Dodaj do ulubionych

Jutro premiera filmu Świadectwo

16.10.08, 09:01
Trzeba będzie obejrzeć.
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 09:05
      Obejrzałem już wszystkie filmy o papieżu, które powstały po jego śmierci i szczerze mówiąc dla mnie wiecej nie można pokazać, więc raczej nie będę szaleńczo biegł do kina tudzież kombinował od kogoś
      • lachien Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 09:12
        To raczej reportaż niż film. Dzisiaj oglądałem wywiad z reżyserem - podobno ma
        być parę zupełnie nie znanych faktów podanych w nim. Np: drugi zamach na Papieża.
        • unhollyseth Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 09:59
          Film był nawet niezły, ale zasłaniali go aktorzy.
    • maczek83 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 09:38
      No i biznes JPII kręci się dalej. Kolejny film - ile jeszcze - do beatyfikacji z
      6? A potem 5 o samej beatyfikacji? A potem będą figurki, koszulki, plakaty,
      obrazki, wisiorki? Strach będzie otworzyć lodówkę niedługo. Nie ma to jak zrobić
      sobie ze zmarłej osoby narzędzie marketingu. A właściwie co on takiego zrobił,
      oprócz tego że był papieżem? Codziennie na świecie umiera tysiące osób, o nich
      nikt nie mówi szerzej, bo na tym kasy się nie zrobi. 30-lecie wyboru na papieża:
      w kościele 30-godzinny różaniec, kremówki specjalnie z Wadowic przywieziono i
      sprzedawano. Czy to się kiedyś skończy? Może wybierzmy JPII na patrona Polski
      jeszcze?
      • unhollyseth Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 10:01
        Oj będzie gorąco :))
      • Gość: huta katowice Re: Jutro premiera filmu Świadectwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 10:05
        pewnych spraw jednak nie mozesz przemilczec?:)
      • rotarepo Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 10:15
        Odnośnie samego filmu , były i zawsze będą powstawać filmy o tzw " Wielkich
        Ludziach " . Tak jak powstały o znanych kompozytorach , malarzach , przywódcach
        , piosenkarzach .
        Pomijąc aspekt religii , JP2 był takim człowiekiem , wg mnie był intelignetym
        meditorem , ponad podziałami .
        Prawa rynku i biznesu , w dzisiejszych czasach pozwlają na to można sprzedać
        wszystko .
        Co do lodówki , zawsze można miec szklane drzwi by widziec co niej jest :) i po
        strachu :)
      • unhollyseth Nie mogę się doczekać 16.10.08, 22:58
        Ja czekam jeszcze na ekranizację filmu o papieżu Jane Pawle 2 w której rolę
        główną zagra Brad Pitt oraz słyszałem, że mają kręcić JP2 vs. Godzilla...
        paranoja...
    • rotarepo Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 10:00
      Mam zatwardzenie filmowe :)
      • neti69 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 14:01
        Maczku, więcej powściągliwości w słowach...Mniej buty...Nie mam
        zamiaru dyskutować z nikim na temat osoby Jana Pawła II. Nie dam się
        w to wciagnąć. Apeluję tylko o szacunek - nic więcej.
        • lachien Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 16:06
          Dlaczego szanuję Papieża Wojtyłę? Starał się nauczyć nas miłości i tolerancji.
        • maczek83 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 17:58
          Powściągliwość nie jest moją mocną stroną. Uważam tak to co uważam i mówię to
          otwarcie. Jeśli komuś nie odpowiada mój pogląd nie musi ze mną na ten temat
          dyskutować, nie ma przymusu. A zdania nie zmienię.
          • brazilion Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 18:49
            Zdania zmieniac nie musisz, ale miara inteligencji i kultury osobistej jest, miedzy innymi, powsciagliwy ton wypowiedzi (zwlaszcza tych publicznych) i szacunek dla rozmowcy...

Nie trzeba byc dewotem, by alergicznie reagowac na wypowiedzi typu: "a co wlasciwie JPII takiego zrobil ?" A kto inny ze wspolczesnych przywodcow/mezow stanu zrobil wiecej od niego chocby dla swiatowego pokoju i dialogu miedzykulturowego ? Prosilbym o przemyslenie sprawy i konkretne przyklady.

Nieco wiecej pokory zycze i wyrozumialosci. No tak, ale takie rzeczy przychodza przeciez dopiero droga naturalna wraz z tzw. zyciowym doswiadczeniem. :)

• maczek83 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 19:11
              Yeah, right.
              • zbychu222 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 17.10.08, 09:11
                Sie kolega wysilił. Yeah to imię? I następny wątek odpowiedź na pytanie
                braziliona pytaniem. Czytając inne twoje posty stwierdziłem że uważasz się za
                niesamowicie ynteligentnego człowieka. Niestety (dla ciebie) miarą każdego
                człowieka jest jeszcze kultura.
                • maczek83 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 17.10.08, 10:01
                  Nikt Cię nie zmusza do czytania moich postów. Miarą kultury jest również nie
                  czepianie się kogoś bez wyraźnego powodu, ale pewnie to wiesz. Nie oceniaj, bo
                  nie znasz mnie.
                  • zbychu222 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 17.10.08, 10:45
                    Ciebie też nikt nie zmusza do czytania moich postów. Czy ja się czepiam? Wyrażam
                    swoją opinię czego nie może mi nikt zabronić tak jak i oceniania kogokolwiek.
                    Tobie również nie może nikt zabronić wyrażać opinię, lecz musisz liczyć się z
                    oceną Swojej osoby (czego właśnie dokonałem). A Ciebie znam jedynie z pisanych
                    przez ciebie postów.
            • maczek83 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 19:44
              Ale konkrety proszę. Mówienie "nikt inny nie zrobił więcej dla światowego pokoju
              i dialogu międzykulturowego" to ogólnik. A konkretnie co w tej dziedzinie?
              Namacalne przykłady. Ja nie wiem, a chętnie się dowiem. Może ktoś mnie uświadomi.
              • skladak1968 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 19:54
                lh6.ggpht.com/_4V3hIJjHwF0/RdTXohCX21I/AAAAAAAAAP0/OIwSOoKyjD8/Jan+Pawe%C5%82+II+(5).jpg
                • wadera_77 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 16.10.08, 21:30
                  nie bał sie mówić..nie bał sie przepraszać... nie bał sie być..

to mi wystarczy , żeby uznać go za Człowieka Wielkiego
              • unhollyseth Apeluje do Ciebie Maczek!! 16.10.08, 22:51
                Ty bezbożniku, heretyku i kto tam wie co jeszcze! Jak śmiesz podważać taki
                autorytet? Zawiodłeś mnie tym razem! Pozwolisz, że się za Ciebie pomodlę!
                • maczek83 Re: Apeluje do Ciebie Maczek!! 16.10.08, 22:57
                  Oj tyle komplementów na raz to zbyt wiele dla mojej skromnej osoby ^_^ Nie
                  trzeba było :P I nie, nie pozwolę.
                  • unhollyseth Re: Apeluje do Ciebie Maczek!! 17.10.08, 10:39
                    Zapomniałem dodać, że jesteś dresem, pasożytem, gejem bez
                    przyjaciół,megalomanem, chwastem, idiotą i upartym skuczysynem:P
                    • maczek83 Re: Apeluje do Ciebie Maczek!! 17.10.08, 10:43
                      Aż spiekłem raczka przez to ^_^
    • ania7718 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 17.10.08, 09:34
      Róbcie sobie dalej "jaja" To tylko świadczy o Was (jak najgorzej)
      • unhollyseth Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 17.10.08, 10:06
        Nikt sobie jaj nie robi Aniu. Po prostu nie wszyscy muszą mieć te same
        autorytety. Wiesz nie sztuką jest być postacią medialną, jeździć po świecie i
        głosić piękne idee jak się ma na to fundusze. Gdybym był głową kościoła to cały
        czas jeździłbym po świecie i napełniał serca moich wiernych miłością i ciepłem.
        Wiesz same słowa modlitwy za zło na świecie nie wystarczą, trzeba działań. Dla
        autorytetem jest (zresztą jak już Ci kiedyś pisałem) ojciec, który zmęczony po
        pracy na dwa etaty idzie do pokoju swoich dzieci, całuje je w czoło i przez
        chwile patrzy na nie a z oczu płyną jej łzy. Albo żona, która oddaje swojemu
        mężowi nerkę bo go bardzo kocha i nie chce go stracić. Autorytetem jest też dla
        mnie człowiek, który przeprowadzi staruszkę przez przejście dla pieszych,
        uśmiechnie się do niej i powie miłego dnia. To są autorytety. Zwykli szarzy ludzie!

Odpowiedz mi na pytanie Aniu, czy gdyby Karol Wojtyła nie został papieżem, nie
        miał środków to czy by ludzie go wielbili, płakali za nim, ubóstwiali go?
        I czy może wiesz kto jest autorytetem a za życia pozwala, żeby budowano mu
        pomniki, czy jego nazwiskiem nazywali ulice? Ja znam takiego jednego - Joseph
        Stalin się nazywał.
        Aha i jeszcze jedno pytanie na które chciałbym, żebyś mi odpowiedziała Czy
        autorytet moralny jest autorytetem dla tego, że jeździ po świecie i głosi piękne
        słowa a w domu ukrywa pedofilów i pod groźbą ekskomuniki zabrania o tym mówić?
        A to, że odwiedził synagogę, prowadził rozmowy z innymi religiami...
        pozazdrościć mu specjalisty od wizerunku.
        Zastanówcie się wszyscy dlaczego Jan Paweł 2 jest dla was autorytetem, dlatego,
        że pięknie mówił, że jeździł po świecie? Tylko dla tego?
        Ok zgodzę się, że na jego korzyść przemawia to, że wybaczył osobie, która
        chciała go zabić. Za to go podziwiam, bo ja bym tak nie potrafił.
        • ania7718 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 17.10.08, 14:48
          Przede wszystkim porównanie Jana Pawła II do Józefa Stalina nie jest
          na miejscu. Dlaczego Jan Paweł II jest dla mnie autorytetem i
          dlaczego go szanuje, nie zamierzam Ci tego tłumaczyć.Pewnych rzeczy
          się nie da zrozumieć, wiarę, Boga ma się w sercu.
          • rotarepo Ja nie będę 17.10.08, 15:09
            tu stawać po niczyjej stronie. Gdyby tu chodziło tylko stwierdzenie Kto to jest
            Wielki człowiek.... było prościej . Rozumiem tych którzy chca dowodów , rozumiem
            też tych , którzy nie chcą ich podać.
            I tu powiem tak trochę przewrotnie " Czym potrafisz opisać "Miłość" .... niby
            proste pytanie ....moja odpowiedź brzmiała jeśli opisze to słowem , potrzebny
            będzie dowód , mogę go wyrazić na 100 sposobów ( czynem , tym co zrobię ) "
            czy w to uwierzysz ...... czy to będzie już koniec .... .
            Czasami nie potrzeba dowodów :)
            Na tym kończę :) Pozdrawiam wszystkich
        • brazilion Unholly ? 18.10.08, 14:45
          No, kolego, z tym porownaniem do Stalina - to przegiales i to porzadnie. I sadze, ze jesli Ci tylko starczy samokrytycyzmu, to sam przyznasz, ze to tylko byla taka mala prowokacja z twojej strony...
          Z przykroscia stwierdzam, ze powaznie Cie, panie "Nieostrokrzewowy" raczej traktowac nie mozna. W zwiazku z tym - po prostu nie bede.

• maczek83 Re: Unholly ? 18.10.08, 14:57
            Ale umiesz czytać ze zrozumieniem? Właściwie to masz chyba uczulenie albo na
            Stalina albo JPII i każdego kto mówi o nim źle. Generalnie to zdaje mi się, że
            post porównywał JPII i Stalina tylko w kwestii POMNIKÓW. Uważasz że nie jest to
            trafne porównanie? A Ty co zrozumiałeś?
          • unhollyseth Re: Unholly ? 18.10.08, 15:05
            Gdyby chodziło mi o prowokację to latałbym nago koło mojego bloku i krzyczał
            "Mówcie do mnie Zosia":P Nie chodziło mi o porównanie czynów albo osobowości
            tych dwóch panów. Nie mogę tego naprawdę zrozumieć dlaczego tak wielki autorytet
            pozwalał na to, żeby był "obiektem kultu". I nikt mi na to nie chce
            odpowiedzieć!!! Słyszę ciągle, że mam za mały rozum, albo że JP2 był wielkim
            człowiekiem i nie powinienem o tym dyskutować, bo tak jest i już. Jeżeli się do
            tego nie dostosuję to nie będę brany na poważnie. Ludzie ja pytam i nadaremnie
            oczekuje odpowiedzi, których nikt nie chce mi udzielić!
            • brazilion Re: Unholly ? 18.10.08, 15:20
              Panie "Nieostrokrzewowy": bo juz tak to jest, ze ludzie nie posiadajacy jakichkolwiek autorytetow
              zwykle sami musza sobie odpowiadac na WSZYSTKIE mozliwe pytania.
              W koncu i tak sami dla siebie sa alfa i omega, wiec wszystko sie zgadza, prawda ? ;)

A co do "Maczka": czytac umiem i pewnie, gdybym tylko mial okazje, nauczylbym i Ciebie... Bo, prawde mowiac, aby dalo sie z Toba normalnie rozmawiac, uczyc sie zaiste musisz jeszcze dlugo i intensywnie.

Ale poki co, panowie, mowie Waszej agresywnie ateistycznej, butnej i i (niestety), jak na moj gust zbyt gburowatej dwójce (o malo co trójcy): "sayonara". Bez odbioru.

• maczek83 Re: Unholly ? 18.10.08, 15:33
                Krzyż na drogę. Z bogiem. Adios!
                • cafe_rouge Re: Unholly ? 18.10.08, 15:34
                  Tobie też, jak dobrze że można cię wyłączyć, co niczym czynię
                  • maczek83 Re: Unholly ? 18.10.08, 15:46
                    Telepatią? Urokiem? Modlitwą?
                    • rubyruby Re: Unholly ? 18.10.08, 15:55
                      obserwuję tu od dłuższego czasu pewne wypowiedzi pewnych osób i dochodzę do brutalnego wniosku, że ani telepatia, ani urok, ani tym bardziej modlitwa nie są w stanie im pomóc

pozostaje tylko postawić na nich krzyżyk (pun intended) ;)

• maczek83 Re: Unholly ? 18.10.08, 16:01
                        Hurtem, hurtem. Coraz to nowe osoby pojawiają się na forum/ujawniają się. Szkoda
                        że tylko wyskakują z postem na sztukę, a nie zabierają częściej głosu w różnych
                        dyskusjach. A może to jedna i ta sama osoba, która zachowuje się jak dziecko i
                        tylko zmienia nicki?
                        • rubyruby Re: Unholly ? 18.10.08, 16:21
                          piszę za mało ? już się poprawiam

maczku, jako wszystkowiedzącz wiesz i to przecież, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie

ups, przepraszam tylko, że piszę tak "drobnym Maczkiem" ;)
                          • maczek83 Re: Unholly ? 18.10.08, 16:27
                            Pathetic
                      • neti69 Re: Unholly ? 18.10.08, 16:18
                        Prawie zawsze się ze sobą zgadzaliśmy rubyruby( pozdrawiam
                        serdecznie)Tym razem też się z Tobą zgadzam.Ktoś powiedział:"Na
                        ustach rozumnego jest - mądrość, na jego grzbiecie - głupca
                        kij".Odnoszę to do całej sytuacji...A tak a propos pomników Stalina
                        i JPII , to plugawym jest zestawianie tych dwóch przykładów. Zważcie
                        tylko ,że Stalinowi ludzie stawiali pomniki, bo musieli, a
                        Papieżowi - BO CHCĄ.Wstyd mi, że zabrałam głos w tej pseudo
                        dyskusji, ale nie wytrzymałam.
                        • brazilion Neti ? 18.10.08, 17:04
                          Neti, masz racje, to niestety byla pseudodyskusja. Czasem jednak trzeba znizyc sie do poziomu pseudorozmowcy, by w ogole zauwazyl, ze
                          NIKT nie ma prawa pewnych podlych rzeczy mowic publicznie bez jakichkolwiek konsekwencji.
                          To bowiem rodzi poczucie bezkarnosci i w konsekwencji zacheca do dalszego brniecia w slepy zaulek nietolerancji i nienawisci...

Pewne rzeczy trzeba nazywac po imieniu !
                        • unhollyseth NETII POMÓŻ 18.10.08, 22:54
                          Z całym szacunkiem... dlaczego od małego uczy się nas abyśmy nie dyskutowali,
                          abyśmy nie mieli własnego zdania i opinii. Po pierwsze NIKT nie chce mi
                          odpowiedzieć na moje pytania, wszyscy tylko wybiórczo czytają moje posty i
                          odwołują się tylko do fragmentu. Może ktoś w końcu odpowie na moje pytania! A ja
                          zapytam w ten sposób - czy plugastwem nie jest pedofilia wśród księży? Czy
                          plugastwem nie jest Konkordat? Czy usłyszę coś więcej niż szablonowe "Bo był
                          wielkim polakiem"... a może coś więcej? Zawsze ten sam schemat odpowiedzi! Ja
                          nie rozumiem jak można przedstawiać kogoś jako autorytet bez możliwości dyskusji
                          nad prawdziwością tego autorytetu? No bo, przecież jakżeby inaczej "Jan Paweł 2
                          jest autorytetem, jest wielki, jest wspaniały itp itd".
                          Prawda jest taka, że gdyby nie był polakiem to wcale nie byłoby tego "cyrku".
                          Byłby kolejnym zwykłym papieżem. Nawet jeśli robiłby dokładnie to samo co Karol
                          Wojtyła, ale nie byłby polakiem to puff czar prysł!
                          Wszyscy piszą, ze jestem "butny" , agresywny i nie wiadomo jaki jeszcze, ale
                          najlepiej "zamyka się usta" wszystkim którzy twierdzą, że może być inaczej niż
                          stan przyjęty przez ogół.
                          Nie rozumiem dlaczego napisałem tyle argumentów przeczących temu, że Karol
                          Wojtyła jest autorytetem, a wszyscy "przyczepili się" o tego Stalina? A co z
                          resztą tego co pisałem? Wszyscy się zgadzają ze mną w takim razie.
                          A co do stawiania pomników BO CHCĄ... pytanie dlaczego? A może dlatego, że mają
                          wmówione, że JP2 musi mieć pomniki bo jakżeby inaczej.

Netii uważam, że jesteś bardzo mądra osobą, moim wzorem do naśladowania i osobą
                          którą darzę ogromnym szacunkiem. Więc może raz jeszcze prosiłbym Ciebie o
                          wytłumaczenie mi O CO TUTAJ CHODZI? Czy ja naprawdę zwariowałem i powinni mnie
                          zamknąć, po co raz częściej dochodzę do takiego wniosku, że to może ze mną jest
                          coś nie tak.
              • ania7718 Re: Unholly ? 18.10.08, 16:52
                Ja chciałam tylko dodać że od pewnego czasu są na forum ludzie któzy
                swoimi, poglądami i zacietrzewieniem przypominają mi
                Piotrowskiego.Tylko czas się zmienił.
                • Gość: absolwent Re: Unholly ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.08, 08:55
                  fakt, że ktos nie uważa JP2 za autorytet, nie oznaczacz jeszcze, że
                  jest człowiekiem pokroju Piotrowskiego. Unholly ma racje, wystarczy
                  wyobrazic sobie że JP2 nie był Polakiem, i czy wtedy też bedzie dla
                  wszystkich wielki ?
              • ania7718 Re: Unholly ? 18.10.08, 16:53
                Nic już nie zamierzam pisać w tym temacie, szkoda moich nerwów,
                Miłego sobotniego wieczoru życzę.
              • kszo.pany Re: Unholly ? 19.10.08, 12:25
                Ruby.ruby - jak miło Cię czytać! Gdzie się podziewałeś w czasach
                kryzysu na Forum Ostrowiec i na świecie?
              • unhollyseth Autorytety 19.10.08, 14:14
                Nie mam autorytetu. Lubię myśleć sam! Mogę kogoś szanować, lubić itp ale żeby od
                razu autorytet?

Kilka ciekawych rzeczy o autorytetach:
                www.psf.org.pl/publication.php?pid=212
                Pozwole sobie kilka cytatów z tego artykułu podać.
                "Religia która nie potrafi się śmiać sama z siebie, nie może być brana na
                poważnie - śmiertelna powaga oznacza zabójczą śmieszność". (ks. Scheerens,
                wypowiedź cytowana w: J. Safuta "Uwolnić Madonnę!" "Polityka" nr 47 (24.11.2001))
                "Ludzie poddani Autorytetowi nie mogą mieć istotnie "własnego zdania" poza
                "dozwolonym własnym zdaniem" mogą mieć wątpliwości tylko takie jakie są
                dozwolone - wykroczenie poza granicę przyzwoleń skutkuje znalezieniem się poza
                "łonem wspólnoty". Jednak tylko heretycy, barbarzyńcy, czy poganie mogą podjąć
                realną dyskusję z Autorytetem ponieważ znajdują się poza nim. "

A tutaj dyskusja na stronie na którą o dziwo bardzo często wchodzę( żeby
                poszerzyć swoje horyzonty myślowe )
                www.dyskusje.katolik.pl/viewtopic.php?t=8637&postdays=0&postorder=asc&start=0
                I kilka cytatów z tej dyskusji:
                "Czy warto mieć autorytet moralny? Zasadniczo i dla większości populacji -
                zdecydowanie tak. Po prostu owce bez pasterza by się pogubiły. Natomiast przy
                większej świadomości moralnej, nabywanej przez korzystanie z autorytetów, można
                w końcu odrzucić same autorytety. Niestety, sądzę że niewielu jest ludzi, którzy
                są gotowi na takie przedsięwzięcie. Dlatego mówię autorytetom "tak" w miarę
                potrzeby ich istnienia. Potem stają się zbędni".

"...'autorytet moralny'. To jak chodzenie o kulach kiedy mozesz biegac. Jasne,
                latwiej sie przewrocic, ale tez latwiej sie podniesc, no i sa to tylko i
                wylacznie twoje nogi, nie jestes zalezny od jakiegos kawalka aluminium. Czy
                jednak sa ludzie ktorych podziwiam? Jak najbardziej, ale nie traktuje ich jako
                jakiegos wyznacznika zycia, i patrze zarowno na dobre, jak i zle strony. "

"
                Kiedyś miałem wiele autorytetów.Z biegiem lat było ich coraz mniej, mimo, że
                przybywali nowi.Obecnie niepodważalnym autorytetem pozostała mi matematyka "
        • Gość: absolwent Re: Jutro premiera filmu Świadectwo IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.08, 09:12
          a kto to taki Joseph Stalin? A może jednak Józef Stalin?, lub Иосиф
          Виссарионович Джугашвили . Porównianie JP2 do JS jest niewłaściwe,
          raczej należałoby do Lenina. W ZSRR w każdym miasteczku było muzeum
          Lenina , a w nim eksponaty. A to rower na którym jechał Lenin, a to
          skarpetka, a jak juz brakowało eksponatów, to np. zdjęcie kogoś ,
          kto znał kogos, kto znał znajomego Lenina .... Kult JP2 ma wszelkie
          szanse by pójśc tą drogą !
    • maczek83 JP II czynił więcej szkody niż pożytku 18.10.08, 09:06
      Pomijając źródło tych informacji i to, kto je wypowiedział, to chyba nie są to
      historie wyssane z palca:
      www.pardon.pl/artykul/6572/jan_pawel_ii_czynil_wiecej_szkody_niz_pozytku
      • unhollyseth Re: JP II czynił więcej szkody niż pożytku 18.10.08, 09:08
        No ja tam pani Seneszyn to nigdy nie lubiłem, tak jak wszystkich po lewej
        stronie, ale tutaj się z nią zgadzam.
    • ania7718 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 18.10.08, 09:51
      Takie poglądy i nienawiść do kościoła przypominają mi IV Departament
      SB.
      • ostrowiak_1982 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 18.10.08, 10:42
        Aniu zrozum że sama wiara nie jest zła.
        Źli są ludzie którzy wykorzystują ją do zmanipulowania ludzi, a to robią księża
        i ich zwierzchnicy. Oczywiście są wyjątki ale giną w tłumie oszustów.
        • ania7718 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 18.10.08, 13:15
          A co takiego złego zrobił Jan Paweł II? Nic tylko niektórzy
          widocznie muszą do tego dopracować własną ideologię.
          • ostrowiak_1982 Re: Jutro premiera filmu Świadectwo 19.10.08, 21:16
            Dla mnie osobiście, to On nie zrobił nic dobrego ani nic złego za swojej kadencji.
    • unhollyseth Wracając do tematu 18.10.08, 13:51
      Czy był już ktoś na tym filmie? ktoś może się podzielić czy ciekawy czy nie? Ale
      tak na poważnie pytam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka