Dodaj do ulubionych

O najbliższej przyszłości Ostrowca!

13.12.05, 19:54
Mam do Was-drodzy forumowicze-pytanie?Tylko prosze o odpowiedzi poważne.Kogo
chcielibyście na prezydenta Ostrowca, kogo na Starostę. Od tych osób zależy
wiele, nawet powiem bardzo wiele. Proszę o typy, względnie opinie. Chciałbym
takiemu kandydatowi doradzać, na początek może w wyborach, żeby wygrał, a
póżniej w codziennej, jakże ciężkiej pracy.Albo jeszcze inaczej, kto Waszym
zdaniem może wygrać.

Pozdrawiam!

Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 13.12.05, 20:04
      hmmm, czy my się znamy przypadkiem?
    • brazilion Jezeli kolega tak strasznie powaznie nas pyta... 13.12.05, 20:37
      ...to dlaczego podszywa sie pod moj nick ? Czyzby zabraklo oryginalnosci ?
      Korzystajac z okazji, ja koledze chcialbym DORADZIC drobna zmiane nicka. A
      potem mozemy zaczynac dyskusje wszelakie...
      • ostrowiczanin Re: Jezeli kolega tak strasznie powaznie nas pyta 13.12.05, 23:48
        jest takie przysłowie które najczęściej sie sprawdza. Po dobrym panie jeszcze
        lepszy nastanie . Wszystko w tym temacie . Już wybraliśmy sobie wspaniałego p
        osła .
    • bmwariat Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 14.12.05, 09:12
      a wiadomo już kto kandyduje?
      • brazylion3 Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 14.12.05, 17:57
        Pytam się o Wasze typy, co Wy myślicie. I tu jeszcze jedno polskie,
        świetokrzyskie podejście: po jakimś tam panie ktoś nastanie..". Jest żle, a co
        mnie to obchodzi, niech sie wali wszystko, ja sie tym nie intereduje, a co
        wolno mi. Z takim podejściem, to w tym regionie nic się nie zmieni
        • dizzy81 Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 14.12.05, 18:32
          No a skoro tak sie wypytujesz to zdradź nam swoje typy, a może coś już wiesz na ten temat?

Według mnie, nie ma aktualnie jakiejs wyrazistej postaci, która mogłaby objąć to intratne stanowisko prezydenta Ostrowca Św. Moge jedynie sobie życzyć żeby to była osoba młoda, ambitna, nieskorumpowana i można tak wyliczac i wyliczac...
        • ostrowiczanin Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 15.12.05, 17:03
          Przepraszam ale chyba źle zrozumialeś moją wypowiedź. Ja napisałem to dla
          przestrogi. Wiem że wielu mieszkańcow naszego miasta mamionych wspaniałymi
          perspektywami przez różnych politykierów szuka "złotego zegarka". Oby tylko się
          nie rozczarowali bo tak jak napisałem na forum starachowickim Ostrowiec ma
          wyjątkowo dobrze pracujący samorząd i urząd miejski.
          Ba śmiem twierdzić że nawet chyba najlepszy w województwie.
          • brazylion3 Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 15.12.05, 19:53
            Tak trochę z oddali się tej pracy przyglądam, nie mówię ,że jest tragicznie,
            ale...
            są tam ludzi trochę starsi - rutyniarze-dziś to nie wystarczy
            w każdej administracji śa osoby nieudolne i w miarę zorientowane
            Miałem praktykę w urzędzie miasta, na szczęście krótko, ale nie byłem zadowolony
            Krótko Ci ludzie nie czują klimatu: jak się dzisiaj prowadzi urząd. Dziś
            administr i samorząd lokalny nie opiera się tylko na wykonywaniu prawa
            Wpływ różnorodnych czynników jest olbrzymi
            • feel_good Szostak... 16.12.05, 11:36
              A ja zmieniłem zdanie - myślałem, że Szostak jest już skończony w tym mieście,
              po wielu aferach (upadłość huty, upadłość KSZO i powstanie nowego tworu ze
              Stasiakiem, itp.)

Potem akcja z referendum w sprawie odwołania go ze stanowiska.
              Już negatywny wynik referendum powinien dać do myślenia.
              Najwyraźniej ludzie się go jednak BOJĄ!

Coraz częściej odnoszę wrażenie, jakby to było jego MIASTO PRYWATNE...
              Istny szeryf.

Z dnia na dzień odwołuje wiceprezydenta (tylko dlatego, że wyszedł porozmawiać
              z protestującymi przedsębiorcami), zresztą podobny los spotkał wcześniej
              jednego z poprzednich wiceprezydentów.
              Natychmiast na jego miejsce wstawia J. Bąchorka (jeśli ta informacja jest
              wiarygodna), dotychczasowego szefa MOSiR-u, który bez pozwolenia janka nawet
              nie pierdnie, o innych rzeczach nie wspominając.

Tymczasem dochodzą mnie słuchy o rozmomwach z Celsą w sprawie zaangażowania
              finansowego w KSZO i poważnym ataku na I ligę....
              W sam raz pasuje - awansik w roku wyborczym :)

Reelekcja gwarantowana...
              • brazylion3 Re: Szostak... 16.12.05, 18:06
                Szostak już nie przejdzie!Nie ma najmniejszych szans!Tzw. odbiór społeczny
                postaci jest już spalony.
                • dizzy81 Re: Szostak... 18.12.05, 20:31
                  Czy to prawda że Wilczyński nie jest już wiceprezydentem Ostrowca?
                  • feel_good Re: Szostak... 19.12.05, 10:41
                    Tak, wspominałem już o tym w innym miejscu, pisały też o tym Wiadomości
                    Świętokrzyskie w ub. tygodniu.
    • lachien Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 19.12.05, 05:44
      Mi trudno typować jakieś postaci, ponieważ już zadaleko jestem od życia
      politycznego Ostrowca.
    • rudeboys Re: O najbliższej przyszłości Ostrowca! 19.12.05, 20:38
      wstyd się przyznać ale wiecej wiem o politykach działających tysiące km od ostrowca, niż o naszych lokalnych działaczach. z tego też powodu nazwiskami nie dysponuje bo ich po prostu nie znam, moge za to napisać ze widziałbym na stanowisku prezia człowieka który byłby związany z lokalnymi ngos np stowarzyszenie bałt, delta czy coś w tym stylu. z tego co czytam tym ludziom nie brakuje wizji, chęci działania (np planowana budowa wyciągu narciarskiego w bałtowie) sprawnego zarządzania.
      jednego jestem pewien za pierona nie poparłbym kandydatury obecnej wice miss kamińskiej bodajże. a czemu, bo nie podobał mi się sposób w jaki prowadziła kampanie wyborczą do sejmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka