach? ona byla i psychicznie i fizycznie (jej maz tez) "ok" zeby byc > uznanymi za normalnych (100% wartosciowych) czlonkow spoleczenstwa. Coz..jezeli > > tylko fakt, ze facet woli walis babke, a bakba woli feceta jest dla ciebie > podtawa do osadzania kogos i jego przydatnosci do funkcjonowania w > spoleczenstwie to jestes dosc ubogo rozwiniety. wycieczki osobiste, jak i wkladanie niewypowiedzianych kwestii w usta przeciwnika to dla mnie oznaka tego ze komus koncza sie sensowne argumenty. nie pisalem ze fakt ze ktos jest hetero lub homo jest jedynym kryterium wartosciowania ludzi, przeciez to bez sensu masz mnie za idiote ? :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 08.07.03, 00:04 > Dziekuje za nienekanie. Wzruszylem sie... :) nie ma za co. to wynika z mojej tolerancji :) > Nigdy nie rozumialem na czym ma polegac tzw "promocja" homoseksualizmu. Ze jak > sie zacznie pokazywac gejow np. na plakatach to hetero zaczna sie przerzucac na > > homoseks? nie czaje. nie po prostu nie nalezy ludziom wmawiac ze cos co jest nienormalne jest normalne. > Moze lepiej by bylo, aby kazdy gej dopoki nie strzeli sobie 2 dzieci [no nie > wymagajmy juz wiecej] to wtedy bedzie mogl liczyc na ulgi prorodzinne i > mozliwosc zawierania zwiazku homoseksualnego. W koncu odbebnil obowiazek wobec > ojczyzny, no nie? > czy ja namawiam do robienia dzieci na sile? wrecz przeciwnie. nie mozesz miec dzieci , nie chcesz to daj sobie z tym spokoj. toleruje twoja innosc, jednak jej nie wspieram. > A propo uposledzenia osobnika - rozumiem, ze teraz to nie jest mozliwe, ale jak > > tylko ktos wymysli jakies piguly to zacznie sie gejow leczyc zeby > byli "normalni" cokolwiek to znaczy... > wcale nie cokolwiek. po prostu normalni. > Adopcji w to mysle ze nie ma co mieszac. Sami geje sa sceptyczni wobec adopcji. > > Mysle ze dzieciak nie zazna nic zlego od gejow za to heteroseksualni normalsi > umila mu zycie jak diabli, wiec dlatego ja sam jestem przeciwni adopcji. przynajmniej wnioski wyciagasz poprawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TREYYY Re: dość ustępstw gejom! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 11:49 Zdaje się,że nikt nie przekona homofoba co do niesłuszności jego argumentów.Wydaje mi się,że musiał on być kiedyś mocno skrzywdzony skoro uczepił się tego tematu.Normalnym ludziom nie przeszkadza fakt że dwie osoby tej samej płci moga byc razem.Większość gejów nie domaga się prawa do adopcji. Jakbyś się czuł jeżeli osoba którą kochasz wylądowałaby w szpitalu a ty nie miałbys prawa dowiedzieć się w jakim jest stanie itp.Jesli chodzi o kwestię ewolucji to zostawiam bez komentarza bo nie warto.Jeżeli ty chcesz mieć żonę i dzieci to ok ale nie masz prawa narzucać takiego modelu rodziny wszystkim ludziom na świecie, zajmij się lepiej swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: dość ustępstw gejom! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 12:02 Gość portalu: TREYYY napisał(a): > Zdaje się,że nikt nie przekona homofoba co do niesłuszności jego > argumentów.Wydaje mi się,że musiał on być kiedyś mocno skrzywdzony skoro > uczepił się tego tematu.Normalnym ludziom nie przeszkadza fakt że dwie osoby > tej samej płci moga byc razem.Większość gejów nie domaga się prawa do adopcji. > Jakbyś się czuł jeżeli osoba którą kochasz wylądowałaby w szpitalu a ty nie > miałbys prawa dowiedzieć się w jakim jest stanie itp.Jesli chodzi o kwestię > ewolucji to zostawiam bez komentarza bo nie warto.Jeżeli ty chcesz mieć żonę i > dzieci to ok ale nie masz prawa narzucać takiego modelu rodziny wszystkim > ludziom na świecie, zajmij się lepiej swoim życiem. ojej, facet chcial troche zaistniec na forum i poruszyc jakis "ciekawy temat" bo pewnie inne jego temty sa olewane, a wy mu tak dokuczacie. Przeciez to nie jego fina, ze wychowal sie w jakiiejs zacofanej rodzinie i mial zacofane srodowisko, w ktorym przebywal. Mysle, ze nalezy mu sie troche wyrozumialosci i moze jakich psychiatra. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:35 > jego fina, ze wychowal sie w jakiiejs zacofanej rodzinie i mial zacofane > srodowisko, w ktorym przebywal. :) tak tak prezentowanie swoich pogladow jest bardzo niepostepowe :) wg. mnie jednak postep to nie slepe gnanie za przod. przyda sie czasem pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: dość ustępstw gejom! IP: *.mpowercom.net 16.06.03, 21:38 Dokladnie - masz racje. Wiesz moze powinnismy narzucic cos takiego a mianowicie - teza: Heteryczni Homofobi musza miec limit gora trojke dzieci w tym nakazane jest aby posiadali przynajmniej jednego chlopca. Dzieci ze zwaizku z czarnoskorym partnerem/partnerka powinny byc natychmiast unicestwiane. - to wlasnie jest odwrocenie kota ogonem oraz moja interpretacja tego o czym oni moiwia o ludziach homoseksualnych i adopcji. G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:42 Gość portalu: TREYYY napisał(a): > Zdaje się,że nikt nie przekona homofoba co do niesłuszności jego > argumentów.Wydaje mi się,że musiał on być kiedyś mocno skrzywdzony skoro > uczepił się tego tematu.Normalnym ludziom nie przeszkadza fakt że dwie osoby > tej samej płci moga byc razem.Większość gejów nie domaga się prawa do adopcji. ciekawia mnie takie nieuprawnione wycieczki osobiste :) czyzby brak sensownych kontrargumentow? > Jakbyś się czuł jeżeli osoba którą kochasz wylądowałaby w szpitalu a ty nie > miałbys prawa dowiedzieć się w jakim jest stanie itp.Jesli chodzi o kwestię > ewolucji to zostawiam bez komentarza bo nie warto.Jeżeli ty chcesz mieć żonę i > dzieci to ok ale nie masz prawa narzucać takiego modelu rodziny wszystkim > ludziom na świecie, zajmij się lepiej swoim życiem. rodziny??? jakiej rodziny - w tym wlasnie czesc psa pogrzebanego - tolerancja, za ktora obstaje, polega wlasnie na jasnym stawianiu sprawy - natomiast jak ktos mi wyjezdza z rodzina w stosunku do takich "zwiazkow" lagodnie mowiac to sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: dość ustępstw gejom! IP: 62.233.175.* 16.06.03, 12:04 He he :-))) Ciekawe kto z was chcialby sie chwalic, ze jego rodzice to tacy mili panowie;-))) A przeciez dziecko nie musialoby "odziedziczyc" po "tatusiach" ich sklonnosci i co wtedy? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: dość ustępstw gejom! IP: *.mpowercom.net 16.06.03, 21:45 ...wtedy bylo by wychowane w taki sposob gdzie bylo by dla niego zrozumiale co to jest milosc miedzy dwoma osobami i nie robilo by z tego wielkich rzeczy - jezeli bylo heteroseksualne to bylo by tym czym zosatlo stowrzone jezeli homoseksualne to tak samo. I to wszystko a dlaczego mialo by sie wtydzic przed innymi ludzmi czy dziecmi - wiesz dziwi mnie twoje podejscie...to znaczy ze ty nie patrzysz na swoje szczesie i siebie, kim jestes i co chcesz tylko liczysz sie co mowia ludzie??? To wiesz co Good Luck - podazaj nadal za innymi jak szara owca i rob co robia inni - wtedy na pewno bedziesz taki jak chca ludzie. G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: dość ustępstw gejom! IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 16.06.03, 21:49 kazdy bez wyjatku ma prawo do szczescia, geje takze, a moze nawet przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr psychiatrii Re: dość ustępstw gejom! IP: 212.69.73.* 16.06.03, 22:34 Z pewnoscia prawo do szczescia ma rowniez homofob. Jednak najpierw musi zaakceptowac swoje wypierane sklonnosci homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob Re: dość ustępstw gejom! IP: *.chello.pl 07.07.03, 23:29 Gość portalu: dr psychiatrii napisał(a): > Z pewnoscia prawo do szczescia ma rowniez homofob. > Jednak najpierw musi zaakceptowac swoje wypierane sklonnosci homoseksualne. > czy ci ktorych odrzuca pedofilia maja sklonnosci pedofilskie ? bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: dość ustępstw gejom! 17.06.03, 01:49 Gość portalu: mariusz_robert napisał(a): > kazdy bez wyjatku ma prawo do szczescia, geje takze, a moze nawet przede > wszystkim Wszyscy ludzie są równi, ale niektórzy równiejsi? :))))) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dość ustępstw gejom! IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.03, 08:47 hal9000 napisał: > Gość portalu: mariusz_robert napisał(a): > > > kazdy bez wyjatku ma prawo do szczescia, geje takze, a moze nawet przede > > wszystkim > > Wszyscy ludzie są równi, ale niektórzy równiejsi? :))))) > > Pozdrawiam, no wlasnie z takiego zalozenia wychodzi sporo hetero...sa "niby" rowniejsi. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eressea Re: dość ustępstw gejom! IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.03, 18:45 Z homofobem nie ma co dyskutować. Facet juz bardzo jasno określił swoje podejście do homoseksualizmu wybierając taki nick. Boisz się biedaczku, ze poprzez zawieranie małżeństw geje będą mniej wkładać do państwowego budżetu? Nie martw się wkrótce zapewne zostanie zlikwidowane wspólne opodatkowanie małżonków. Odpowiedz Link Zgłoś