staua 13.01.07, 18:36 Znacie jakies ciekawe przepisy zawierajace fasolke mung? Najlepiej wyprobowane... Mam jej bardzo duzo i nie wiem, co moge z nia robic - oprocz kielkowania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulino Re: Fasola mung 14.01.07, 17:40 Ja dodaję ją do zupy gotuje się szybko i jest przepysza Odpowiedz Link
madelon1 Re: Fasola mung 14.01.07, 20:05 przepis na Casserole: kubek mung 1 kostka rosolowa vegetarianska 2 marchewki 1 cebula posiekany chervil - nie wiem jak po polsku ;-( 1 fennel 2 kubki kapusty bialej, gotowanej na parze przez 2-3 minuty 1/4 lyzeczka tumeryku 1/2 lyzeczka pomielonej kolendry 1/4 lyzeczka kminku zmielonego szczypta soli Zalac mung 3 kubkami wody, dodac kostke rosolowa, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 30minut. Dodaj tumeryk, kolendre, kminek, sol, po 30 min dodaj pokrojona cebule i marchewke. Dodaj chervil na gore, serwuj na kapuscie i pokrojonych kawalkach fennelu. Odpowiedz Link
staua Re: Fasola mung 17.01.07, 01:32 Serdecznie dziekuje - wyprobuje i casserole, i dodawanie do zupy (nie przyszlo mi to do glowy, a przeciez soczewice dodaje). Chervil = trybula. Odpowiedz Link
madelon1 Re: Fasola mung 20.01.07, 00:39 Chervil = trybula. dzieki! nigdy bym sie nie domyslila ;-) Odpowiedz Link