Dodaj do ulubionych

głód słodyczowy

01.02.05, 17:23
Dziewczyny czy są jakieś witaminy, może jakies owoce, może co innego co
hamuje chęć zjedzenia slodyczy.Codziennie mam ochote na coś słodkiego na
jakiś wafelek w czekoladzie, już mi sie nudzi ale nadal jem.

pozdr.
marzina
Obserwuj wątek
    • bajka228 Re: głód słodyczowy 06.02.05, 12:12
      siemka... ja tez codziennie musze zjesc cos slodkiego, chcialabym sie
      odzwyczaic od tego :( pozdrowki
      • mika_1 Re: głód słodyczowy 30.05.05, 15:28
        Magnex 300mg +B6 - od dwóch tygodni nie chce mi się jesc słodyczy. Polecam
        • busho Re: głód słodyczowy 27.06.05, 20:04
          jaki jest skład tego magnexu ? i dlaczego ma zmniejszać ochotę na słodycze ?
          czy polecił Ci to lekarz ?

bo ja z ulotki o magnezie wyczytałem:
          Magnez ma dobry wpływ na: przeciwdziała arytmii, rozszerza naczynia krwionośne,
          działa przecimiażdżycowo, przeciwdziała niektórym z powikłań cukrzycy.
          Wspomagajaco przy leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy oraz w
          czasie ciąży.

Więc jak to ma się do zapotrzebowania na słodycze ?
    • busho Re: głód słodyczowy 26.06.05, 17:04
      a co sądzicie o chromie, bo czytałem że reguuluje gospodarkę glukozą, ja stale
      łykam 100 mcg, albo 200 mcg, ale nie za bardzo jestem zadowolony z rezultatu,
      choć jak wcześniej łykałem chrom innej firmy tabletki 50 mcg to efekt był
      lepszy, ciekawe czy ten nowszy słabiej działa, czy też przyzwyczaiłem się, choć
      jak odstawiłbym sądzę, że ciśnienie na słodkie rzeczy byłoby większe
      • busho Re: głód słodyczowy 27.06.05, 19:59
        z ulotki bio-chrom:
        Chrom jest składnikiemczynnika tolerancji glukozy, który bierze udział w
        procesach regulacji stężenia cukru we krwi. Osoby, u których występuje niedobór
        chromu, często mają zwiekszony apetyt na słodycze i nadwagę. Przyjmowanie
        chromu zmniejsza ten uciążliwy apetyt i dzieki temu ułatwia schudnięcie.
        Preparat polecany dla pacjentów z cukrzycą oraz dla osób z nadwagą, które
        pochłaniają duże ilości słodyczy i w niepohamowany sposób rzucają się na
        jedzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka