Dodaj do ulubionych

Badania kontrolne

15.04.11, 13:59
Witam!
Od września biorę Yasminelle. Lekarz (internista) przepisał mi je, aby zlikwidować plamienia między mięsiączkami. Nikt wcześniej nie zlecił żadnych badań, ani przed rozpoczęciem terapii hormonalnej ani w trakcie jej.
Często bolą mnie łydki i drętwieją mi nogi i ręce.
Od pewnego czasu czuję ogromny ból po zewnętrznej stronie piersi w kierunku pach.
Niestety nie potrafię rozróżnić guzków.
Chcę wykonać badania krwi, ale niestety nie wiem które należy wykonać.
Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Badania kontrolne 15.04.11, 18:11
      ból łydek i drętwienie rąk to jeden z objawów, które powinny cie mocno niepokoić i skłonić do wizyty u ginekologa w terminie możliwie szybkim.
      ogromny ból po zewnętrznej stronie piersi w kierunku pach powinien włączyć ci czerwone światło ostrzegawcze i zmusić do ekspresowej wizyty u lekarza.
      czytałaś ulotkę??
      chyba nie...

co do badań - należało je wykonać PRZED rozpoczęciem stosowania yasminelle, by ustalić poziom hormonów. teraz masz poziom sztucznie zmieniony.
      • caro-lines Re: Badania kontrolne 15.04.11, 19:22
        Przed braniem tabletek zlecono mi tylko zbadanie progesteronu, przy czym ginekolożka nie potrafiła odczytać wyniku i niepewnym głosem powiedziała, że "wynik chyba dobry jest".
        Wiele razy mówiłam ogólnemu, że bolą mnie piersi, to tłumaczył, że pewnie przed zbliżającym się krwawieniem tak reagują.
        Z tym że ja mam takie bóle codziennie. Czasem czuję lekkie kłucia jak nerwobóle, ale w piersi.
        Wykupując pierwszą receptę miałam nadzieję, że te tabletki mi pomogą a nie zaszkodzą, ale chyba potwierdzi się ta druga możliwość.
        • doral2 Re: Badania kontrolne 16.04.11, 19:15
          pozom progesteronu akurat jest przydatny.
          skoro nie potrafiła odczytać, to można było powtórzyć.
          poza tym jak można nie umieć odczytać wyników??
          podany jest poziom i norma, więc debil to potrafi odczytać.

a ja nie mówię o bólach piersi, tylko bólach łydek i drętwieniu rąk.
          jeżeli nie ufasz swojemu lekarzowi, to go zmień.
          bo my tu cię na forum nie wyleczymy, poza doradzeniem wizyty u lekarza.
          a na tym forum nie ma ANI JEDNEGO LEKARZA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka